• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikrinizi alabilirmiyim

Ben olsam vicdansız biriyle evli olduğum için korkardım. Yıllar geçtikçe vicdanın önemi daha da ortaya çıkıyor. Arada bir sorun veya kullanılma durumu da yokmus bir kap yemek ya tanımadığı insana yapar insan. Ben ki rahatına çok düşkün ve akraba sevmeyen bir insanım bana bile acımasızca geldi
Bize kadar yemek var lafı dikkatimden kaçmış. Sonraki yorumlarimda ne kadar vicdansizca oldugunu soyledim zaten. Onun haricinde yapabilecek baska birileri varsa hamile karim mutfağa giremiyorsa onu yormak istemiyorsam düzgün üslupla ben de başkasının yapmasini rica ederdim annemden. Nasil bir hamilelik geçirdiğini bilmedigim icin nasil yemek yapmazsin diye linçlemeyi de dogru bulmuyorum. Her hamilelik her bebek her bünye farkli. Duzenleme ekliyorum.
Benim cevremde her kosulda karısını her işe süren adamlar var yetişkin yıllardır evli. Bunu gormek beni mutlu etti. Annem karnı burnunda sırtında yükler taşımış babamin keyfi için. Dikkatimi ceken öncelikli şey bu oldu. Tavri üslubu farketmedim ilk başta.

Bize kadar yemek var lafı dikkatimden kaçmış. Sonraki yorumlarimda ne kadar vicdansizca oldugunu soyledim zaten. Onun haricinde yapabilecek baska birileri varsa hamile karim mutfağa giremiyorsa onu yormak istemiyorsam düzgün üslupla ben de başkasının yapmasini rica ederdim annemden. Nasil bir hamilelik geçirdiğini bilmedigim icin nasil yemek yapmazsin diye linçlemeyi de dogru bulmuyorum. Her hamilelik her bebek her bünye farkli. Duzenleme ekliyorum.
Benim cevremde her kosulda karısını her işe süren adamlar var yetişkin yıllardır evli. Bunu gormek beni mutlu etti. Annem karnı burnunda sırtında yükler taşımış babamin keyfi için. Dikkatimi ceken öncelikli şey bu oldu. Tavri üslubu farketmedim ilk başta.
Bu insanlar kendileri ne yiyorsa (makarna da olabilir disaridan hazir da alabilirler) 90 yasinda yalniz yasayan birine goturmemeyi hakli bulup kayinvalidenin tavrina takiyorlar. Yani siz ac durmuyorsunuz, ne yiyorsaniz ona da goturebilirsiniz cok rahat. Olmadi hazir alip yollarsiniz (kendisi dedenin yemege para verilirse sinirlenecegini ve asiri cimri oldugunu da yazmis). Eve yemegi soyleyip onu tencereye doldurmak misal aklina gelmemis ama kayinvalidesinin laf sokmasi aklina gelmis. Cok uzuldum bu ramazan gunu yasli bir dede icin boyle bir konu acilmasina. Kayinvalideye de ayri uzuldum sen senelerce kayinpederine bak, gelinin ve oglun bir kap yemegi laf edecek insanlar olsun. Benim dedemin 35 tane torunu var, digerlerinin ne yaptigina hic bakmadim. Ne zaman onun evine gitsem yanimda onun sevecegi bir seyler goturur duasini alirdim. Onun dualari sayesinde belki Allah hep en hayirli kapilari acti bana, kucukken tahmin edemeyecegim kadar zenginlige kavustum kendi kendime. Buyuklerimizin hayir duasi cok onemli. Konu sahibi bunu anlamiyor.

Allah aşkına her akşam kendinize yemek yapıp bi kap yemeğimi çok görüyorsunuz. Kusura bakmayın ama ne olursa olsun bi kepçe yemek götürmekten bi tarafınız eksilmez ne kadar ayıp eşinizin yaptığı ve üstüne sizinde ona hakvermeniz gerçekten insanşar çok kötü. Zaten dedenizin kızı hep getiriyormuş korona oldu diye götürümemiş ne olcak 2hafta yediğiniz yemekten götürüverseniz gerçekten çok kötü kalplisiniz.
+1

Hicbir sey dusunmenize gerek yok. Sizi seven, rahatinizi dusunen bir adamla evli oldugunuz için şükredin.

Hamile oldugunuz için neden yemek yapmadınız diye baskı yapmayacağim hiç. Mideniz bulaniyordur belki yatiyorsunuzdur hep.

Bana kalirsa dede sizin sorumlulugunuzda da degil. Dedenin de yazlığa gitmesi gerekiyordu. Sonuçta bakımını üstlenen gelini, siz değilsiniz.
Bence vicdansiz merhametsiz bir adamla evli olduğu için bir kez daha düşünsün...

Bir hayır duası almak çok zor olmasa gerek hele ki içinde bulunduğumuz ay da, sizin kv niz bırakmış dedeyi yazlığa gitmiş kızı baksın bakar diye düşünmüş o onların kendi düşüncesi ee sonra dedenin kızı corona olmuş yani 2 hafta sürücek bi durum bu kimse size bi yük bindirmemiş yahu insanlık hali dünyanın binbir türlü hali var bizim burda komşularımız corona oldu hiç demedik çocukları getirsin yemeğini diye ,biz daha yakınlarındayız diye elimizden geldiğince yardımcı olduk ,hamilesiniz sağlıkla kucağınıza alın inşallah ama kendinize yemek yaparken 1 tabak da dedeye götürmek hiç zor değil

Anlama veremedim eşinizin tavrına. Vicdanen düşününce yapmak en doğrusu. Bir gün bir tencere yemek yapın 2-3 gün yesin. Yada sıraya konulsa. Hafta iki sefer götürülür hic olmazsa.

Okudum okudukca sinirim bozuldu..

Yarin bir gun elden ayaktan duserseniz size ilk tekmeyi vuracak olan yaninizdaki o es kisisi olacak.
Cunku adamda bir gram vicdan yok. Ben olsam boyle bir adama hayat arkadasim diyerek sirtimi guvenle yaslayamazdim bu tavrindan sonra.

Alti ustu 10-15 gun, adamin kizi karantinadan cikana kadar 1 tabak yemek goturecektiniz. Evde zaten yemek pisiyor, ozel bir sey istememisler sizden el insaf yaa..

Okudum okudukca sinirim bozuldu..

Yarin bir gun elden ayaktan duserseniz size ilk tekmeyi vuracak olan yaninizdaki o es kisisi olacak.
Cunku adamda bir gram vicdan yok. Ben olsam boyle bir adama hayat arkadasim diyerek sirtimi guvenle yaslayamazdim bu tavrindan sonra.

Alti ustu 10-15 gun, adamin kizi karantinadan cikana kadar 1 tabak yemek goturecektiniz. Evde zaten yemek pisiyor, ozel bir sey istememisler sizden el insaf yaa..
dimi ama insan yapmasada dışarıdan falan söyler bir şekilde ne olacak sanki

Ayrica ben o kayinvalide ile kayinpederin yerinde olsaydim bu olaydan sonra buyuk bir aydinlanma yasardim. Demek ki dogurup buyuttugum evlat ben elden ayaktan dusunce bana 1 tabak yemegi cok gorecek diye dusunurdum. Varsa tum mal varligimi yasliligimda bakimimi gerceklestirmeleri karsiliginda bir hayir kurumuna bagislardim. 1 tabak yemegi cok goren evlada 1 ignemi bile birakmazdim.

Yillar once boyle bir haber vardi.. Yakinlarina kizan yasli bir kadin 2.5 milyon liralik servetini bakimi karsiliginda hayir kurumuna bagislamisti. Cok etkilenmis ve takdir etmistim teyzeyi.

Ayrica ben o kayinvalide ile kayinpederin yerinde olsaydim bu olaydan sonra buyuk bir aydinlanma yasardim. Demek ki dogurup buyuttugum evlat ben elden ayaktan dusunce bana 1 tabak yemegi cok gorecek diye dusunurdum. Varsa tum mal varligimi yasliligimda bakimimi gerceklestirmeleri karsiliginda bir hayir kurumuna bagislardim. 1 tabak yemegi cok goren evlada 1 ignemi bile birakmazdim.

Yillar once boyle bir haber vardi.. Yakinlarina kizan yasli bir kadin 2.5 milyon liralik servetini bakimi karsiliginda hayir kurumuna bagislamisti. Cok etkilenmis ve takdir etmistim teyzeyi.
Yaşamıyorlar genelde. Insanın çocuğu söz konusu olunca gözüne perde iniyor sanırım. Evlatlar da bunu bildiği için bu kadar rahat olabiliyor.

Dağlar taşlar konuya yorum yaptı , konu sahibi kuyruğunu altına aldı oturdu ....
Bazılarına ne söylersen söyle işlemiyor ..
Babaannem olsa essek ..... Yıkanmış yüzü derdi 😂
Hepimiz kendimizi yirttik vicdan ,merhamet diye onun derdi kaynanam bana laf mı soktu 😂😂😂
Allah im sen içimdekini biliyorsun !!!

Merhaba arkadaşlar kafama takılan bir konuda fikrinizi alabilirmiyim?
Eşimin dedesi ve kayınvalidem kayınpederim alt üstü oturuyorlar normalde. Pandemi dolayısıyla kayınvalidemler yazlığa geçti. Dedeye ise yemeğini eşimin halası yani kızı yapıp getiriyordu onlarda korona olduklarından karantidalar çıkamıyor. Kayınpederim aradı geçen akşam eşimi, "siz yemek yapabilirmisiniz" diye eşimde "yapamayız kendimize kadar yapıyoruz" dedi ben hamile olduğum için yemek yapmamı istemedi kısacası, onlar anladı mı bilmem. Kayınpederim de "ozaman haftada bir getiririm ben yemek bir düşünelim" dedi ama pek işine de gelmedi, eşimde daha da bişey demedi bende eşime istersen yaparım dedim boşver dedi konu kapandı. bu arada hamile kalmadan önce zorda kaldıklarında yapar severek gönderirdim bizde birkaç sokak ötede oturuyoruz. Ama elim verdim kolumu kaptırdım gibi de hissetmiyor değilim ne yalan diyim sanki benim sorumluluğumdaymış gibi. Bana kadar başkaları da yapabilir kısacası eşimde öyle dedi bana. Neyse konu kapandı dedik bir hafta geçti kayınvalidem aradı bugün napıyosun nasılsın diye laf lafı açtı korona dan dolayı kendine dikkat et falan konuşuyoruz "sen gitme diye haftada bir burdan yapıyoruz getiricez" gibi bişey dedi lafmı soktu anlamadım ama canım çok sıkıldı. Eşime de demedim bişey ne düşünmeliyim sizce?

Yok artık ya kendiniz aç mı duruyorsunuz evde? Ne yiyorsanız geçici bir süre götürseniz ne olacak her şeyi geçtim Allah katında sevaptır yahu. Şu korona zamanlarında hasta ve karantinada kaç arkadaşıma akrabaya yemek, ekmek, market ihtiyacı vs götürdüm hiç talep bile etmedikleri halde. Hayır yani arada problem vs de yok diyorsunuz.
Yarın bu dede vefat ettiğinde de torunlar mirası böyle birbirinize paslayacak mısınız acaba?
Yine bir konu okuyup uzak geleceğim hakkında dertlendim. Acaba bizim çocuklar torunlar nasıl olur diye.

Back
X