• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinizi almak istiyorum.Çocuk baktırma mevzularıı

Gerçekten çalışan kadın yaklaşımınız çok yanlış. Kimse kimsenin çocuğuna paslasarak bakmıyor. Herkes doğururken tek çocuğunda üç çocuğunda hesabını yapıyor. Benim yakin ailemdeki bütün kadınlar çalışıyor. Bunların içinde gece nöbete gideni de var. Hepimiz de de en az üç çocuk var 🤣 ama herkes hesabını kendi içinde yaptı. Bakıcı tuttuk, kreşe erken gönderdik, yaz okuluna verdik. Annem yalnız yasiyor, bizlere yakın oturuyor. Ama birimiz bile annem baksın demedik. Anca hastalık olur, acil durum çıkar o zaman çocuk paslasilir. 20 gün çocuk bakılmaz. Normalde de annenizde mi kalıyor geceleri?
Geceleri kalmıyor sabah okula gidiyor öglen okul çıkısı dedesi ya da nenesi alır. Onlar gelene kadar bakıyor. Valla ne güzel benim ailemde kızım kardeşim yoruluyo diye bir cümle hiç duymadım. Evdesin çalışanın işi görülsün bakış açısıyla çocuk kitlemek var:( annemde aslında yorgun bkmak istemiyor ama nedense kendini mecbur hissediyor. Ben zaten çevremde isteyerek torun-yegen bakan bir insana rastlamadım nerdeyse. Kızımın işi görülsün diyerekten bir kere işe el atanın elinde patlıyor🥶

Bu tarz konuları duyunca şaşırıyorum. Sırf anne baba çalışıyor diye 20 gün başka bir evde çocuk kalır mı?
Çoğu kişi aynı şeyi yazmış, çalışan herkes sistemini ona göre kuruyor ve kimsenin çocuğu bir zorunluluk yoksa kimsede 20 gün kalmıyor.

Ben çalışmıyorum ama hep düşünüyorum çalışıyor olsaydım nasıl bir düzen kurardık diye. Daha bugün eşimle konuştum, işe başlasam çocuklar için nasıl bir düzen kurabiliriz, acil gelişen durumlarda joker olabilecek bir yakınımız da yok gurbetteyiz.
Tabiki seçeneklerimizde anneanne veya babaanneye baktırma hiç yok, çocuğa bakın desek onların da bütün düzeni bozulacak.

Buradaki rahatlık bana ilginç geliyor. Tek kendi işi görülsün de karşısındakinin durumu önemli değil. Yeğenlerimi çok severim ama çok önemli bir durum olmadığı sürece 20 gün annesiz çocuğa bakamam.

Arkadaşlar selam sizlere danışmak istediğim bir şeyler var.Konu ablam ve alemle ilgili..

Normalde yeğenime annem bakıyor, annem memlekete gidileceği için geçen yaz bana bırakıldı.Ablam iş hayatını hiç bırakmadı oglumuz 7 yaşında. Annem ve babam genellikle çocukla ilgileniyorlar. Okuldan alma yedirme v.s . Sende kalır teklifine İlk başta bir şey demedim, sonuçta yeğenim diye düşündüm. Zaten benim çocuk yokken ben de arada aile evine gider, okuldan alır, ilgilenirdim. Ama o zaman şartlar çok farklıydı. İstanbulda herkes vardı, destek vardı. Akşam bebeleri bırakıp çıkıp gezmek serrbest vs. İstanbul’a yakın bir yerde yaşıyoruz; çocuk bana bırakılınca “hadi al” denince hemen gelip alma gibi bir durumları da olmuyor.

20 gün bizde kaldı yegenim, bu süreç benim için hiç kolay olmadı. 1,5 yaşında bir bebeğim vardı o sırada ve zaten başlı başına yoğun bir dönemden geçiyordum. Buna bir de 7 yaşındaki çocuk eklenince hem fiziksel hem psikolojik olarak çok zorlandım. İki çocuğa aynı anda bakmak, hele biri bu kadar küçükken, dışarıdan göründüğü gibi değilmiş gerçekten.Üstelik gece benimle uyumak istemesi, ben bebeği uyuttuktan sonra benimle çıkıp gezmek istemesi derken benim kendimle baş başa kalacak hiçbir alanım kalmadı. Zaten gün boyu yoruluyorum, üstüne hiç nefes alamadığım bir düzen oldu. Bunu dile getirdiğimde de “ne var ki, altını mı alıyorsun, sonuçta büyük çocuk” gibi söylemlerle karşılaştım. Açıkçası bu da beni çok kırdı. millet peş peşe çocuk doğuruyor demesin mi=)) Kendi tek çocugu nereye kitleyeceğini şaşırmış milleti örnek veriyor bana sanki 3 tane büyüttü 15 yaşına getirdi vs.

Bu 15 gün boyunca eşimle bile doğru düzgün ilgilenemedim. Ev düzenim tamamen bozuldu, ben çok yıprandım. Bir noktada “gelip alsan” dediğimde aldığım tepki de beni ayrıca incitti. Yaptığım şeyin bu kadar basite indirgenmesi beni hiç anlaşılmamış hissettirdi.

Bana göre bir çocuğun anne babasından 15-20 gün ayrı kalması da doğru değil. Bunun için yaz okulu olur, başka çözümler bulunur, anneanne/dede bakar… Ama bu sorumluluğun bana bırakılması ve bunun normal görülmesi bana doğru gelmiyor En zor kısmı da şu oldu: Başta “istemiyorum” diyemedim. Çünkü “kardeşsin, bakarsın ne olacak” denir diye düşündüm. Eşimi söylesem bu sefer “damat istemiyor” denecek, o kötü olacak. O yüzden hep içime attım ama bu da beni daha çok yordu.

O yüzden bunu net söylemek istiyorum: Ben böyle uzun süreli çocuk bakma sorumluluğunu bir daha almak istemiyorum. Bu yanlış anlaşılmasın, yeğenimi sevmiyor değilim. Ama benim de bir düzenim, bir çocuğum ve kaldırabileceğim bir sınır var. Önceki senede ben ailemin yanına gitmiştim yine bir süre birlikte kalmıştık bebegim çok küçüktü..Dediğim gibi istanbulda isek sorun yok çünkü ev kalabalık olunca zaten bakılabilyor tek kişiye iş bırakılmıyor fakat aile destegnden zaten uzaktasın ve sana bir sorumluluk daha bırakılıyor konu bu.. Velhasız siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? laf sokup kötü olmak istemiyorum ama bu konu uzun bir süre kapanmalı çünkü asla istemiyorum. İstemediğimi de bilsinler istemiyorum sanırım.Çünkü düzgün söylesem denilecek ki; 20 gün de kocanla çok ilgilenmeyiver, aman biz kaç çocuk baktık amma da dayanıksızsın, yegenin sonuçta,ayıp ben denilecekleri biliyorum . Benim ailemin akış açısına göre yorumlayın lütfen.. Siz ister misiniz böyle bir süreçte bakıcılık yapmak yoksa peşin peşin söyler miydiniz?
Çok riskli.Bakmayın kimsenin çocuğuna.

Çok şaşırdım konunuza ve çocuğa üzüldüm. Ablanız çocuğunu hiç özlemiyor mu? Nasıl bir işmiş bu 20 gün ayrı kalabilecek kadar.
Özel sektör sabah 9-aksam 18.00 bir iş. Emekli olmam lazım bırakmamalıyım kafasında çocuk da orda burda heba oluyor anlayacağınız😔

Çok şaşırdım konunuza ve çocuğa üzüldüm. Ablanız çocuğunu hiç özlemiyor mu? Nasıl bir işmiş bu 20 gün ayrı kalabilecek kadar.
Özel sektör sabah 9-aksam 18.00 bir iş. Emekli olmam lazım bırakmamalıyım kafasında çocuk da orda burda heba oluyor anlayacağınız

Bence ortamdan kaynaklı çocukta normal
değildi. Kendini dedeyle ninenin çocuğu gibi, teyzeyi de yaşıtı gibi görüp kıskanıyor. Yeni bir şey alsa veya hediye edilse, iltifat alsa problem çıkarıp ağlıyor. Kızın odasında gözü var. 'Evlenip git artık senin odan benim olacak.' diyor. Odayı zaten paylaşıyor gibiler. Teyze hayır dediğinde sanki ona kötü davranmış ve sevmiyormuş gibi evin diğer ahalisine manipülatif davranıyor. Buna yükleniyorlar niye üzdün niye idare etmiyorsun..
Teyze çok nahif, yumuşacık bir kız. Abla çocuğun şımarıklığını görmüyor kardeşi suçlu. Anneanne görüyor ama 'ne yapabilirim ki' diyor.
İçim şişmişti. Çocuk diyorsun, daha altı yaşında ama yetişkinler akılsız olunca hep beraber zorbalık bu.

Çocuğa dede nine bakabilir ama anne babanın ilgilenip sorumluluk almadığı, kimsenin otorite figürü olmadığı durumlarda hiç iyi yetişmiyorlar.
Yarın bu çocuğa kimse kurban olmayacak, dünya onun etrafında dönmeyecek.
Yeğeninizi bilemem ama ablanızda benim çocuğum ve ihtiyacım senden, çocuğundan ve hayat düzeninden daha önemli tavrı var. Yetiştirme şekli de muhtemelen böyledir.
Bence de ve bende çocugumun başka birinin düzenine göre yetişmesini uygun bulmuyorum. Bakan kişinin huyundan suyundan da alıyor.. Karakterlerimiz çok farklı ablamla.
Güzel yorumunız için teşekkür ediyorum size🌷

Geceleri kalmıyor sabah okula gidiyor öglen okul çıkısı dedesi ya da nenesi alır. Onlar gelene kadar bakıyor. Valla ne güzel benim ailemde kızım kardeşim yoruluyo diye bir cümle hiç duymadım. Evdesin çalışanın işi görülsün bakış açısıyla çocuk kitlemek var:( annemde aslında yorgun bkmak istemiyor ama nedense kendini mecbur hissediyor. Ben zaten çevremde isteyerek torun-yegen bakan bir insana rastlamadım nerdeyse. Kızımın işi görülsün diyerekten bir kere işe el atanın elinde patlıyor🥶
Benim annem en baştan hepimize aynı konuştu. Kimsenin çocuğuna sürekli bakamam ama bakıcı bulup düzeninizi kurana kadar yardımcı olurum kimse bana güvenmesin dedi. Hak da veriyorum. Yaşlılar, bir sürü hastalıkları var, kendiler büyütmüş dinlenecekleri yaşlar gelmiş bu kez de torun peşinde geziyorlar.
Parkta çok görüyorum anneanne babaanne torunun arkasında geziyor ayakta duracak hali yok. Yaşlı bir teyze yere oturmuş oturduğu yerden torununu sallıyordu parkta.

Annem çocuklarının evine gitse bile bir haftadan fazla kalmak istemiyor, gürültüyü kafası götürmüyor. Onlar geç kalkıyor çocuklar erken kalkıyor düzen birbirine uymuyor.

Özel sektör sabah 9-aksam 18.00 bir iş. Emekli olmam lazım bırakmamalıyım kafasında çocuk da orda burda heba oluyor anlayacağınız
Ben size hak verdim,düşünceniz yanlış değil ve siz kötü bir teyze değilsiniz.Sadece aile tarafından seçilen bir kurbansınız,sessiz,hep fedakârlık etmesi gereken,aile için her zaman orada olması gereken kişi😞Yeri gelir tabiki bakarsınız,teyze olarak ortada bırakacak haliniz yok ama bunu bir görev, taşımanız gereken sorumluluk gibi üstünüze atmaları tamamen bencillik ve siz yeter demedikçe onlar asla geri adım atmayacak, sizde tavır alacaklarını bile bile aile dinamiklerini değiştirecek cesareti bulmalısınız,o çizgiyi geçte olsa çizin yoksa sorunlar kar topu gibi büyüyecek ve siz ve çekirdek aileniz bu yığının altında kalacak.Ablanız kadar bencil olma vakti gelmiş ..

Tabiki emekliliğini alsın işi bırakmasın ama daha makul çözümler bulunabilse keşke.
Çocuk için de üzüldüm. Okuldan geldiğinde heyecanla konuşabileceği bir anne yok. Benim kızım da yedi yaşında. Her gün anlatacak konusu var mutlaka. Yedi yaş büyük değil, anneye nazlanmak ister.

Evet ya 20 gün
İnsan 2 gün ayrı kalsa burnunda tütüyor
Konu sahibi de yalnız değil ki eşi var
Hani kötü niyetli değil ama oladabilirdi eşi neler duyuyor okuyoruz

Hiç mi kıymeti değeri yok
Kadının da küçük bebeği var
Ben çocuğum acıkca isteyemez diye bile düşünürüm

Artık çok geç alıştılar maalesef. İnanın bende yıllardır çok baktım. Ablam çalışıyor. O nedenle ailem destek oluyor bakım konusunda
anneniz çocuğu memlekete götürsün, okul arası değişiklik olur. bende hayır demeniz taraftarıyım.

Tabiki emekliliğini alsın işi bırakmasın ama daha makul çözümler bulunabilse keşke.
Çocuk için de üzüldüm. Okuldan geldiğinde heyecanla konuşabileceği bir anne yok. Benim kızım da yedi yaşında. Her gün anlatacak konusu var mutlaka. Yedi yaş büyük değil, anneye nazlanmak ister.
iş bukadar önemliyse kariyer yapacaktı bacım sonra doğuracaktı. :D sizi diğer mesajı bulamadığım için alıntılıyorum yanlış anlamayın

20 gün çocuğundan ayrı nasıl kalabiliyor? Ne kadar kazanıyor? Mesleği ne?

Özel sektör sabah 9-aksam 18.00 bir iş. Emekli olmam lazım bırakmamalıyım kafasında çocuk da orda burda heba oluyor anlayacağınız😔
KAcirdim ben galiba arada konuyu. Ablan 6da cikip neden cocugu alip evine gecmiyor? Baska ilde mi calisiyor? O da sacma ama.

KAcirdim ben galiba arada konuyu. Ablan 6da cikip neden cocugu alip evine gecmiyor? Baska ilde mi calisiyor? O da sacma ama.
Akşam geldiklerinde çocuğu alıp evlerini geçiyorlar annemlerle evleri zaten çok yakın. Fakat Yazın yaz okuluna vermedikleri için izinli zamanlarında da ailece tatile falan gittikleri için ve 3 ay tatil olduğu için çocuk açıkta kalıyor bazı dönemler.. O zamanda teyzesine teklif ediyorlar. Ben başka bir ildeyim onlarla🌷

Normal zamanda cocuk okula gidiyor okuldan sonra annane dede alip evinde ilgilileniyor is cikisi abla alip evine goturuyor. Ama yaz tatili gibi uzun tatillerde annane dede koye gidince ihale baska sehirde yasayan konu sahibine kaliyor. O da baska sehirde oldugu icin yatili gonderiyor.
Ben boyle anladim.

Normal zamanda cocuk okula gidiyor okuldan sonra annane dede alip evinde ilgilileniyor is cikisi abla alip evine goturuyor. Ama yaz tatili gibi uzun tatillerde annane dede koye gidince ihale baska sehirde yasayan konu sahibine kaliyor. O da baska sehirde oldugu icin yatili gonderiyor.
Ben boyle anladim.
Aynen öyle🌷

Eşim onlar gittikten sonra baktı ben çok kırgın ve mutsuzum;bundan sonra böyle bir talepleri olursa eşim istemiyor dersin demişti. . Diyorum ya bazı şeylerden kacınıyorum. İstiyorum ki onlar kendileri düşünsün bu kızın minik bebegi var yanın bir de çocuk mu verilir? Bunu onlar düşünsün istiyorum. Ve eşimin hatta benim bakmak istemediğimizii de bilmesinler istiyorum🙄ne saçma degil mi☹️
Hayal kuruyorsunuz. Abla iz bunu asla düşünmez, çünkü işine gelmez.

Aa anneye bak. Annenin dusunmedigi cocugu sen niye dusuneceksin. Yegense yegen, senin cocugun degil. Insan nasi birakir cocugunu hayret yani. Tamam kardesisin iyi bakarsin guveniyordur ama cocugunu terk etmis bir bakima. Isterse bir daha konusmasin ben direkt gel al cocugunu cok yoruldum derim. Almiyor mu, usenmem goturur bir haftasonu teslim ederim evine sonra donerim kendi sehrime. Bak ablan cocuguna acimiyor. Hani bir laf var ya x'e acimayan sana hic acimaz diye. Cocuguna hayri yok sana ne hayri olacak. Aran bozulursa bozulsun yani direkt soyle, eyleme gec.

Kirilsinlar istemediginizi bilainler bakamam
Zor oluyor kusura bakmayin bitti ne derlerse desinler ne yaparlarsa yapsinlar net olun kirmaktan uzmekten korkmayin cunku onlar sizi pek takmiyor

Back
X