Aşk yok iken var olabilen, varken de tüketilebilien birşey. Karşındayken ona şöyle bir bakmalısın, bu adamın tavırlarından, duruşundan, kişiliğinden hoşlanıyor muyum diye. Duygularını bir gözden geçirmelisin. Ben de erkek arkadaşımı önceden tanıyordum. Onu uzun süre tanımama ve hiçbirşey hissetmeme rağmen, onu tanıdıkça, içini gördükçe ona aşık oldum. Daha önceki deneyimlerime göre hissettiğim şey o benim ruh eşim, ömrümün sonuna kadar yanımda olmasını istediğim kişi. Mükemmel erkeği bulmak zor, iyi düşün bence. Bol şans..
Afedersiniz anlayamadığım şey şu... Sevgilinize aşık değil misiniz?
Öncelikle teşekkür ederim yorumunuz için. Ne mutlu siZe kendinizden eminsiniz. Şimdi şöyle dediğiniz gibi aşk tükenebilen bir duygu. Ama bizim aramızda iyi bir arkadaşlık var her şeyden önce iyi arkadaşız. Ve 1 gün bile küs kalmadık. Sizce bu yüzden mi karar alamıyorum. Yani bi müddet görüşmeden düşünsem doğru olur mu yoksa karşıdaki insanı kırmış mı olurum? Birde şu açıdan düşünüyorum. Eskiden aşık oldum ama asla beni mutlu edecek biri değildi. Bir gün tekrar aşık olsam beni mutlu edeceği de belli mi ki. Bütün bunlar hep kafamı karıştırıyor.
Hayatta asla herşeye kesin gözüyle bakma canım. Bu kişiyle de mutlu olabileceğinin, hayatın size ne getireceğinin hiçbir garantisi yok. Evet tekrar aşık olabilirsin. Ama önemli olan sadece aşık olmak değil, bu sonradan da kazanılabilen birşey. Bence senin ruh eşinmi. Önemli olan bu. Ama sakın hislerinden emin değilsen evlenme. Tam emin olana kadar bekle, değerlendir derim. Birkaç gün ara vermek bence güzel bir fikir. O seni terketse, bir anda yalnız kalsan nasıl hissedersin bunu düşün ayrı iken.
Çok zor bir karar senin için. Ama bence bu senin nasıl bir evlilik ve eş istediğinle alakalı. Ona belkide sadece saygı duyuyorsun yanında olduğu için ya bir gün karşına biri çıkarda aşık olursan, çünkü anladığım kadarıyla ilişki düzenli ve karşınızdaki kişi iyi biri diye devam ediyor. Bu sorunda olabilir olmayabilirde. Dediğim gibi bu senin ne istediğin ile alakalı. İyi olması bir erkekle evlenmek için yeterli değildir bence. Ben hem mantığın hemde sevdiğim biriyle evlenmek istediğim için böyle düşünüyorum. Yanlış bişey dediysem kusura bakma. Allah yardımcın olsun :)
Arkadaşınızın yaşadıklarında kendi yaşadıklarımı gördüm inanın çok benziyor. Bende hayatımdaki insandan önce çok aşık olduğum bir insan tarafından büyük bir darbe aldım. Aynen arkadaşınız gibi o bunalımla yeni bir ilişkiye başladım ve zamanlada iyi biri diye sürdürmeye devam ettim. İyiliğinin dışında çok iyi anlaşmamız da bunda etkili oldu ama dediğiniz gibi bende evlilik için bir türlü kuş gibi hissedemedm. Bazen bunda da bir hayır varmı acaba diyorum ama arkadaşınız gibi çok kararsız zamanlarım oldu. Aşk evet insanın gözünü kör ediyor her şeyi kabul edebiliyor insan. Şimdi bende söz gibi olayı ciddi bir boyıta taşısam ailesini tanısam en azından o konuda da fikrim olur diyorum ama sonra ne olur bilmiyorum.Yakın bir arkadaşımın durumunu özetleyerek başlamak istiyorum.
Çok sevdi, aşık oldu ama değer görmedi acı bir şekilde terk edildi..
Ardından arkadaşça bir ilişkiye başladı. Çocuk ona aşık oldu. Kendisi de aşık oldum da ne oldu sanki?
Değer göreyim yeter artık diyerek bu çocukla ilişkiye başladı.
Tam 7 yıl çıktılar. Ama içinde hep acaba, hep aşık değilim kalbim küt küt çarpmıyor.
Ama onu kaybetmek istemiyorum çünkü bana çok değer veriyor.
İyi bir insan olduğu için ben de ona çok değer veriyorum diye diye tam 7 yıl sürdürdü.
Ama hep başka ilişkilerle kıyaslardı. Daha yakışıklı biri ile evlenen biri için oh ne ballı bizde
şans yok der dururdu..
Evlilik söz konusu olunca hiç heyecan duymazdı..
Tabi 7 yıl üstüne artık ciddi bir adım atmak gerekiyordu.
Bu kez de 7 yılını aldım bu insanı ortada bırakamam diyerek sözlendi.
Sözden sonra çocuğun ailesine bazı konularda sinir olmaya başladı.
Tabi çocuğa karşı da zaten kararsızken küçük sorunlar gözünde büyüdü.
Ayrılmak istedi ayrılamadı. Vicdan azabı çekti çünkü çocuk çok ağladı, yalvardı.
Kendi de çok alıştım ondan sonra karşıma biri çıksa bile aşık olur muyum diye arada kaldı.
Sonuçta hala ayrılamadı. Ama sözden öteye gidemiyor henüz.
Ailesine buz gibiyim diyor. Evlenince sadece değer veriyor olmam,onun iyi bir insan olması
yetecek mi evliliği sürdürmeye diyor..
Endişelerinde haklı ve önceden sırf sevilme duygusunun verdiği bencillikle bu ilişkiyi
sürdürdüğüne çok pişman...
Artık bırakamam onu diyor. Ama acabalarla dolu..
Kendimi bu zor duruma ben soktum diyor.
Aşk sonradan başlayabilir ama sonradan bitebilir de evet.
Ama başlayacak olan aşk 4 yıl içinde çoktan başlardı emin ol.
Evli biri olarak bence aşk niçin gerekli biliyor musun?
Sabır, tahammül denen şeyin var olması için..
Aşk denen şey neleri yutturur, neleri unutturur insana..
Yoo yoo yanlış bir şey söylemediniz :) görüş almaya ihtiyacım olduğu için aksine yorumunuza teşekkür ederim. Evet zor bir karar benim için. Evlenip mutsuz olma korkusu da bende biraz var. Evet ona saygı besliyorum kesinlikle ama sevdiğimide hissediyorum yinede yani 4 senedir hayatı paylaştık neticede. Alışkanlıkta illaki olmuştur. Sadece hani aşk olunca tutku olur heyecan olur kalp deli gibi çarpar ya öle değil. Daha ayakları yere sağlam basan bir ilişki. 4 senede uzun bir zaman artık bir karar vermem gereken noktaya geldim.
Arkadaşınızın yaşadıklarında kendi yaşadıklarımı gördüm inanın çok benziyor. Bende hayatımdaki insandan önce çok aşık olduğum bir insan tarafından büyük bir darbe aldım. Aynen arkadaşınız gibi o bunalımla yeni bir ilişkiye başladım ve zamanlada iyi biri diye sürdürmeye devam ettim. İyiliğinin dışında çok iyi anlaşmamız da bunda etkili oldu ama dediğiniz gibi bende evlilik için bir türlü kuş gibi hissedemedm. Bazen bunda da bir hayır varmı acaba diyorum ama arkadaşınız gibi çok kararsız zamanlarım oldu. Aşk evet insanın gözünü kör ediyor her şeyi kabul edebiliyor insan. Şimdi bende söz gibi olayı ciddi bir boyıta taşısam ailesini tanısam en azından o konuda da fikrim olur diyorum ama sonra ne olur bilmiyorum.
Bende sizinle hemen hemen aynı bir durumdayım, 5 yıllık ilişkim var. Ama ben evlenip mutlu olacağımı hissedemiyorum mesela ama öyleyken bile bir 5 yıl var sonuçta paylaştığım nasıl bir karar vereceğim konusunda kararsızım kalıyorum. Sizinkisi daha zor. Mesela ben hem beni taşıyabilecek maddi manevi arkamda durabilecek bir eş istiyorum. Sorumsuz birini istemiyorum. Ama aşk, sevgi ve saygıda olsun istiyorum. Monoton sıradan bir evlilik istemiyorum. Bence sizde nasıl bir evlilik istediğinizi düşünerek karar verebilirsiniz.
Kesinlikle böyle olur demiyorum ama şöyle söyleyeyim.
Şimdiye dek hiç sorun yaşamamış olmanız, hiç kavga etmemiş olmanız
hep böyle sürecek anlamına gelmiyor.
Bu bahsettiğim arkadaşımın da öyleydi çünkü.
Kız kapris yapar telefonu yüzüne kapatırdı.
Çocuktan gelen tek trip Allah razı olsun olurdu :)
Yanılgı şurada.
Sanılıyor ki ayyyyy ne mülayim çocuk tepesine etsem sağol diyecek ölüyor benim için
Arkadaşım çocuk bal gibi farkında kendisi aşık ama sende öyle müthiş bir bağlılık yok!
Tahamülün olmaz çeker gidersin diye ödü kopuyor.
Aşk kadını zayıflaştırır erkek bu durumdan güç alır.
Ama sizin ilişkinizde erkek korku içinde.
Ya benden vazgeçerse?
Bu alttan alışlar mülayimlikten değil yani onu bilin korkudan..
Ve bunları içinde biriktirip nikahtan sonra canavarlaşabilir benden söylemesi..
Haklıdır da yani ömür boyu hep alttan alan olamaz değil mi?
Yani şunu hesaba kat bir sorun çıkabilir, çıkacaktır da ama küçük ama büyük.
Atıyorum anasına, babasına, kardeşine nefret duyacaksın diyelim evlenmeden önce
aşkımmmmm haklısınnnnnnnn diyen adam evlenince aynı tepkiyi vermiyor belirteyim.
O ağzının içine düşen adamı bulamadığında yine de o evde, onun kollarında devam edebilecek misin?
Cevabın evetse denemeye değer. Hayırsa iyi düşün derim.
Söyledikleriniz gerçekten önemli ve düşünmemi gerektiren şeyler. İllaki sorunlar olabilir hiç küsmedik diye hep böyle gideceğinin garantisi bencede yok. Ama hiç küsüp birbirimize kötü davranmadıysak bunda benimde çabam var yani bende onu hiç kırmamışımdır birbirimize hep iyi davrandık. Ama gerçekten ona karşı yapacağım yanlışlarda da alttan alması beni söyledğiniz konuda şüpheye düşürür. Yani gerçek yüzü değil mi acaba diye. Çünkü dediğiniz gibi onun kadar bağlı olmadığımı bence biliyordur. evlenmek evlilik kararı almak gerçekten zor ve birazda şans. Herkes evlendikten sonra eşlerinin değiştiğinden bahsediyor ve çıkmak gibi olmadığından. Söylediklerinize düşüneceğim çok teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?