fikrinize ihtiyacım var

DenizGeldi

sevgi emek ister
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
8.583
3.546
723
selam anneler...selam çocuklarla ilgili olanlar....

fikrinizi almak istediğim konu şu:

kızım ana sınıfına gitmekte...bu yaşın akadar elimden geldiğince doğal beslemeye çalıştım...şekerden tuzdan olabildiğince minimum almasına gayret ettim...öy le ki ender zamanlarda içtiği çaya bile çay kaşığının ucuyla atar şekerini...hedefi annesinin sonunda başardığı 0 şeker....
ilk kez bu sene bir iki kez cips tattık onunla.....ona aldığım cipsleri de farklıydı...(ondan gizlice yediklerim oldu bu bir itiraf)
çikolata da daha çok bittere yönelttim....fındıklı antep fıstıklı...
hazır kutu meyve suyu al iç kızım demedim...tatmıştır...ancak elzem..
sütü de mahalle sütçümüzden alır yoğurdunu manada sütü ile inek sütünü karıştırır öyle mayalarım...
ne ise.....bu saatte uzaaar gideer..
velhasılı sadete geçeyim..

ana sınıfında listemiz var...kahvaltı listemiz...ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır ancak...sadece hamur işinden ziyade meyvamız da kuruyemişimiz de var listede...velilerin çoğu uymuyor...sebepleri onalara kalmış...
beni enterese eden konu;
kara alınmış mış.....veli çoğunluğu ile haftada bir gün çocuk gevreği kahvaltılık gevreği günü yapılacakmış....ben çocuğuma şimdiye kadar vermedim hiç...alışmasını da istemedim...iştahı yerinde her şeyi yiyen sağlıklı bir çocuk....öğretmene söyledim...ben kahvaltı getireceğimi söyledim....canı çekerseymiş..çok canı çekerse bir arkadaşı verir tadar dedim...öyle olmazmış ya hep ya hiç miş!

yalnız bir defaya mahsus olsa onun için deneyim olabilir dedim ama sürekli...hafta da bir gün...yemesini istemediğim bir şeye neden alışsın ki bu saatten sonra....
bu konuyu evde düşüneceğimi söyledim...biraz cızırtılı ayrıldık yanından....tavsiyelerinşze ihtiyacım var...yanımda olur musunuz?şimdilik niyetim kahvaltısını götürmek o günlerde...müdürle de koşacağım bu konuyu..ya hep ya hiç!!
böyle şey olur mu...neden beslenme düzenini değiştireyim çocuğumun...haziranı iki hafta sayarsak 14 haftada bir kez onaylamadığım bir yiyeceği yemesi.....
şimdiden teşekkür...

gevrekleri inceliyorum da şimdi nette...hangileri seçilmeli ...kahvaltılık gevreği saf alıp meyveyi kendiniz ekleyin diyor...çok ta ön yargılı olmak istemiyorum.......sağlıklı beslenme ile ilgili tecrübesi olanlar düşüncelerini paylaşabilir mi....

en sağlıklı bilineninden alıp daha çok meyve ve kuruyemişle donatsam gevreği de şöyle bi görünsün diye az serpsem olur mu ki....ama sütle karıştırılıyor değil mi...nasıl olacak..

yani çocukları yiyeceği bir şey söz konusu ise bence herkesin fikri alınmalı.kendin kuru yada yaş meyveleri fındk vs ile karıştırıp içine de çok az gevrek koyabilirsin.çünkü çocukları bir zmana kadar kontrol edebiliriz herkes yediği zaman o yiyemezse bu kez içinde çok daha büyük bir heves ve iştah uyanacaktır bence o yüzden kendi hazırladığın sağlıklı bir karışımla bu konuyu halledebilirsin bence

yani çocukları yiyeceği bir şey söz konusu ise bence herkesin fikri alınmalı.kendin kuru yada yaş meyveleri fındk vs ile karıştırıp içine de çok az gevrek koyabilirsin.çünkü çocukları bir zmana kadar kontrol edebiliriz herkes yediği zaman o yiyemezse bu kez içinde çok daha büyük bir heves ve iştah uyanacaktır bence o yüzden kendi hazırladığın sağlıklı bir karışımla bu konuyu halledebilirsin bence

teşekkür ederim yorumunuz için....şimdilik böyle bir seçeneği düşünüyorum...kuruyemiş ve meyvesi fazla gevreği üstüne serpilmiş bir kase hazırlarım...dostlar alışverişte görsün.....

bir tarafım da alma gevreği diyor.

en sağlıklı bilineninden alıp daha çok meyve ve kuruyemişle donatsam gevreği de şöyle bi görünsün diye az serpsem olur mu ki....ama sütle karıştırılıyor değil mi...nasıl olacak..
Gevrek yerine yulaf tarzı bir şey alıp, kuru meyve ve kuruyemiş le tatlandirirsiniz.
kuru elma, ananas, çilek gibi meyveler aktarlarda satılıyor.
Ben kendim kurutuyorum belki Çevrenizde vardır ananne babanne vs yapan birileri..
Kuru yemiş te ceviz parçalari file badem vs kullanabilirsiniz

Hassasiyetinizi anlıyor ve size hak veriyorum. Ama bir de hayatın gerçekleri var, çocuğunuzu fanusta yetistiremeyeceginize göre biraz esneklik gosterebilirsiniz

Back
X