• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikrinizi alabilirmiyim

Ben anladım siz yemek yapıp göndereyim deseniz iş sonra gel burada yapıver e sonra da e yaptın siz de burada yiyin olayına dönüşecek çünkü o türden insanların geliniyim ben de.Kimse kusura bakmasın da k.validen yazlıkta keyif çatarken sen hamile halinle uğraşmak zorunda değilsin yaşlı adamcağızı neden yalnız bırakıyorlar bir şey olsa bir başına kalacak madem başında dursunlar babalarının

Digerleri corona olmasa bakiyorlarmis zaten. Konu sahibine ve esine güvenip birakilmamis adam

Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama migrosun sanal marketi var uygulamayi yükleyip siparis verin yayla markasinin hazir pilav çorba bakliyat yemekleri var, migrosun meze hazır yemek basligi var onlardan seçip adresine teslim gonderin madem evde yapip gondermeyeceksiniz
Amacim.yargilamak degil de dede için cozum üretiyorum üzüldüm yasli adam tek basina

Allah hickimseyi hickimsenin eline birakmasin. Esinize de Allah vicdan versin. Ben bosuna erkek cocuguma yemek yapmayi ögretmiyecegim. Ilerde böyle kimsenin vicdanina kalmasin

Yemek yapmayi bilse de 90 yaşinda adamcagiz zordur onun için. Sanki alın bundan sonra siz bakın demişler ya, alti ustu karantina bitene kadar bir tabak yemek verilecek.
Eşim boyle yapsa ben nasil biriyle evlenmişim diye şok olurdum ya.
Ben yemek yapamasam eşim kendi yapardi yine gotururdu şu durumda. 😔

Dede biraz inatçı 90 küsür yaşında rahat edemiyor orda o yüzden götürelim deselerde gitmiyor
Gitmeyince de birilerini arayıp yemek istemek zorunda kalıyor işte böyle.

bilemedim valla, misal benim evimde hergün yemek pişmiyor, kahvaltıyla geçiştirme falan daha fazla eşimden ötürü. Her gün birine yemek yapıp götürme olayı bir süre sonra sıkar. En doğrusu dedenin yazlığa gitmesiymiş, kvde de oğluna söyleyemedi tabi arayıp size laf sokuyor. Duymazdan gelin derim.

Ben anladım siz yemek yapıp göndereyim deseniz iş sonra gel burada yapıver e sonra da e yaptın siz de burada yiyin olayına dönüşecek çünkü o türden insanların geliniyim ben de.Kimse kusura bakmasın da k.validen yazlıkta keyif çatarken sen hamile halinle uğraşmak zorunda değilsin yaşlı adamcağızı neden yalnız bırakıyorlar bir şey olsa bir başına kalacak madem başında dursunlar babalarının
İşte benimde bir yanım öyle düşünüyor herkes keyfi davranıyor benden başka torunları var ama akla bir tek ben geliyorum ki ben öz torunu değilim gelinin geliniyim. Yani bir hafta burada kalabilirlerdi seçenekleri var yok değil

Eşimi neden gömüyorsunuz ki o benden başka ihtimalleri de olduğunu düşünerek reddetti. Neticede hamileyim başka torunları var onlarda yapabilir diyor

Evet 10 tane torunu ya da cocugu olup bakilmayan yaşlilar boyle oluyor işte, herkes o baksin bu yapsin kafasinda. Herkesin ödü kopuyor ustume kalir diye herhalde.

Yemek yapmayi bilse de 90 yaşinda adamcagiz zordur onun için. Sanki alın bundan sonra siz bakın demişler ya, alti ustu karantina bitene kadar bir tabak yemek verilecek.
Eşim boyle yapsa ben nasil biriyle evlenmişim diye şok olurdum ya.
Ben yemek yapamasam eşim kendi yapardi yine gotururdu şu durumda. 😔

Yani hamilelik de burda bahane olamaz bana göre. Basimiza bela olmasin diye esi bahane etmis sadece. Gecenlerde Müge Anlida dayak yiye yiye ölen yasli kadin vardi ya günlerce etkisinden cikamamistim. Herkes yaslilari birine atma derdinde halbuki herkes elinden geleni yapsa ne kimseye yük olur nede birsey. Cok sey yazilir da neyise

Gitmeyince de birilerini arayıp yemek istemek zorunda kalıyor işte böyle.

bilemedim valla, misal benim evimde hergün yemek pişmiyor, kahvaltıyla geçiştirme falan daha fazla eşimden ötürü. Her gün birine yemek yapıp götürme olayı bir süre sonra sıkar. En doğrusu dedenin yazlığa gitmesiymiş, kvde de oğluna söyleyemedi tabi arayıp size laf sokuyor. Duymazdan gelin derim.
Evet asla oğluna bişey diyemez bende bazen anlatıyorum eşime bilsin diye bazen de anlatmıyorum tabi. Diyorum ya başka seçeneklerde var yoksa ne eşim ne ben vicdansız asla değiliz hamile olmadan önce seve seve götürürdük

Ama alt üst dairede oturduğu gibi olmaz ki dışarıdan gelen sadece yemek için demiyorum dünyanın bin bir türlü hali var

Diger aile üyeleri gidip gelmistir corona olmadan önce. Bence kayinvalide hep bakiyorsa da gayet tatil yapmaya da hakki var. Yaslilari hep bir kisinin üstüne atiyorlar, sonra elini cekiyor herkes. Halbuki aileden herkes bir ucundan tutsa gül gibi bakilir, hem tek birinw yük olmus olmaz

eşimde "yapamayız kendimize kadar yapıyoruz" dedi
Ya eşiniz 'karım hamile yemek yapamıyor, bulantıları var' dese hadi neyse. İnsan kendimize kadar yapıyoruz cümlesini kurmaya utanır. Bir tabak yemek yani. Bırak dedeyi apartmanımızda yaşlı biri olsa ihtiyacı olduğunu bilsem götürürüm.

Eşinizin üslubu ve tavrı yüzünden burada siz suçluymuşsunuz gibi davranılıyor.

O sekilde demek yerine anne kız hamile, ben karımı yormak istemiyorum falanca kuzenim yapsin diyebilirdi.

Bize yetecek kadar yemek var demek vicdansızca oluyor. Keşke benim dedem yaşıyor olsaydi da ona her gün yemek yapsaydım.

Evet 10 tane torunu ya da cocugu olup bakilmayan yaşlilar boyle oluyor işte, herkes o baksin bu yapsin kafasinda. Herkesin ödü kopuyor ustume kalir diye herhalde.
Ama şöyle Bi durumda var korona olmayan bekar 30 küsür yaşında kız bir torunu var orada kalsın dedim kayınvalidem o yanında kimseyi istemiyor dede bayağı bi cimri neymiş diğer odada ışık petek yanıyormuş masraf oluyormuş ki dünya malı vardır

Merhaba arkadaşlar kafama takılan bir konuda fikrinizi alabilirmiyim?
Eşimin dedesi ve kayınvalidem kayınpederim alt üstü oturuyorlar normalde. Pandemi dolayısıyla kayınvalidemler yazlığa geçti. Dedeye ise yemeğini eşimin halası yani kızı yapıp getiriyordu onlarda korona olduklarından karantidalar çıkamıyor. Kayınpederim aradı geçen akşam eşimi, "siz yemek yapabilirmisiniz" diye eşimde "yapamayız kendimize kadar yapıyoruz" dedi ben hamile olduğum için yemek yapmamı istemedi kısacası, onlar anladı mı bilmem. Kayınpederim de "ozaman haftada bir getiririm ben yemek bir düşünelim" dedi ama pek işine de gelmedi, eşimde daha da bişey demedi bende eşime istersen yaparım dedim boşver dedi konu kapandı. bu arada hamile kalmadan önce zorda kaldıklarında yapar severek gönderirdim bizde birkaç sokak ötede oturuyoruz. Ama elim verdim kolumu kaptırdım gibi de hissetmiyor değilim ne yalan diyim sanki benim sorumluluğumdaymış gibi. Bana kadar başkaları da yapabilir kısacası eşimde öyle dedi bana. Neyse konu kapandı dedik bir hafta geçti kayınvalidem aradı bugün napıyosun nasılsın diye laf lafı açtı korona dan dolayı kendine dikkat et falan konuşuyoruz "sen gitme diye haftada bir burdan yapıyoruz getiricez" gibi bişey dedi lafmı soktu anlamadım ama canım çok sıkıldı. Eşime de demedim bişey ne düşünmeliyim sizce?
Bence laf sokmamış Hallettik anlamında söylemiştir sorumluluğun kendisinde olduğunun farkında ve sanki baştada sana teklif ettikleri için mahçup olmuşlar gibi.Bi kap yemek tabiki zor değil ama bu yazlık işi bitmez bi süre sonra görevinizmiş gibi algılanır.Birde ben bu tarz şeyleri kendi gönlümden yapmak isterim emrivaki olunca zor geliyor Eşinizede bahsederken lafmı soktu şeklinde fişekler gibi anlatmayın belki dediğim gibidir oda gider annesine bişi der durfuk yere ortalığı karıştırırsınız

Yani hamilelik de burda bahane olamaz bana göre. Basimiza bela olmasin diye esi bahane etmis sadece. Gecenlerde Müge Anlida dayak yiye yiye ölen yasli kadin vardi ya günlerce etkisinden cikamamistim. Herkes yaslilari birine atma derdinde halbuki herkes elinden geleni yapsa ne kimseye yük olur nede birsey. Cok sey yazilir da neyise

Evet bir tabak yemek icin bile "baskasi yapsin niye biz" diye kalbini karartmanin ne anlami var. Yazik.

Back
X