• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikrinizi alabilirmiyim

Bunlar tamamen insanlığın göstergesi..hakikaten pes .

Aile icinde insanlarin birbirine neden bu kadar az empati gösteriyor ben en cok buna sasiriyorum. Benim cocuklarim dedelerine böyle davransa acaba nerde hata yaptim diye kendimi yiyip bitiririm. Hepimizin zorluklari ve problemleri var, ama birbirine top atar gibi kimse sorumluluk da almak istemiyor.

Aile icinde insanlarin birbirine neden bu kadar az empati gösteriyor ben en cok buna sasiriyorum. Benim cocuklarim dedelerine böyle davransa acaba nerde hata yaptim diye kendimi yiyip bitiririm. Hepimizin zorluklari ve problemleri var, ama birbirine top atar gibi kimse sorumluluk da almak istemiyor.
Ama her ailede tek tük böyle çıkabiliyor aslında ..beş kardeşin beşi bir değil diye bı laf var..benim eşim de mesela 6 kardeş ikisi anneleriyle hiç ilgilenmezler sorumluluk almazlar ..diğer 4 kardeş üstleniyor herşeyi .

Ama her ailede tek tük böyle çıkabiliyor aslında ..beş kardeşin beşi bir değil diye bı laf var..benim eşim de mesela 6 kardeş ikisi anneleriyle hiç ilgilenmezler sorumluluk almazlar ..diğer 4 kardeş üstleniyor herşeyi .

Maalesef, halbuki herkes ucundan tutsa kimseye zor gelmez.

Merhaba arkadaşlar kafama takılan bir konuda fikrinizi alabilirmiyim?
Eşimin dedesi ve kayınvalidem kayınpederim alt üstü oturuyorlar normalde. Pandemi dolayısıyla kayınvalidemler yazlığa geçti. Dedeye ise yemeğini eşimin halası yani kızı yapıp getiriyordu onlarda korona olduklarından karantidalar çıkamıyor. Kayınpederim aradı geçen akşam eşimi, "siz yemek yapabilirmisiniz" diye eşimde "yapamayız kendimize kadar yapıyoruz" dedi ben hamile olduğum için yemek yapmamı istemedi kısacası, onlar anladı mı bilmem. Kayınpederim de "ozaman haftada bir getiririm ben yemek bir düşünelim" dedi ama pek işine de gelmedi, eşimde daha da bişey demedi bende eşime istersen yaparım dedim boşver dedi konu kapandı. bu arada hamile kalmadan önce zorda kaldıklarında yapar severek gönderirdim bizde birkaç sokak ötede oturuyoruz. Ama elim verdim kolumu kaptırdım gibi de hissetmiyor değilim ne yalan diyim sanki benim sorumluluğumdaymış gibi. Bana kadar başkaları da yapabilir kısacası eşimde öyle dedi bana. Neyse konu kapandı dedik bir hafta geçti kayınvalidem aradı bugün napıyosun nasılsın diye laf lafı açtı korona dan dolayı kendine dikkat et falan konuşuyoruz "sen gitme diye haftada bir burdan yapıyoruz getiricez" gibi bişey dedi lafmı soktu anlamadım ama canım çok sıkıldı. Eşime de demedim bişey ne düşünmeliyim sizce?
Dede adina cok uzuldum. Kayinpederin neden yaninda goturmedi hepsi bir korunsaymis. Keske sizde bir tabak yemegi biraki verseydiniz. Ne yasandi bilemem ama bizde o yaslara gelecegiz.

E oha adresin verin de ben yapıp götüreyim bari. Siz evinizde yemek yemiyor musunuz ayıracağınız altı üstü bir kap yemek. Taviz vermeyeceğiz diye diye insanlığınızı unutmuşsunuz. 90 küsür yaşında adam uzun yol çekemez o yüzden gitmemiştir yazlığa ve normalde hala bakıyormuş yani sizden istemiyorlarmış zaten. Çok komik ya evinizde yemek yemeseniz neyse diyeceğim de. Hadi onu da geçtim çeşitli uygulamalar var bari haftada 1 adamın evine yemek söyleyin.

Hala karantinadan çıkana kadar, 10-15 gün fazladan yemek götürmek size eziyet değil bence.insan sırf hayır niyetine bile yapar. 2 ay, 3 ay olmaz ama eşiniz zaten böyle posta koyabiliyorsa, hala iyileştikten sonra da biz yeteri kadar yaptık diyebilirdi. İnsanlara da haftada bir yemek getirtmek yerine, 2 güne bir yeni yemek bırakabilirdiniz.

hatta hala yapabilirsiniz. Eşinize söyleyin bence. İnsanlık ölmemiş. Hata sizden çok eşinizde ama sonuçta bir hata var ortada. Bir hayır kapısı olarak görüp, sevabına bir ikram yapabilirsiniz kısa bir müddet için. Miras şu bu hesabına girmeye gerek yok. Yaptık diye kafaya kakmaya da gerek yok. İyilik niyetiyle yapmak isterseniz yapın.

Tamam herseyin yükü sizde olmasin ben sizi de anladim esiniz de bu mantikla belki reddetti ama bunu ailesiyle başbaşayken konuşur B/C planları ve alternatifler üretilebilir o zaman ne is kitleme olur ne laf sokma ne alinma ne sinir harbi
Ama şimdilik kayinvalide gelene kadar idare edin dedeyi ne var bunda?
Bi şeyin yükü onda değil ki adamın kızı corona olmuş o yüzden yemek yapamıyormuş bir süreliğine rica etmişler yemek götürür müsünüz diye karı koca tribe girmişler her şeyin yükü bizi kalır vs. Ne alakaysa.

Dediğim gibi Benim için sorun yemek yapmam değil seve seve yaparım sorun bu benim görevim gibi hissettirilmesi
Ne görevi ya allahım çıldıracağım insanlar zor durumda kalmış belki siz yakın geldiniz samimiyetten rica etmişler kaldı ki yedi kat el değil eşinizin dedesi tabii rica edebilirler adamın kızı yapıyormuş normalde hasta olmuş allah allaah görev dediği de her gün yenen yemekten bir kap artırıp götürmek allah akıl fikir merhamet versin.

Bi şeyin yükü onda değil ki adamın kızı corona olmuş o yüzden yemek yapamıyormuş bir süreliğine rica etmişler yemek götürür müsünüz diye karı koca tribe girmişler her şeyin yükü bizi kalır vs. Ne alakaysa.
Işte ben de o manada dedim.tum yük sizdeyse haklısınız diye ama durum bu değil ki
Hemen üstümüze kalir korkusuna kapılmışlar

Eşimin dedesi ve kayınvalidem kayınpederim alt üstü oturuyorlar normalde. Pandemi dolayısıyla kayınvalidemler yazlığa geçti. Dedeye ise yemeğini eşimin halası yani kızı yapıp getiriyordu onlarda korona olduklarından karantidalar çıkamıyor. Kayınpederim aradı geçen akşam eşimi, "siz yemek yapabilirmisiniz" diye eşimde "yapamayız kendimize kadar yapıyoruz" dedi ben hamile olduğum için yemek yapmamı istemedi kısacası, onlar anladı mı bilmem. Kayınpederim de "ozaman haftada bir getiririm ben yemek bir düşünelim" dedi ama pek işine de gelmedi, eşimde daha da bişey demedi bende eşime istersen yaparım dedim boşver dedi konu kapandı. bu arada hamile kalmadan önce zorda kaldıklarında yapar severek gönderirdim bizde birkaç sokak ötede oturuyoruz. Ama elim verdim kolumu kaptırdım gibi de hissetmiyor değilim ne yalan diyim sanki benim sorumluluğumdaymış gibi. Bana kadar başkaları da yapabilir kısacası eşimde öyle dedi bana. Neyse konu kapandı dedik bir hafta geçti kayınvalidem aradı bugün napıyosun nasılsın diye laf lafı açtı korona dan dolayı kendine dikkat et falan konuşuyoruz "sen gitme diye haftada bir burdan yapıyoruz getiricez" gibi bişey dedi lafmı soktu anlamadım ama canım çok sıkıldı. Eşime de demedim bişey ne düşünmeliyim sizce?
Eski konulariniza baktım. Merhametsizliginizden bahsettim başka bir yorumda ama size başka bir şey söylemek istiyorum. İkimizde de aynı problem var. Kaynana takıntısı. Haa ben kayinvalideme olan takjntimdan ötürü asla 90 yaşındaki birisini aç bırakmam o ayrı mevzu.
Sizin kayınvalideniz biraz boş ağızlı ne konuşacağını bilmeyen bir cahil. O özellik benim kayinvalidemde de var. Benim kayinvalidemde bir de aşağılama yapıp yapıp'ben ne yaptım ki' insanı kullanip zor zamaninda yanında olmama gibi huylar da var. Ve artık kayınvalidemin her şeyii bana batıyor. Artık tahammül edemiyorum onunla ilgili iyi veya kötü şeylere. Ama ne olursa olsunn bu konu kayinvalidenizle ilgili değil bu diğer akrabalarla komşularla ilgili değil bu konu sizin vicdaninizla ilgili...

Bu başlığa saatler önce verdiğim yanıtlara hala disslike atılıyor ve bildirim geliyor😂 şaka gibisiniz hakikaten
Ya burda elli tane insan konu sahibine ve size gıcıklık olsun diye mi yazıyor sizce garezimiz falan var ondan mı yapıyoruz? Biraz mantıklı düşünün. “Biz kendimize kadar yemek yapıyoruz” diyen eşine ses çıkarmayan, 45 dakikalık yoldan yemek getiren kayınvalidesinin en ufak lafına “laf mı soktu” diye deşeleyen, bir haftadır 90 yaşında adamı bir taraflarına bile takmayan kişiyle empati kurmanız çok çok tuhafıma gitti. Haklı çıkarmak için kılı kırk yarmışsınız ama ben o kadar hümanist olamıyorum valla. İsterse hiç kimse bakmasın ben yine de yemek yapar götürürdüm isterlerse arkamdan keriz desinler hiç umrumda olmaz önemli olan adamın işi görülsün. Eşe zaten diyecek lafım yok azıcık para verip ev yemekleri yapan yer bulurdu bir taraflarını zorlasaydı. Merhametsizliğe tahammülüm yok, merhametsiz birine gereksiz anlayış gösterdiğiniz için size de tepki gelmiş. Yoksa inanın bütün forum birlik olup size kafayı takmamıştır.

Ya burda elli tane insan konu sahibine ve size gıcıklık olsun diye mi yazıyor sizce garezimiz falan var ondan mı yapıyoruz? Biraz mantıklı düşünün. “Biz kendimize kadar yemek yapıyoruz” diyen eşine ses çıkarmayan, 45 dakikalık yoldan yemek getiren kayınvalidesinin en ufak lafına “laf mı soktu” diye deşeleyen, bir haftadır 90 yaşında adamı bir taraflarına bile takmayan kişiyle empati kurmanız çok çok tuhafıma gitti. Haklı çıkarmak için kılı kırk yarmışsınız ama ben o kadar hümanist olamıyorum valla. İsterse hiç kimse bakmasın ben yine de yemek yapar götürürdüm isterlerse arkamdan keriz desinler hiç umrumda olmaz önemli olan adamın işi görülsün. Eşe zaten diyecek lafım yok azıcık para verip ev yemekleri yapan yer bulurdu bir taraflarını zorlasaydı. Merhametsizliğe tahammülüm yok, merhametsiz birine gereksiz anlayış gösterdiğiniz için size de tepki gelmiş. Yoksa inanın bütün forum birlik olup size kafayı takmamıştır.
Forum bana kafayı taktı demedim aslında o kadar narsist biri değilim. Sadece saatler sonra dahi söylediklerimin anlaşılmaması tuhaf ve üzücü geldi. Ben haklı çıkarmaya çalışmadım yazdıklarım çok açık ve net kabalaşmak istemiyorum ama yazdıklarımı anlamıyorsanız bundan sonrası paragrafta anlam soruları ve sizin aranızda.

Hicbir sey dusunmenize gerek yok. Sizi seven, rahatinizi dusunen bir adamla evli oldugunuz için şükredin.

Hamile oldugunuz için neden yemek yapmadınız diye baskı yapmayacağim hiç. Mideniz bulaniyordur belki yatiyorsunuzdur hep.

Bana kalirsa dede sizin sorumlulugunuzda da degil. Dedenin de yazlığa gitmesi gerekiyordu. Sonuçta bakımını üstlenen gelini, siz değilsiniz.
Ben olsam vicdansız biriyle evli olduğum için korkardım. Yıllar geçtikçe vicdanın önemi daha da ortaya çıkıyor. Arada bir sorun veya kullanılma durumu da yokmus bir kap yemek ya tanımadığı insana yapar insan. Ben ki rahatına çok düşkün ve akraba sevmeyen bir insanım bana bile acımasızca geldi

Eşimin dedesi ve kayınvalidem kayınpederim alt üstü oturuyorlar normalde. Pandemi dolayısıyla kayınvalidemler yazlığa geçti. Dedeye ise yemeğini eşimin halası yani kızı yapıp getiriyordu onlarda korona olduklarından karantidalar çıkamıyor. Kayınpederim aradı geçen akşam eşimi, "siz yemek yapabilirmisiniz" diye eşimde "yapamayız kendimize kadar yapıyoruz" dedi ben hamile olduğum için yemek yapmamı istemedi kısacası, onlar anladı mı bilmem. Kayınpederim de "ozaman haftada bir getiririm ben yemek bir düşünelim" dedi ama pek işine de gelmedi, eşimde daha da bişey demedi bende eşime istersen yaparım dedim boşver dedi konu kapandı. bu arada hamile kalmadan önce zorda kaldıklarında yapar severek gönderirdim bizde birkaç sokak ötede oturuyoruz. Ama elim verdim kolumu kaptırdım gibi de hissetmiyor değilim ne yalan diyim sanki benim sorumluluğumdaymış gibi. Bana kadar başkaları da yapabilir kısacası eşimde öyle dedi bana. Neyse konu kapandı dedik bir hafta geçti kayınvalidem aradı bugün napıyosun nasılsın diye laf lafı açtı korona dan dolayı kendine dikkat et falan konuşuyoru dede "sen gitme diye haftada bir burdan yapıyoruz getiricez" gibi bişey dedi lafmı soktu anlamadım ama canım çok sıkıldı. Eşime de demedim bişey ne düşünmeliyim sizce?
Ramazan ayİndayiz yazık bir kap yemek daha fazla yap ver eşinde dede olursa kimse vermesin bı kap günahtır ya üzüldüm dedeye

Back
X