Fikrinizi alabilirmiyim

Kendisini çok haklı gördüğü için sanırım. Kayınvalideye biraz çekiştirecekti sadece olayın özü oydu onun için çünkü. Yanlış anlamayın ama burda da kendi kayinvalidesinden dolayı kayınvalidelere genel gıcıkligi olan insanlar var. 2 sohbet edecekti işte:)
Aaa öyle deme kayınvalidenin durumu iyi yiyip içip oturuyormuş sabah akşam tv izliyormuş bak aramızda kalsın :rolleyes:

Bravo bir insana bir kap vermeyi bile çok görüp kayınvalidenin yapması gerekir diyorsunuz sizde aynı zihniyette olduğunuz için normal karşılamanız normal. İnsanlar hayvanlara her gün bir kap yemek veriyor komşuna yemek veriyor ama torun vermezse vermez görevi değil dimi? Görevle ne alakaysa. Adamlar bakıyor zaten rica etmiş bir haftalığına ama almışlar cevabını gelip yemek getirip götürüyorlar. Ama sizde haklısınız bir kapta bir kap dimi aman sonra eline yapışıp görevi olur:işsiz:
Valla sen benim zihniyetimi bilemezsin. Hayvan sevgimi de bilemezsin içimdeki insan sevgisini bilemezsin. Ben konu sahibine hatalı olduğunu ama hatanın büyüğünün eşinde ve ailesinde olduğunu söyledim. 90 yaşındaki adamı evde yalnız bırakıp neden gidiyorlar? O adam allah korusun tuvalette banyoda düşse kalsa kim bulacak? Konu sahibinin eşi neden hanfendiye sormadan reddediyor? Kayınvalide neden oğlunun direkt reddettiğini bilip hamile kadına laf sokuyor oğlunu azarlamak yerine? Günah keçisi bir bu kadın mı? Kadın hamile ya tamam bak haklısınız ben sabahtan beri sizlerin haklı olduğunu söylüyorum zaten hatta bu sert tepkilerinizi savunmaya çalışıyorum. Gelmiş bana saldırıyosun. Hiçbiriniz mi anlamıyorsunuz?

Bu arada bu cevabı konu sahibinden bağımsız atıyorum. Tüm yanıtlarıma dislike atanlar; tamam en merhametli sizsiniz, en vicdanlı, en düşünceli, en iyi kalpli, en iyilik meleği sizsiniz. Ama madem tüm bu vasıfları barındırdığınızı iddia ediyorsunuz o zaman olayları objektif değerlendirmenizi tavsiye ederim. Ben beğenilmeyecek şeyler söylemedim üslubumu daha yumuşak tuttum sadece.
Kendimle ilgili bir şey diyemem. Beni de başkası nitelendirsin. Ama annem, babaannem, büyükbabam.. hepsi haddinden fazla vicdanlidir. Babamın sokulma pahasına yılanı kurtardığını hatırlıyorum mesela herkes durup sadece izlerken. Yani ben bazen gerizekaliliga varan vicdanlı insanlarla büyüdüğüm için garip geliyor ve dislike atiyorum mesela...

Güzel söylüyorsunuz ama ben 2 ay yemek yapmadım eşim dışında kimse çorba bike yapmadı bırak sormadı bile hoş daha kaynanamlar hamile olduğumu kimseye de söylememişler 6 aylık olucam.
Tamam siz yapmazsınız ama eşiniz yapıyormuş. Evde yemek pişiyor sonuçta değil mi? 1 kase çorba 1 tabak pilav göndermek çok zor olmasa gerek. O zaman eşinizi suçlayın kendi üstünüze alınmıyorsunuz madem. Ama unutmayın sizin de onlara işiniz düşebilir bebek doğduktan sonra acil bir işiniz çıkar bebeğe bakabilir misiniz dediğiniz zaman onlar da sizi idare etmezlerse haklarıdır. O zaman diyemezsiniz ben yemek yapamıyordum eşim izin vermedi vs vs. Aklınızda bulunsun. Siz ya da eşiniz diye bakılmaz olaya. Hatta gelin olduğunuz için ihale size bile kalabilir eşinize değil.

Valla sen benim zihniyetimi bilemezsin. Hayvan sevgimi de bilemezsin içimdeki insan sevgisini bilemezsin. Ben konu sahibine hatalı olduğunu ama hatanın büyüğünün eşinde ve ailesinde olduğunu söyledim. 90 yaşındaki adamı evde yalnız bırakıp neden gidiyorlar? O adam allah korusun tuvalette banyoda düşse kalsa kim bulacak? Konu sahibinin eşi neden hanfendiye sormadan reddediyor? Kayınvalide neden oğlunun direkt reddettiğini bilip hamile kadına laf sokuyor oğlunu azarlamak yerine? Günah keçisi bir bu kadın mı? Kadın hamile ya tamam bak haklısınız ben sabahtan beri sizlerin haklı olduğunu söylüyorum zaten hatta bu sert tepkilerinizi savunmaya çalışıyorum. Gelmiş bana saldırıyosun. Hiçbiriniz mi anlamıyorsunuz?
Bence dede kendisi evinden çıkmak ıstemiyor.. benim dedem, babaannem, büyükbabam, ananem hepsi 90 yaş üstü ve asla evlerinden bit yere gitmek istemezler. Çocuklarına gitseler 1 hafta oldu mu hadi gidelim demeye başlarlar. Evlerinde rahat ediyorlar çünkü. Normalde onlarla yaşasa neyse zaten kendi evinde kalıyormuş hep. Bavul mu bu adam yanlarında götürsünler istemese de.

Şimdi mantık kullancaz. Tamam mı? Kayınvalide zaten bakıyor kafa dinlemek için ve pandemi nedeniyle yazlığa gitmişler haklarıdır. Belkı bulaş riskleri vardı gittiler dede de gitmek istemedi. Eee kızı zaten bakıyormuş. Yanı tek bırakmamışlar dimi? Kızıda korona olmuş. Şimdi ne olacak dedeye bakan aile yakını olarak kendi oğlunu arar dimi🤭 Oğlu vicdansız diye konu sahibininde vicdansız olmasına gerek yok herkes kendi vicdanının ekmeğini yer. Konu sahibi kv laf soktumu sokmadı mı diye kafa patlatacağına normal insanlar gibi kocasının kendımize kadar yemek yapıyoruz lafına kafa patlatırdı :işsiz: Burada demagoji yapmaya gerek yok

Kuzu huysuz olması normal ben yaşlılara bu konuda yok huysuz yok alıngan demeleri saçma geliyor adam 90 yaşında yahu çocuk gıbı bizde akıl onlarda kalıyor mu 🤷🏼‍♀️ Vicdansızlıklarına kılıf uydurma çabaları
Valla yaşlı insan huysuz da oluurr asabide oluuurr cocuk gibide oluuurr sacma seylerede kızabılıır cimri bile olur. Bende yaşlılara kılıf gecırenlerı hıc anlamam. Heleki dede 90 yasında yaa 90.

Bakin zaten butun bir yil bakimindan kv ve kp sorumluymus, biraz dinlenmek icin yazliga gidebilirler bu onlarin en dogal hakki ki giderken dede halaya emanet edilmis o kadinda dedeyle ilgileniyormus ama malesefki korona olup karantinaya girmesi gerekmis karantina zaten 10 gun. Bu 10 gun icin sizden rica etmisler siz bunu bile yapmaktan gocunmussunuz kusura bakmayin esiniz terslemis ama sizde istememissiniz ki hic ses cikarmamissiniz.. ben olsam 10 gun idare eder o yemegi yapardim vicdanim buna el vermezdi.. ha deseydiniz ki kv yazliga gidecek dedeyi bana birakiyo o zmn derdik bakmak zorunda degilsiniz hamilesiniz zor durumda olabilirsiniz gitmesin yazliga veya yaninda alip gitsin diye ama sizin durumda zaruret olmus kimse dedeyi size atmaya calismamis bunu bi idrak edin lutfen..

yemek yapamam diyen sen degilsin eşin. bunu soyleme sebebi de senin durumun. daha yeni giriyorum mutfaga dedin benim hemen canlandi gozumde.

cunku mutfak kokusu cop kokusu pisen yemek kokusu ... cok kotuyum. hamilelik psikolojisi de ekleniyor.

kimse bilemez o evin icinde ne yasandigini nasi bi duygudurumunda oldugunu ben de bilemem tam olarak ama tahmin ediyorum.

hamileligin kendisi hicbi semptom olmasa da zor yani
Bi siz hamilesiniz zaten allahım ya😀 kadınlar karnı burnunda işe gidiyor tarlaya çıkıyor temizlik yapıyor ama siz bi kap yemek yapmamak için ama hamileyim ben diye arkasına sığınıyorsunuz şaka gibisiniz 😀

Konunun sizinle alakasi yok,esiniz inanilmaz vicdansiz bir adammis. Esi hamile diye yormak istememis olsaydi kendisi yapardi,ev yemekleri yapan bir yerle anlasirdi yine hallederdi diye dusunuyorum. Allahim evladin,torunun da hayirlisini ver yarabbim
Kesinlikle vicdan meselesi. Yoksa her turlu cozum bulunurdu.

Sizi çok iyi anlıyorum. Ayni durum basimdan gecti. Benim de esimin anneannesini iki evladi ilgisiz birakti. Cunku bakimini bizim ustlenmemizi beklediler.Bana yakin oldugu icin yemek gonderdim ara sira. Ara sira diyorum cunku birinin ustune is yikma huyları var. Elimi verirsem kolumu kaptiririm diye düşündüm. Çalışan insanim kendime zor yetiyorum. Ama sonunda tahmin ettigim gibi oldu ve kp eşime yemeğini siz verin demiş. Eşim, olmaz deyince de neden evde yemek pismiyor mu demiş.
Sizin durumda da yazliga gezmeye gitmişler. Zorunlu degil keyfi. Ya babalarini da yanlarinda götürecekler yada gitmeyecekler. Huyları kotu olmasa insan verir ne olacak ama gorevi haline gelir diye korkuyor.

Ama onlar yazlıkta iken bakan halaymış yani konu sahibine bırakmamışlar ve hala bu süreçte korona olmuş

Bu nedenle kısa süreli destek istenmiş sanki artık sen bak denmiş gibi yorum yapmamak lazım

Evet asla oğluna bişey diyemez bende bazen anlatıyorum eşime bilsin diye bazen de anlatmıyorum tabi. Diyorum ya başka seçeneklerde var yoksa ne eşim ne ben vicdansız asla değiliz hamile olmadan önce seve seve götürürdük
Arkadaşım merakımdan soruyorum herkese aynı şeyi söylemişsiniz hamile olduğum için şeklinde.. Hamileyken yemek yapmıyor musunuz evinizde? Hamile oldunuz Allah korusun felçli yatalak hasta olmadınız abartmayın bence.. Yani yapmak istemedim deseniz anlarım da hamilelikle çok bağdaştıramıyorum

Back
X