Film gibi geçen son 2 ay..ibret alınacak bir yaşanmışlık

ne denirki tatlım o allahından bulsun çok ağladım demişsin emin ol gözyaşlarının hesabı bu dünyada olmasa bile öbür dünyada sorulur

her şerde bir hayır vardır ilk başta anlaşılmıyor ama sonradan Allah bi şekilde sana bunu gösteriyor Allahın sevdiği kuluymuşsun valla....

konuyu hortlatmak istemezdim ama
bu adam benden ayrıldıktan 3 ay sonra sözlenmişti,
az önce kızkardeşi aradı,şok oldum aramasına,
baya ağzımı aradı,dedim sözlenmedimi o felan diye,
meğer sözlendikten 3 gün sonra ayrılmuş,
ahım tuttu kızlar,allah bana yaptıklarını ödetti,
şimdide geri dönmek istiyor,
kız kardeşi ilk adımı sen at felan dedi,
ne atıcam ben o defteri kapattım,
çektiğim acıları unutturamaz hiç kimse,
asla ama asla dönmem dedim,
baya ikna etmk için uğraştı,
belliki o arattırıyor kız kardeşini,
ağzının payını aldı ama karaktersiz,
ama şükür allahıma dualarımı kabul etti,
onun perişan halini gösterdi bana..

aman aman canım sakın ola bı hataya bı hayale kapıpta affetme ,dönme nolur sonra cok pişmam olursun en iyisi uzak dur ondan d kardesindende aklını felan çelmeye karışırlar ucuz kurtulmuşsun allah sana onun gerçek yuzunu göstermış bırak uzak dur telefonlara cıkma

ama herşey ayan beyan ortadaymış ezgi!...tamam patronuna güvenip sevebilirsin ama 2 haftada tanışılmış,herşey oldu bittiye getirilmiş..tanıdığımız yeni insanları google da aratmak yeni bir kavram olmasa gerek , çünkü pek çok şey öğrenilebiliyor..buna rağmen bazıları kendini çok iyi gizlemeyide başarıyor altını çizeyim...üzgünüm ama biz kızlar genelde o kadar çabuk bağlanıyoruz kii ..bunun mantıklı hiç bir açıklaması yok...üstelik böyle bir adam için "evlilik mi tövbe " demişsin...burdan güzel sonuçlar alabiliriz; hızla gelişen olaylardan sakınmak-özellikle evlilik gibi-,karşımızda kini tanımadan bağlanmamak...ayrıca şunu da belirtmek isterim; dini inancı kuvvekli olduğunu sandığımız-öyle gösterirler çünkü- sexe nedense! daha düşkündürler..gerçekten inançlı olan insan asla bunu belli etmez,kul ile Yaradan arasındadır o...hakkında hayırlısı olsun..

ama herşey ayan beyan ortadaymış ezgi!...tamam patronuna güvenip sevebilirsin ama 2 haftada tanışılmış,herşey oldu bittiye getirilmiş..tanıdığımız yeni insanları google da aratmak yeni bir kavram olmasa gerek , çünkü pek çok şey öğrenilebiliyor..buna rağmen bazıları kendini çok iyi gizlemeyide başarıyor altını çizeyim...üzgünüm ama biz kızlar genelde o kadar çabuk bağlanıyoruz kii ..bunun mantıklı hiç bir açıklaması yok...üstelik böyle bir adam için "evlilik mi tövbe " demişsin...burdan güzel sonuçlar alabiliriz; hızla gelişen olaylardan sakınmak-özellikle evlilik gibi-,karşımızda kini tanımadan bağlanmamak...ayrıca şunu da belirtmek isterim; dini inancı kuvvekli olduğunu sandığımız-öyle gösterirler çünkü- sexe nedense! daha düşkündürler..gerçekten inançlı olan insan asla bunu belli etmez,kul ile Yaradan arasındadır o...hakkında hayırlısı olsun..

eleştirilrin için teşekkür ederim,okadar haklısın ki !!
kesinlikle aracı kişi çok sağlam,çok iyi biri diye tanıştırıldığımız kişiye körü körüne evet iyi biridir diye yaklaşamamak gerek...
okadar güveniyodum ki ona,ağzı öyle güzel laf yapıyorduki,oldu bittiye getirmek istemesini bile çok güzel kamufle ediyordu,
yani dinlediğinde evet doğru söylüyor evlenelim,diye büyülüyordu,
yani bi ilüzyonun içine çekiyordu,
hatalıyım kabul ediyorum,ilkkez başıma böyle bişe geldiği için,patronum yanlış birine referans olmaz diyerek kendimi ona bıraktım,
ama allahım beni çok seviyorumuş,nası güzel tepe taklak oldu,nası tekrar kapadığı kapıyı zorladı,nası dönmek için ayaklar yaptı...
bunun arkası gelecek,kendide arayacak...hislerimde yanılmam,
kısa sürede değil uzun sürede bile bir erekeğe bağlanmak çok büyük hata,
üzülen hep biz oluyoruz yazık ki!!!

bağlanmak kavramını aslında nasıl ele aldığına bağlı o..gerçekten hak eden birisi için pek tabi bir çok fedekarlık yapılabilir..boşver artık hem sen..yok geri gelcekmiş,yok ayaklarına kapanır falan..gerek yok ki bence..oldu ve bitti..sürekli arkana bakıp yürürsen nasıl ilerlyeceksin?nasıl karşına çıkan -hayırlı birisi olacak belkide-birini değerlendireceksin..ona vereceğin en güzel ceza,etrafa güzel gülücüklerin,umut dolu yaşadıklarınla büyülemek olur..o da hatasını anlar ve bir ömür içinden çıkmaz...unutma,,başkasını düşündüğün zaman ondan vazgeçmiş olmazsın...bende teşekkür ederim...sevgiyle kal ve umudunla...

allah sabır versin güç versin canım, başına bi kötü olay geldiimi ilk önce sevdiğim dediğin adam terkediyo seni, öyle kötü bi dünyaki bu:19:ağlamamak, acılara dayanmak bazen çok zor:19:

......................................................................................bende biri vesilesiyke tanıştırılmıştım, bana çektirmediği acı kalmadı:43:2 tane hastalık atlattım sayesinde, psikoloji diye bişiy kalmadı, eski gülen yüzüm kayboldu, kişiliğim değişti, gurur denen bişiy bile kalmadı:43:mutlu olmak bizim hakkımız değilmi ya:43:niye böyle adilik yapıyo bu erkekler:19:ellerine ne geçiyo bi insana acı çektirdikce anlamıyorum, bu dünya çok kötü:43:..................................................

Son düzenleme:
bayanlar bi erkekle ciddi düşünüyorsanız herşeyini araştırın lütfen, mutlaka altından bişiy çıkıyo, anlattıkları adamın dışında çok farklı bi adam ortaya çıkıyo, araştırın, onun laflarıyla yetinmeyin sakın, böyle şeyler okudukca çok üzülüyorum, hep kadınlar çekiyo üzülüyo ya yazık günahtır allah aşkına :19:

inanamıyorum gerçekten allah seni korumuş bence. verilmiş sadakan varmış. kızlar herkese söylüyorum ayrıldıktan sonra değil beraberken hatta tanıştığınızda hakkında bildiğiniz herşeyi google a yazın ve araştırın arkadaşlarına kadar.
bende ayrıldıktan sonra araştırmıştım aynı senin gibi şoka girecek şeyler öğrenmiştim. google herşeyi biliyor inanın bana:29: ben biraz da fazla araştırırım kimle nerden arkadaş olmuş nasılmış ne değilmiş.en son erkek arkadaşımın yeni sevgilisi varmış. nerden tanıştıklarını merak ettim kızın adını öğrendim araştırdım bişi çıkmadı pes etmedim kızın arkadaşlarını buldum onları araştırdım yaşından tutun kim tanıştırmış ilişkileri ne zaman başlamış hepsini öğrendim.:9: tabi bunlar sadece kişisel merakımdan kaynaklandı.:8:

diyeceğim o ki insan mutsuzken değil mutluyken görebilmeli karşı tarafın açığını eğer varsa tabi.

hepinize teşekkür ederim,
bi arkadaş demişki boşver gelicekmiş,yalvarcakmış felan,sen etrafına glücük saç mutluluğunla ona ceza ver diye..
iyide ben zaten çok mutluyum,mükemmel bir aile çok iyi bi işim ve güzel arkadaşlarım var,
ben gelsin ayağıma kapansın modunda değilim,şuan gerçekten umrumda değil,gelsede bir gelmesede,
ama biz bayanların hisleri kuvvetlidir,bu adam benim defterimi kapamadığı için kızkardeşine arattırdı,ve araladığı bu kapıdan girmek için gene uğraşıcak,bu bi temenni değil sadece öngörü..
yoksa gelsede boş,gelmesede...
onun defterini kapatım çoooook derinliklere attım..

çok haklısın.
evlilik mi,tövbelet tövbesi diyorum şimdi..
o, babamdan sonra en çok güvendiğim insandı.
her konuya dini bir yaklaşımla cevap verirdi.
bu iş bittiğinde çevreme söyledğim tek şey,hayatıma bundan sonra onun kadar hayırlı bir insan çıkmaz,demekki ben onun için hayırlı değilmişim ki olmadı derdim.ama tam tersiymiş.
rabbim beni daha çok seviyorumuş
.

Bu cümleyi hatırlıyorum biyerden siz yazmıştınız nereye olduğunu hatırlayamadım şimdi...

Konuyu okuyunca çok şaşırdımm...Hayat bu işte Ne oldum değil Ne olcam demeli........!

Ve gerçek yüzünü Allah size göstermiş..Bundan sonra mutlu olursunuz inş:)

Son düzenleme:
benim hikayem aklıma geldi, ankara da "dini bütün" bir insanın bana verdiği acı. Ayrılırken ezan okunuyordu, ezan sahidim olsun ki seni seviyorum ama..diyerek devam edip sözlerini bitiren bu şahsı ne kadar sevdiysem artık takıntı haline getirdim ve uzun bir süre sonra msn adresini hackledim.. Benden ayrıldığı dönemden kalma mailler vardı. Meğer benle öylesine takılmış, biri birileri varmış hayatında. Ama özellikle biri ki uzun maileşmelerini okudum. Ruslarla olan derme çatma ingilizce yazışmalarını okudum, kadına para göndereceğini ama o da bunun karşıığı seksi resimlerini gönderecekti. kadına yardım edecekti.:) Bu "dini bütün" insan benden kendisine ingilizce öğretmemi isterken, meğer türkçe öğretmek istediği ruslarla daha iyi ietişim kurmak istemekteymiş. maiiler aşkım canım diye başlayıp bitiyordu. ve Türkiye de bulunan türk aşkını da üzmüş, kızdan ayrıldığında benle gezmiş tozmuş(maileşme tarihlerinden ve yazılanlardan anladım) ve benden( ve belki benim gibi başkalarından..:)) ayrıltıktan sonra kızı yine arayıp sormaya başlamış. Anladım ki o kızı unutamadı, ruslarla her türlüğü sapıklığı yapsada o kızdan da vazgeçmiyordu. kızın mailinden kendisini facebookta bulup uyarmak istediysemde mail şifresini verip oku dediysemde sanırım işe yaramadı ki "dini bütün" insanın akraba mıdır arkadaş mıdır neleri oluyorlarsa bana tehtit mesajları geldi..:) kıza iyilik yapmak, gözünü açmak isterken hukuk yolları bana göründü..:))))) cocugun 3 tane farklı maili vardı ve her birine ait farklı facebook hesapları da cabası. hepsinde kızdan bol bir şey yoktu, ve bu kızlar o kadar rahatttı ki. Hayatıma sende olduğu gibi hesapsızca aniden giren bu "dini bütün", Allah'ı agzından düşürmeyen kişi, internneten konuştuğu rusları türkiyede agırlayıp, unutumaz anılarına anılar katarken sevgimin hiç bi anlamı yoktu bellli ki gözünde, ya da ezanı sahit tutmasına rağmen büyük bi yalancıydı.

çok namustan.....çok Allahtan bahsedenden korkacaksın arkadaş.......herşey Allahla kul arasındadır bişeyler çok dile dökülüyorsa sürekli oturur bir düşünürüm o insan hakkında yanılmadımda bu güne kadar hayırlısı olmuş kurtulmuşsun:82:

çok namustan.....çok Allahtan bahsedenden korkacaksın arkadaş.......herşey Allahla kul arasındadır bişeyler çok dile dökülüyorsa sürekli oturur bir düşünürüm o insan hakkında yanılmadımda bu güne kadar hayırlısı olmuş kurtulmuşsun:82:
banada bu tür erkeklerden çok denk geldi biri 18 yıllık karısını dövüyordu, diğeri üni .öğrencisiyle iğrenç ilişkiler yaşamış gelip utanmadan anlatıyordu başka da var kısacası iğrençler!!
TE]
banada bu tür erkeklerden çok denk geldi biri 18 yıllık karısını dövüyordu, diğeri üni .öğrencisiyle iğrenç ilişkiler yaşamış gelip utanmadan anlatıyordu başka da var kısacası iğrençler!!

yorumları hiç okumadım ve bir konuda söylemek istediklerim var...para ile imanın kimde olduğu bilinmez demiş atalarımız...sohbetlere gidiyormuş "oo tamam o zaman adam dindar iyi bir insan" bi insan bize Din, Allah deyince akan sular duruyor o insan dünyanın en iyi insanı oluveriyor...bi insanın inancı, insanlığı, iyiliği bu kadar kolay anlaşılmaz...bu kadar süre insanın inancını anlamak için yetmez...akıllı olmak gerek, en ufak bi şüphenin üstüne gitmek gerek ve maalesef insanların bir kısmı artık bunları kullanıyor...

Back
X