cnm öle bi geçiniliyorki çocukta istediğiniz gibi büyüyo allahım arattırmasında ikiniz çalışıyosunuz herşey zamanla olur sonra bebek fikrini tamamen aklınızdan atabilirsiniz hazır gelmişken bu yaz başlayın derim hayırlısı olsun rabbim arattırmadan versinHaklısınız ancak biz ikimizde memuruz ve gelir gider belli. Yani devlet zam yapmadığı sürece 1 kuruş ekstra gelecek yer yok. İkimizin aileleri de ancak kendilerini geçindirecek düzeydeler. Elimize kalan para belli. Doğsunda rızkıyla gelir diyemiyorum. Küçük bir araştırma yaptım hamilelik dahil doğum eşyaları ihtiyaçları 5000-7000 lira harcama yapmış eş dost. Mutlaka her ebeveyn herşeyin en iyisi olsun ister. 1 sene bekle gönlünce olsun herşey diyorum.Sonrada sanki bişeyler kötü gidecek gibi geliyor.
Şimdi aklıma şöyle bişey geldi. Genelde bebek isteyenler adet dönemlerini takip ediyorlar. Yumurtaların çatladığı zamanı hesaplıyorlar yada ateş ölçüsü takip ediyorlar ya.Ben 2011 mayıs ayına kadar hiçbir şekilde özel olarak hamile kalmaya uğraşmayacağım. Ama aynı zamanda korunmayacağımda. Hayırlıysa tutar hayırlı değilse olmaz.Yani tamamen akışına bırakacağım.Böylece kendimi de suçlamayacağım.Mantıklı mı?
Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin.
:lepi:Şimdi aklıma şöyle bişey geldi. Genelde bebek isteyenler adet dönemlerini takip ediyorlar. Yumurtaların çatladığı zamanı hesaplıyorlar yada ateş ölçüsü takip ediyorlar ya.Ben 2011 mayıs ayına kadar hiçbir şekilde özel olarak hamile kalmaya uğraşmayacağım. Ama aynı zamanda korunmayacağımda. Hayırlıysa tutar hayırlı değilse olmaz.Yani tamamen akışına bırağım.Böylece kendimi de suçlamayacağım.Mantıklı mı?
Şimdi aklıma şöyle bişey geldi. Genelde bebek isteyenler adet dönemlerini takip ediyorlar. Yumurtaların çatladığı zamanı hesaplıyorlar yada ateş ölçüsü takip ediyorlar ya.Ben 2011 mayıs ayına kadar hiçbir şekilde özel olarak hamile kalmaya uğraşmayacağım. Ama aynı zamanda korunmayacağımda. Hayırlıysa tutar hayırlı değilse olmaz.Yani tamamen akışına bırakacağım.Böylece kendimi de suçlamayacağım.Mantıklı mı?
Merhabalar! 6 yıllık evliyim. Eşimle bir bebeğimiz olsun diye konuşmaya başladık ancak maddi ve manevi bir takım durumlar var.Sizlerle paylaşıp farklı bakış açıları ve fikirler almak isterim. Yaklaşık 40 kiloya yakın kilo kaybım oldu. Aslında bebek için değildi.Yani diyet yaparken bebeğim olsun diye yapmadım. Şimdi hamilelikte tekrar çok kilo almaktan korkuyorum. Çevremden en az 1 yıl verilen kiloda kalınmasının önemli olduğunu duydum. Yani hamile kalmadan önce 1 yıl bu kilomu korumalıyım ki hamilelikte çok kilo almayayım.Bir diğer sorun maddi. Araba borcumuz var. 2011 martta %50, 2011 kasımda ise %100 rahatlıyoruz. Hamilelikte harcanan paradan çok bebek olduktan sonra harcanacak para sanki daha çok gibi. Doğru mu düşünüyorum? Bu arada 29 yaşındayım.Ben kendimce 2011 mayıs ayında çalışmalara başlamayı mantıksal olarak uygun buldum fakat bebek ben istediğimde gelecek mi bakalım? Kısacası çok kararsızım. Maddiyat bir yandan, tekrar şişme korkusu bir yandan, yaş bir yandan, bebiş isteği bir yanda. Mantığım ve duygularım tamamen zıt birbirine.Siz ne önerirsiniz?
o açıklamayı ben yaptım hiçte saçma değil herkes ayağını yorganına göre uzatırsa gayette iyi bakılır çocuğu gidipte herşeyini marka pahalı yerden almak zorunda değilsin durumun neye elveriyosa onu alırsın yahu kız çalışıyo eşi çalışıyo bi çocuğun ihtiyaçlarını karşılamıyolarsa biz ölelim o zaman tamam yaparsında olucakmı olmıcakmı nerden biliyosun en azından bi sorun varsa genç yaşta tedavi olarak bebek sahibi olabilirsin bence bi bayan için 25 çokta küçük değil ki yaş geçtikten sonra bebek bakmak zor oluyo tahammülün kalmıyo heleki bi taneye sınırlı kalmıcaksa yapılmalı bence hayır yani evin ihtiyacı insan ihtiyacı bitiyomu hep bişiler alıyosun borcun oluyo bunu beklersen ölene kadar çocuğun olmaz ki konu sahibinin eşide bu yaz başlayalım demiş 9 ay hamilelik bu süreçte borçlarının bi kısmını bitirirler ee bunların eşi dostu ailesi yokmu vardır illa onlarda yardımcı olurlar bu kadar büyütmeyin yahu tamam bakmak zor tabiki ama bu kadarda düşünürsen hiç bebek yapmamak lazım hele bi bebekleri olsunda bak o zaman daha önce yapsaydım der bunu yaşamayan bilemezzemuszemusaç kalmaz doğur ne saçma bir açıklama ve teselli.kimse aç kalmaz elbet.ama iyi şartlarda doğmasıyla aç kalmaz bakarız denilen ortmlardan hangisinde yetişmesi daha sağlıklı annem 40 yasında dogurdu ne yani bu kadar illa çocuk diye cevre baskısı evlendiğim ilk hafta banada eşimin sülalesinden ay yasın gectı yap cocuk diyenler coktu.salaklar.onlara kalsa ...ki 25 yasıma yenı gırdım daha hazır değilsen istemıyorsan yapmayacaksın bu kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?