Fikirlerinizi bekliyorum

Tarifedilemez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2019
195
180
33
Herkesin vardir bir derdi benimde var icimde yenip ustesinden gelemedigim (insallah bir gun anne olmak nasip olur banada her isteyenede). Size sormak istedigim konu ise neler yapabilecegim hayata dair. Calisiyorum, dizi filmler izliyorum, kitap okuyorum, bazen birileriyle gorusuyorum, esimle paylasimlarimiz oluyor, bitkilerle ilgileniyorum, yeni yerlere gidiyorum imkanim oldukca ama hep eksigim, hayatimin anlami yok, hefedim yok, amacim yok, hersey anlamsiz. Her gece uyurken yarina uyanmak istemedigimi dusunuyorum, yine gece hemen gececek ve uyanacagiz diye uzuluyorum, uykuda mutluyum kisacasi.

Ben baska neler yapabilirim, haya nasil anlam kazanabilir, sizin hedef ve mutlu olmanizi saglayan seyler neler? Ne yapabilirim lutfen bana yardim edin

Rabbim tez zamanda hayırlı saglikli evlatlar nasip etsin size ve tüm isteyenlere..

Ama sadece uykuda mutlu oldugunuzu söyluyosunuz.terapi mi alsaniz ? Bu çok saglikli bir durum degil

Yüksek lisans yapın. Bende sizin gibi çok sıkılıyordum. Yüksek Lisans yaptım mezun oldum şimdi psikolog arıyorum kendime tedavi olmak için. Sıkıldığım her saniyenin kıymetini çok iyi anladım. Her derde deva yüksek lisans.

Bunu daima söylüyorum ve ölürken aklıma gelirse yine söylerim...

Sağlıklı bir insanın mutsuz olması bana göre mümkün değil .

Bir sıcak çay, lezzetli bir yemek,sahilde yürüyüş,efil efil esen bir balkon sadece sağlıklı olan insana mutluluk verir

Diş ameliyatı sonrasını hatırlamak bile istemezken kemoterapi tedavisi gören insanlara haksızlık ettiğimi düşünürüm hep.

Sağlıkla nefes alabildiğim her zaman mutlu olacağım.

Çaresizliği tekrar yaşamadığım her an mutlu olacağım.

Her gün yürüyüş yapacağım. Kitap okuyacağım. Anneme ve yengeme gideceğim. Film izleyeceğim. Market gezeceğim. Kışlık hazırlık yapacağım. Çünkü sağlıklıyım. Allahıma milyonlar adedince şükürler olsun.

dua edin kalbiniz bi rahatlasın.

bu hayatın amacı olmaz olur mu bu hayatın amacı imtihandan geçmek..

kimi sağlığıyla kimi eşiyle kimi ailesiyle kimi başka şeylerle herkes imtihan oluyor

eşiniz yanınıza ona kocaman sarılıp uyuyun bu gece. size ihanet eden değer vermeyen sevmeyen biri de olabilirdi. vucut uzuvlarinizda eksikler olabilirdi mesela gözleriniz elleriniz kulaklariniz hatta konuşma yetiniz..

en yakinlarinizi kaybetmiş olabilirdiniz. sağlığınız çok kötü ve acilar icinde olabilirdiniz..

bence tüm bu nimetler için Allaha şükredin rabbim biraz imtihan ediyor sizi ama geçecek eminim ki. soruna odaklandikca sorun gözde büyüyor gerçekten. bolca dua edin ve kalbiniz ferahlasın.

bu hayata gelmekteki asıl amacı da unutmayın lütfen. ibadetlerinize düştükçe nasıl huzur geliyor hayatiniza göreceksiniz.

insallah tez zamanda hayirlisiyla sevinçli haberlerinizi alırız o güne kadar kendinizi üzmemeye gayret gösterin :)

Banada uyumak kadar sacma bi eylem ypk gibi geliyor günlerin 24 saat olmasıda cok kısa söyle bi kırksekiz saat olsa ve hic uyumasak hep ayakta olsak ancak öyle yetişirim
Hobiler edinmeniz lazım
Gercekten neyle mutlu oluyorsunuz onu keşfedin

Herkesin vardir bir derdi benimde var icimde yenip ustesinden gelemedigim (insallah bir gun anne olmak nasip olur banada her isteyenede). Size sormak istedigim konu ise neler yapabilecegim hayata dair. Calisiyorum, dizi filmler izliyorum, kitap okuyorum, bazen birileriyle gorusuyorum, esimle paylasimlarimiz oluyor, bitkilerle ilgileniyorum, yeni yerlere gidiyorum imkanim oldukca ama hep eksigim, hayatimin anlami yok, hefedim yok, amacim yok, hersey anlamsiz. Her gece uyurken yarina uyanmak istemedigimi dusunuyorum, yine gece hemen gececek ve uyanacagiz diye uzuluyorum, uykuda mutluyum kisacasi.

Ben baska neler yapabilirim, haya nasil anlam kazanabilir, sizin hedef ve mutlu olmanizi saglayan seyler neler? Ne yapabilirim lutfen bana yardim edin
Uykuda mutlu olmak depresyon belirtisidir.Psıkologa gıdın onlar sizi neyın mutsuz ettıgını bulacaklarfır.Çagımızın hastalıgı bu .Bende bazen yaşamak ıstemıorum.Hastalıkta gordum.Boşanmada gordum.Dedımkı rabbım once bana hastalıgı verdıkı sonrakı gelecek zorluklara krdı çok uzulmuyum dıye.Imtıhan dünyadı.Şu an hiç ama hiç mecalım yok.Benımle beraber evlenenler anne olurken ben dava günü bekledim.Bu o kadar zor ki.Rabbım hepımızın yatdımcısı olsun.

Cok guzel yorumlar yazmissiniz arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim iyi ki konuyu acmisim dedim cok iyi geldi yorumlariniz cok sagolun ♥️♥️♥️

Hayat güzel, çocuğun olmasa da güzel
Sağlıkla uyanıp ayaklarını yere basıp tuvalete gitmek dünyanın en büyük nimeti yapamayanları gördüğüm için söylüyorum.
Bu forumda çocuğu olmadığı için depresyon yaşayan çok kadına rast geldim, şunu unutmayın hayatın anlamı çocuk değil, kadının bu dünyada ki tek misyonu anne olmak değil, 42 yaşındayım, anne değilim ve bu bir tek gün bile içimi sızlatmadı.
Geriye dönüp baktığımda çok dolu dolu bir hayat yaşadım diyorum acısıyla tatlısıyla ; gençliğim sporcu olarak geçti, profesyonel olarak Karate ile uğraştım , sonra çalışma hayatım, aile hayatım, evliliğim, evde ve sokakta baktığım hayvanlar, sosyal yardımlarım, öğrenciler, eşim dostum, kütüphanem dolu dolu her şey, bence önemli olan bu. Yaşamak büyük bir mucize , şu an da size bunları yazarken 4 ay önce solmak üzere buruşuk bir kök halindeyken ektiğim çiçeğe bakıyorum, saksıdan taşıp yarım metre aşağı kadar büyümüş hep konuştum onunla hadi biraz gayret, biraz diren hadi hadi hadi :)))) bu gün balkonumda küçük bir mucize o çiçek , o bile tutunurken hayata severken yaşamayı siz neden sevmeyesiniz
Bak kedim de bakıyor oradan, bu sıcakta totoma yapışık bilgisayarımı kıskanıyor :))) yaşamak insana bir armağan, yarın ne olacağız, başımıza ne gelecek bilmiyoruz ama yaşadıkça geriye bakabileceğiz o yüzden güzel işler yaptım demek çok mühim, her gün en az bir kez iyi ki yaptım dediğiniz bir şey olsun, boş geçirmeyin günleri ve çok dua edin, çok şükredin, bu arada inş hayırlı bir evladınız olur, Rabbim isteyen herkese nasip etsin

Gönüllülük faaliyetlerine katılın bu sevgi evlerinden masal okumak olur, görme engelliler için kitap seslendirmeler olur , sevgi evlerinde oyun ablaligi olur vsvs alan çok ve inanılmaz huzur verici. Dünyada faydali olduğunu hissetmek güzel bir şey.
Rabbim de size hayırlısıyla bi evlat nasip etsin inşallah 🙏🏻

Back
X