Fikrinizi alabilirmiyim

Tek başına olan bir dede..
Tamam hamilesiniz de siz kendinize de yemek yapmıyorsunuz?Diyelim yapmıyorsunuz eşiniz yapıyor ya da sürekli dışardan söylüyorsunuz.Ne olursa olsun yaşlı ve tek bir adama yediklerinizden bir tas yemek gönderemiyor musunuz?
Hadi eşiniz istemedi.Siz diyemediniz mi olmaz öyle şey evde ne varsa götürürsün diye?
Ne zaman bu kadar vicdansız olduk..

Ben de size katılıyorum varsa Bi eksiğim terbiyeli Bi şekilde yanlışınız var desinler başım üstüne ama tüm sülale dahil kimse de suç yok bu halimle tek suçlu ben oluyorum hemde terbiyesizce ve iğrenç Bi şekilde. Bana vicdan diyorlar ama altını çiziyorum iğrenç yorum yapanlarda efsanesi bile okunmuyor vicdan kelimesinin. Pes diyebiliyorum artık.

Biz zaten bakmayan herkeste, yani isten kacan herkeste var diyoruz zaten! Merak ettim: Yemekleri 45 dakikalik yerden gelip biraktilar. Esiniz bari ara sira ugrayip adama bakiyor mu? Yoksa öyle uzaktan bilip mi takip ediyorsunuz?

Ben de size katılıyorum varsa Bi eksiğim terbiyeli Bi şekilde yanlışınız var desinler başım üstüne ama tüm sülale dahil kimse de suç yok bu halimle tek suçlu ben oluyorum hemde terbiyesizce ve iğrenç Bi şekilde. Bana vicdan diyorlar ama altını çiziyorum iğrenç yorum yapanlarda efsanesi bile okunmuyor vicdan kelimesinin. Pes diyebiliyorum artık.
Laf anlatılmıyor bazı insan tiplerine maalesef. Beni bile neyi savunduğumu anlamadan açıklama yapmak zorunda bıraktılar. Allah herkesin kalbine göre versin.

İnanın dede korona yazarken Bı gidip geldim yanlısmı okudum diye. Ama geriye donup bakmadım bile. Cunku 90 yasındaki adama o kadar cok kılıf gıydırdınızkı aha beyinlerimiz beyle oldu :confused:
Neyse onemlı noktayı koyayım da
Dedenin korona olup olmaması zaten onemlı değil. El ele yapiyor bu yardımı sevabı.. Ama size laf anlatamayız kesinlikle . Anlayacak olsanız bukadr yarışmassınız zıt fikirlerle. Herseye bir kulpunuz var cunku.
Benim yarıştığım zırt fikir değil belli ki okumamışsınız dediğiniz gibi ben olumsuz eleştiri kabul ediyorum başım üstüne. ama terbiyesizce ve iğrenç Bi üslupla olanlar dışında diyorum bilmem kaç kere yazdım. Kulp bulduğumda yok bişeye olanı yazıyorum ki bilin diye ama buna bile kulp diyorsunuz

Once ben benimkinden bahsedeyim bence 😂hala duymayanlar vardir mutlaka 😃
Aaah canım ahh insan istisnasız her tlfda gerekli gereksiz durmadan laf sokarmı hemde en agırından hemde taaa bilmem kacyuz km oteden yetişirmii. Bir kelimesiyle ortaligi darma duman eden bir kv var şermi şer.. Benden Oncekı gelini hamile kalmış ona bile kan katran dogursun diye beddua eden bir yaratık.. Sen dusun artık. O beddua ederken benım ıcın yandı. Ne oluyor ya oldum.

İsterseniz tüm akrabalar yapmasın,herkes kötü olsun.Bundan size ne?Vicdanınız nasıl rahat ediyor.İyi ya da kötü ne yaparsanız kendinize yaparsınız unutmayın

Biz zaten bakmayan herkeste, yani isten kacan herkeste var diyoruz zaten! Merak ettim: Yemekleri 45 dakikalik yerden gelip biraktilar. Esiniz bari ara sira ugrayip adama bakiyor mu? Yoksa öyle uzaktan bilip mi takip ediyorsunuz?
Uzak olma durumumuz olabilir mi lütfen Bi iki sokak mesafemiz var.

Merhaba arkadaşlar kafama takılan bir konuda fikrinizi alabilirmiyim?
Eşimin dedesi ve kayınvalidem kayınpederim alt üstü oturuyorlar normalde. Pandemi dolayısıyla kayınvalidemler yazlığa geçti. Dedeye ise yemeğini eşimin halası yani kızı yapıp getiriyordu onlarda korona olduklarından karantidalar çıkamıyor. Kayınpederim aradı geçen akşam eşimi, "siz yemek yapabilirmisiniz" diye eşimde "yapamayız kendimize kadar yapıyoruz" dedi ben hamile olduğum için yemek yapmamı istemedi kısacası, onlar anladı mı bilmem. Kayınpederim de "ozaman haftada bir getiririm ben yemek bir düşünelim" dedi ama pek işine de gelmedi, eşimde daha da bişey demedi bende eşime istersen yaparım dedim boşver dedi konu kapandı. bu arada hamile kalmadan önce zorda kaldıklarında yapar severek gönderirdim bizde birkaç sokak ötede oturuyoruz. Ama elim verdim kolumu kaptırdım gibi de hissetmiyor değilim ne yalan diyim sanki benim sorumluluğumdaymış gibi. Bana kadar başkaları da yapabilir kısacası eşimde öyle dedi bana. Neyse konu kapandı dedik bir hafta geçti kayınvalidem aradı bugün napıyosun nasılsın diye laf lafı açtı korona dan dolayı kendine dikkat et falan konuşuyoruz "sen gitme diye haftada bir burdan yapıyoruz getiricez" gibi bişey dedi lafmı soktu anlamadım ama canım çok sıkıldı. Eşime de demedim bişey ne düşünmeliyim sizce?
Bence bir insan kötü bile olsa muhtaç iken Allah, adına yardım edilmeli hele ki mubarek bir ay bi tabak verin ya ne olacak ki bence laf sokmamş ama ben bile 1 tabak vermek zor mu diye düşündüm.
Düşünseler de haklılar.
Zaten evde yemek oluyor bi tabak verin ne olmuş karnınızdaki bebeğinizin hayrına.. Adamcağız aramış bide yazık ne yapsın garibim

Evet vıcdansızsınız karı koca :işsiz: Beyin diye bir şey var dimi hatta bedava kullanılıyor . Kocanız o lafı ediyorsa saksıyı çalıştırıp dışardan söylerdi. Ya da siz kendi vicdanınızdan dolayı saksıyı çalıştırıp dışardan sipariş verirdiniz.

Bu kada
Dede korona değil valla a harfini b değil z nasıl yapabildiniz pes
Bu kadar kişi yorum yapmisken halen vicdaniniz sizlamiyormu ..şuan bile eşinize diyebilirsiniz ya biz yanlış yaptık ..evde ne pistiyse eşinize diyebilirsiniz götüruver bı tabak yemek dedeye diyebilirsiniz

Kimse sızı suclamıyor aileden merak etmeyin. Sadece bir ricada bulunulmuş. Ne var yani bunda. Elinize mı yapısacak. Neden bukadr buyutuyorsunuz bu konuyu. Hamileyim hamileyim diyorsunuz sadece. Hamileyim yapamam gucum yok sureklı yatıyorum diye bir yorumunuzada rastlamadım.

Ben sizin yerinizde olsam kesinlikle yapacagim sey gayet gonul rahatlığıyla o adamcagıza bir tas yemek vermek ve bunun sevabına huzuruna erişmek olurdu.

Ha aileyle varsa bir derdim asla bu konuyu yınede dile getirmezdim bu konudan yurumezdım yanı insanlara. Onlardn degil Allahtan korkar yınede bu konuda susar kendime yapmasam bile o adam ıcın yapardım. Sevap işlemek ıcın bir fırsat gorurdum demek istedigimi anladınız umarım. Adam 90 yasında yazık demekten dilimizde tuy bitti.

Bence bir insan kötü bile olsa muhtaç iken Allah, adına yardım edilmeli hele ki mubarek bir ay bi tabak verin ya ne olacak ki bence laf sokmamş ama ben bile 1 tabak vermek zor mu diye düşündüm.
Düşünseler de haklılar.
Zaten evde yemek oluyor bi tabak verin ne olmuş karnınızdaki bebeğinizin hayrına.. Adamcağız aramış bide yazık ne yapsın garibim
Ben zaten diyorum tekrar diyeyim ben yemek yapmaktan gocunmuyorum eşim bana bişey demeden söyledi söyleyeceğini ben yine yapayım dedim sana kadar başkaları sorumluluk almayı öğrensinler onlar hiç bir işin ucundan tutmuyor dedi bende haklı buldum ısrar etmedim benim tek hatam ısrar etmemek olabilir bu konuda. Bana burda miras falan diyorlar ya şaşırıyorum emin olun o mirası benden önce yiyecek ve hatta yiyen insan çok gözümde yok evim barkım bana yeter.

Ben zaten diyorum tekrar diyeyim ben yemek yapmaktan gocunmuyorum eşim bana bişey demeden söyledi söyleyeceğini ben yine yapayım dedim sana kadar başkaları sorumluluk almayı öğrensinler onlar hiç bir işin ucundan tutmuyor dedi bende haklı buldum ısrar etmedim benim tek hatam ısrar etmemek olabilir bu konuda. Bana burda miras falan diyorlar ya şaşırıyorum emin olun o mirası benden önce yiyecek ve hatta yiyen insan çok gözümde yok evim barkım bana yeter.
Canınızı sıkmayın hamilesiniz ama yazık günah eşinizi boş verin vicdan olarak arada yemek verin bence

Kimse sızı suclamıyor aileden merak etmeyin. Sadece bir ricada bulunulmuş. Ne var yani bunda. Elinize mı yapısacak. Neden bukadr buyutuyorsunuz bu konuyu. Hamileyim hamileyim diyorsunuz sadece. Hamileyim yapamam gucum yok sureklı yatıyorum diye bir yorumunuzada rastlamadım.

Ben sizin yerinizde olsam kesinlikle yapacagim sey gayet gonul rahatlığıyla o adamcagıza bir tas yemek vermek ve bunun sevabına huzuruna erişmek olurdu.

Ha aileyle varsa bir derdim asla bu konuyu yınede dile getirmezdim bu konudan yurumezdım yanı insanlara. Onlardn degil Allahtan korkar yınede bu konuda susar kendime yapmasam bile o adam ıcın yapardım. Adam 90 yasında yazık demekten dilimizde tuy bitti.
Zaten sürekli yatıyor olsa kimsenin kalkıp yemek yap diyeceğini sanmam.Hadi yatıyor olsun çok düşünceli eşi(!) hamile eşi aç kalmasın diye bir şey yapıyordur ya da dışardan söylüyordur.Biraz da dedeye ayıramıyorlar mı?Bu konu vicdanımı çok sızlattı.Bizim de yaşlılığımız olacak.Kimse sonsuza kadar genç dinamik kalmıyor..

Evet vıcdansızsınız karı koca :işsiz: Beyin diye bir şey var dimi hatta bedava kullanılıyor . Kocanız o lafı ediyorsa saksıyı çalıştırıp dışardan söylerdi. Ya da siz kendi vicdanınızdan dolayı saksıyı çalıştırıp dışardan sipariş verirdiniz.
Saksı sizin o boynunuzun taşıdığı ağırlık. Terbiyesizsin

Bu kada
Bu kadar kişi yorum yapmisken halen vicdaniniz sizlamiyormu ..şuan bile eşinize diyebilirsiniz ya biz yanlış yaptık ..evde ne pistiyse eşinize diyebilirsiniz götüruver bı tabak yemek dedeye diyebilirsiniz
Nıye desin canım laf yarıstıracak...ya bu insanların dertsızlıgı valla beni oldurecek... Yarabbim sen bizdeki kv leri al konu sahibesi gıbı arkadaslara nasip et Bı görsünler dunya kac bucak.

Kv 74 kp 84 yasında hamileyken bile yalvardım gelin yanım da kalın babamın elinden tutar ben gezdiririm die.. Kv yede senı burda ıyı Dr lara goturrum dedım hamile halimle.. Yahu daha neler neler. Ama kadın bana dusman gercı o kadın herkese dusman bitek kendi cocukları kıymetli. Bak cok sinirlendim. Allahım su mubarek gunde sen ferahlık ver.

Hala diğerleri diyorsunuz.Pes!!!Tamam adam aç kalsın.Siz de o çok vicdanlı anlayışlı kocanızla yiyip içip yatın.

Nıye desin canım laf yarıstıracak...ya bu insanların dertsızlıgı valla beni oldurecek... Yarabbim sen bizdeki kv leri al konu sahibesi gıbı arkadaslara nasip et Bı görsünler dunya kac bucak.

Kv 74 kp 84 yasında hamileyken bile yalvardım gelin yanım da kalın babamın elinden tutar ben gezdiririm die.. Kv yede senı burda ıyı Dr lara goturrum dedım hamile halimle.. Yahu daha neler neler. Ama kadın bana dusman gercı o kadın herkese dusman bitek kendi cocukları kıymetli. Bak cok sinirlendim. Allahım su mubarek gunde sen ferahlık ver.

Back
X