• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikrinizi alabilirmiyim

Herseyguzelolsundh

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2019
415
12
28
Merhaba arkadaşlar kafama takılan bir konuda fikrinizi alabilirmiyim?
Eşimin dedesi ve kayınvalidem kayınpederim alt üstü oturuyorlar normalde. Pandemi dolayısıyla kayınvalidemler yazlığa geçti. Dedeye ise yemeğini eşimin halası yani kızı yapıp getiriyordu onlarda korona olduklarından karantidalar çıkamıyor. Kayınpederim aradı geçen akşam eşimi, "siz yemek yapabilirmisiniz" diye eşimde "yapamayız kendimize kadar yapıyoruz" dedi ben hamile olduğum için yemek yapmamı istemedi kısacası, onlar anladı mı bilmem. Kayınpederim de "ozaman haftada bir getiririm ben yemek bir düşünelim" dedi ama pek işine de gelmedi, eşimde daha da bişey demedi bende eşime istersen yaparım dedim boşver dedi konu kapandı. bu arada hamile kalmadan önce zorda kaldıklarında yapar severek gönderirdim bizde birkaç sokak ötede oturuyoruz. Ama elim verdim kolumu kaptırdım gibi de hissetmiyor değilim ne yalan diyim sanki benim sorumluluğumdaymış gibi. Bana kadar başkaları da yapabilir kısacası eşimde öyle dedi bana. Neyse konu kapandı dedik bir hafta geçti kayınvalidem aradı bugün napıyosun nasılsın diye laf lafı açtı korona dan dolayı kendine dikkat et falan konuşuyoruz "sen gitme diye haftada bir burdan yapıyoruz getiricez" gibi bişey dedi lafmı soktu anlamadım ama canım çok sıkıldı. Eşime de demedim bişey ne düşünmeliyim sizce?

Ben neden bir kap yemek yapmadığınıza anlam veremedim sonuçta eşinizin dedesi oluyor zaten normalde kayınvalide ve hala yapıyormuş zora düşünce sizden rica etmişler ne var ki bunda ilerde sizde yaşlanacaksınız sonuçta...

öncesinde ne yasandi bilmiyorum ancak el ele yapiyor, sizin yapmanizi istemiyorsa esiniz de pisirebilir. imkaniniz varsa kendinizi zorlamayacaksaniz bir kap yemekten bir sey cikmaz. Hic degilse ev yemegi yapan yerlerden alin kapilarina biraksin esiniz. Ben laf soktugunu dusunmuyorum bu arada, buluttan nem kapma gibi hic mi bir sey demesin bu insanlar.

Bir tabak yemek yapmak ya da evde yaptığından bir kaba koyup götürmek zor olmasa gerek dede sonuçta
Esiniz biraz vicdansız mi davrandi yoksa ustume kalir korkusu mu yasadi bilemiyorum ama şu ramazan ayında bir tabak yemegi ya da bir kavanoz corbayi cok görmeyin siz yaparsiniz esiniz götürür nolacak?
Tabii ki nasilsa siz yapıyorsunuz diye size yüklenmesinler ama ne bileyim benim vicdanım rahat etmezdi
Kayinvalide de laf sokmus kendince ben yapacağım getirecegim onca yoldan siz iki adim ötede umursamiyorsunuz tarzinda

Hicbir sey dusunmenize gerek yok. Sizi seven, rahatinizi dusunen bir adamla evli oldugunuz için şükredin.

Hamile oldugunuz için neden yemek yapmadınız diye baskı yapmayacağim hiç. Mideniz bulaniyordur belki yatiyorsunuzdur hep.

Bana kalirsa dede sizin sorumlulugunuzda da degil. Dedenin de yazlığa gitmesi gerekiyordu. Sonuçta bakımını üstlenen gelini, siz değilsiniz.

Dedeye 1 kap yemek vermek cokmu zor anlamadim ben, siz yaparim demissiniz esiniz neden istemedi dedesiyle ilgili sorunumu var

Ben neden bir kap yemek yapmadığınıza anlam veremedim sonuçta eşinizin dedesi oluyor zaten normalde kayınvalide ve hala yapıyormuş zora düşünce sizden rica etmişler ne var ki bunda ilerde sizde yaşlanacaksınız sonuçta...
Bi sorun yok aralarında ben yemek yapmam da değil eşim ben hamileyim diye yapmamı istemedi sana kadar başkası da yapabilir dedi ondan. Kayınvalidem ler zorda değiller korona dan dolayı yazlığa geçtiler dede de burada

Biz evde iki kişiyiz bazen yaptigim yemek artiyor bir tabak daha. Amma olay yapiyorsunuz bir tabagi ya sonucta yemek pisiyor malzeyi azicik fazla tutuyorsun bu.

Ben kaynana, kayinpedere hizmet eden biri degilim 6,5 senedir kaynana evinde yemek temizlik yapmiş degilim yani alişik oldugum bir durum değil benim de ama eşinizin DEDEsi, oldukça yaşlidir diye dusunuyorum. O kadar yaşlı ve yalniz birine de +1 tabak cikariverirdik.
Oyle torunum olsa hakkim varsa helal etmezdim.

Bir tabak yemek yapmak ya da evde yaptığından bir kaba koyup götürmek zor olmasa gerek dede sonuçta
Esiniz biraz vicdansız mi davrandi yoksa ustume kalir korkusu mu yasadi bilemiyorum ama şu ramazan ayında bir tabak yemegi ya da bir kavanoz corbayi cok görmeyin siz yaparsiniz esiniz götürür nolacak?
Tabii ki nasilsa siz yapıyorsunuz diye size yüklenmesinler ama ne bileyim benim vicdanım rahat etmezdi
Kayinvalide de laf sokmus kendince ben yapacağım getirecegim onca yoldan siz iki adim ötede umursamiyorsunuz tarzında
Ben yemek yapmam demiyorum ki ama onlarda bir hafta buradaki evlerinde kalabilirler diye düşünüyorum

Eşimin dedesi ve kayınvalidem kayınpederim alt üstü oturuyorlar normalde. Pandemi dolayısıyla kayınvalidemler yazlığa geçti. Dedeye ise yemeğini eşimin halası yani kızı yapıp getiriyordu onlarda korona olduklarından karantidalar çıkamıyor. Kayınpederim aradı geçen akşam eşimi, "siz yemek yapabilirmisiniz" diye eşimde "yapamayız kendimize kadar yapıyoruz" dedi ben hamile olduğum için yemek yapmamı istemedi kısacası, onlar anladı mı bilmem. Kayınpederim de "ozaman haftada bir getiririm ben yemek bir düşünelim" dedi ama pek işine de gelmedi, eşimde daha da bişey demedi bende eşime istersen yaparım dedim boşver dedi konu kapandı. bu arada hamile kalmadan önce zorda kaldıklarında yapar severek gönderirdim bizde birkaç sokak ötede oturuyoruz. Ama elim verdim kolumu kaptırdım gibi de hissetmiyor değilim ne yalan diyim sanki benim sorumluluğumdaymış gibi. Bana kadar başkaları da yapabilir kısacası eşimde öyle dedi bana. Neyse konu kapandı dedik bir hafta geçti kayınvalidem aradı bugün napıyosun nasılsın diye laf lafı açtı korona dan dolayı kendine dikkat et falan konuşuyoruz "sen gitme diye haftada bir burdan yapıyoruz getiricez" gibi bişey dedi lafmı soktu anlamadım ama canım çok sıkıldı. Eşime de demedim bişey ne düşünmeliyim sizce?
Allah aşkına her akşam kendinize yemek yapıp bi kap yemeğimi çok görüyorsunuz. Kusura bakmayın ama ne olursa olsun bi kepçe yemek götürmekten bi tarafınız eksilmez ne kadar ayıp eşinizin yaptığı ve üstüne sizinde ona hakvermeniz gerçekten insanşar çok kötü. Zaten dedenizin kızı hep getiriyormuş korona oldu diye götürümemiş ne olcak 2hafta yediğiniz yemekten götürüverseniz gerçekten çok kötü kalplisiniz.

Halanızın karantinası bitene kadar yaptığınız yemekleri biraz fazla yapıp dedenize gönderebilirsiniz diye düşünüyorum .

Yani ben olsam vicdanen rahatsız olurdum. Alt tarafı bir kap yemek . Yapamıyorsam eşime dışarıdan aldırıp dedesine gönderirdim

Adam birde 90 yaslarinda yani 🙄

Biz evde iki kişiyiz bazen yaptigim yemek artiyor bir tabak daha. Amma olay yapiyorsunuz bir tabagi ya sonucta yemek pisiyor malzeyi azicik fazla tutuyorsun bu.

Ben kaynana, kayinpedere hizmet eden biri degilim 6,5 senedir kaynana evinde yemek temizlik yapmiş degilim yani alişik oldugum bir durum değil benim de ama eşinizin DEDEsi, oldukça yaşlidir diye dusunuyorum. O kadar yaşlı ve yalniz birine de +1 tabak cikariverirdik.
Oyle torunum olsa hakkim varsa helal etmezdim.
Eşimi neden gömüyorsunuz ki o benden başka ihtimalleri de olduğunu düşünerek reddetti. Neticede hamileyim başka torunları var onlarda yapabilir diyor

Siz sonuçta evinizde yemek yapiyosunuzdur .yaptığınız yemekten bir kap desenize birakabilirdiniz siz veya eşiniz bana göre zor bı iş değil yakın oturuyormuşsunuz zaten...tam laf sokmak değilde hakli olarak alınmış olabilirler..birşey düşünmenize gerek yok ...ama bir tas yemek için yaşlı bir buyugunuze ayıp etmişsiniz ..

Ben anladım siz yemek yapıp göndereyim deseniz iş sonra gel burada yapıver e sonra da e yaptın siz de burada yiyin olayına dönüşecek çünkü o türden insanların geliniyim ben de.Kimse kusura bakmasın da k.validen yazlıkta keyif çatarken sen hamile halinle uğraşmak zorunda değilsin yaşlı adamcağızı neden yalnız bırakıyorlar bir şey olsa bir başına kalacak madem başında dursunlar babalarının

Back
X