Canım benim ben ilk okul sondan sonra konservatuarı kazanıp bir sene keman bölümüne gittim daha sonra bıraktım ama uzuuun uzuun bir hikaye :)) o yüzden sana uygun fikir verebileceğime inanıyorum.
Keman kursuna yeni yazılmışsın daha yenisin, bu konuyu çok seveceğin ve sürekli bağlı kalacağın meçhul. O yüzden ilk başta çok pahallı olmayan ama ucuz dandik de olmayan bir model satın almalısınız. Çok pahalı olmamalı. Baktınız ki kursta bir seneniz geçti ve çok başarılısınız ve hala devam etmekte arzulusunuz ve hazır ilerlediniz. Ozaman bir üst modele geçersiniz.
Kaç yaşınızdasınız, boyunuz kaçtır bilmiyorum ama yetişkinsiniz herhalde "Tam keman" alacaksınız. Ben Ankara'daki müzik mağazalrını az çok biliyorum Ankara'daysanız yönlendiririm.
Keman zor bir enstrumandır, müzik kulağınızın kusursuz olması gerekiyor ki doğru notaya bastığınızı bilesiniz. Yorucu ve zor öğrenilir.
Ben şuan hayatıma çello ile devam ediyorum o da aynı keman gibi perdesiz ve zor bir enstruman.
Bıraktığınız an parmaklarınız yavaşlıyor ve güçsüzleşiyor, o yüzden saatler ama saatlerce çalışmanız gerekecek. Sizi yıldırmak istemem tabi ama zor bir enstruman seçmişsiniz. İyi şanslar,
Eğer yardımcı olabileceğim bu konuda birşey olursa yardım edebiliyorsam seve seve ederim.
İyi çalışmalar