Fikrinizzz

Benim çevremdeki tüm üniversite mezunları kendi gibi üniversite mezunu arıyor. Ben de şahsen evlenirken buna önem verdim, üniverste eğitimi bana göre insana sadece meslek katmıyor. Ayrı şehirde ayrı bir hayat, ayrı deneyimler katıyor. Özellikle iyi bir üniversiteyse eğitim de ona göre oluyor, eğitimcilerin vizyonu da.
İş sadece meslek değil yani o yılların kendisi bana göre çok fark katıyor.

sizde imkan varsa okuyun yaşa bakmayın kimse içinde yapmayın kendiniz için yapın.sadece evlilikte değil ama başka şekillerde karşınıza çıkar yine bu durum.şimdi neredeyse herkes üniversite mezunu.sizde bir bölüm okuyun içinizde kalmasın.

Kişilere göre değişir. Sevgi varsa evlenilebilir pekala.
Ama aile komple üniversite mezunu kariyerli insanlarsa o lise mezunu olan kızı eleştirir küçük görürlerse onu bilemem. Egolularsa yaparlar. Değillerse insanlığa bakarlar.

adama göre kadına göre değişir yahu ne şu soruları az ayrıntılı sorun. adamın kafasına açılan kristal küremiz yok, biz ne bilelim.

Arkadaşlara katılıyorum, bir Sabancı, Bir Koç, bir Galatasaray bir ODTÜ mezunu maalesef evleneceğini düşünmüyorum.
Hoş bende olsam evlenmem, hiç bir zaman lise ünv ayrımı yapmadım ama eşimin de benden tahsil olarak aşağıda kalmasını istemem. Belki erkek olmuş olsaydım daha değişik olabilirdi ama bir kadın olarak eşimin benden tahsil olarak ta ücret olarak ta fazla olmasını isterim.

Yani ben arkadaşlarım ile bir mecliste oturuyor iken ünv yıllarından konuşuyorken eşimin lise mezunu olmuş olması hem onu sıkar, hemde küçük duruma düştüğünü düşünebilir ( bence )

ama gerçekten seviyorsa problem de yaratmayabilir.. bilemiyorum.

Benim Bi iş arkadasım vardı (kadın) asistan eşi mühendis, adam bu kadına demiş ilk tanıştıklarında lise mezunuyken evlenmem senle git üniversite oku, kız 4 sene üniversite okumuş sonra evlenmişler. Bide şöyle bişi gördüm kadın çok güzelse erkek de o kadar iyi değilse tip olarak o zaman çok bakmıyorlar mesleğe

Ne valiler ne pilotlar ne kaymakamlar gördüm lise mezunu eşleri var :D evlenir neden evlenmesin. Nasıl bir eş aradığına hayattan beklentisine bağlı.

Bizim ülkede üniversitelilerin çoğu okula kendilerini geliştirebilecekleri yeni bir dünya olarak değil, ekmek kapısı olarak bakıyorlar. Ülkenin şartları insanları böyle evirdi, anlıyorum aslında. Ama bakıyorsunuz kişi 4 yıl üniversiteye gitmiş gelmiş, ne ufkunu genişletmiş, ne kendini geliştirmiş, yani edindiği kitabi bilgiler dışında tam bir yontulmamış odun. Şimdi böyle bir insanla, kendini geliştirmiş, kendi ayaklarının üstünde duran bir lise mezunu evlense, lise mezunu insana yazık. Yani diplomaya göre, biri daha alt tabakadan, biri daha üst tabakadan diyemeyiz. Bir arkadaşım var, lise mezunu ama ülkenin adı bilinen yazarlarından biri. Azıcık okuyan eden herkes adını bilir. Ben üniversite mezunuyum, onun birikiminin yanında solda sıfırım. Her şey üniversitede edinilmiyor yani. İnsanın geneline, karakterine, ufkuna filan bakmak lazım. Mümkünse, herkes okusun, evet, özellikle kadınlar okusun. Ama bu okumadan anlaşılan sadece kitabi bilgi edinmekse, insanın kendisini çok da matah bir şey sanmasına gerek yok.
Okumak cehaleti alir digeri baki kalir diye bi söz var ona katiliyorum. Ancak ülkede adi bilinen yazar deyince de şöyle bi durdum. Şu an ülkenin en cok okunan en ünlü yazarlari maalesef aforizmalarla meshur olmuş instagram fenomenleri. Yani çok da şey etmeyin🙄

Okumak cehaleti alir digeri baki kalir diye bi söz var ona katiliyorum. Ancak ülkede adi bilinen yazar deyince de şöyle bi durdum. Şu an ülkenin en cok okunan en ünlü yazarlari maalesef aforizmalarla meshur olmuş instagram fenomenleri. Yani çok da şey etmeyin🙄
Kendini yazar zanneden blogcu bebelerden bahsedecek kadar şuursuz mu göründüm gözünüze? Bir ünlüden değil bir edebiyatçıdan bahsediyordum oysa.

Kendini yazar zanneden blogcu bebelerden bahsedecek kadar şuursuz mu göründüm gözünüze? Bir ünlüden değil bir edebiyatçıdan bahsediyordum oysa.
Yok estagfurullah ama artik herkes yazarim diye ortada geziyor. En cok onlarin kitaplari satiyor. Geneli de instagram fenomenliginden geliyor. Kitabi en cok satanlardan biri misal Nilgun Bodur. Evet atarlanmasi aforizmalari guzel ama simdi ulkenin iyi yazarlarindan mi? Bahsettigim mevzu bu. Size yonelik degil yani genel bi rahatsizlik😊

Ben eşime sormuştum lise mezunu biriyle evlenir miydin diye evlenmem demişti.

Ama o epey iyi bir üniversiteden mezun, pek çok daha sıradan üniversiteden mezun mühendis var, onlar için belki sorun olmaz

Soyle bir sey, kafalar uyusmayabilir, konusacak bir sey bulamayabilir....evlenince 2 lafin belini kirmak, muhabbet edebilmek, kulturel olarak uyusmak da onemli.

Eger arada ask varsa adam zaten karsi tarafin muhabbetinden hoslanmistir...o zaman evlenir gonlu varsa.

Gonlu varsa evlenir niye olmasin.

Ama soyle bir sey var, Turk erkekleri kendini asiri begeniyor, az biraz cebi para gorunce burnu havalarda geziyor sanirsin Brad Pitt hasba....konu sahibesi sevgili misiniz, niyetiniz mi var sadece?

Yok estagfurullah ama artik herkes yazarim diye ortada geziyor. En cok onlarin kitaplari satiyor. Geneli de instagram fenomenliginden geliyor. Kitabi en cok satanlardan biri misal Nilgun Bodur. Evet atarlanmasi aforizmalari guzel ama simdi ulkenin iyi yazarlarindan mi? Bahsettigim mevzu bu. Size yonelik degil yani genel bi rahatsizlik😊
Genel rahatsızlığınıza ben de sahibim ve verdiğim örneğin bir istisna olduğunun farkındayım. Puccaa'nın bile "yazarlıktan" ekmek yediği bir zamandayız. Ne desek boş.

Üniversite mezunu biri lise mezunu biri ile evlenir mi deseniz anlayacağım da mühendis de ne yahu?

evlenebilir ama bu tamamen kişinin tercihine, sosyal çevresine bağlı.

Eşim Odtü Mezunu, ilk evlendigimiz yıllarda eski okul arkadaşlarıyla daha sık görüşüyorduk. Çoğunda meslek, okul takıntısı, diğerlerini beğenmeme hali vardı. Hatta eşim benim mezun olduğum okulla ilgili espri yapan bir arkadaşıyla ufak bir tartışma yaşamıştı. Mesela o arkadaşı değil lise mezunu standart bir bölüm ve üniversiteyi kabul edecek biri değildi. Bazı okullar mezunlarında esktra bir kibir sebebi oluyor. Öylelerinden koşarak uzaklaşnak gerekiyor.

Bana kalırsa olur ama olmaması da anormal bir durum değil. İnsanlar eğitim olarak kendi düzeyinde birini isteyebilir eş olarak.

Back
X