4 yıllık üniversite mezunuyum. 27 yaşındayım. kpss de hem bölümümüzden az kişi aldıkları hem de psikolojik nedenlerle aşırı ders çalışamadığım için yeterli puan alıp atanamadım. evlilik meselelerini de önce atanayım diyerek hep geçiştirdim. şimdi elimde hiçbirşeyim yok. çok mutsuzum. ailemle de bu meseleleri paylaşamıyorum çünkü durumuma karşı tavırları "kendin ettin kendin buldun" tarzında. herşeyden uzaklaşıp gitmek istiyorum ama gidebileceğim kimsem de yok. sizce ygs ye girip beslenme ve diyetetik bölümünü kazanmaya çalışmak gerçekçi olmayan bir amaç mı? özellikle az süre kalmışken. lys ye hazırlanacak fazla sürem yok, konulara çok yabancılaştım ama ygs yi yapabilirm diye düşünüyorum. odaklanırsam kimya bio fizik sorun olmaz bunlar. türkçe, matematik, sosyal de zaten hep uğraştığım konular. üniversiteyi kazansam bir ev tutar buradan giderim hayatıma yeni bir sayfa açarım diye hayallere kapılıyorum. bunu yapabilirsem diğer okulum tamamen çöpe gitmiş olacak. yoksa bölümümle ilgili yüksek lisans yapıp araştırma görevlisi olmaya mı çalışayım. ygs için çalışmak mı yoksa üds için ingilizce çalışmak mı hangisini yapmalıyım? zaman akıp gidiyor. motivasyonum çok düşük. kara kara sabaha kadar düşünüyorum. artık mantıklı düşünebiliyor muyum onu da bilmiyorum. bir amaca bağlanmak istiyorum. lütfen cevap yazın.