Fikrinizi alabilirmiyim

hamilesin. alindin kayinvalidenin lafina anliyorum . cunku ben de hamileyim. ve cok zor geciyor bulanti agri sanci kusma

sanslisin eşin seni dusunuyor hamile oldugun icin.

bence yorumlari okuyup sinirini bozma. muhtac birini ac birakmicagini biliyorum ben.

bir de kendini ifade etmek icin paralanma herkes isine geldigi yerden anliyor bu hayatta.
Allah razı olsun gerçekten sizin gibi düşünen 1 2 insan yetiyor bana sağolun

hamilesin. alindin kayinvalidenin lafina anliyorum . cunku ben de hamileyim. ve cok zor geciyor bulanti agri sanci kusma

sanslisin eşin seni dusunuyor hamile oldugun icin.

bence yorumlari okuyup sinirini bozma. muhtac birini ac birakmicagini biliyorum ben.

bir de kendini ifade etmek icin paralanma herkes isine geldigi yerden anliyor bu hayatta.
Nerden biliyorsunuz ki:))) arkadaşınız sanırım

Halanın karantinası olmasa sizden istemez zaten. Karantina 2 hafta. 2 hafta her gün 1 tabak yemek de arttırıp götürürüm elime yapışmaz. Geçici olarak yardım istemişler ama sağolsun eşiniz önünü kapatmış hemen. Hamilesiniz yarın bir gün bir konuda onlardan yardım isteyebilirsiniz. Siz de yemek yapamayacak duruma gelebilirsiniz. O zaman bu günü hatırlarsınız.

İftar saatinde herkesin sinirini bozdun yazdıklarınla zaten kapattır yorumu hepimiz rahatlayalım ezan vakti hepimizi günaha soktun allahtan sana ve kocana vicdan diliyorum umarım birgün vicdan sahibi olursunuz.
Bende size diliyorum gerçekten ozaman yorum yapmayın ben silah dayamadım kimseye dimi

Eleştirenlerin gözünde tatmin edici cevaplar veremediğiniz için yazıyor olsanız bile cevap veremiyor konumundasınız zaten. Ben derdinizi anladım dediğim gibi ama insanlar hassaslar bu tarz yaşlılar ve çocuklar konusunda. Kayınvalidenizin yapması gereken eşinizle görüşmekti size laf sokmayı geçtim eşinize kızmalıydı. Konuyu yorumlara kapatın bence
Bravo bir insana bir kap vermeyi bile çok görüp kayınvalidenin yapması gerekir diyorsunuz sizde aynı zihniyette olduğunuz için normal karşılamanız normal. İnsanlar hayvanlara her gün bir kap yemek veriyor komşuna yemek veriyor ama torun vermezse vermez görevi değil dimi? Görevle ne alakaysa. Adamlar bakıyor zaten rica etmiş bir haftalığına ama almışlar cevabını gelip yemek getirip götürüyorlar. Ama sizde haklısınız bir kapta bir kap dimi aman sonra eline yapışıp görevi olur:işsiz:

Allah razı olsun gerçekten sizin gibi düşünen 1 2 insan yetiyor bana sağolun
yemek yapamam diyen sen degilsin eşin. bunu soyleme sebebi de senin durumun. daha yeni giriyorum mutfaga dedin benim hemen canlandi gozumde.

cunku mutfak kokusu cop kokusu pisen yemek kokusu ... cok kotuyum. hamilelik psikolojisi de ekleniyor.

kimse bilemez o evin icinde ne yasandigini nasi bi duygudurumunda oldugunu ben de bilemem tam olarak ama tahmin ediyorum.

hamileligin kendisi hicbi semptom olmasa da zor yani

Merhaba arkadaşlar kafama takılan bir konuda fikrinizi alabilirmiyim?
Eşimin dedesi ve kayınvalidem kayınpederim alt üstü oturuyorlar normalde. Pandemi dolayısıyla kayınvalidemler yazlığa geçti. Dedeye ise yemeğini eşimin halası yani kızı yapıp getiriyordu onlarda korona olduklarından karantidalar çıkamıyor. Kayınpederim aradı geçen akşam eşimi, "siz yemek yapabilirmisiniz" diye eşimde "yapamayız kendimize kadar yapıyoruz" dedi ben hamile olduğum için yemek yapmamı istemedi kısacası, onlar anladı mı bilmem. Kayınpederim de "ozaman haftada bir getiririm ben yemek bir düşünelim" dedi ama pek işine de gelmedi, eşimde daha da bişey demedi bende eşime istersen yaparım dedim boşver dedi konu kapandı. bu arada hamile kalmadan önce zorda kaldıklarında yapar severek gönderirdim bizde birkaç sokak ötede oturuyoruz. Ama elim verdim kolumu kaptırdım gibi de hissetmiyor değilim ne yalan diyim sanki benim sorumluluğumdaymış gibi. Bana kadar başkaları da yapabilir kısacası eşimde öyle dedi bana. Neyse konu kapandı dedik bir hafta geçti kayınvalidem aradı bugün napıyosun nasılsın diye laf lafı açtı korona dan dolayı kendine dikkat et falan konuşuyoruz "sen gitme diye haftada bir burdan yapıyoruz getiricez" gibi bişey dedi lafmı soktu anlamadım ama canım çok sıkıldı. Eşime de demedim bişey ne düşünmeliyim sizce?
Sizi çok iyi anlıyorum. Ayni durum basimdan gecti. Benim de esimin anneannesini iki evladi ilgisiz birakti. Cunku bakimini bizim ustlenmemizi beklediler.Bana yakin oldugu icin yemek gonderdim ara sira. Ara sira diyorum cunku birinin ustune is yikma huyları var. Elimi verirsem kolumu kaptiririm diye düşündüm. Çalışan insanim kendime zor yetiyorum. Ama sonunda tahmin ettigim gibi oldu ve kp eşime yemeğini siz verin demiş. Eşim, olmaz deyince de neden evde yemek pismiyor mu demiş.
Sizin durumda da yazliga gezmeye gitmişler. Zorunlu degil keyfi. Ya babalarini da yanlarinda götürecekler yada gitmeyecekler. Huyları kotu olmasa insan verir ne olacak ama gorevi haline gelir diye korkuyor.

Halanın karantinası olmasa sizden istemez zaten. Karantina 2 hafta. 2 hafta her gün 1 tabak yemek de arttırıp götürürüm elime yapışmaz. Geçici olarak yardım istemişler ama sağolsun eşiniz önünü kapatmış hemen. Hamilesiniz yarın bir gün bir konuda onlardan yardım isteyebilirsiniz. Siz de yemek yapamayacak duruma gelebilirsiniz. O zaman bu günü hatırlarsınız.
Güzel söylüyorsunuz ama ben 2 ay yemek yapmadım eşim dışında kimse çorba bike yapmadı bırak sormadı bile hoş daha kaynanamlar hamile olduğumu kimseye de söylememişler 6 aylık olucam.

Bu arada bu cevabı konu sahibinden bağımsız atıyorum. Tüm yanıtlarıma dislike atanlar; tamam en merhametli sizsiniz, en vicdanlı, en düşünceli, en iyi kalpli, en iyilik meleği sizsiniz. Ama madem tüm bu vasıfları barındırdığınızı iddia ediyorsunuz o zaman olayları objektif değerlendirmenizi tavsiye ederim. Ben beğenilmeyecek şeyler söylemedim üslubumu daha yumuşak tuttum sadece.

Karı koca tencere kapak olmuşlar çocuklarıda böyle yetişip aynılarını yapıcaklar yapcak bşr şey yok böyle vicdansız insanların çocukları inşallah aileleri gibi olmaz kendilerini iyi yetiştirirler ama istisna oluyor🤦‍♀️
İnanır mısınız bilmem ama ben karmanın olduğuna,bu dünyada yaptıklarımızın ya da yapmadıklarımızın bir şekilde bize döneceğine inanıyorum.Bazıları da buna “Allahın tokadı” diyor😉Dediğiniz gibi inşallah çocukları ebeveynlerinin aksine vicdandan,merhametten yoksun kalmazlar.Ne desek boş, hala aynı laflar aynı bahaneler...

Sizi çok iyi anlıyorum. Ayni durum basimdan gecti. Benim de esimin anneannesini iki evladi ilgisiz birakti. Bana yakin oldugu icin yemek gonderdim ara sira. Ara sira diyorum cunku birinin ustune is yikma huyları var. Elimi verirsem kolumu kaptiririm diye düşündüm. Çalışan insanim kendime zor yetiyorum. Ama sonunda tahmin ettigim gibi oldu ve kp eşime yemeğini siz verin demiş. Eşim, olmaz deyince de neden evde yemek pismiyor mu demiş.
Sizin durumda da yazliga gezmeye gitmişler. Zorunlu degil keyfi. Ya babalarini da yanlarinda götürecekler yada gitmeyecekler. Huyları kotu olmasa insan verir ne olacak ama gorevi haline gelir diye korkuyor.

Aynen dediginiz gibi. Burdada görev zaten bütün sene kayinvalideye yikilmis durumda. Genel sorun ailelerde herkes isten kactigi..zaten baska kisi bakiyormus. Corona olmus sadece

Dimi ozaman neden konu açtın ki? Enteresan.
Kendisini çok haklı gördüğü için sanırım. Kayınvalideye biraz çekiştirecekti sadece olayın özü oydu onun için çünkü. Yanlış anlamayın ama burda da kendi kayinvalidesinden dolayı kayınvalidelere genel gıcıkligi olan insanlar var. 2 sohbet edecekti işte:)

Merhaba arkadaşlar kafama takılan bir konuda fikrinizi alabilirmiyim?
Eşimin dedesi ve kayınvalidem kayınpederim alt üstü oturuyorlar normalde. Pandemi dolayısıyla kayınvalidemler yazlığa geçti. Dedeye ise yemeğini eşimin halası yani kızı yapıp getiriyordu onlarda korona olduklarından karantidalar çıkamıyor. Kayınpederim aradı geçen akşam eşimi, "siz yemek yapabilirmisiniz" diye eşimde "yapamayız kendimize kadar yapıyoruz" dedi ben hamile olduğum için yemek yapmamı istemedi kısacası, onlar anladı mı bilmem. Kayınpederim de "ozaman haftada bir getiririm ben yemek bir düşünelim" dedi ama pek işine de gelmedi, eşimde daha da bişey demedi bende eşime istersen yaparım dedim boşver dedi konu kapandı. bu arada hamile kalmadan önce zorda kaldıklarında yapar severek gönderirdim bizde birkaç sokak ötede oturuyoruz. Ama elim verdim kolumu kaptırdım gibi de hissetmiyor değilim ne yalan diyim sanki benim sorumluluğumdaymış gibi. Bana kadar başkaları da yapabilir kısacası eşimde öyle dedi bana. Neyse konu kapandı dedik bir hafta geçti kayınvalidem aradı bugün napıyosun nasılsın diye laf lafı açtı korona dan dolayı kendine dikkat et falan konuşuyoruz "sen gitme diye haftada bir burdan yapıyoruz getiricez" gibi bişey dedi lafmı soktu anlamadım ama canım çok sıkıldı. Eşime de demedim bişey ne düşünmeliyim sizce?
Bence kayınvalideniz laf sokmamış gibi yani sesi ve tonlaması laf sokuvu olsaydı siz direk laf soktu derdiniz anlayamadım demezdiniz

Diğer mevzuya gelince biz hamile olunca (sorunlu hamilelik geçirenler sözümün dışında bırakıyorum) yataklara düşmüyoruz çok şükür elimiz ayağımız tutuyor.. Bende yeni doğum yaptım yani daha düne kdar hamileydim bazen yemek yapmıyordum yalan yok doğum yaklaşınca geçiştirmelik birşeyler yiyorduk pratik şeyler hazırlıyordum ya da eşim yapıyordu.. Ama yemeğimizi yapıyorduk bir şekilde.. Sizde yapabilirdiniz..

Hele ki şu ramazan günleri.. Her gün mutlaka evinizde yemek pişecek pişmese de siz ne yiyorsanız götürebilirdiniz.. 😞Açıkçası ben önce eşinize daha sonra size çok şaşırdım.. Dedeniz olmasa bile sevaptır hem de iyilik güzelliktir böyle şeyler yapınca insan mutlu oluyor başka bir insan olsaydı da ben yollardım.. Yemeğin iyisini kötüsünü beklemez zaten ne yiyorsanız bir tabak da ona verirdiniz ne olacaktı..

Ben böyle birşeyi asla yapmazdım eşim de zaten ben yapamazsam bile ben yapar götürürüm derdi.. Ama tabi ki herkesin kendi fikridir kendi bileceği iştir.. Bu arada sağlıkla alın kucağınıza inşallah..☺️

Kendisini çok haklı gördüğü için sanırım. Kayınvalideye biraz çekiştirecekti sadece olayın özü oydu onun için çünkü. Yanlış anlamayın ama burda da kendi kayinvalidesinden dolayı kayınvalidelere genel gıcıkligi olan insanlar var. 2 sohbet edecekti işte:)
Yok ya gerçekten senarist olmalıymışsınız

Back
X