Bende öyleydim 19toplandi bendende ama ben bir gün izin aldım iki günde hafta sonuydu.. ağrım çok yoktu ama..24 yumurta topandı 10 gün karnım şiş 5 aylık gezdim kuzu elimde değildi
Çok komik ya bu süreçte rahat hissettirmesi lazım aslında ..Yani beni limona benzettiİşlem yapıp duruyoruz beynin nasıl sen iyimisin oda önemli diye saolsun aynı zamanda psikolojik danısman Seviyorum doktorumu. Aynen oyüzden Allahımdan gelen her şeye razıyım :) Bu gidişle transfer olmama daha 10-15 gün var gibi geç olsun güç olmasın..
Merhaba,Kızlar merhaba tüp bebek sürecindeyim. Uzatmadan söyleyip fikrinizi almak istiyorum benim için önemli müsait olan bakabilir mi4 tane embriyom var ve bunlar aynı tüp de dondurulmuş. Neden aynı tüp anlamadım ama sorduğumda aldığım cevap maliyeti az olsun diyeymiş.. Yaşım 25, Pcos dan olmuyor bebeğim hocaya "siz bana bir embriyo transfer ettiğinizde diğer üçü çöp mü olacak yani" dedim maalesef çöpe gidiyormuş. Yaşımı sordu aslında yasal değil ama iki embriyo transferi yapabiliriz dedi. (Ben bunu sorduğum için)
Şimdi kızlar Allah bilir tutup tutmayacağını ama korkularım var herkes gibi. Ya bir tane embriyo transfer etseler tutmasa diyorum sonra sil baştan maddi manevi tekrar başa sarıcaz hiç embriyom kalmamış olacak ve maddi olarak hazır değiliz.. İki tane olsa diyorum yanlış anlamayın kısmette varsa o biri bölünür yine ikiz olur yada ikisi de tutmaz ama ikisi de tutsa sağlıklı olur mu erken doğum falan olur mu, iki taneden üçüz olanları da duydum.. Hayırlısı olacak inşallah ama siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
aslında rahat hissettiriyor sadece çift olacagından bana psikolojikmen böyle böyle anlatıyor. Hatta İstersen 1 ay sonra da yapabiliriz sen iyi hisset yeterki dedi.. Çünkü bakışlarımdan etkileniyor bence çok kaygılı bakışlarÇok komik ya bu süreçte rahat hissettirmesi lazım aslında ..
İnşallah sonuç güzel olsunda doktorlar vesile..
Yumurta kaç mm ki ? Nasıl 15gun var kuzu anlamadım
Kuzu sen rahatsan sorun yokaslında rahat hissettiriyor sadece çift olacagından bana psikolojikmen böyle böyle anlatıyor. Hatta İstersen 1 ay sonra da yapabiliriz sen iyi hisset yeterki dedi.. Çünkü bakışlarımdan etkileniyor bence çok kaygılı bakışlarBiri 27 olmuş diğeri 15 kuzu. Cuma günü sonkez bakıcak ovitrelle verilse heralde 1 hafta sonra ancak transfer olur derken 10-15 günü buluyor yani bugünden itibaren canım
Merhaba Allah bağışlasınMerhaba,
Benim 4 embriyomdan 2 tane kalmıştı her ikisini de transfer etmesini istedim doktorumdan. Transfer gerçekleşti, sağlıklı 2 tane kızım oldu
Eğer embriyo kalsaydı ki kalmadı, onları da dondurulmuş şekilde muhafaza ettirirdim imha ettirmezdim sanırım. Benim gibi zorla 4 yumurtası olmuş birine göre 1 yumurta bile altın değerinde.
Size danisilmadan embriyolarinizin imha edilecek olması da bence etik değil.
Kuzu arkadan gelen yumurtayı baz alıyor küçük olanı sanırsam bende anlamadım vardır bi bildiği heraldeKuzu sen rahatsan sorun yok
27mi kız o baya büyümüş çatlatma iğnesi vermesi lazım bence ..
19.21 arası çatlıyor yumurta..
Anlamadım pek cumaya beş gün var çatlar inşallah
İnşallah bu hafta ici catlar ya..Kuzu arkadan gelen yumurtayı baz alıyor küçük olanı sanırsam bende anlamadım vardır bi bildiği heraldebenim zaten ne yumurtam büyür ilaçla büyütsen bile çatlamaz kendimi biliyorum ağlancak halime gülüyorum gercekten bu dengesizlik insana çok kötü geliyor ama Allahtan geliyor yapacak bsey yok.. Allah yardımcımız olsun pozitif haberler alalım inşallah hepsi geçicek
Evet hersey para ama imkanınız var ise zorlayin cunku sonra bastan sarmak var daha buyuk para ve kaybolan zaman umutlar. Rabbim insaallah aratmasın bekletmesin her isteyene bu mubarek aylarin yuzu suyu hurmetine nasip etsin insaallah aminnnnAslında mantıklı dediğiniz ama her şey para gönül herseyi yaptırmak isterde işte..
AminnnnnEvet hersey para ama imkanınız var ise zorlayin cunku sonra bastan sarmak var daha buyuk para ve kaybolan zaman umutlar. Rabbim insaallah aratmasın bekletmesin her isteyene bu mubarek aylarin yuzu suyu hurmetine nasip etsin insaallah aminnnn
Çok güzel anlatmışsınız gerçekten söylencek söz yok Allah kolaylık ve sağlık versin size ve evlatlarınızaAmin çok teşekkür ederim.
Evet zorlandım. Hormonlar 3-4 kat katlandığı için hamilelerin yasadigi herseyi ekstra abartılı şekilde yaşadım.
20-25 haftalara kadar kustum yemek yiyemedim. Yiyemediklerime aşerdiklerimde dahildi.
Yine 20. Haftada uyuz gibi kasinmaya başladım. Karaciğer enzimlerim yükselmiş meğerse. Bu durum erken doğum yapmamı tetikledi.
Bunun dışında yatamadım, uyuyamadım, kalkamadım, yürüyemedim. Size sayfalar dolusu yazabilirim yasadiklarimi. Ama kizlarimi kucağıma aldığımda iyiki çekmişim, iyiki yaşamışım tüm olumsuzlukları dedim.
Doktorunuza benden selam söyleyin. Boyum 1.57 kilom 40 idi hamile kaldığımda. 65 kg ile 35. Haftaya kadar aslanlar gibi taşıdım ikizlerimi. Tabii bir takım sıkıntılar oldu olmadı değil ama hiçbiri boyuma ve kiloma bağlı şekilde ortaya çıkmadı.
Bakim asamasina gelince kızlarımdan biri 28 gün kuvozde kaldı düşük kilolu olduğu için.
Diğeri benimle eve geldi.
Bakımı ilk zamanlar öyle sanıldığı kadar zor olmuyor. Ama tabiiki büyüdükçe zorlaniyorsunuz. Özellikle hasta olduklarında çok zor oluyor.
Kısaca yardım edeniniz varsa biraz daha rahat geçebilir bu aşama. Şayet yalnızsanız zorlanirsiniz. Çünkü yeri geliyor yemek bile yiyemiyosunuz.
Şu an kızlarım uyuyor, yasadiklarimi şöyle bir animsayinca ne zorluklar çekmişim ya demeden edemedim. Ama inanın şu manzara, evlat kokusu, sevgisi herseye değer. RABBIM gönlünüze göre versin
canım naptın nasılsınnn nasıl gidiyor süreçİnşallah bu hafta ici catlar ya..
Ama 27mm çok büyük..
Havuç ye sen bolca çatlasın.
Aminnnn evet ne desek boş işte doktorlar bildiğini yapıyor inşallah sonucu çok güzel olsun
Kuzum napiyim evdeyim , ye ,iç ,uzan dolancanım naptın nasılsınnn nasıl gidiyor süreç
Hadi hayırlısı canımKuzum napiyim evdeyim , ye ,iç ,uzan dolan
Bugün 4.gunum hiç birşeyde hissetmiyorum canım..
Hayırlısı bakalım
sen ne yaptın canım, kontrolun ne zamandı?Hadi hayırlısı canım
Yarın sabah gidicem bakalım canım yumurtalar catlamışmı bakıcak çatlamadıysa çatlatma iğnesi vericek. sonrada transfer tarihini söyler heralde..sen ne yaptın canım, kontrolun ne zamandı?
hadı hayırlısı canım yaa,Yarın sabah gidicem bakalım canım yumurtalar catlamışmı bakıcak çatlamadıysa çatlatma iğnesi vericek. sonrada transfer tarihini söyler heralde..
Şuan tek korkum kist olmamıştır inşallah bu sefer transfer ertelenir diye korkuyorum inşallah kist olmamıştır
Amin inşallah kuzum benimde aklıma o gelmişti ama işte doktorun işinede karısamıyorsun kihadı hayırlısı canım yaa,
inşallaahhh benımde ılk o aklıma gelmıstı ..
vardır doktorun bır bıldıgı,
hayırlı haberler alalım ınsallaahh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?