Fikrilerinize ihtiyacm var. Nianlm ve ben..

Şuan sadece sevgilin için için yanıyo yaa annenin babanın en büyük sevgi evlat sevgisi güzelim bunu şimdi tabi anlayamazsın bak biz burda çogumuz anayızz evladı için insan dünyaları yakar ailende şuan senin hata yapmaman için ugraşıyo sadece kocayla iş bitmiyo o silerim görmem dediği ailesi bir süre sonra kıymetli oluyo adamlara senden yaptıkları geçmicek ama nişanlından bir süre sonra geçicek görücek onları yetmicek senide zorlucak onlarla görüşmeye onlarda sürekli aşagılayacaklar hakaret edicekler yine yapıcaklar aynılarını kaçtın diye dahada gidicekler üzerine işte fark bu baban ve annen şuan bunları göre biliyolar sen ise göremiyosun büyüklere kulak ver güzelim

beni en iyi anlaması gereken onlar kaçarak ailelerini karşılarına alarak evlenmişler. sevmenin ne olduğunu onların bilmesi lazım. bi densiz çıkıp küfretmiş diye ben bunca emeğimi nasıl yıkarım. ki bu kadar çok seviyoken. dedim ki sadece bu evden gelinlikle çıkmama izin verin zamanla mutlu olduğumu görüp içiniz rahat edicek inanın dedim. ölün çıkar diyolar bana ben daha napim.

Kaçmayı aklından bile geçirme.:olmaz:
Düğünü erteleyin insanların sinirleri yatışsın telaşlanmayın.
Sakin zamanda tekrar ele alın ve yolunuza devam edin.
Bu sıralar karşılıklı atışmalar daha da çıkmaza sokar.:1no2:

bilsem ki zamanla geçicek ben beklerim bi 5 sene daha. ama benim annemle babam çok kinci insanlar. öyle ki babam bütün ailesini silmiş bi insan. rahmetli babannem küs vefat etti. anca sonradan kaybedince bişeylerin değerini anlar babam. ama biliyorum ki geçmicek inat damarı tuttu bi kere dönmez ben biliyorum.

canım kusura bakma ama sende hatalısın
belki ailenin maddi gücü yok ama alışveriştede yanında olmak istediler
hem seninde ailen bişey yapmamış
kayınvalidene bu konuda laf söylemen olmamış nişanlında senin ailene diyebilirdi bu mantıkla
görümce konusuna hiç girmiyorum onunki tamamen densizlik:mymeka:

Benim anladığım kadarıyla senin ailenin asıl takıldığı nokta nişanlının ailesinin içyüzünü görmüş olmak. Yani mevzu görümcenin arayıp hakaret etmesiyle sınırlı değil. Öyle olsa özürlerini kabul etmesini de bilirlerdi. Sadece seni öyle bir ortama yollamak istemiyorlar besbelli. ıleride sana yaşatabilecekleri üzüntüleri engellemeye çalışıyorlar. Yani genç bir kız annesi olarak çok da haksız göremiyorum onları açıkçası.

cnm sakın kaçma benimde ailem onaylamadı benzer bi sorun oldu ama sen karşılarına geç benim bunndan sonraki eş adayımla mutlu olamazsam günahını çekin beş parmağın beşi bir değil ablasının terbiyesizliğinin günahını bizmi çekecez sizi kaybetmek istemiyorum ama ben ondan eminim o bana yeter iyice düşünün yoksa bana yazık edeceksiniz inadınız evladınızın canından önemli değildir umarım demenizi tavsiye ederim bende işe yaradı vereliniortak

beni en iyi anlaması gereken onlar kaçarak ailelerini karşılarına alarak evlenmişler. sevmenin ne olduğunu onların bilmesi lazım. bi densiz çıkıp küfretmiş diye ben bunca emeğimi nasıl yıkarım. ki bu kadar çok seviyoken. dedim ki sadece bu evden gelinlikle çıkmama izin verin zamanla mutlu olduğumu görüp içiniz rahat edicek inanın dedim. ölün çıkar diyolar bana ben daha napim.

Hayatım bak öyle diyorsun da, bir de şu açıdan düşün. Sonuçta senin annen de baban da aileleri silip evlenmenin nasıl bir şey olduğunu anlamışlar belki de. Bunun yanlış bir şey olduğunu görmüşler ve belki de senin de aynı şeyleri yaşamanı istemiyorlar, olamaz mı?

benim ailem yatak odasını ve fırını aldı nişanlım daha fazlasına müsade etmedi benim ailem bişey yapmadığı için mahçup oluyorum dedi bana. ben de aileme gerek yok başka şeylere biz kalanını yaptık dedim. kına yerini nişanlım tuttu masrafları o yaptı ödeşmiş olmak için. onun ailesinin durumu çok iyi olmasına rağmen bişey yapmadılar. kimse niye böyle yapıosunuz diye sormadı bile.

Benim anladığım kadarıyla senin ailenin asıl takıldığı nokta nişanlının ailesinin içyüzünü görmüş olmak. Yani mevzu görümcenin arayıp hakaret etmesiyle sınırlı değil. Öyle olsa özürlerini kabul etmesini de bilirlerdi. Sadece seni öyle bir ortama yollamak istemiyorlar besbelli. İleride sana yaşatabilecekleri üzüntüleri engellemeye çalışıyorlar. Yani genç bir kız annesi olarak çok da haksız göremiyorum onları açıkçası.

tamamen katılıyorum size koruma iç güdüsü bu evlatlarını benim kızım degil oğlum var ama ben olsam bende aynını yapardım vereliniortak

Nişanlınızın kardeşi çok ama çok terbiyesizlik yapmış,
bunun özürü olur mu,kabul edilir mi bilemem ama
bu olayda nişanlınızın ya da sizin bir suçunuz yok ..
bence ikiniz birlikte anne ve babanızla konuşun,gerekirse
onlarsız bir nikah yapın...

korumak için yapıyolar anlıyorum ama ben mutsuzum 10 günde 6 kilo verdim iştahtan kesilme ne bilmeyen ben lokma koyamıyorum ağzıma. sürekli mutsuzum ve bu 1 ay 2 ay sonra geçecek bşey değil. ben sevgilimden ayrılmıyorum ki nişanlım evlence dediğim adamdan ayrıl diyolar bana. ki nişanlımı da çok severlerdi. herkese meth derlerdi. çok dürüst çalışkan çocuk diye. şimdiyse ondan kötüsü yok beni soğutmak için.

benim ailem yatak odasını ve fırını aldı nişanlım daha fazlasına müsade etmedi benim ailem bişey yapmadığı için mahçup oluyorum dedi bana. ben de aileme gerek yok başka şeylere biz kalanını yaptık dedim. kına yerini nişanlım tuttu masrafları o yaptı ödeşmiş olmak için. onun ailesinin durumu çok iyi olmasına rağmen bişey yapmadılar. kimse niye böyle yapıosunuz diye sormadı bile.

hayatım ailesinin durumunun çok iyi olması bütün masrafları üstlenecekleri anlamına gelmez ki
neticede senin baban da evladını evlendiriyo onun babasıda
ben hiç anlamıyorum bu "onun tarafı zengin daha fazla şey yapmak zorunda" mantıgını
kına kız tarafına aittir ayrıca
nişanlın yada ailesi karışmaz ki
yani bizde öyle tabi sizin adetlerinizi bilemem...

biz de evlenen insana yuva kurana yardımcı olunur yapamayacak durummdaysa da hoş görünür. ya yaparsın ya da yapmıcaksan atamaz tutmazsın di mi. ailesinin tavrı farklı biraz senin benim gibi düşünmüyolar. memlekette herkese oğluma ev aldım dayadım döşedim diyomuş haberi bize kadar geldi güldük geçtik.

canım bence bu basit bir olay gibi görünsede basit deyil daha nişanlıyken küfür eden görümce evlenince ne yapar nişanlın ailemi sildim demiş ama bu bir anlık silemez herkes aynımıdır bilmiyorum ama geneli böle önce sildim derler heves geçene kadar bence sen aileni silme kimse için ana baba siinmez şimdi herşey hoş seviyosun bir an önce kavuşmak istiyosun ama emin olki ilerde anne babana haksızlık yaptını anlayacaksın hiçbir hata yaşanmadan farkedilmiyor inşallah herşey güzellikle olur anne babanın rızasıyla kavuşursun nişanlına

canım hiçbir şekilde kaçmayı aklından bile geçirme :olmaz:
benim arkadaşım kaçarak evlendi ve 2 yıl geçmesine rağmen hala bunun ezikliğini hissediyo.. sonraları eşinin ailesiyle bi sürü sorunlar yaşadı.. bana ne olursa olsun sakın aileni bırakıp gitme der her zaman!!
sende sakın böyle bi hata yapma
ayrıca bu olayda 2 tarafında hataları var.. aileni ikna etmek için elinizden geleni yapın olmuyosa düğünü erteleyin
zamanla biraz daha yumuşarlar.. direncinizi görüp sizi anlayabilirler diye düşünüyorum

direncimi görüp yumuşak yapıda değil annem babam. daha da öfkeleniyolar. iş şiddete hakarete kadar varıyo. nasıl anlatayım ki.

Ne var yani nişan düğün alışverişine anaları danaları akrabaları götürmeseniz.....
Karışan görüşen çok olunca bir işten hayır gelmiyor işte...
Boşa dememişler Nerde çokluk orda .... luk diye....
Annesinin maddi olarak katkıda bulunmayacağını tahmin ediyorsunuzdur başta zaten.. Eee o zaman milleti toplayp alışverişe çıkmanın ne alemi var. Nişanlınla ikiniz çıkıp alsaydınız, sonra da biz aldık deyip çıksaydınız işin içinden.....
Nişanlını bu kadar ah vah edip eviyorduysan öncelikle onu doğruran kadına nişanlımın annesi diyebilecek kadar saygı duymak zorundasın... ne demek nişanlımı doğuran geldi.... Ablası büyük bir terbiyesizlik yapmış tamam kabul.. Ama senin keşke gelmeseydiniz biz alırdık diye laf sokman da pek hoş olmamış oğrusu....

Onlar onu yaptı biz buu yaptık, onlar yapmadı biz de yapmayız lafları konuşulmaya başladığı an o ilişki bitmiş demektir...
Annesi 2 gecelik bir teliğin parasını vermedi diye laf sokmaya kalkmışsınız, karşılığında da laf işitmişsiniz.... Evet kaşılığ çok ağır olmuş ama hiçbirşey tek taraflı değildir...

Sana nacizane acele etmemeni önerebilirim, bende nişanlandım ayrıldım buna benzer bi nedenden dolayı; Nişan günümüzde tamda ailece ftğ çekileceği sırada kaynım bana "senden hoşlanmadım" dedi ve daha bi çok şey o anın şoku ile sadece bunu hatırlıyorum sebebi eltime düğün yapılmaması benim düğün istemem. Nişanlım olacak öküz ve onun annesi yanımda bana yapılan terbiyesizliği öylece dinlediler ne bir tepki ne bir özür yok.. Öyle bir şoktu ki anlatamam hayatım boyunca da unutamam o gece nişan oldu sanılırken bi ayırldık kimse anlamadan daha sonra benim ailem özür vs bekledi ama yine aynı tavırlar, bu arada nişanlım hem beni bırakmıyor hem abisine de toz kondurmuyor, en sonunda uzun ve yıpratıcı bir süreçten sonra ayrıldık.. Beni hala takip ediyor ama dönmüyorum hayatta yaptığım en iyi şey bu nişanı bitirmek, aile çoooook önemli ve unutmaki o insan o aile de büyümüş o ailenin terbiyesini görgüsünü almış.. Bence nişanlınla ayrılmayın ama düğünü bir süre erteleyin, böylece zaman kazanmış olursunuz, kaçmıyorsunuz ya bi yere!!

Back
X