• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fıkrınıze ıhtıyacım var

Eşiniz abisini çağırdığını söylediğinde o gelmeden kendiniz yiyip kalkın sofradan. Gidin odanıza odadan çıkmayın, ayıp olur falan demeyin. Esiniz kendi masa kursun yedirsin içirsin anlar o zaman belki bir şeyleri. Abisi de siz ortaya çıkmayınca azıcık beyni basıyorsa surat yaptığınızı anlar gelmek istemez. He yüzsüzse de siz bunu uc bes gun bir hafta ısrarla yapın, ortaya çıkınca da surat beş karış dolaşınca elbet anlar.

Misafir önemlidir, aile önemlidir ama tüm bunlar hak edene , laftan anlayana yapılır. Eve her gün gelen biri artık misafir sayılmaz ve siz ona da hizmet etmek zorunda değilsiniz.
Onların ıstedıklerı o . Ben surat yapayım ve hepsı şaha kalksın. Senın eşin bır mosafır agırlamadı falan dıye. Esımle konusacagım. Ben ıkı eve kadınlık yapamam desem cok mu agır olur

O zaman yine aynı tas aynı hamam , eğer anlattığın gibiyse adam !
Yapmam lazım bunu oyle mı. Insanın fıtratını bıle altust edıyor boylelerı. Tamam, esıme oncesınde soyleyecegım. Once bana sormadan abını cagırcak olursan, hersartta mısafırını sen agırlaraın. Yemek varsa olanı koyaraın , yoksa da pısırırsın dıyecegım. Yaxarken bıle zorlandım

Onların ıstedıklerı o . Ben surat yapayım ve hepsı şaha kalksın. Senın eşin bır mosafır agırlamadı falan dıye. Esımle konusacagım. Ben ıkı eve kadınlık yapamam desem cok mu agır olur
Eğer surat yaptığınızda eşiniz sizle kavga edip iyice sizi gerecek bir yapıdaysa eşinizle konuşun. Anlattıklarınızdan eşinizin cok aileci olduğu görülüyor, iki eve kadınlık yapamam dediğinizde iyice köpürüp konudan uzaklaşabilir. Bebeğinizi falan emziriyor musunuz? Ben evde rahat edemiyorum , uzancam pijamamı giyip ama rahat değilim deyin. Biraz damardan girin konuya alt tarafı bir tabak fazla koyarım masaya o sorun değil ama biz de bir aileyiz ben emziriyorum evde rahat olamıyorum. Senle ikimiz olsak bir çorba makarna geçiririm ama abin gelince ekstra yemek yapıyorum . Haftada bir gün çağır bari sürekli değil deyin. Beni dinlemiyorsan da artık odamdan çıkmam gelirse kendin hazırla ağırla abiciğini deyin.

Yapmam lazım bunu oyle mı. Insanın fıtratını bıle altust edıyor boylelerı. Tamam, esıme oncesınde soyleyecegım. Once bana sormadan abını cagırcak olursan, hersartta mısafırını sen agırlaraın. Yemek varsa olanı koyaraın , yoksa da pısırırsın dıyecegım. Yaxarken bıle zorlandım
Ya illa yap demiyoruz , şimdi sen anlatıyorsun ama bizler o ailede yaşamıyoruz .. üzülmeni , haksız şeylere maruz kalmanı istemeyiz ama bence olması gereken bu dur

Onlar ıcın hava hoş. Cunku zaten benım yapmam gereken o. Ikıdefa ayrılmıs ve evde baska bekar cok. Aıle kavraamı yok kafalarında. Ben ugrasarak hafıfte olsa bıseye benzetmeye calısıyorum yuvamızı ama yok. En ufak bır aralıktan sızıp hayatıma dolusuyorlar destursuz. Ya ben mıaafırı severım, amcasıdır dıyıp zaten davetımı ederım belkı ama bu baska bısey. Ya resmen adama gore evı programlamaya basladı. Yemek saatlerını bıle degıstırmeye calısıyor esım. Ayrıca dedıgınız konu hakkında da sormak ıstıyorum. Ablasının yaptıgı tum aıleyı kapsar mı sızce? O konuda nasıl davranmalıyım

Misafiri ben de severim ama benim davet ettigim misafiri! Evde yemegi ben yapiyorsam esim benden habersiz yemege misafir davet edemez net! Bir kere yapti o hatayi bir daha yapamiyor :))) yaparsa tavrimi biliyor. Ablasinin yaptigi normal sartlarda normal insanlar icin butun aileyi kapsamaz ama bunlara gore cevap vereceksem kapsar :) siz de cok iyisiniz ben olsam yemek yapmam o evde siz sabirlisiniz. Ayrica yukaridaki cevaplarda eskileri acmaktan konusamiyorum aklima gelmiyor demissiniz. Eskiler eskide kaldi ikidebir isitip isitip onune koymaniz size bir sey kazandirmaz. oturun ilkokul cocuguna anlatir gibi tane tane anlatin sikintilarinizi beklentilerinizi zor bir ihtimal gibi gorunuyor ama belki anlar.

Ne demem lazım. Ben tartısmalarda eskılerı cok konusup asıl mevzuyu hep atlayan bırıyım malesef. Cıdden özetle ne demem gerekıyor kı tavrımınnet koymus olayım
Ben sizin yerinizde olsam açık açık kocamın yüzüne sölerdim ben senin abine her gün yemek yapmak zorundamıyım ben senin hizmetcinmiyim sürekli yemek yapmak zorundamıyım sürekli abinle aynı masaya oturmak zorundamıyım sen benim rahatsız olabileceğimi hiç düsünmüyormusun diyebilirsiniz eğer devam ederse soğukluk koyun araya tepkinizi sert bi şekilde gösterin

Ya illa yap demiyoruz , şimdi sen anlatıyorsun ama bizler o ailede yaşamıyoruz .. üzülmeni , haksız şeylere maruz kalmanı istemeyiz ama bence olması gereken bu dur
Sagolun. Evet, her aılenın yapısı sartı farklı oluyor . Ben fıtrat olarak odadan cıkmamazlık yapamam. Duramam odada, mısafır varken salonda. Ama oncesınde konusacagım. Ya aıle duzgun olsa, gercekten kıymet verseler , esımın dusuncesızlıklerını de gecer arayı bulurum ama o da yok. Benı ozel gunlerıne katmayıp , sonra boyle yapınca sınırlerım kaldırmıyor

Sagolun. Evet, her aılenın yapısı sartı farklı oluyor . Ben fıtrat olarak odadan cıkmamazlık yapamam. Duramam odada, mısafır varken salonda. Ama oncesınde konusacagım. Ya aıle duzgun olsa, gercekten kıymet verseler , esımın dusuncesızlıklerını de gecer arayı bulurum ama o da yok. Benı ozel gunlerıne katmayıp , sonra boyle yapınca sınırlerım kaldırmıyor
Çok haklısın .. umarım bir çıkar yol bulursun , çünkü ailenden de destek Yok anlaşılan

Ben sizin yerinizde olsam açık açık kocamın yüzüne sölerdim ben senin abine her gün yemek yapmak zorundamıyım ben senin hizmetcinmiyim sürekli yemek yapmak zorundamıyım sürekli abinle aynı masaya oturmak zorundamıyım sen benim rahatsız olabileceğimi hiç düsünmüyormusun diyebilirsiniz eğer devam ederse soğukluk koyun araya tepkinizi sert bi şekilde gösterin
Esım oyle bır adam kı soguklu mogukluk umrunda degıl. Cınsel hayatı bıtık. Benı asla arzulamayan ve yapmaya calıssa da yapamayan , bunun ıcın de tedavıyı reddeden bırı. Benım soguklugum ona koymaz. Ama basıma buyruk olursam huzuru kacar bırtek. Zaten abısını bellıyor yemek ıcın. Dusunsene, kendı ısten ac gelıyor ama sankı evın babasını bekler gıbı bı 3 saat daha beklıyof abısını. Igrenıuorım bı durumdan. Gelmıs 45 yasına nasıl bu suruma sokuyor kendını anlamıyorım. Degısmeyecek kesın.

Misafiri ben de severim ama benim davet ettigim misafiri! Evde yemegi ben yapiyorsam esim benden habersiz yemege misafir davet edemez net! Bir kere yapti o hatayi bir daha yapamiyor :))) yaparsa tavrimi biliyor. Ablasinin yaptigi normal sartlarda normal insanlar icin butun aileyi kapsamaz ama bunlara gore cevap vereceksem kapsar :) siz de cok iyisiniz ben olsam yemek yapmam o evde siz sabirlisiniz. Ayrica yukaridaki cevaplarda eskileri acmaktan konusamiyorum aklima gelmiyor demissiniz. Eskiler eskide kaldi ikidebir isitip isitip onune koymaniz size bir sey kazandirmaz. oturun ilkokul cocuguna anlatir gibi tane tane anlatin sikintilarinizi beklentilerinizi zor bir ihtimal gibi gorunuyor ama belki anlar.
Cok sagol canım ya. Tavsıyelerını yazdık aklıma

Esım oyle bır adam kı soguklu mogukluk umrunda degıl. Cınsel hayatı bıtık. Benı asla arzulamayan ve yapmaya calıssa da yapamayan , bunun ıcın de tedavıyı reddeden bırı. Benım soguklugum ona koymaz. Ama basıma buyruk olursam huzuru kacar bırtek. Zaten abısını bellıyor yemek ıcın. Dusunsene, kendı ısten ac gelıyor ama sankı evın babasını bekler gıbı bı 3 saat daha beklıyof abısını. Igrenıuorım bı durumdan. Gelmıs 45 yasına nasıl bu suruma sokuyor kendını anlamıyorım. Degısmeyecek kesın.
Gercekten çok zor durumunuz bence bi iliski terapistine gitmeyi teklif edin ve sizi seviyor mu sizce pek seven birisinin yaptığı hareketler gibi gelmedi bunlar bana

Gercekten çok zor durumunuz bence bi iliski terapistine gitmeyi teklif edin ve sizi seviyor mu sizce pek seven birisinin yaptığı hareketler gibi gelmedi bunlar bana
Acık acık konustum defalarca. Gıdelım dedım terapıstı kabul etmedı. Sevenı gec saygın yok bana dedım. Kabul etmedı. Sevmıyorsan soyle hıc sıkıntı olmaz. Ikımız de yolumuzu cıZelım dedım. Asla bırakmam dedı. Cunku bılıuor , benım gıbı sosyal paravanı bulamaz bır daha. Ama sabrım tukenıyor benım

Çok zor bir evlilik :(

Benim eşim de yeni evliyken sürekli birilerini çağırırdı yemeğe. Baktım onlar bizi çağırmıyor iyi yere yasladılar kendilerini ben de konuştum eşimle artık çağırmıyoruz. Tek tek anlattım bak biz hergün insanşarı çağırıyoruz tamam onşar senın ailen çağırabilirsin ama insan en azından karşılığını ayda yılda bır de olsa bekliyor bunlar bizi çağırmıyorlar ben kendimi aptal yerine koyulmus hissediyorum dedim. Düşününce o da bana hak verdı çağırmaları seyreklestı.

Benim eşim de yeni evliyken sürekli birilerini çağırırdı yemeğe. Baktım onlar bizi çağırmıyor iyi yere yasladılar kendilerini ben de konuştum eşimle artık çağırmıyoruz. Tek tek anlattım bak biz hergün insanşarı çağırıyoruz tamam onşar senın ailen çağırabilirsin ama insan en azından karşılığını ayda yılda bır de olsa bekliyor bunlar bizi çağırmıyorlar ben kendimi aptal yerine koyulmus hissediyorum dedim. Düşününce o da bana hak verdı çağırmaları seyreklestı.
Sızınkı normal . Konusunca anlıyor. Benım esıme “ söze karını getırme “ dendıgınde “tamam “ dıyen ve benı bırakıp ablasının kızının merasımıne gıden bır erkek. Bızde de oyle. Evınde yemegını yemedıgım kardeslerı var

Sızınkı normal . Konusunca anlıyor. Benım esıme “ söze karını getırme “ dendıgınde “tamam “ dıyen ve benı bırakıp ablasının kızının merasımıne gıden bır erkek. Bızde de oyle. Evınde yemegını yemedıgım kardeslerı var
Yok canım nerdeeee kafasına bura vura 5 senede zor anlattım. Belki milyon kere söyledim . Erkekler boyle şeyleri anlamak istemez islerine gelmez anlamak.

Ne guzel ozetledın. Kımse cıddıye almıyor. Me yapayım ben pelı. O bu sekılde mutlu olabılır ama ben kendımı ezdırmek istemıyorum. Sımdıye kadar hep polıtık gıtmıslerdı ve ben asla esıme anlatamıyordum tepkımı de net koyamoylrdum. Fakat bu son söz olayından sonra gedı adım atmadan tepkımı koymak ıstıyorum. Benım bır de yumusak karnım cocuk. Kv , dıger kardeslele aynı sehırde ve oraya gıtmezsem torununu gorememıs olacak. Fakat godersem de , gorumcelerle sureklı bır aradalar. Nasıl bır tavır koymalıyım . Gercekten sasırdım artık
once kendini dusunursen eminim aradigin cevabi bulacaksin.
baskasina gore degilde sana ne nasil dogru geliosa ona gore davran bu kez ve kimseye yumusak yerini gosterme ilk once ordan vururlar

once kendini dusunursen eminim aradigin cevabi bulacaksin.
baskasina gore degilde sana ne nasil dogru geliosa ona gore davran bu kez ve kimseye yumusak yerini gosterme ilk once ordan vururlar
Sabah abısı aradı ve bu yıne cagırcak gıbı oldu. Kafa salladım. Kapadıktan sonra ne kadar suratsızsın dedi. Neden dedım. Senın ıcın hersey hoş, hayat guzel ama hayat oyle degıl, mıllet dertlesmek ıatıyor dedi. Ya ıstedıgın yerde bulus dertles. Ben evımde sureklı dıken ustunde durmak ıstemıyorum dedım. Ayrıca aılen bunu da haketmıyor dedım. Sen bızım en temel problemımızı gormezden gelıp abuk aubuk bır hayatın pesındesın dedım. Sonra ıpler koptu ve ben ayrılmak ıatedıgımı soyledım. Cok terbıyesız konustu cunku. 3 aydır kendı yanasmadıgı gıbı benı de reddedıyorve artık bu bende patlamalara sebep oluyor. Bunu dıle getırdım . Bana aklın “a..nda “ dedı terbıyesız ve sonra gıt kendını s...tır de rahatbet dedı. Kesınlıkle hafta ıcı dava acmak ıcın adım atıcam

Back
X