Tecrübe önemli tabii. Dikkate alıcamEşini araya sokarsan , ilerde Allah muhafaza farklı konularda aranızda anlaşmazlık çıktı diyelim. Bir müddet idare ederler , daha sonra ne kadar çok dert yanıyorsun ne uyumsuzsun derlerannem hiç şikayet etmior hep sen ediyosun diyebilir. İdare etsede o da bunalıp yorulabilir. Bence başında nasıl başlarsa öyle gdiyor. Yaşadıklarımdan dolayı biliyorum , eşimi devreye soktuğuma pişmanım açıkcası.
Kendin hallet , saygısızlık yapmadığın sürece kayınvalidende cadı değilsr benim ki gibi :) anlayışla karşılayacaktır mutlaka.
Ne kadar objektif bir yorum olmuş, teşekkürlerŞimdi annemden biliyorum, gelini dinlemiyor kızın üstüne gidiyor, ama kardeşim bişey diyince geri adım atıyor. Allah'tan kardeşim anneci değil , doğru neyse görebiliyor çünkü annem haksız genelde, fazla müdahaleci ve tez canlı. küçük konularda kendin konuşabilirsin, daha büyük ciddi konularda eşini öne sürebilirsin bence.
Ben de böylesini daha mantıklı buldumBence ufak konulari sen laf arasinda soyle. Konuyi uzatmadan. Buyuk meselelerde kesinlikle muhattap olma derim. Cunku; karsilikli uzayan dialoglarda bir yere kadar konusabilrsin. Uzattiginda "inatci, saygisiz" imaji yaratabilirsin. Esinin ailesine daha cok nazi gecicektir her zaman. Sikayet ediyor gibi degilde daha tatli dille.esine izah edersin.
MantıklııKayınvalideye göre değişir. Kimi gelini dikkate alır sen söyleyince üstelemez; kimi dikkate almaz gelin hayır dese bu sefer oğlanı iknaya çalışır. Umarım seninki ilk gruptandır. İlk başta kendin söyle eşini araya sokma derim; baktın dikkate almıyor seni o zaman eşini devreye sokarsın.
Yalnızca büyük meselelerde böyle olmalı diyorsunuz dimi?En büyük hatam ben kötü olmayayım diye eşimi araya sokmak oldu. Canını sıkan birşey olursa nişanlınında olduğu bir ortamda al karşına problem yaşadığın kişiyi sakince konuş. Telde olmasın bu konuşma ve nişanlın mutlaka yanınızda olsun. İnan daha çok işe yarıyor.
Kaynana bence bunu öğrenince ben bu kızla baş edemem diyip öbürüne sarmaya devamkendi sorununu kendin çöz.
benim müstakbel kaynana tam cadı. bende az değilim.
bakışımdan anladı galiba...bana hiiiç sirnaşmiyor.
kaynımın nişanlısına yapmadığı kalmadı. kız ağzıyla kuş tutuyor ama yaranamıyor. ben arayınca telefona bile çıkmıyorum. mesaj yazarsa iki gün sonra cevap yazıyorum.
şimdiye kadar hiçbir davetine katılmadım. alışmasın.
neyse, o nişanlımı 2 kere fişiklemis. nişanlım tam anlatmaya başladı ben hemen susturdum. dediğim şu oldu : sakın arada laf taşıma. ne duymak nede bilmek istiyorum. eğer annenin bir sorunu varsa buyursun gelsin evime, kahvemi içer içini döker.
ondan beri çit yok.
Kaynana bence bunu öğrenince ben bu kızla baş edemem diyip öbürüne sarmaya devam
Dikkatli olmak lazım. Oğlunu kıskanan gelinini çekemeyen anneler her daim tehlikelidirÖyle galiba. Kesin önümüzdeki yillarda sorunlar cıkartır. Eminim yani. Evlenip cocuk filan olunca kesin yapışır.
Ben şimdiden işimi garantiye almaya çalışıyorum
Dikkatli olmak lazım. Oğlunu kıskanan gelinini çekemeyen anneler her daim tehlikelidir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?