fikrinizi almak istiyorum

Eğer bir kötülüğünü görmediyseniz, güveniyorsanız bu konu yüzünden aranızı açmayın.

Emanet edin ve gidin gönül rahatlığıyla balayınınıza..O arkadaşlarınız çok biliyor demek ki ama yerinde bilsinler.

Herkes aynı değildir.Madurlar var diye herkesede aynı davranılmaz.

bence de bankaya koymak en mantıklısı,eğer eşin neden annemlere bırakmıyoruz derse evde bırakacak olsam kendi evimde bırakırım dersin olur biter :)

madem bilezikler hariç diğer takıları bozduracaksanız hemen düğünün ertesi günü bozdurup bankaya yatırın, bilezikleri de sayıp kayınvalidenize verin, sayı olarak az olacağı için çaktırmadan alma ihtimali olmaz:)

Biz de giderken kayınvalidemlere bıraktık altınlarımızı.

Ama aklıma hiç böyle bir şey gelmedi çünkü o güveni vermişlerdi.
kaldı ki düğün borcu ödeyecegimizi de biliyorlardı.

Sabah yola çıkacagız, bıraktık kızım saydın mı dedi yok anne dedim
Gel sayalım bir kagıda da yaz cüzdanına koy unutma diye dedi.
Ne gerek var anne dedim yok yok yaz dedi.

Çok garipsemiştim ama tabi sonradan duydugum pek çok olaydan sonra helal olsun kayınvalideme dedim :1:

Siz de o güveni verdilerse eminseniz bırakabilirsiniz...

Son düzenleme:
arkadaşlar dert demeyeyimde sizler ne düşünüyorsunuz merak ettim fikir almak istedim.
nişanlıyım birkaç ay sonra düğünüm var. kaynanamlara yakın oturacağım annemlerin evi biraz uzakta kalacak. kayınvalidemlerle para konusunda bi sıkıntı yaşamadım şükür. daha doğrusu herşeyi nişanlımla ben yapıyoruz ailelerin durumu iyi olmadığı için.
gelelim konuma düğünden 1 gun sonra balayına gideceğiz. kayınvalidemlere guveniyorum ama arkadaşlarım ne olursa olsun altınlarını emanet edip gitme balayına diyorlar. düğünden 1 gün sonra balayına gideceğiz. annemlerin evi daha uzak bize. ben napıcam yanımıza götursek riski fazla. buyuk ihtimalle anneme bırakalım dicek nişanlım. olmaz desem guven miyor musun bişeylerinimi gördün diyecek. gerçektende görmedim ama arkadaşlarım bırakma belli olmaz hayat bu diyolar. napıcağımı bende bilemiyorum. haksızlıkmı ediyorum acaba onlara

sakina ma sakin yaninizda goturmeyin! calinir!!!
simdiden bir kasa hemen kiralayin bankadan..
balayina gideceginiz gunde banka ile anlasip sabah erkenden gidip altinlari koyarsiniz sonra guzel guzel balayinisa gidersiniz.

nisanlin ne diyor? kayin validene guvenmiyorsun belki ama oda nisanlinin annesi, oda kendi annesine ilk once guvenir..senin annene degil.
herkez kendi ailesine guvenir... bu yuzden dedimya, kasaya hemen koy.

Kesinlikle bankaya koyun.
Hayat risk almaya gelmez...
Belki kayinvalideniz cok iyi kesinlikle oyle birsey yapmayacak biri...
Hadi kayinvalideniz el koymadi da eve hirsiz girdi.
Hadi olmadi akraba gelir,dost gelir,konu komsu gelir.
Demem o ki risk almayin bankaya koyun.
Kayinvalideniz de zan altinda kalmaz.
Calinir ondan sonra kayinvalideniz zan altinda kalir.
Evi kesinlikle guvenli bulmuyorum.
Kasaya kira parasini verirsiniz ama tum balayi boyunca iciniz rahat olur...
Altinlarinizin emniyette oldugunu bilirsiniz.

Son düzenleme:
dusundugun seyın fesatlıkla alakası yok...
sen bence cok safsın kı kımse sana bır zarar veremez dıye dusunup herkesı kendın gıbı sanıyorsun...
sana soyle ornek vereyım...
benım kayınpederım ve kayınvalıdem muhafazakar ınsanlar...
altınlarımız onlarda kalmak durumundaydı...
altınlarımı daha ben ya da esım sayamadan kayınpederım ve kaynanam saydı ses etmedım ama bence saygısızlıktı...
hadı bunu gec ben yokken kaynanam kucuk altınlardan bırını alıp kızının yenı dogmus cocuguna takmayı dusunmus ama esım altını elınden almıs vermemıs...
hıc kımseyı kendın gıbı ıyı sanma kımsenın ne yapacagına bellı olmuyor...
bende senın gıbı saftım bır zamanlar...
evlenınce senın de gozun acılır merak etme :)

en ıyısı kasa...
bıldıgım kadarıyla kasaların aylıgı 250 tl degıl yıllıgı o fıyata cunku ablam kullanıyor...

madem bilezikler hariç diğer takıları bozduracaksanız hemen düğünün ertesi günü bozdurup bankaya yatırın, bilezikleri de sayıp kayınvalidenize verin, sayı olarak az olacağı için çaktırmadan alma ihtimali olmaz:)

çok mantıklı geldi canım bak bu olabilir. bu arada arkadaşlar ayllığı 400 demedim ben. şöyle demek istedim ilk once bu parayı alıyo ya biz bir hafta sonra bozdurcaz zaten değmez o parayı vermeye dedim. haftalık kiralanmıyodur senelik alınıyodur diye düşünüyorum

Eğer bir kötülüğünü görmediyseniz, güveniyorsanız bu konu yüzünden aranızı açmayın.

Emanet edin ve gidin gönül rahatlığıyla balayınınıza..O arkadaşlarınız çok biliyor demek ki ama yerinde bilsinler.

Herkes aynı değildir.Madurlar var diye herkesede aynı davranılmaz.

Biz de giderken kayınvalidemlere bıraktık altınlarımızı.

Ama aklıma hiç böyle bir şey gelmedi çünkü o güveni vermişlerdi.
kaldı ki düğün borcu ödeyecegimizi de biliyorlardı.

Sabah yola çıkacagız, bıraktık kızım saydın mı dedi yok anne dedim
Gel sayalım bir kagıda da yaz cüzdanına koy unutma diye dedi.
Ne gerek var anne dedim yok yok yaz dedi.

Çok garipsemiştim ama tabi sonradan duydugum pek çok olaydan sonra helal olsun kayınvalideme dedim :1:

Siz de o güveni verdilerse eminseniz bırakabilirsiniz...

herkes aman sakın haa demiş genel itibariyle de ben çok görüyorum düğünden ve nişandan sonra kız
tarafınında altınları kaçırdıklarını..erkek tarafı diye ayırmanın manası yok..en uygun olanı hangisi ise o olmalı..
yoksa insanları zan altında bırakmak kötü bir şey..buradan anlıyoruz ki herkesin eşleri mükemmel ama ilelerine bir altın bile
emanet edilmez..:19: toplum olarak iyi niyetten çok çok uzaklaşmaya başlamış gerçekten..:26: şu konu açılana kadar aklıma
bile gelmezdi böyle bir şey..:17:

herkes aman sakın haa demiş genel itibariyle de ben çok görüyorum düğünden ve nişandan sonra kız
tarafınında altınları kaçırdıklarını..erkek tarafı diye ayırmanın manası yok..en uygun olanı hangisi ise o olmalı..
yoksa insanları zan altında bırakmak kötü bir şey..buradan anlıyoruz ki herkesin eşleri mükemmel ama ilelerine bir altın bile
emanet edilmez..:19: toplum olarak iyi niyetten çok çok uzaklaşmaya başlamış gerçekten..:26: şu konu açılana kadar aklıma
bile gelmezdi böyle bir şey..:17:

Konu sahibi zaten altınları satacakmış, satılacak altınlar zaten eşi tarafından koruma altındadır.
İkincisi şuana kadar zaten hiçbir kötü niyetlerini görmemiş neden altına tamah etsinler ki.
Gönül rahatlığıyla altınlarımı teslim etmeyeceğim bir aileye nasıl anne baba derim.

Evet olumsuz durumlar yaşayanlar var Allah yardımcıları olsun fakat bu olumsuz durumlar tüm genele yayılmamalı.

Konu sahibi bu durumda birşey yaşamayacağı bir aileye böyle bir izlenim verirse ne eşinin aklından çıkar ne de ailesinin..
Değmez dünya malı için koca sevgiyi-saygıyı yok etmeye.

Konu sahibi zaten altınları satacakmış, satılacak altınlar zaten eşi tarafından koruma altındadır.
İkincisi şuana kadar zaten hiçbir kötü niyetlerini görmemiş neden altına tamah etsinler ki.
Gönül rahatlığıyla altınlarımı teslim etmeyeceğim bir aileye nasıl anne baba derim.

Evet olumsuz durumlar yaşayanlar var Allah yardımcıları olsun fakat bu olumsuz durumlar tüm genele yayılmamalı.

Konu sahibi bu durumda birşey yaşamayacağı bir aileye böyle bir izlenim verirse ne eşinin aklından çıkar ne de ailesinin..
Değmez dünya malı için koca sevgiyi-saygıyı yok etmeye.

evet..herkesi aynı kefeye koyanlara lafım birsen..
sürekli erkek ailelerinden dem vuruluyor,hiç özeleştiri yapılmıyor..

kesinlikle değmez..:31:

hayırlı olsun şimdidennn:16::nazar:

canım kasaya en az 400 vs diyolarmış çok fazla. zaten takıları bilezikler hariç bozup borç ödeyeceğiz. yani bir hafta için 400 lirayı nasıl verelim. üstelik nişanlıma ne derim sizinkilere guvenmiyorum mu of ya işin içinden çıkamadım:17:

canım düğünden önce gidip kiralayın kasayı halbankta 125 tl yıllık. düğünün ertesi günü kasaya koyun altınlarınızı için rahat olarak git balayına:) takılarını bileziklerini bozdurmayacaksın madem evde veya yanında durması sakıncalı bence.

canım kasaya koyun,
eşinede şöyle söyle: Allah korusun birisi altın olduğunu öğrenir eve hırsız girer çalabilir
annenlerde kahrolur ,dert sahibi olacaklarına kasaya koyalım de.

Biz evlendiğimizde esim saydı ve ertesi gün balayinaa gitmeden kahvaltıya gittiğimizde kayınvalideme vermiştik dönünce de bozulduzaten salosun elden verilen paraları. Bile vermişti bize olacaklar her yerde olur insanlara güvenmek lazım die düşünüorum aksi durumyoksa

ne yani sadece erkek anneleri babaları mı yapar böyle şeyleri, kız aileleri yapmaz mı? Bugüne kadar sorun yaşanmadıysa pekala da güvenilebilir. ama düğün sonrası bilezikler için nasılsa güvenli bir yer lazım, o zaman kasa tutulması daha mantıklı. insanlar da bir hafta diken üstünde oturmazlar. bi de düğün cumartesi ya da cuma olursa ertesi gün banka kapalı olacağından mecburen evde kalacak. ha şunu da söyleyeyim ben kasaya koymuştum ama yaklaşık 1 ay sonra kendi rızamla eşimin ailesine borç olarak verdim. hiçbir şeyin garantisi yok ama ben geri vereceğine inanıyorum. eşim güveniyorsa ben de güvenirim.
bence kasa işi zorsa, altınları sayın, bir kağıda yazın. verirken de şu kadar şundan bu kadar bundan varmış deyin. hani merak ettik saydık hesabı ki herkes sayar:) kötüniyetlilerse bile sayılı bişeye dokunmazlar bence. içinizi de ferah tutun.

eşinin ailesinin bir kötülüğünü görmediysen neden bu kadar tedirgin oluyorsun ki.kötü örneklerde vardır mutlaka ama herkes aynı değil:50:bence kasa kiralamayı düşünmüyorsanız hiç lafını belli etme kayınvalidene bırak sen şimdi güvenmiyorum dersen en baştan hem eşinle hem de ailesiyle aranı bozmuş olacaksın değmez bence:31:

benim böyle şeyler aklıma bile gelmemişti :s düğün sırasında kimde kalıcak,düğünden sonra kimde kalıcak vs.böyle şeylere takılmayın ya siz bi aile olucaksınız daha şimdiden arkadaşlarınızın gazına gelip eşinizle ve ailesiyle arayı açmayın.verirken önce Allaha sonra size emanet dersiniz o yeter bence.benim altınlarım düğün sırasında eşimin teyzesinin çantasındaydı mesela.kötü bişey aklıma bile gelmedi.kötü şeyler düşünüp kendinizi şartlandırmayın.biz eşimle evlendikten bir hafta sonra kasaya koyduk.ortak hesap açtırmak için nüfus müdürlüğüne gidip kimlikleri değiştirdik vs.ama siz sadece birinizin adına açtıracaksınız mesele yok tabi.içinizi ferah tutun bence.

Bu kadar çok mu kayınvalidesi tarafından dolandırılan arkadaşlar,

Yada en azından sakın verme diyenlere sorayım,hepiniz altınları kayınvalideye mi kaptırdınız??

Kadıncağız ne yapmış ki bugüne kadar hemen hırsız muamaelesi görüyor anlamadım.

Back
X