Film gibi geçen son 2 ay..ibret alınacak bir yaşanmışlık

EzgiTanem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2011
559
1
46
İstanbul
merhaba arkadşlar.forumunuza yeni üyeyim.ama uzun zamandır sessizce sizi takip ediyordum.burdaki yardımlaşma hoşuma gittiği için sizle sohbet etmek istedim.başımdan geçenleri özetlemeye çalışacağım.
eğitimli,kariyer sahibi bir insanım.yaşım 25.şuan özel bir şirkette yöneticilik yapıyorum.patronlarım saolsunlar beni kardeşleri gibi çok severler.vesile olmak istediler ve beni yabancı değilde kendi akrabalarına gelin yapmak istediler.patronumun halasının oğlu bundan 2 ay önce iş yerime geldi.benden çok bahsetmişler ona.oda evliliği düşündüğü için gidip bi görelim beğenirsek ciddi bi adım atarız demiş.nitekim 2 ay önce patronlarımında aracılığıyla iş yerime geldi.ben herşeyden habersizim.içeri girdiğinde karizmasından etkilendim.ilkkez bir erkek için "ben bu adamla evlenirim" dedim.içimden böyle geçirdim yani.tamamen herleyden habersiz.o gittikten sonra patronum onu anlatmaya başladı.kimya mühendisi,ama mütahitlik yapıyor,ankarada yaşıyor,sohbetlere giden dini bilgisi olan bir insan .senide çok beğenmiş.niyeti ciddi diye..

bende gayriihtiyarı tmm görüşelim madem dedim.beni etkileyen dini yönünün kuvveti idi.2 hafta boyunca sürekli görüştük.kopamıyordu benden.deli gibi sevdiğini söylüyordu.benden 7 yaş büyüktü.2 hafta içinde beni ailesiyle tanıştırdı.parmağıma tek taşı taktı ve ailemle de tanıştı.tam onların ailesi bizimkilerle tanışmaya gelecek iken biri bunu msnden ekleyip benle ilgili olup olmadık şeyler söylemiş,eski erkek arkadaşımdan bahsetmiş.bende anlatmıştım gerçi ona ama yüzeysel anlatmıştım.neticede ailesinin gelmesine 1 gün kala vazgeçti.sebebide benim ondan sakladığım şeyler olduğunu düşünmesi ve bu yaşa kadar yalandan çok çektiği için benim üstümü tek kalemde çizdi.olaydan sonraki ruh halimden bahsetmiycem çünkü herkes intihar etmemden korkuyordu.sonra yüzüğünü iade ederken dayanamadı ve hemen bitiremiyceğini biraz daha düşünmek istediğini,aldığı bu karardan dolayı çevresinden tepki aldığını ailesinin beni çok sevdiğini,ve sakın o kızı bırakma diye buna baskı yaptığından bahsetti.bu gerekçelyle 1 ay beni bekletti.

1 ay sonunda kararının olumsuz olduğunu,bu olayı unutamıyacağını söyledi.bende ağzıma geleni söyledim.böyle eften püften bir sebeple bitirdiği için onu hiç affetmiyceğimi,döktüğüm gözyaşlarının hesabını allahın bunu bana yapanalrdan soracağını söyledim.
gelelim hikayenin ders alınacak yanına;
tamamen bittikten 2 gün sonra bunun msn adresini googleye yazdım.ankarada tamamen seks partneri arayan bir arkadaşlık sitesine üye olduğunu,profil oluşturduğunu,resmini yüklediğini ve kendisi gibi yatağı seven güzellerin ona mail atmasını istediğini yazmış.beynimden vurulmuşa döndüm.ben bulmadan 2 gün önce profili oluşturmuştu.neyse o siteyi hemen patronuma gösterdim.nası bir insan için bana vesile olmuşsunuz dedim.oda çok şaşırdı.sizin iş bozulduktan sonra 10 yıldır görmediğim halamın oğlunu araştırdım.piyasaya bir sürü borç taktığı için ankaraya gitmiş meğersem,bide bu yatak arkadaşı araması onun kanının bozuk olduğunu gösterir,senin için hayırsızmış boşuna okadar ağlamıştın diye beni teselli etti.akşam ablasını arayıp bu yaptığını anlattım.ablasıda " o senden ayrıldıktan sonra bunalıma girdi ondan öyle saçma sitelere üye olmuştur "diye kardeşini savundu.

ben onun inancını sevmiştim kızlar.oturduğumuzda bir hatip gibi konuşur etkisinde bırakırdı.biri üzerime iftira attığı için ufak bir sebepten bana sahip çıkmak yerine beni terk etti.ama allahım okadar büyük ki,onun gerçek yüzünü gösterdi.
sakın giden için üzülmeyin,bizim bilmediğimiz ama allahın bildiği geçerli bir sebep muhakkak vardır.
ve en önemlisi,kimse göründüğü gibi değildir...
keser döner sap döner gün olur devran döner..ben 1 ay boyunca ağlamadık tek bir gün geçirmemiştim,şimdi de o perişanmış.mazlumun ahı kimsede kalmıyor.
okuduğunuz için teşekkür ederim..

ilk başlarda ibretk ne olabilir böyle dini bütün bir insansa diye düşünerek okudum. sonuna yaklaştığımda çok şaşırdım. böylesi hayırlısı olmuş. kötü olan ise bu şekilde yaşananlar insandaki güven duygusunu bitiriyor. içinde ne varsa alıp götürüyor. kolaysa ondan sonra güvenip sev birisini :((

çok haklısın.
evlilik mi,tövbelet tövbesi diyorum şimdi..
o, babamdan sonra en çok güvendiğim insandı.
her konuya dini bir yaklaşımla cevap verirdi.
bu iş bittiğinde çevreme söyledğim tek şey,hayatıma bundan sonra onun kadar hayırlı bir insan çıkmaz,demekki ben onun için hayırlı değilmişim ki olmadı derdim.ama tam tersiymiş.
rabbim beni daha çok seviyorumuş
.

evet dediğin gibi. her şerde bir hayır her hayırda bir şer olabilir. Rabbimin bilip bizim bilmediğimiz çok şey var. her zaman her şeyin hayırlısını istemek lazım. keşke patronuna ya da onun ablasına üye olduğu siteden bahsetmeseydin. kusurları örtmede gece gibi ol demiş Mevlana. sen ondan ayrıldın ama ailesi hp onunla yüzyüze gelecek. herkesin yanlışı kendine. senin canını acıtmış olabilir ama sen de onun ayıbını herkese anlatmışsın. keşke bunu yapmasaydın.

Hayırlısı böyleymiş demekki.
Bir söz var ya Hayır gibi görünende şer, şer gibi görünende bir hayır vardır diye.

patronumu çok seviyorum.abim olsa bu kadar sevmezdim.biliyorum ki o insan için gene vesile olacak.zaten söyledim de.bir başkası olsa böyle sağa sola borç takmış,uçkuruna düşkün adam için neden bana vesile oldun diye ortalığı velveleye verebilirdi.ama patronumun karakterini bildiğim için üstelemedim.benden sonra kimseye vesile olup başını yakmasın diye söyledim.ablasına sıra gelince,benim ailem 1 aydır gözümün içne bakıyor,bi yerde ölüp kalacak diye...ki ortada işlemiş olduğum büyük bir günah yokken bile..kusura bakmasında hep hümanist olmakla elimize bişe geçmiyor..birazda o üzülsün

ucuz kurtulmuşsun canım, sevindim senin adına.
Daha sonra böyle birşey yaşasaydın hiç hazmedemezdin eminim.
O yüzden yol yakınken gerçek yüzünü görmen çok yi olmuş.
Hakkında hayırlısı olsun canım.

sen gerçekten allahın sevdiği kuluymuşsun canım..
Seni tanıyan birnin onu ekleyip senin hakkında söyledikleri felan iyi olmuş buda sebebi olmuş yani..
Hayırlısı olmuş gerçekten bu devirde erkeklere hiç güven yok akılları,fikirleri başka yerlerde
ne kaar çok basitleşti herşey ya..:47:
nasıl bir zihniyeti taşıyorlarr
allahım sen bizleri koru kötü insanlarla karşılaştırma bizi
heleki böyle erkeklerle

Son düzenleyen: Moderatör:
Insan bi insanın duygularını nasıl kolay hafife alır bilmeemm yazık etmişşş.....ya evlendikten sonra gerçekleri görenler napsınnn sen ucuz atlatmışsın allah yardımcın olsun..... Maskeli insanklar bunlar arkadaşım şeytan kanlarında :47::47:

oscara aday oyunculuğu vardı.hiç rengini belli etmedi..tatlı sözler,güzel hayaller..hayatı boyunca kızlardan hep uzak durmuş,sadece evlilik amacıyla bi kaç kişiyle görüşmüş,flörte karşıymışta felanda filanda..rolününün hakkını verdi..ama rabbim onun pişmanlıktan süründüğünü gösterir inşallah bana..yaptklarını çektiğini gösterir..

büşra filminde büşrayı isteyen bi adam vardı sizin durmu aynen ona benzettim Allah ıslah etsin onu kurtulduğunuz için sevindim Allah gönlünüze göre içinde gerçekten Rabbimin korkusu olan kişiyi nasip etsin ne demişler ''kork Allah tan kork Allah tan korkmayandan....''

en azından erken kurtulmuşsun canım aynı şeyin benzerini bende yaşadım o kişi benden 5 yılımı aldı ve ben göz yaşımı dökerken o aynı dediğin gibi sitelerde saçma sapan msjlar gönderiyormuş.. hakkımı helal etmedim etmeyeceğim de bir insanın duygularıyla oynanmaz onun kalbi kırılmaz gözyaşı döktürülmez.... sıkma canını sevin hemde :) herşeyin gönlünce olması dileğiyle..

teşekkür ederim canım.yok artık göz yaşı dökmüyorum.çok ağladım zaten yeter bu kadar :)
işte güzel allahım onların sürünmelerinide bize göstersin.benim evlilik hayallerim,mutlu yuva beklentilerim yıkıldı gitti.kim bunların karşılığını verebilir ki..? hiç kimse..genç bir kızın en hassas duyguları yerle bir oldu..2 ayda tüm duyguları yaşadım..ruh sağlığımı koruyor olmam büyük başarı..ama evlilik bir daha nasip olurmu bilmem ama,nasip olursa o kişiye körü körüne inanmıycam,duygularımı frenliycem..erkek milleti işte..nankörler

teşekkür ederim canım.yok artık göz yaşı dökmüyorum.çok ağladım zaten yeter bu kadar :)
işte güzel allahım onların sürünmelerinide bize göstersin.benim evlilik hayallerim,mutlu yuva beklentilerim yıkıldı gitti.kim bunların karşılığını verebilir ki..? hiç kimse..genç bir kızın en hassas duyguları yerle bir oldu..2 ayda tüm duyguları yaşadım..ruh sağlığımı koruyor olmam büyük başarı..ama evlilik bir daha nasip olurmu bilmem ama,nasip olursa o kişiye körü körüne inanmıycam,duygularımı frenliycem..erkek milleti işte..nankörler

haklısın canım kim teselli olabilir kim geri getirebilir.. boşver..benden büyüksün ama kıyamam sana :) erkek milleti deme canım biz kadınlardada çok kötüler var vallahi allah korusun şerrrinden :1: elbet bir gün karşına çıkar birileri... he nankörlermi konusunda sana şunu söylüyeyim :) kedim bile tüm insanlardan daha iyi bence erkeği bayanı hepsi nankör... ayrıca kkya hoşgeldinnn :))

haklısın canım kim teselli olabilir kim geri getirebilir.. boşver..benden büyüksün ama kıyamam sana :) erkek milleti deme canım biz kadınlardada çok kötüler var vallahi allah korusun şerrrinden :1: elbet bir gün karşına çıkar birileri... he nankörlermi konusunda sana şunu söylüyeyim :) kedim bile tüm insanlardan daha iyi bence erkeği bayanı hepsi nankör... ayrıca kkya hoşgeldinnn :))

teşekkür ederm hoşbulduk :) canım bulan hayırlısını buluyor,sırrı ne bilmiyorum ama herkes sevdiğiyle mutlu olur umarım,bizede nasip olur o mutluluk ne diyelim :)

ve bundan bir ders daha aliyoruz...

iman dedigin dilde degil yürekte olmali...

Allah hayirli insanlarla karsilastirsin seni insaAllah...

yol yakinken gercek yüzünü görmüs olman cok güzel...

ve bir sey daha söylicem...

ilk bakista size cok dinine bagli yada imanli görünmeyebilir bir insan...

ama dedigim gibi iman dilde degil yürektedir bir insanda ki Allah sevgisini ve inanci zamanla onu tanidikca görebilirsiniz...

gösteris icin desinlerle is yapanlarin foyasi er yada gec cikiyor senin durumunda oldugu gibi...

bundan sonra insaAllah en dogru insanla karsilasirsin ve o seni gecmisine aldirmadan sever...

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanları tanıdıkça anlıyorsun ...

Yeryüzünde göstermelik ibadet yapan o kadar insan varki... Kimseye güvenmeyeceksin hatta müslüman diye bas bas bağıran insanlaraaaa ASLA GÜVENMEYECEKSİN . her sene hacıya giden ... umreye giden...
.... en büyük günahkar onlardır belkide kim bilir...

Birde sokakta parkta başı kapalı uzun mantolu gezen ve cafelerde erkeklerle diz dize oturan öpüşüp koklaşan nice kızlar var... içi başka dışı başka...
ben açık bir bayanım asla bir erkekle o samimiyeti kurmam...yada tonlarca makyaj asla yapmadım erkeklerin ilgisini çekmek için...

Nasıl her sakalıyı hacı sanamayacağın gibi... her hacıyıda günahsız sanma...

İnsanları tanıdıkça anlıyorsun ...

Yeryüzünde göstermelik ibadet yapan o kadar insan varki... Kimseye güvenmeyeceksin hatta müslüman diye bas bas bağıran insanlaraaaa ASLA GÜVENMEYECEKSİN . her sene hacıya giden ... umreye giden...
.... en büyük günahkar onlardır belkide kim bilir...

Birde sokakta parkta başı kapalı uzun mantolu gezen ve cafelerde erkeklerle diz dize oturan öpüşüp koklaşan nice kızlar var... içi başka dışı başka...
ben açık bir bayanım asla bir erkekle o samimiyeti kurmam...yada tonlarca makyaj asla yapmadım erkeklerin ilgisini çekmek için...

Nasıl her sakalıyı hacı sanamayacağın gibi... her hacıyıda günahsız sanma...

Her insani ayni kefeye koymamakla beraber yorumuna katiliyorum..

Özellikle kirmizi bölüme :))

Back
X