Filtrekahve'nin Diyetisyen Listesi

filtrekahve

kötü söz, kötü göz ırak olsun.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
1.416
38
88
merhaba arkadaşlar. misafir olarak uzun süre yararlandım forumdan artık borcumu ödeme zamanıdır diyerek üye oldum. yazacağım diyet, kendi başıma uydurduğum bir diyet değil. özellikle diyetisyene gittim, herhangi bir sağlık sorunu olmayan ve spora vakti ya da isteği olmayanlar için bir diyet listesi yaptı. haftada bir kez bozabiliyorsunuz. fast food mu yersiniz, mantı mı bilemem =) ilk hafta 1.4 kilo verdim ve 2. haftadan itibaren yağdan atmaya başladım (yağ bol gerçi bende). 75,1 kilo ile başladım 1 ay sonunda 70,2 kiloyum (son 10 gün pek uyamadım diyete)

maalesef zamanında diyet hapları kullandım, kaslar gitti, yağlar geri geldi. selülitlerimin halini görseniz ya kaçarsınız ya ağlarsınız. şu an vücut ağırlığım fazla olduğu için spor yapamıyorum, bir 4 kilo daha verdikten sonra spora da başlamayı planlıyorum. gelelim diyetimize;

sabah;

2 dilim ekmek (mümkünse tam buğday ekmeği hem proteini açısından hem sağlık)
sınırsız söğüş
5-6 dilim zeytin
peynir (avucunuza bakın, parmak ucunuzdan avuç kısmına kadar olan büyüklük kadar)

2-3 saat sonra ara

1 adet meyve
arkasına muhakkak ya ayran ya yoğurt
(meyvelerde şeker olduğu için, yoğurt ve ayran o şekeri emiyor)

öğle;

8 kaşık sebze yemeği (yemek kaşığı tahta kaşık değil)
2 dilim ekmek
yoğurt
salata

2-3 saat sonra ara;

meyve, yoğurt ya da ayran

akşam yemeği;

120 gram et/tavuk/balık canınız ne çekiyorsa
3 dilim ekmek
yoğurt (yarım bardak)
salata

2-3 saat sonra ara

meyve, yoğurt/ayran

ben öğlen ayrı akşam ayrı yemek yapmadım. sebze yemeğini etli yaptım akşam da yedim, öğlen de. meyve yemekten sıkılırsanız, nesfit gibi diyet ürünleri kullanabilirsiniz. onu da sevmem diyorsanız 3-4 fındık/ceviz vs. yiyebilirsiniz. salata, söğüş kesinlikle yağsız olacak. yemek yaparken, günlük 2 kaşık yağ kullanma hakkınız var. haftada 3-4 defa haşlanmış yumurta şart. bol su demiyorum bile, herkes biliyordur =). haftada bir gün bozdum ve pizza da yedim, kebap da, tantuni de (tek tek sayıp canımızı istetmeyeyim) adet dönemlerinde, kilo vermemiz zorlaşıyormuş, mümkünse dönem sonunda başlayın. ben şu an kilo veriyorum ve gerçekten mutlu ediyor beni. dilerim herkes ister bu diyetle, ister başka diyetle istediği kiloya kavuşur.

bu arada daha sonra, daha açıklayıcı olarak yazıcam, aslında bu diyette her şeyi yiyebiliyorsunuz. mesela hamburger mi yediniz, hiiiiç problem değil, afiyet olsun, 7 dilim ekmeğimizi o gün yemiyoruz =) canınız çorba mı çekti, o öğün için olan ekmeğimizi yemiyoruz.. şeklinde ayrıntılar var.

Son düzenleme:

benim eski diyetim uzun süre sağlıklı kilo vermek mümkün ama yaşam biçimi olarak benimsemek daha önemli. ben de başlıyorum bugün 64.2 ile :)

64e indiğim günler bir gelse =) kilo verdikten sonra daha doğrusu istenilen kiloya kavuştuktan sonra, o kiloyu 1 sene korumak önemli. işte o zaman kalıcı oluyor. kilo almak ne kadar kolay, vermekse yorucu.

bu diyete başlayacak arkadaşlar ya da yapmayı planlayan arkadaşlar bilsin ki ilk hafta hafif acıkıyorsunuz bu yüzden ara öğünler kurtarıcı oluyor. 1 haftayı atlattıktan sonra inanın o kadar kısa sürede mide küçülüyor ve 7 dilim ekmeği yemiyorsunuz bile, aralardan da atlanılanlar oluyor.

an itibari ile çok mutluyum çünkü, kışın bacağımın yukarısına bile çekemediğim kotu (kalçadan 1 karış aşağıda kalmıştı), bu akşam umudum olmadan denememe rağmen, yukarı çekmekle kalmadım hatta düğmeleri ilikledim. tabii ki üstten pörtleme oldu, ama hiiiiiç önemli değil o pörtlemeler benim için. yaklaşık 15 gündür diyetime uyamıyordum, çeşitli sıkıntılar yüzünden hayatımda ilk defa adet dönemim uzadı. adet döneminde de kilo verilmiyor biliyorsunuz. hem adet dönemi uzaması hem diyete uy(a)mama rağmen, girdim ya o kotun içine oh miiiiis. üstelik yıkanıp kaldırılmış bir kottu. yıkanmamış olsa belki o kadar pörtlemezdi

benim için de en keyifli şey pantolonları giyip belinden tutup ayyy çok büyük bunlar demek :)
ama sevgili eşim sağolsun 5 ayda 6 kilo vermeme ve sporla sıkılaşmama rağmen dün akşam hala acilen kilo ver sen saçını boyatmayı düşünmek yerine deyince kafayı yedim boy167 kilo 64 buarada ben bu adama ne diyeyim sevgili filtre kahve :)
buarada o kotu atacağın zaman da gelecek ayyy çok büyük diyeceksin :)

arkadaşım işte aradığım şey tam olarak buydu.diyetisyene gidemiyorum ve insalar diyetisyene gittiğini söylediği halde listelerini paylaşmıyor. kilolarımız yakın bende mutlaka başlayacağım yarın sabahtan itibaren. çok teşekkür ederim dilerim sende en kısa zamanda istediğin kiloya kavuşursun.

mgunes... ah 64 kilo olabilecek miyim yeniden diye düşünüyorum hemen hemen her gün (aslında esas kilom 60, 1 kilo azı bile çirkinleştiriyor beni). kilo vermekten ayrı, sıkılaşmış bir vücut da çok önemli. kilo 64 olabilir ama sıkılıkla birlikte 64 görünmüyordur. yine de iyi niyetli düşünelim, burada o lafları sarf eden kocayı linç etmeyelim sonra kilo vermek zor oluyor diye söylemiştir, önlem babında

missdance arkadaşım, aklına ne takılırsa sor bana, kendim bilmiyorsam bile diyetisyene kontrole gittiğimde ona sorar, sonra hemen sana yazarım. ben bile kilo verebiliyorsam, herkes verir gerçekten. çünkü ben sevdiğim şeylere dur, hayır, yememeliyim diyemiyorum. mutfakta duracağına, midemde dursun diyorum kasımın ilk haftası kontrole gidicem, o zamana kadar ne soru varsa sorun, ben de doktorcağızıma sorayım

harikasın :) şimdilik soru yok diyet listesini ayzdım boş bir kağıda dolabımın üzerine astım yarın sabahtan itibare hemen başlıyorum. tek merak ettiğim 7 dilim ekmeği gerçekten yedin ve kilo verdin değil mi?

7 dilim ekmek ama beyaz ekmek değil, tam buğday ekmeği. aldığım markete dilimletiyorum. yenilecek dilimler elimizin uzunluğunu geçmemeli. ha çok mu dikkat ettim buna, hayır tabi ki ilk haftayı atlattıktan sonra ya midem küçüldü ya da alıştım diye, 7 dilimin hepsini yememe gerek bile kalmadı. mesela bugün kaç dilim ekmek yedim diye düşündüm, 1.5. etli patates yapmıştım, patatesle ekmeği birlikte yememek için ekmeği gözden çıkardım, 8 kaşık yemek koyacağıma da 10 kaşık yemek koyup yedim. dengeleme meselesi işte. yoksa hiç yasak yok diyetimizde.

çok güzel ya bende şuan 72 kiloyum inşallah şu 7lerden kurtulsam çok mutlu olcam. sabah başlıyorum.yazarım zamanla gelişmeleri.

ben 75.1 ile başladım en son gittiğimde vermiştim 4 kiloyu. kasımın 8inde kontrole gidicem. dediğim gibi biraz sıkıntılı bir dönemdi. 68 olup gel dedi bana doktorcuğum ama umudum yok 68 için. 69.9 olsam bile öperim, başıma koyarım.

bugun başladım nihayet işe geri dönüşle birlite sabah kahvaltımı yaptım 10 gibi meyve pürem var onu yiyeceğim de ardından yoğurt nasıl gidecek bilmiyorum :)

ilk haftayı atlattıktan sonra, gittikçe kolaylaşacak. meyveden sonra yoğurdu ya da ayranı hemen tüketiyoruz ki meyvedeki şekeri emsinler hatta mümkünse yok etsinler bırakma sakın. güzel haberlerini bekliyorum

selam bende 2 haftadır diyet ve spor yapıyorum düzenli yemeye özen gösteriyorum
72 kilodan 70 e düştüm
en önemlisi sigarayı bıraktım .iştahım inanılmaz açıldı.
kendimi çok zor tutuyorum yememek için
ve ilk defa acıktığım zaman ağlıyorum bir tabak yemek yesem doymuyorum buda sinirimi bozuyor
2 hafta oldu hala midem küçülmedi doymuyorum yemiyorumda .
sigarayı bıraktığım için böyle ama pes etmiyorum
çok hırslıyım
ve kilo vercem buna inanıyorum
70 kilodan 50 ye düşecem boy kısa olduğu için
20 kilo veririm inş

inşallah arkadaşım. hızlı kilo vermek önemli değil hatta zararlı ve geri dönüşümlü. az olsun öz olsun bizim olsun

yavaş yavaş verip istenilen kiloya ulaşınca, mesela benimki 60, 1 yıl o kiloyu korumak önemli. 1 yıldan sonra artık kilomuz sabit demektir. 2 çıkar 1 iner bunlar normal(miş), önemli olan çevresinde kalabilmekmiş kilonun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…