• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikrinizi alabilirmiyim

Merhaba arkadaşlar kafama takılan bir konuda fikrinizi alabilirmiyim?
Eşimin dedesi ve kayınvalidem kayınpederim alt üstü oturuyorlar normalde. Pandemi dolayısıyla kayınvalidemler yazlığa geçti. Dedeye ise yemeğini eşimin halası yani kızı yapıp getiriyordu onlarda korona olduklarından karantidalar çıkamıyor. Kayınpederim aradı geçen akşam eşimi, "siz yemek yapabilirmisiniz" diye eşimde "yapamayız kendimize kadar yapıyoruz" dedi ben hamile olduğum için yemek yapmamı istemedi kısacası, onlar anladı mı bilmem. Kayınpederim de "ozaman haftada bir getiririm ben yemek bir düşünelim" dedi ama pek işine de gelmedi, eşimde daha da bişey demedi bende eşime istersen yaparım dedim boşver dedi konu kapandı. bu arada hamile kalmadan önce zorda kaldıklarında yapar severek gönderirdim bizde birkaç sokak ötede oturuyoruz. Ama elim verdim kolumu kaptırdım gibi de hissetmiyor değilim ne yalan diyim sanki benim sorumluluğumdaymış gibi. Bana kadar başkaları da yapabilir kısacası eşimde öyle dedi bana. Neyse konu kapandı dedik bir hafta geçti kayınvalidem aradı bugün napıyosun nasılsın diye laf lafı açtı korona dan dolayı kendine dikkat et falan konuşuyoruz "sen gitme diye haftada bir burdan yapıyoruz getiricez" gibi bişey dedi lafmı soktu anlamadım ama canım çok sıkıldı. Eşime de demedim bişey ne düşünmeliyim sizce?
Kocamın vicdanını bi kenara koyar yinede getirirdim bnce sizde getirme taraftari değil gibisiniz..bi kap yemek zor durumda olmasa neyse kızıda gidemiyomus ne olur elinden tutsanız..

Evet sağlık sorunu olmadıkça gayet de güzel bir şey. Hatta isteklerin daha çabuk yerine geliyor süper bir şey de olabilir:) ama hamileyim diye abarttikca yorgunluğu, uykusuzlugu falan bizler çağırıyoruz sanki. Moralini yüksek tut yeter en güzeli.
ben evlenmeden önce tencerede pişirir kapağında yerdim canım istemezse dışardan yerdim evi de ne zaman istersem o zaman temizlerdim.kardeş baba abla abi yoktu.hassas ufak tefeğimde biyolojik olarak.ama hamileliğimde 4+1 evi temizledim yemek yaptım defalarca ağır misafir ağırladım.üstüne avm avm gezdim.çocuğun tüm alışverişini kendim yaptım arabam yoktu eşim işteyken minibüsle hastaneyede gittim kaç kere.üstüne akşamlarıda yürüdüm dışarda uzun uzun.ben inanmıyorumm o yüzden aşırı abartılı yazanlara kuzum

ben evlenmeden önce tencerede pişirir kapağında yerdim canım istemezse dışardan yerdim evi de ne zaman istersem o zaman temizlerdim.kardeş baba abla abi yoktu.hassas ufak tefeğimde biyolojik olarak.ama hamileliğimde 4+1 evi temizledim yemek yaptım defalarca ağır misafir ağırladım.üstüne avm avm gezdim.çocuğun tüm alışverişini kendim yaptım arabam yoktu eşim işteyken minibüsle hastaneyede gittim kaç kere.üstüne akşamlarıda yürüdüm dışarda uzun uzun.ben inanmıyorumm o yüzden aşırı abartılı yazanlara kuzum
Aynen ben de senin kadar ev temizlemedim çünkü net 75metrekare lojmanda oturuyordum hahah:)) Onun dışında gezmesi, hastaneye gitmesi yürüyüş vs kendim yaptım kimse yoksa. Eşim sahaya giderdi bazen 3 gün gelmezdi tek kalırdım ne olsa kendim yapardım. Doğumuma 10 gün kalaya kadar eşim hariç kimse yoktu yanımda. Sanırım ilgiyi seven ya da ilgiyi az gören insanlar abartıyor biraz. Şimdi bize kızacaklar olacak ama:)) herkes için konuşmuyoruz tabii çok zor geçirenler de var,yok değil.

Aynen ben de senin kadar ev temizlemedim çünkü net 75metrekare lojmanda oturuyordum hahah:)) Onun dışında gezmesi, hastaneye gitmesi yürüyüş vs kendim yaptım kimse yoksa. Eşim sahaya giderdi bazen 3 gün gelmezdi tek kalırdım ne olsa kendim yapardım. Doğumuma 10 gün kalaya kadar eşim hariç kimse yoktu yanımda. Sanırım ilgiyi seven ya da ilgiyi az gören insanlar abartıyor biraz. Şimdi bize kızacaklar olacak ama:)) herkes için konuşmuyoruz tabii çok zor geçirenler de var,yok değil.
riskli hamilelikleri kanamalıları hergün iğne olmak zorunda olanları konu dışında tutuyorum ama gerisi direkt oyunnn

Tabii ki değilsiniz kimse suçlu da aramıyor. Öncelik eşinizde diyoruz zaten. Ama siz de eşinizi dinlemeyebilirdiniz. Hee söylenene yeni bir şey ortaya atmayabilirdiniz. Merak ediyorum eşinizin her dediğini yapıyor musunuz? Yoksa mantıklı gelenleri mı yapıyorsunuz sadece
Bende yazıyorum ama konu sahibi anlamamakta ısrar ediyor..halen eşine diyebilir şuanda hayatım soframizda ne varsa dedeye bir tabak götür sevabına diyebilir...bu kadar basit ..
Bacım sen haklısın..Konuya bakmak istedikleri çerçeveden bakıyorlar.Elini verince kolunu kaptırdığın aileye denk gelmemişler de konuşuyorlar işte. Sanki adam açlıktan ölsün demişçesine tepkiler vermeyin karşınızdaki kadın hamile
Adamcagiza 40 yıldır bakan konu sahibinin kayınvalidesi ..kendisi yokken idareten hala kızı getiriyormus yemek onlarda korono olduğundan mecbur karantina durumu olduğu için konu sahibinden ve eşinden rica etmişler elini verip kolunu kaptırma olayı yok yani bakanı var zaten adamcagizin..mecburiyetten istemişler..bı haftaliga alt tarafı iki tas yemek

ben bu düşünceye katılmıyorum. yasamayan bilmez. ben 9 ay boyunca mide bulantısı istahsizlik cektim mesela. buna ragmen yemek pişirdim, ev isi yaptım, calistim ama kolay olmadı.

Bende yazıyorum ama konu sahibi anlamamakta ısrar ediyor..halen eşine diyebilir şuanda hayatım soframizda ne varsa dedeye bir tabak götür sevabına diyebilir...bu kadar basit ..
Adamcagiza 40 yıldır bakan konu sahibinin kayınvalidesi ..kendisi yokken idareten hala kızı getiriyormus yemek onlarda korono olduğundan mecbur karantina durumu olduğu için konu sahibinden ve eşinden rica etmişler elini verip kolunu kaptırma olayı yok yani bakanı var zaten adamcagizin..mecburiyetten istemişler..bı haftaliga alt tarafı iki tas yemek
Iste eşiyle aynı dusuncedeler. Zaten öyle olmasa eşine bir ne diyorsun sen ya derdi. Neyse ki öyleler yoksa anlaşmaları çok zor olurdu.

ben bu düşünceye katılmıyorum. yasamayan bilmez. ben 9 ay boyunca mide bulantısı istahsizlik cektim mesela. buna ragmen yemek pişirdim, ev isi yaptım, calistim ama kolay olmadı.
mutlaka etkileri var ama evine yemek pişirebilen kadın dede yede 1 kap yemek pişirebilir rahatlıkla 10 gün içinmiş sadece birde.

Iste zor da olsa yapmışsınız. Bazılarına gerek yokmuş. Yemek, temizlik gibi... Yani hamileyim yapamamlik bir şey kesin bir bahane değil. Sadece 10 gün bir de yani.

mutlaka etkileri var ama evine yemek pişirebilen kadın dede yede 1 kap yemek pişirebilir rahatlıkla 10 gün içinmiş sadece birde.
Yemeği geçtim çalıştım diyor. Işını bilmiyorum ama patron eğer işteysen o an hamile falan da dinlemez pek. Isi vaktinde ister 1-2 müsamaha gösterse bile.

Iste eşiyle aynı dusuncedeler. Zaten öyle olmasa eşine bir ne diyorsun sen ya derdi. Neyse ki öyleler yoksa anlaşmaları çok zor olurdu.
Aynen aynen...bir haftalığına büyüğüne bir kap yemek götüremem kendimize kadar yemek yapıyoruz diyen bir torun..Allah kimseyi kimseye muthac etmesin

Aynen o ona atsın,diğeri başkasına.Bana dokunmayan yılan da bin yaşasın.

Yasamalarini sadece baskasi baktigi sürece istiyorlar, yoksa ölebilirlerde. Kayinvalideye gelince "niye bir yere gidiyor, oturup baksın" oluyor. Kendilerine gelince "kolumu kaptiriyorum" gibi geliyor. Yasliya veya hastaya bakmak o kadar kolaysa milleti bir pistde görelim

Aci olan sey su: kendin ne yediysen biraz da o yasliya goturebilirsin. Kendin disardan yiyorsan ona da alirsin. 10 gun fazla zor degil. Sadaka sayilir, belki Allah seni ve esini bu durumla siniyor, belki bugun dedeye gosterdigin merhamet yarin sana geri donecek o cocugu buyuturken. Hala anlamamakta israr ettigin ve bizim anlatmaya calistigimiz sey bu: merhamet. Kayinvalide ve kayinpeder icin de ayri uzuldum gercekten. Sen senelerce yasliya bak merhamet goster, evladin ve gelinin bir kap yemegi laf etsinler. Cok cok uzucu. Hala kayinvalideye kizalim, diger torunlara kizalim fln diye bekliyorsun ama biz onu demeyecegiz.

Iste zor da olsa yapmışsınız. Bazılarına gerek yokmuş. Yemek, temizlik gibi... Yani hamileyim yapamamlik bir şey kesin bir bahane değil. Sadece 10 gün bir de yani.
Değil tabi bende iki hamileliğim boyunca evimin her türlü işini yaptım..arada bulantilar yorgunluk olur tabi de gelip geçici bunlar sonuçta gebelik bir hastalık değil..ne vardır mesela çok üç dört çeşit yemek yapamaz belki ama bir tencere çorbayı mutlaka yapabilir

Yasamalarini sadece baskasi baktigi sürece istiyorlar, yoksa ölebilirlerde. Kayinvalideye gelince "niye bir yere gidiyor, oturup baksın" oluyor. Kendilerine gelince "kolumu kaptiriyorum" gibi geliyor. Yasliya veya hastaya bakmak o kadar kolaysa milleti bir pistde görelim
Zaten 40 yıldır bakiyolarmis onlarda haklı elbette bı hafta iki hafta dinlenebilirler..zaten onlar yokken halasının kızı getiriyormus onlarda korona olduğu için mecburi karantinaya oldukları için konu sahibinden yardım istemişler..adamcagizin bakanı var zaten de ...bunlar aman elimizi kolumuzu kaptiririz diye korkuyorlar ...ne kadar ayip

Zaten 40 yıldır bakiyolarmis onlarda haklı elbette bı hafta iki hafta dinlenebilirler..zaten onlar yokken halasının kızı getiriyormus onlarda korona olduğu için mecburi karantinaya oldukları için konu sahibinden yardım istemişler..adamcagizin bakanı var zaten de ...bunlar aman elimizi kolumuzu kaptiririz diye korkuyorlar ...ne kadar ayip

Bende sadece buna sasiriyorum. Yukarda biri gelini (yani kayinvalide) bakimini zaten üstlenmis gibi birse yazdi? Bu üstlenmek mi, yoksa mecbur birakilmak mi? Herkes bakimdan kaciyor, buluyorlar üstüne atacak birini sonra herkes kösesine kaciyor. Gelin ve damatlarda ellerinden geldigi kadar eslerine bu konuda destek vermeli. Ben mesela kayinvalidemi bütün doktor kontrollerine götürdüm gecen ay. Bir isleri olsa elimden geleni yaparim hem onu hem kayinpederim icin. Bir yerim düsmedi, üstüne iki kücük cocugum var ve kronik bir hastaligim (sayesinde fiziksel olarak devamli yorgun oldugum).Ama esime destek olurum her zaman bu konuda, cünkü oda benim anneme ayni sekilde davranir. Bilmiyorum ben bu konularda yardim etmeyen herkesi suclu buluyorum.

Değil tabi bende iki hamileliğim boyunca evimin her türlü işini yaptım..arada bulantilar yorgunluk olur tabi de gelip geçici bunlar sonuçta gebelik bir hastalık değil..ne vardır mesela çok üç dört çeşit yemek yapamaz belki ama bir tencere çorbayı mutlaka yapabilir

Konuyu okurken aynılarını düsündüm. konunun basindan beri hamileyimde hamileyim.

2. cocuguma 27 haftalik hamileyim. ustelik kalp prolemim var her hafta duzenli olarak kardiyolojiye gidip kalp ilacı kullanıyorum. sabah annem aradı 2 saat sonra sana uğrayacağım diye. kalktım oğlumun dağittigi oyuncakları topladım. esime hazirladigim sahur sofrasi duruyordu onu topladim. sonra mutfagi toplayip supurge actim sahurda yere dokulen kirintilari supurdum. oğlumun vr kendimin yatağını topladım. annem gelince elini yikar diye hizlica lavaboyu cifledim temiz havlu astim. annem geldi cok durmadı gitti basladim esime iftar hazirlamaya. yemegi yaptim salatayi yaparken esim geldi. bu arada ogluma da corba icirdim.

Bilmiyorum bizim doğurduklarımız mı cok değersiz hamileyim diye sağından kalkip soluna oturmayanların çocukları mı sehzade biz mi naz niyaz bilmiyoruz anlamıyorum ki benim cevremde herkes benim gibi 37. haftaya kadar karni burnurda ayakta calisanlar var o yuzden burada okudukca tuhaf geliyor.

Bende sadece buna sasiriyorum. Yukarda biri gelini (yani kayinvalide) bakimini zaten üstlenmis gibi birse yazdi? Bu üstlenmek mi, yoksa mecbur birakilmak mi? Herkes bakimdan kaciyor, buluyorlar üstüne atacak birini sonra herkes kösesine kaciyor. Gelin ve damatlarda ellerinden geldigi kadar eslerine bu konuda destek vermeli. Ben mesela kayinvalidemi bütün doktor kontrollerine götürdüm gecen ay. Bir isleri olsa elimden geleni yaparim hem onu hem kayinpederim icin. Bir yerim düsmedi, üstüne iki kücük cocugum var ve kronik bir hastaligim (sayesinde fiziksel olarak devamli yorgun oldugum).Ama esime destek olurum her zaman bu konuda, cünkü oda benim anneme ayni sekilde davranir. Bilmiyorum ben bu konularda yardim etmeyen herkesi suclu buluyorum.
Bunlar tamamen insanlığın göstergesi..hakikaten pes .

Back
X