Fikrinize ihtiyacım var, boşanmak istediğimi söyledim

Adam için memurluğu bırakıp ülke değiştiriyorsun, adam önüne evlilik sözleşmesi koyuyor. Sizde parada pulda gözüm yok diye imzalıyorsunuz. Yaşınızda küçük değil basbas bağırmış siz duymamışsınız Hayat çoğu zaman seçimlerden ibaret sizin yaptığınız fedakarlığı görmeyip size böyle gelen kişiyi seçmişsiniz ne denir bilemedim. Ama yazdıklarınıza bakılırsa siz boşanır gibi durmuyorsunuz ya adam dozu artıracak ya da sizden sıkılıp o ayrılmak isteyecek.

Şimdi tek tek gideceğim, dışarı çoktığımda bu market de olsa eşime bilgi veriyorum, hesap verir gibi değil bilgisi olsun, eşim biraz bu konuda evhamlı - ben telefona yarım saat cevap veremedim diye işten izin alıp eve gelmişti, korkusunu hissetmiştim - dünya hali başıma bir şey gelir nerede olduğumu bilsin. O da farklı bir yere gidecekse bilgi verir.

Diğer konularda yaptığı her şey çok kırıcı, çok üzücü. Siz onun için kariyerinizi ailenizi ülkenizi bırakmışsınız en ufak bir şeyde gücünü kullanıyor. Sizi değersiz ve güçsüz hissettirmek için yapıyor. Çok ayıp söylediği yaptığı şeyler.

@1apple boşanacaksan da öyle bir imkan varsa orda kal ve üniversiteye gitmeye devam et. En azından yurtdışına çıkmış oldun öyle düşün. (Memuriyetin yandıysa burda)

Sizi sürekli aşağılayan biri için seviyor demeyin lütfen..sevgi böyle bir şey değil çünkü..seven insan sevdiğine kıyamaz bence .o sizi sürekli manipüle ederek psikolojik şiddet uygulamış..evli bir erkeğin yapması gereken işleri yaparken bile benim param benim evim diyerek sizi küçümsemis..ben olsam sırf intikam için onunla olan sözleşmeyi bozdururur donuna kadar alır sonra bosardim..ama mutlaka bosardim.. çünkü boylesinle ömür geçirmeye değmez..

13 yıllık ilmek ilmek işlediğim kariyerimi kocam için bırakıp doğunun dibine gittim 5 yıl evde g.t , 4 yıldır da çocuk büyütüyorum. 1 kez olsun benim param, benim evim, benim arabam sözünü duymadım. Ne aldığıma karışır ne yediğim içtiğime nede şuraya gidicem , şunu istiyorum dediğimde hayır dediğini duydum. Doğuda tehlikeli yerde bile markete , bakkala giderken haber vermedim. Normali bu sizin yaşadığınızsa ekonomik ve psikolojik şiddet. Bilginize ..

Şiddet sadece bedene uygulanmaz. Senin kocanın yaptığı gibi ruhuna psikolojine annelik duygularına çalışma aktif olma potansiyeline özgürlüğüne güven duyguna da uygulanabilir.
Bence bunlar fiziksel şiddetten daha kötü. Daha derin izler bırakır.
Gaslighting e maruz kalıyorsun. Bir süre sonra öyle olduğuna sen de ikna olacaksın. Ki şu anda bile bu kdar şeye rağmen acaba devam etmeli miyim diye soruyorsun

Merhabalar
Yaklaşık 11 yıldır avukatlık yapıyorum
Çok fazla sayıda boşanma davası baktım
Böyle bir adamın düzelmesini beklemeyin
Bunu çok net söyleyebilirim
Amacı tamamen sizi güçsüz bırakıp kendine muhtaç etmek
Bu şekilde de tahakküm altına almak
O yüzden kesinlikle gereğini yapmalısınız

`