Fikirlerinizi söyleyin de belki içim rahatlar :)

garrulous

Koca göbeğinin sevgilisi <3 Taze gelincik :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2014
1.144
792
128
Bayanlar merhaba. Erkek arkadaşım öğretmen. O şu an İzmir' de, bense İstanbul. . Mesele şu, ben doğma büyüme İstanbul' luyum. Önceleri buradan kalkıp başka şehre tatile gittiğimizde diğer yerler hep küçük ve yaşanmaz gelirdi. . Uzun süreler de bu hep böyle oldu. Her neyse erkek arkadaşım işi dolayısıyla İzmir' de yaşayacağız diye düşündü o, ben 'hayır, olmaz, buradan başka yerde yaşamak istemiyorum' dedim hep. Gel zaman git zaman ben İstanbul' dan soğumaya başladım. Kalabalığı beni boğmaya başladı. 2 kere de yolda taciz edildim ve artık erkeklerin bakışları bile beni çileden çıkartmaya yetiyor. Tüm bu bakış açımdaki değişim erkek arkadaşımın yanına İzmir' e gide gele değişti. Önceleri de giderdim ama alıcı gözüyle de baktıkça daha da sevdim ve 'tamam, burada yaşamak için ne gerekiyorsa yapalım' dedim. Ama bu sefer de olmuyor şartlardan dolayı :KK43: bizim hesaplayamadığımız şeyler de varmış meğer. Şimdi İstanbul' da yaşayacağız gibi görünüyor evlendikten sonra. Ailem, arkadaşlarım her şeyim burada. İzmir' de ise liseden bir arkadaşım var sadece. Doğduğum yer de burası. Ama aklım da İzmir' de kaldı bu sefer.

Ailesinden ayrılıp da, hiç kimsesinin olmadığı şehirlerde yaşayanlar ne gibi sorunlar yaşadınız? Yoksa İzmir her şeye değer bir şehir midir? Benim için daha iyi hangisi bilemedim. .

Cevaplarınıza 2 gün sonra ancak bakabileceğim sanırım, şimdiden teşekkürler :)

Nerede mutlu oluyorsan orda yasamalısın ama imkanlarda önemli bilmiyorum ya galiba ortamımdan ailemden kopmak istemezdim ben

İzmir !adı yeter. Ne şanslısın . Bense aşk uğruna en büyük aşkım izmir i bırakıp başka şehire geldim eşimin işi için. hem de tanıdığım lise ark. ım bile yok. Neyse ki kocamla mutluyum. Haftanın 2 3 günü izmir akşamı yaparız ege müzikleri yemekleri ...nasıl bir özlem anlatamam. Bikaç kere daha git. Nasıl müptelası oluyosun gör. Evet izmir herrrrşeye değer bi şehirdir. İzmir i yaşamayan ne bilsin yaşayandan dinle. Hiç elmayla armut kıyaslanır mı. İzmir şehir değil yaşam biçimidir. Sevgiler.

ailem istanbul'da ben şimdilik ankara'dayım. geçen sene her hafta gidip geldiğim için pek bir şey anlamadım ama şimdi gidemiyorum...
buraya da alıştım artık; evet zorlukları var aileden uzak olmanın ama hayat şartları bunu gerektiriyorsa yapacak bir şey de yok...
örneğin annem üzülüyor bu zamanlarımda yanımda olamadığı için; arkadaşlarımla görüşmeyi özlüyorum (ailemi özlediğimi söylememe gerek yok)
izmir'de eşinin ailesinden de farklı şehirde olacaksanız sorun olmaz...

tatil vb. için gittiğiniz yerlerde yaşamadığınız için yaşanma geliyordur size, evimiz tutulmuş yerleştirdik 1 hafta kaldım çok garip bir yer gibi gelmişti; oysa şimdi ne kadar farklı geliyor ;)

yeni arkadaşlıklar edinirsin.
çalıştıgın yerden... eşinin iş arkadaşlarının eşleri sevgilileri vs. illaki irtibatın olcak.
hem izmirde dogu gibi uzak bi şehir degil istanbula. hafta sonları istanbula gecebilirsinde.

Ben üç yıl doğuda kaldım ailemiz hep ist'da .şuan gene istanbuldayız ve diyebilirimki engüzel günlerim oralarda geçti.insan evlenip nirde çoluk çocuğa kavuştumu sadece kendi yuvası oluyor diğerleri detay yami siz mutlu olunda gerisi boş nerede ysşadığın çok önemli değil.ist zaten yaşanılıcak şehir değil bende görevimiz bitsede gitsek diyorum aileleriöize rağmen

Ben istanbul,Ankarada da yasadim ama Izmir bambaşka. Istanbulda cok guzel ama Izmir yasam bicimidir. Bir de Izmirliyim belki torpil geçiyorum sehrime bilemedim:-)

ben nedendir bilinmez izmiri karış karış gezdim ama bana hiçte öyle harika bir yer gibi gelmedi İstanbul'u tek geçerim ya :)

Bayanlar merhaba. Erkek arkadaşım öğretmen. O şu an İzmir' de, bense İstanbul. . Mesele şu, ben doğma büyüme İstanbul' luyum. Önceleri buradan kalkıp başka şehre tatile gittiğimizde diğer yerler hep küçük ve yaşanmaz gelirdi. . Uzun süreler de bu hep böyle oldu. Her neyse erkek arkadaşım işi dolayısıyla İzmir' de yaşayacağız diye düşündü o, ben 'hayır, olmaz, buradan başka yerde yaşamak istemiyorum' dedim hep. Gel zaman git zaman ben İstanbul' dan soğumaya başladım. Kalabalığı beni boğmaya başladı. 2 kere de yolda taciz edildim ve artık erkeklerin bakışları bile beni çileden çıkartmaya yetiyor. Tüm bu bakış açımdaki değişim erkek arkadaşımın yanına İzmir' e gide gele değişti. Önceleri de giderdim ama alıcı gözüyle de baktıkça daha da sevdim ve 'tamam, burada yaşamak için ne gerekiyorsa yapalım' dedim. Ama bu sefer de olmuyor şartlardan dolayı :KK43: bizim hesaplayamadığımız şeyler de varmış meğer. Şimdi İstanbul' da yaşayacağız gibi görünüyor evlendikten sonra. Ailem, arkadaşlarım her şeyim burada. İzmir' de ise liseden bir arkadaşım var sadece. Doğduğum yer de burası. Ama aklım da İzmir' de kaldı bu sefer.

Ailesinden ayrılıp da, hiç kimsesinin olmadığı şehirlerde yaşayanlar ne gibi sorunlar yaşadınız? Yoksa İzmir her şeye değer bir şehir midir? Benim için daha iyi hangisi bilemedim. .

evlenir evlenmez aileden başka şehire gitmek kaydıyla ayrı kalmak daha zor olmalı. ben de başka şehirde yaşamak istemezdim. ama eşinin işi ne gerektiriyorsa ve seninde yani ekmek nerde sen orda durumu birazda... izmirde yaşamak adına istanbuldaki işi de reddetmek ne kadar doğru olur bilinmez..

İlk zamanlar biraz zor oluyo ama alışırsın.Ki bence izmir yaşanılacak şehir :))

ben nedendir bilinmez izmiri karış karış gezdim ama bana hiçte öyle harika bir yer gibi gelmedi İstanbul'u tek geçerim ya :)
İzmiri gezmek değil, yaşamak lazım...

Sevgili garrulous garrulous izmirde yaşamak ayrıcalıktır. Bunu izmir müptelası biri olarak söylemiyorum, hani o izmiri yere göğe sığdıramayan, izmir şöyledir, izmirli böyledir diyenler var ya işte onlardan değilim. Ama neredeyse 30 yıldır izmirde yaşıyorum. Annem istanbullu, o yüzden orayı da iyi bilirim. Fikirlerim ve anlatacaklarım tek taraflı değil yani.

İzmirde yaşamak rahattır. Bir ucundan bir ucuna en fazla bir saatte ulaşırsın. Ulaşım ücretleri uygundur. Trafik sorunu pek yoktur. Yaşam istanbul ve ankaraya göre daha ucuzdur. Kışı hem kısa hem ılıktır. İzmir insanı hafta sonları avm'lere kapanmaz, yaz kış açık havada oluruz. Restoranların bile kapalı alanları küçük bahçeleri kocamandır. İnsanlar güleryüzlü anlayışlıdır. Çok göç alan bir şehir olmasına rağmen gelenler ayak uydurur genelde izmir yaşamına. İstanbuldaki kadar sıkıntılı değildir bu durum. Relax insanların şehridir izmir.
Bence en kötü yanı kültür sanat konusunda eksiklerinin olması. Doğru düzgün bir oyun olmaz izmirde mesela, olsa da pek giden olmaz. Tiyatro için ankara, müzik için istanbul yolculukları şart malesef. Ama aile eş dost görülmüş oluyor bu bahaneyle.

Ama ne demiş atalarımız, doğduğun yer değil doyduğun yer. Şartlar uygunsa izmirde yaşamak için zorlayın derim. Yok uygun değil, sıkıntı olacaksa daha sonraki yıllarda gündeme getirirsiniz bu konuyu.

İzmiri gezmek değil, yaşamak lazım...

Sevgili garrulous garrulous izmirde yaşamak ayrıcalıktır. Bunu izmir müptelası biri olarak söylemiyorum, hani o izmiri yere göğe sığdıramayan, izmir şöyledir, izmirli böyledir diyenler var ya işte onlardan değilim. Ama neredeyse 30 yıldır izmirde yaşıyorum. Annem istanbullu, o yüzden orayı da iyi bilirim. Fikirlerim ve anlatacaklarım tek taraflı değil yani.

İzmirde yaşamak rahattır. Bir ucundan bir ucuna en fazla bir saatte ulaşırsın. Ulaşım ücretleri uygundur. Trafik sorunu pek yoktur. Yaşam istanbul ve ankaraya göre daha ucuzdur. Kışı hem kısa hem ılıktır. İzmir insanı hafta sonları avm'lere kapanmaz, yaz kış açık havada oluruz. Restoranların bile kapalı alanları küçük bahçeleri kocamandır. İnsanlar güleryüzlü anlayışlıdır. Çok göç alan bir şehir olmasına rağmen gelenler ayak uydurur genelde izmir yaşamına. İstanbuldaki kadar sıkıntılı değildir bu durum. Relax insanların şehridir izmir.
Bence en kötü yanı kültür sanat konusunda eksiklerinin olması. Doğru düzgün bir oyun olmaz izmirde mesela, olsa da pek giden olmaz. Tiyatro için ankara, müzik için istanbul yolculukları şart malesef. Ama aile eş dost görülmüş oluyor bu bahaneyle.

Ama ne demiş atalarımız, doğduğun yer değil doyduğun yer. Şartlar uygunsa izmirde yaşamak için zorlayın derim. Yok uygun değil, sıkıntı olacaksa daha sonraki yıllarda gündeme getirirsiniz bu konuyu.
yazın çocuklar fayanslarda yatar sıcaktan :D ama dediğin gibi ayrıcalıkları olan bir şehir hatta belediye otobüsleri ilçelerden merkeze ücretsiz halk otobüsleri çıkarmış pazara vs. ücretsiz halk otobüsüyle gidiyorlardı çok şaşırmıştım
yoğunluk ve trafik baz alındığında İstanbul kadar çekilmezde değil haklısınız ama İstanbul işte ya taşı toprağı altın diyolar ya öyle yani :)

ben afyonda yaşıyorum istanbulda üniversite okudum herkes mezun olunca orada kalmam için ısrar etti fakat ben arkama bakmadan geldim büyükşehir çok zor hele ki aile kurmak aman allah korusun . o yüzden diğer şehirlerde olmak gözünü korkutmasın tek sıkıntı istanbul kadar gezecek yerin olmaması ki izmire gideceksen bu da problem değil:KK49:

İzmirliyim. Üniversite dolayısıyla başka şehirde de yaşadım. Staj dolayısıyla bir başka şehirde de . Tabiki insanın kendi memleketi diye kayırabilir ama izmir her açıdan daha rahat arkadaşlar bahsetmiş zaten ulaşım, hava koşulları , her yere yakın olması insanları. TAbiki alıştığınız çevreden sonra size yabancı gelecektir. Ama doğduğun yer değil doyduğun yer mantığı. Hem 3 büyük şehirden biri. İstanbul dan kalkıpta daha küçük il ilçe veya köye gitmiyorsunuz sonuçta.

Dogma buyume Izmirliyim. Istanbul'a once universite icin geldim, simdi evlendim ve burada calisiyorum. Izmir'i severim ama Istanbul'u hic bir yere degismem. Sessiz sakin kendi halinde bir yasam icin Izmir... Her gun yeni yerler kesfetmek, degisik deneyimler yasamak ve gelismek icin Istanbul derim... Izmir'e sadece ailemi gormeye gidiyorum ayda bir. Yazin da Urla'da yazligimiza tatile gidiyoruz. Onun disinda ille de Istanbul... :)

15 yaşında ayrıldım izmir den. Yıllarca ruyalarimda görüp ağlayarak uyandigimi bilirim, o kadar özledim yani. Nasıl bir yer sen düşün.
Şimdi ben de istanbulda yaşıyorum ama bir imkanım olsa hiç düşünmem orda yaşamak isterim. Ki artık benimde hickimsem yok orda. Istanbul artık bitmiş. Güzel olmasına güzel ama trafik belasından diledigince gezebilen var mi

Bence İzmir her şeye değer bir şehir..
İstanbul'u daha çok seviyorum,ama burada doğdum büyüyorum vs.Bu yaşımda İstanbul beni çok yordu.
Trafiği,insanları,çilesi ,olaylar vs.
İzmir 'de yaşayın daha iyi bence.

Back
X