Fikrinizi almak istesem

Huzur kalplerde

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
832
268
103
34
İyi günler arkadaşlar ben 3 yıllık evliyim ve bu sene kurban kesmeyeceğiz daha önceden kestiğimizde küçük görümcem kesememişti ve biz ona et vermiştik ama şuan biz kesmiyoruz ve o kesecek kısmetse hani etinde değilim sadece ben o iki kere kesmedi ve verdim şimdi o acaba verir mi vermez mi diye bir an aklıma geldi hani etinde değilim sadece vermezse ne yapayım onu sizlere sormak istedim lütfen bu konuyu saçma bulmayın sadece aklıma takıldı ve sizlere danışmak istedim

İyi günler arkadaşlar ben 3 yıllık evliyim ve bu sene kurban kesmeyeceğiz daha önceden kestiğimizde küçük görümcem kesememişti ve biz ona et vermiştik ama şuan biz kesmiyoruz ve o kesecek kısmetse hani etinde değilim sadece ben o iki kere kesmedi ve verdim şimdi o acaba verir mi vermez mi diye bir an aklıma geldi hani etinde değilim sadece vermezse ne yapayım onu sizlere sormak istedim lütfen bu konuyu saçma bulmayın sadece aklıma takıldı ve sizlere danışmak istedim
Zaten pay verilmiyor mu normalde. Kescek durumunuz olmadığından ya da aile yakınlarına . Yanlış mi biliyorum.

Vermezse iste. Ben sana verdim sen de bana vereceksin de. Sevap karşılıklıdır güzelim diye de lafı çak.

Nil_6891 Nil_6891 aynen verip vermemek ona kalmış ama ben iki kere verdim karşılıksız vermezse de dediğiniz gibi sorun yok ben de aynı durumu kendi yaşadığında vermem olur biter

Balkupumm Balkupumm çok haklısınız evet ra, merhaba saçan bir konu ama hani ben karşılıksız vereceğim kimse olmadığı için kendi kesmediğinde iki kere vermiştim ama vermezse de sorun değil ben de kendi kesemeyip ben kestiğim zaman vermem olur biter

Beyazrugu90 Beyazrugu90 evet pay ediliyor ama bilmiyorum görümcem gördüğüm kadarı ile kendine Müslüman biraz onun için bu konuyu açtım
Vermezsede bence dert etmeyin . Allah büyük ve kesilen, kurban yerine gecermis kabul olur mu orası da allaha bağlı. et balık kurumundan daha uyguna gelebiliyor kasaptan . Azar azar alirsiniz her ay. Kurbanlik et kalmayinca hepimiz onu yapiyoruz sonuçta. Ya da eti kısıyoruz. Balik tavuk ciger durum neye uygunsa. Bizde de kesiliyor kurban; esimin babasi 2 paya giriyor. Kendi adina . 2 oğlu ve kendisine paylastiriyor. Ben kurban olarak görmüyorum bile o eti artik. Sacma geliyor kışlık et kesimi yapılmış oluyor aslında bana göre. Akraba cok yok komşu cogu kesiyor diyorlar bahane bu. Ama bir alt bir ust sokakta durumlari iyi olmayan iki aile var hiç goturduklerini gormedim 😑 Kurbanin amacı kışlık etmi ben bunu hâlâ çözemedim. Bizim ailede kesilir dağıtılır. Garip

Beyazrugu90 Beyazrugu90 aynen canım yani insanlar artık kendini düşünür olmuş kan akıtmak 2.plana kalmış ben de onu gördüm aynen hiç hiç umrumda olmaz vermezse sadece iki kere kesmedi ama ben karşılıksız verdim iki yıl ama o vermez ise ayıp etmez ama ben de aynı şekilde kendi kesmediği olursa ben kesersen vermem olur biter ama vermiyor olması onun kötü biri olduğu anlamına gelmez

Hay Allahım kurbanı da karşılığa çevirdiniz ya.. aArkadaşım o vermeyince sen de bir sonrakinde ona vermeyince ondan ne farkın kalır.. Sahi kurbanın karşılığını Allah vermiyor muydu? Lütfen gösteriş için veriyorsanız vermeyin daha iyi...

Balkupumm Balkupumm çok haklısınız evet ra, merhaba saçan bir konu ama hani ben karşılıksız vereceğim kimse olmadığı için kendi kesmediğinde iki kere vermiştim ama vermezse de sorun değil ben de kendi kesemeyip ben kestiğim zaman vermem olur biter
Aynen doğru söylüyorsunuz bende olsam birdaha kestiğinde vermem olur biter kurban ihtiyaç sahiplerine vermek içindir alma durumu olan insanlara sana kalmış bişey bunun için konu açmanızı saçma buldum kusura bakmayın

Kurbanı rabbimizin rızasını kazanmak için kesiyoruz ya arkadaşım.
Görümcenizi cezalandırmaya çalışırken,amacından saptırmayın da.
Siz verin. Görümcenizle aynı hataya düşmeyin.

Kurban kesmek bir ibadettir yıllık et stoğu yapmak değil hiç vermeyebilir fakire fukaraya dağıtabilir hepsini kendi yiyebilir karar onun kurbanını kabul edip etmeyecekte Allah.siz etin derdine dusmussunuz bence çok ayıp

Kurban etinin üç eşit parçaya bölünüp bir parçasının kurban sahibi ve bakmakla yükümlü olduğu kimseler tarafından tüketilmesi, ikinci parçanın zengin bile olsalar eş, dost ve akrabaya hediye edilmesi, üçüncü parçanın ise kurban kesmeyen fakir kimselere dağıtılması şeklindedir. Yani kurban sahibinin belli bir miktarı dağıtması yeterlidir. Hatta kendisinin gercekten ihtiyacı var ise ve bakmakla yükümlü olduğu kişi fazla ise dagitmayabilir.

Son zamanlarda kurban etini yiyenlere veya sağlayanlara çok söz söyleniyor. Halbuki dağıtması gerekeni dağıttıysa saklayabilir.

Back
X