• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikrinizi isterim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben devlet memuruyum esim ise makina mühendisi ve inanın ikimizin maaşı şu an 1200 € falan ediyor. yani eşinizin buraya gelip sylik 1000€ kazanması biraz hayalperestlik gibi geldi bana doğrusu. çünkü çok mümkün değil. benim evim, arabam, bankada param, kolumda bileziklerim var( asla hava atmak için değil durumu anlatmak için yazdım yanlış anlaşılmasın) çoğu kişiye göre hayat standartları yüksek biriyim. mesela her yıl 5 yıldızlı otelde tatilimi yaparım, turlara katılıp bölgeleri gezerim, senede 3 kere es memleketine giderim vs vs vs. ama deseler ki Fransa'daki mi yaşamak istersin burda kalmak mi? inanın artık yurt dışı derim. belki size durum biraz özetlenmiştir.
Evet guzel ozetlediniz yani sizin gibi durumda olan bir insan yurt disi secerse gayret iyi ozetlediniz 😊

Evet cok hayalci bizimki
Umarım Allah buyuk yoluna girer teşekkürler sizede 😊

Eğitim sistemi çökmüş durumda. Ücretler desen almış başını gidiyor iki kişi çalışsa bile zor yeter. Millet buradan gitme derdinde siz gelmeye çalışıyorsunuz o_O

Eğitim haberleri takip etmiyorum ama turkiyede ki tanidim cocuklar ve burdakilere kilaslayinca orda okumaya cabaliyorlar ve ellerinde meslek oluyor ve farkindalar ki burda nasil olsa devlet bakar ve eğitime yeterince kendilerini vermiyorlar gozlemledim ama bu sadece cevre den tabiki fazlasini bilmiyorum
Yani şu kurduğunuz cümlenin ne kadar acınası bir şey olduğunun farkında mısınız ? Buradakiler canla başla okuyor çünkü başka hiçbir çareleri yok çocuğunuzu neden buna mahkum etmek istiyorsunuz ? Bunlar sizin cümleleriniz mi eşinizin beyninizi yıkamak için kurduğu cümleler mi

Onun acikcasi oyle bir meslegi yok turkiyede önceden fayans yapardi fransada kurdacida calisiyor ve turkiyeye dokunce araba tamircisi veya belediyeye giderim 30.000tl alirim diyor
Lütfen eşinize inanmayın belediyeye nasıl giriyor burada öyle bir sistem yok, araba tamirini öyle ben geldim diyip yapamaz dükkan kiralarından vs haber yok mu eşiniz kendini kandırıyor sizi de kandırmasına izin vermeyin

Eğitim sistemi çökmüş durumda. Ücretler desen almış başını gidiyor iki kişi çalışsa bile zor yeter. Millet buradan gitme derdinde siz gelmeye çalışıyorsunuz o_O
Evet bugun eğitim konusunda iyi donusler ve yardimlariniz aldim umarım kisa zamanda vazgecer

Lütfen eşinize inanmayın belediyeye nasıl giriyor burada öyle bir sistem yok, araba tamirini öyle ben geldim diyip yapamaz dükkan kiralarından vs haber yok mu eşiniz kendini kandırıyor sizi de kandırmasına izin vermeyin
Tesekkur ederim evet bugun ki konusmada insanlarin fikirleri ile iyi yardımcı oldunuz
Daha iyi gormeme yardımcı oldunuz hepiniz
Sagol

Simdi eşim orda dogdu için cevresinden akil aliyor turkiyedekiler ve cok haber dinliyor ama boyle bir yola girmek istiyor daha " mutlu" olmak için

Ama umarım kararindan vazgecer
Eşinize söyleyin atv izlemesin oraya göre biz dünyadan büyüğüz artık atv nin dünyası nereyse biz dahil değiliz ayrı bir dünyayız yani açın netten fox tv sabah akşam maruz bırakın anlasın bakalım 30.000 i rüyasında zor göreceğini ben şunu anlamadım bir de umarım vazgeçer şu bu diyorsunuz da vazgeçmese sanki mecburen gelecekmişsiniz gibi biraz dişli olun diyin ki git ama geçinemeyip dönmek yok seni boşuyorum kimse de vasıfsız adama çocuk vermez beni mi kandırıyosun hadi yallah bak bakalım gelmeye gözü yiyor mu

Herkes ülkeden gitme planları yaparken sizin eşinizin gelmek istemesi…..

Merhabalar
Az bi ozetecem, 7 yillik evliyim 8 aylik bir kiz cocugum var, eşim turkiyede dogdu, bende fransada ama asli ( turkum)

6 senedir fransada yasiyoruz iyi si ile kotusu ile

Ama simdi eşim turkuyeye donus yapmak istiyor temmeli ve ben kararsizim
Cunku fransada maddi ve alim satim kolay devlet den de yardim aliiyoruz sorun olunca ve burda bütün ailem var

Turkiyede ailem yok sadece esimin ailesi olur onlar da biraz fransada bize turkiyede yasiyorlar

Ben burda rahatim, ama eşim rahatsiz olduğu için huzur hic yok

Sorun su ki guvenmiyorum bizi idare edebilecek konusunda
Ve bütün arkadaslari turkiyede olduğu için aile ortam da kalmayacak diye dusunuyorum
Cikmayi seven bir insan olduğu için

Ama turkiyede egitim konusunda kizim daha iyi buyur oldugunu eminim
Ve diger yanda esimin ailesi ve kendisi de terbiye yok yani cocugum onlar yuzunden kotu bir insan olur diye cok korkarim
Onlarin cocuklari gibi

Sizce ne yapmaliyim rahatimi ve guvendim liman terkedip esimle turkiyeye gitmek mi

Yoksa kalirsak eşim gidecek ve elin sonunda kizimdan beni ayiracak diye cok korkuyorum
Arkadaşım gerekirse gece gündüz kavga et yada boşan ama kesinlikle gelme derim. Senin gibi bir arkadaş geldi bizim apartmana, kadın Türk ama doğma büyüme Fransiz, öküz kocasını ise burdan götürmüş gurbetçiler genelde akraba evliliği yapıyor burdan götürürler. Kadın buraya ait hiç birşey bilmiyordu her konuda biz yardımcı oluyorduk çokta sevdik temiz kalpli , saf, iyi insandı, Türkiye'de doğup büyümedigi için kurnazlığı fesatligi yoktu😂 gelen giden kadından birşey koparmaya çalışıyordu biz engel olur akıl verirdik. Kocasının tarafı da dahil buna, gorumcesi çok fenaydı.
Kocası buraya arkadaş çevresi için gelmişti evin yolunu bulamıyordu, çocuklar kadının başına kalmıştı ve kadının gücü yetmiyordu çocuklara, okula uyum sağlamada sorun yaşamışlar. Adamda içki / kadın ayağı da oluştu, bunları Fransa da yapamadığı için buraya gelmis zaten, orada işten eve, evden işe olunca adam yapamamış tabi kurala uymak zor gelmiş Türkiye de öyle değil tabiki.
Burada birikimleri ile insaat işine girdi kardeşiyle tüm parayı da kardeşlerine ailesine yedirdi salak onları zengin etti kendisi battı boşanmanın eşiğine geldiler karakolluk oldular, beyefendi parasız kalınca topuklarıni kıçına vura vura tekrar Fransa'ya donduler buradaki evden de oldular satıp onun parasını bile yedi.

Herkese iyi aksamlar
Bu arada bayraminiz mubarek olsun

Herkese cok teşekkür ederim yardimlariniz için fikirleriniz için cok memnun kaldim 😊
Bilmedigim yerlerde daha iyi gormeye yardim ettiniz

Cevap verdim , goremeyip veremedim olursa
Cok teşekkür ederim
Benim icin bu kadar yeterli
Bu konuyu sonlardiriyorum
Tekrardan teşekkürler ☺️
Talebiniz üzerine konunuz yorumlara kapatıldı.

Sizin de bayramınız mübarek olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X