Fikrinize ihtiyacım var... :/

utopikkafa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
580
415
333
Kızlar hepinize merhaba.

Konum biraz uzun olabilir kusura bakmayın.

Biz eşimle 3 senedir beraberiz, 7 aydır da evliyiz.
Eşimin ailesi bize hiç bir şey yapmadı. İğne dahi almadılar. 20 gr'dan beş bilezik taktılar onu da kredi ile aldılar ve biz ödüyoruz eşimle. Eşimin kız kardeşi lise 1'e gidiyor onun harçlığını biz veriyoruz. Görümcemi severim sıkıntı yok daha çok olsun daha çok verelim.

Ama ben bunları unutamıyorum. İyi davranıyorum, misafir ediyorum, misafir oluyorum. Hatta kayınpederime laf sokuyorum, o da gülerek cevap veriyor... Kayınvalidem ise okumamış eşine muhtaç her şeyine "he" diyor. Ama çok iyi bir insan. Önüme koyar önümden kaldırır. Sadece evini temiz tutmaz. Hatta evde koku var sürekli... Ben yapayım derim izin vermiyor, zaten benim yapmamla da kalmaz yıllardır dip köşe temizlik görmemiş ev... Kadın tutayım diyorum yine kabul etmiyor... Herkes arkasından konuşuyor, duyuyor ama yine aynı.. Yoksa çok iyi bir kadın..

Şimdi gelelim soruma..
Ben bebek düşünüyorum. Kayınvalidem yapın ben bakacağım sizin evinize gelir bakarım gerekirse her gün diyor. (Zaten onun evine bırakmam mümkün değil) Görümcem sabah okula gidiyor öğlen geliyor. O da olgun biri; ben de yardımcı olurum anneme diyor... Kayınpederim de bizim evde bakılır diyor.. Hanımını yerin dibine sokar hatta geçen seneye kadar aldatıyormuş ben sonradan duydum. Ama karısını göndermezmiş de bilmem neymiş. Ormana gidip piknik yapmaya bayılır kayınpederim. Çocuğu götürürüz ormana ne güzel falan diyor.. Benle gezer eve ne gerek var diyor.

Kafam çok karışık... İşim iyi, eşimle aram da iyi çok şükür, ailesinin her yaptığının farkında ve benim ailemi daha çok arar sorar görüşür. Kendi ailesine sadece anne babası diye gider gelir bir şey paylaşmıyor onlarla.. Eşim de iyi kazanıyor ama kafamda binbir soru var. Kayınpederimi sevmiyorum, nefret ediyorum hatta saygıda kusur etmesem de... Ama bebek düşünüyorum ve çalıştığım için kayınvalideme muhtacım... Kendi annem izmir'de yaşıyor...

Siz bana cevap verin lütfen; ne yapmalıyım?

Canim eğer memursaniz tayininizi annelere yakın alın ya da biz bakıcı tutacağı deyin ya da izine ayrı eğer memursan....

Bebeği erteleyin.
Maddi olarak rahatladığınız dönemde yapın.
Ücretsiz izin alıp kendiniz bakın.
Kayınvalidenize kesinlikle vermeyin çocuğunuzu bence..

Memur degilim. Ucretsiz izin alacagim tabii ki ama cocuk 8 aylik olduktan sonra ise donmek durumundayim. :/ Kayinvalideme birakmak istememdeki sebep bakici olayina guvenemiyor olusum bir de gercekten iyi bir insan.. Yoksa maddi durumum musait bakici icin.. Ama iste kafam karisik. Tesekkur ederim.

Kayınvaliden çok da titiz biri değilse ve kayınpederin onu sizin eve yollamayacaksa başka bir yol düşünmeniz şart.. Kim ister ki çocuğu hijyenik olmayan bir evde bakılsın. Zaten doğumdan sonra iznin olur ilk başlarda, kaç ay bilgim yok ama sonrasında da bulunduğunuz şehirde güvenilir bir bakıcı bulamaz mısınız?

Maddi durumunuz iyi ise bakıcı ve babaanne desteğiyle büyütebilirsiniz .
Bence mutlaka kendi evinizde baktırın eşinizle konuşun madem size hak veriyor basıyla konuşsun
kv niz bakıcıyı arada kontrole gelsin bana kalırsa en iyi çözüm bu gibi .

Kadın istememesi çok kötüymüş ama siz bu konuyu onunla güzel bir dille konuşsanız
belki farkında değildir.

Kadın istememesi çok kötüymüş ama siz bu konuyu onunla güzel bir dille konuşsanız
belki farkında değildir.

Nisanliyken de simdi de cok konusuyorum ama bi duzenim var elletmem diyor. Duzenin durur temiz olsun diyorum olmaz iyiyim sen beni dusunme kizim diyor. Anlamiyor ki...

Nisanliyken de simdi de cok konusuyorum ama bi duzenim var elletmem diyor. Duzenin durur temiz olsun diyorum olmaz iyiyim sen beni dusunme kizim diyor. Anlamiyor ki...
herkesin temizlik kavramı başka ciddenn.
ay ben öyle bir evde yemek dahi yiyemem..

Bence de bakıcıdan iyidir.
Öyle kötü şeyler duyuyoruz ki bakıcılarla ilgili.
Bu daha büyük bir risk.
Ben kızımı küçücük kreşe verdim.
Çok iyi bir kreşti ama..
Her zaman söylüyorum yine söylüyorum.
Kızım için yaptığım en iyi şeymiş onu erkenden kreşe yollamak.

doğmamış çocuğa don biçmek derdi annem=)))

Eşinin ve senin gelirin iyiyse bakıcı tut.

zaten 8 ay doğum izniniz var birkaç ay annan falan gelemezmi yanına biraz öyle idare edersiniz durumunuzda iyiymiş olmadı bakıcı tutarsın.yada çalışmazsın sonuçta bebeğin herşeyden önemli.güvenmiyorsan gözün arkada kalacaksa yapacak birşey yok malesef.

Bence size bir şey almadılar, düğünde destek olmadılar diye kinlenmeyi bırakın. Kin kelimesi dışında uygun bir kelime bulamadım. Amacım sizi kırmak değil, yanlış anlamayın. Ama şu var. İkinizde meslek sahibisiniz.Doğru olan kendi emeğinizle ve paranızla evlenmenizdir. İyi ki de öyle olmuş boşverin. Eşiniz yanınızda. Kv ve görümce kötü değil. Sizden maddi beklentileri yok anladığım kadarıyla. Neyin öfkesini duyuyorsunuz?

Biz de her şeyi kendimiz yaparak evleneceğiz. Hiçte öfkelenmiyorum bunun için.

Çocuk konusunda da biraz bekleyin. Borcunuz bitmeye yakın düşünün. Bu sayede istediğiniz kadar ücretsiz izin kullanabilirsiniz. İşe başlayınca da bakıcı tutarsınız ve kv arada uğrayıp kontrol eder.

Hem madem bu kadar ezilmiş bir kadın ve kp size göndermeyecek, birde çocuğun sorumluluğunu alıp iyice yorulmasın kadın.

Ebru abla, bu konuda ciddi misin?
Kaç yaşındaydı kızın kreşe verdiğinde?

Ben açıkçası endişe ediyorum, tuvalet eğitimi olmadan nasıl olur diye. Gerçi daha benim bunları düşünmeme çok var ama fikir almam iyi olur diye yazmak istedim.

annenize çok mu uzaksınız.
eğer uzak değilse kv ye diyinki annem bizim evimizde bakacak kp seni göndermediği için böyle düşündük.
olmaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…