Fikirlerinizi öğrenebilir miyimm?

newera

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2008
107
1
96
43
Ordu
Merhabalar! 6 yıllık evliyim. Eşimle bir bebeğimiz olsun diye konuşmaya başladık ancak maddi ve manevi bir takım durumlar var.Sizlerle paylaşıp farklı bakış açıları ve fikirler almak isterim. Yaklaşık 40 kiloya yakın kilo kaybım oldu. Aslında bebek için değildi.Yani diyet yaparken bebeğim olsun diye yapmadım. Şimdi hamilelikte tekrar çok kilo almaktan korkuyorum. Çevremden en az 1 yıl verilen kiloda kalınmasının önemli olduğunu duydum. Yani hamile kalmadan önce 1 yıl bu kilomu korumalıyım ki hamilelikte çok kilo almayayım.Bir diğer sorun maddi. Araba borcumuz var. 2011 martta %50, 2011 kasımda ise %100 rahatlıyoruz. Hamilelikte harcanan paradan çok bebek olduktan sonra harcanacak para sanki daha çok gibi. Doğru mu düşünüyorum? Bu arada 29 yaşındayım.Ben kendimce 2011 mayıs ayında çalışmalara başlamayı mantıksal olarak uygun buldum fakat bebek ben istediğimde gelecek mi bakalım? Kısacası çok kararsızım. Maddiyat bir yandan, tekrar şişme korkusu bir yandan, yaş bir yandan, bebiş isteği bir yanda. Mantığım ve duygularım tamamen zıt birbirine.Siz ne önerirsiniz?

Kendinizi maddi -manevi her açıdan hazır hissettiğinizde bebek çalışmalarına başlamalısınız.Belli ki hazır değilsiniz.Mutlu olduğunuz koşullar oluşsun ki,bebeğinizi o mutlu,hazır dünyanıza getirin.yerimseniben

Ben de 4 yıllık evliyim.

Ne maddi ne de manevi açıdan kendimizi hazır hissediyoruz bebek konusunda.

Biz de erteliyoruz şimdilik.Benim yaşım da 26.

Kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zaman başlayın bence.

Bu fikrin iyice kafanıza yatması lazım...

Ayrıca kiloyu da fazla dert etmeyin.

Evet mantıksal olarak çok haklısınız. Ama böyle plan yapıp biz olmasını istediğimizde senelerce o gelmezse. Ne yazık ki bebek , her an ulaşılabilen birşey değil. Pişmanlık ve vicdan azabı yaşamaktan korkuyorum.Keşke biraz daha bekleseydik ya da keşke bu kadar ertelemeseydik...

Evliliğin ilk yıllarında bebek ertelenmişse ilerleyen yıllarda da karar vermek bi o kadar zor oluyor sanırım. Hadi eşyalarımızın taksitleri bitsin dedik, onların bitmesine 3 ay kala araba aldık. Hadi arabanın borcu bitsin dedik. Üzerine 2 defa daha araç değiştirdik. Şimdi de bu aracın borcu bitsin diyoruz.

Kısmetinizde varsa olur zaten er yada geç...

Bunca sene beklemişsiniz bunu da göze almanız gerekirdi.

Rabbim hakkınızda hayırlısını versin.

Bak biz de 4 yıldır düşünmedik.Hala 2 yıl daha diyoruz.

Ama 2 yıl sonra da istediğimiz zaman olmazsa takdiri ilahi deriz.Elimizden birşey gelmez.

Pişmanlık mı? Mutlaka bir pişmanlık yaşarız o an.Keşke erken davransaydık diye.

Ama olmayacağı varsa erken yapsan da olmaz inan .

Düşündüğünüz tarih zaten öyle çoook çok uzak bir tarih değil ki, 1 yıl sonrası sadece, göz açıp kapayana kadar geçer gider. Yaşınız da genç daha. Bence bekleyin, huzurlu doğurun bebeğinizi. Kısmetinizde varsa bebek zaten gelir Allahın izniyle.

6 yıl bence zamanı gelmiş.maddiyat,kilo hiç bişey istediğiniz zaman olacağını biliyormusunuz?ben 7 yıllık evliyim 1 yıl borçlarımız var olmasın dedik.istemeye başladık bu defa bebişimiz gelmedi bu 7 yıl içerisinde hem maddi hemde psikolojik çöküntü yaşadık.neler yaşadım allah biliyor görmediğim tedavi kalmadı ama yine olmadı.ama rabbim bu sene nasip etti şu an 2,5 aylık hamileyim.rabbim isteyen herkese nasip etsin.

Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin.

Çok ilginç ki ben bu 6 yıl boyunca hiç çocuk istemedim. Çevremdeki bebeklere de özenmedim. Eşim de aynı şekilde.Ama son bir aydır özenmeye ve istemeye başladım.6 yıl geçti ama şimdi 1 yıl o kadar uzun geliyor ki. Hemen geçsin, borçlar bitsin istiyorum. Eşimde bu yaz geçşin bir dedi. Yazdan sonra çalışmalara başlarız dedi. Duygularım ve mantığım o kadar savaşıyor ki. Eşime hayır 2011 de demek istiyorum ama diyemiyorum. Bu defa kendime kızıyorum.ılk ay hamile kalırsam 9 ay boyunca maddi anlamda stres yaşayacağım.

Ben de arkadaşlara katılıyorum, kaderinizde çocuk sahibi olmak varsa mutlaka olur. Ama maddi ve manevi sıkıntıları aştıktan sonra dünyaya getirmek sizin elinizde. Bebişinizi maddi zorlukar arasında dünyaya getirmeyin bence, ona en iyi imkanları sağlayabileceğinize ve onu her anlamda mutlu edebileceğinize karar verdiğinizde dünyaya gelmesi daha hayırlı olur diye düşünüyorum. Bir de sizin sağlığınız var tabi 40 kilo az bir kilo değil öyle, önce doktorlara danışın. Vücunuz hazır mı bakalım, ne de olsa bir yıl bekleyin demişler... opuyorumnanaktan

hemen çocuk yapın yaşlandıktan sonra bir sürü sorunlar çıkıyor kaliteli yumurta kalmıyor hastalıklı oluyor gerekirsede arabayı satın . araba her daim alınır ama çocuk alınmaz !!!

gençken çocuk çekilir yaşlıyken çekilmez!!!
olumunekankayizsmile

kendimden örnek vereyim ben evime geçtiğimde hamileydim ve eşim 750 tl maaş alıyodu ve borcumuzda vardı ne oldu çocuk doğmadımı doğdu büyümüyomu büyüyo isteklerini alamayımuyuz alıyoruz çalışıyomu eşim çalışıyo ee seninde eşin çalışmıyomu çalışıyo rabbim çalışana veriyo hiç bebeğime bakamam diye düşünme bakılıyo rabbim rızkını veriyo açta kalmıyo açıktada kalmıyo o yüzden istiyosanız çok ertelemeyin derim kiloya gelince onun için herşeye değer varsın kilo alın ama çocuğun sevgisi kiloyu miloyu unutturuyo ben hamileliğimde çok kilo aldım ama verdim kiloyu takmayın dikkat edilirse sorun yaşamazsınız bide 6 yıl olmuş bence bebek için doğru bi zaman çok gecikmeyin derim çocuk evin bereketi neşesi benim kızım geleli baya ilerledik borçlarımız bitti eşim daha iyi bir iş buldu maaşıda iyi evimizde huzur arttı raabim sizede verir inş

bende sizin durumunuza yaklaşık bir durumdayım.daha 5 aylık evliyim ama 29 yaşındayım.borçlarımızda kasıma bitecek.borç bitene kadar çalışmak zorundayım. şimdiden hamile kalsam diyorum,doğurana kadar da çalışsam borçlarda biter o zamana diyorum ama bir yandanda biraz işten çıkıp evimin keyfini çıkarmak istiyorum.sonra çocuk olur diyorum ama yaşımda oldu 29. eşimde 5 ayda araba için çalışsan diyor. bilmiyorum nasıl olacak. hakkımızda hayırlısı olsun.

allah yardım ediyor korkmayın kimse dört dörtlük yaşatmıyo çocuğunu ama genede sizin kararınız ama bebek için daha fazla beklemeyin derim

Haklısınız ancak biz ikimizde memuruz ve gelir gider belli. Yani devlet zam yapmadığı sürece 1 kuruş ekstra gelecek yer yok. İkimizin aileleri de ancak kendilerini geçindirecek düzeydeler. Elimize kalan para belli. Doğsunda rızkıyla gelir diyemiyorum. Küçük bir araştırma yaptım hamilelik dahil doğum eşyaları ihtiyaçları 5000-7000 lira harcama yapmış eş dost. Mutlaka her ebeveyn herşeyin en iyisi olsun ister. 1 sene bekle gönlünce olsun herşey diyorum.Sonrada sanki bişeyler kötü gidecek gibi geliyor.

Sağlığın için kilonu koruman gerekiyorsa bence 1 yıl aynı kiloda kalmalısın , ben hamile kalmadan önce 8 kilo vermiştim hamile kaldığım anda hormonların da etkisiyle o verdiğim kilo 2 ayda geri geldi. Hamilelikte fazla kilo alımını hiçbir doktor önermiyor , bende çok zorluk çektim hızlı kilo aldığım için ne yazık ki.
Hem maddi açıdan da dediğin gibi rahat olmakta fayda var , çocuğun doktoru bezi vs. derken giderlerin azbuz olmadığını görüceksin Allah kısmet ederse..
1 yıl çok uzun bir zaman dilimi değil bence kendini böyle şartlandırma , önce kendi sağlığını garantile ki bebeğine de sağlıkla bakabil. Hemen olup olmayacağını da kimse bilemez tabiki , ama şimdiden bunları düşünme derim.

Bir kadın doğum doktoruna gidin hormon testlerinizi yaptırın...
Çocuk sahibi olmanız için herhangi bir engel varsa çıkar ortaya tedavi olursunuz... Sorun yoksa da 1 yıl bekleyin ondan sonra çalışmalara başlayın....

29 yaş hiçde küçümsenecek bir yaş değil
çalışmalara başlıcan zaman 30 yaşında olacaksın
hadi hemen tutu diyelim doğuma kadar 31 yaşında olacaksın
çok büyük bir yaş gibi gözükmesede 30 sonrası gebelliklerde riskler çoğalıyor
hadi hepsini geçtim ilerde birde kardeş düşünürsen çok geç kalmazmısın?
tabii birde hemen tutma olayı var
senin istediğin zaman olacak diye bişey yok
yıllarca çocuk için bekleyen insanlar tanıyorum (en uç örneği 19 yıl)
yani tabiki bazı şartlar oluşmalı
ama bana göre bir araba kredisi çokda önemli değil
çünkü istekler hiç bitmez
arabanın kredisi biter aaa hadi birde ev alalım olur ev alınır hadi yazlık yaptıralaım denir eee olmuşken bu yaz birde yurtdışı tatilne çıkalım ondan sonra bakarız olur- bunlar hepsi tecrübeylen sabitir
birde bakmıssın zaman geçmiş
bunları aynısını 2 sene önce ben yaşadım
ay yapsammmi yapmasammı
bidaki seneyemi korunmayı bıraksam felan derken gözümü karartım ve hamile kaldım
şimdi diyorumki tam zamanıymış çünkü dediğim gibi istekler hiç bitmiyorki
eğer ozamanlar erteleseydim şuan halen erteliyor olurdum kesinlikle
maddi ve manevi hazır olmak çok çok çok önemli
masraflar acaip çoğaliyor
fakat dediğim gibi araba kredisi çokta önemli değil
ikinizde çalışıyorsanız, gelirleriniz iyise maddi anlamda bir mani yok
çünkü bugün araba kredisi ödersin yarın başka bişey masraf bitmiyor
ha kilo açısından çok düşünüyorsan oda çok mantıksız çünkü dikkat etikten sonra hamilelikte çok kilo almak şart değil. Ben 9 kilo almıştım, 6-7 kio alanları tanıyorum
Ben hamileyim bundan sonra iki kişilik yemeliyim diye bir düşünceye sahip olmasan çok rahat bir şekilde hamileliğini sağlıklı bir kiloda tamamlar kalan 3-4 kiloyuda hemencik verirsin
arkadaşım sen 40 kilo vermiş bir insansın allah aşkına okadar ufak rakamlarımı gözünde büyüyorsun
doğum sonra en fazla 1 sene içinde eski haline kavuşursun
bir bebek bence Rabbimin bir kadına verebileceği en büyük armağındır yaşayınca daha iyi anladım
bikaç kiloyu dert ederek kendini bu duygudan mahrum etme derim ben
inanki herşeye değerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…