Firin tepsisini kolayca temizlemek

Bambusi yemeklerde yağlı kağıdı nasıl kullanıyorsun ve hangi yemeklerde.Ben hamurişlerinde kullanıyorum ama yemekte kullanmak ilgimi çekti..
Şimdiden herkese iyi bayramlar...

Yağ çözücü ürünler var,cif,marc gibi bir çok markanın çağ çözleri var.yağ çözü döküp 5 dakika bekledikten sonra,süngerle yıkıyorsunuz.tertemiz oluyor.

Uzunca bir yol oldu sanki valla ben içine suyu ve bulaşık deterjanını ekleyip yanmaz türünden ise tepsiyi ocağın üstüne koyuyorum zaten diğer bulaşıklarımı yıkayana kadarda oda çözülmüş oluyor.

Bambusi yemeklerde yağlı kağıdı nasıl kullanıyorsun ve hangi yemeklerde.Ben hamurişlerinde kullanıyorum ama yemekte kullanmak ilgimi çekti..
Şimdiden herkese iyi bayramlar...

fırında tavuk, sebzeli tavuk,kanat, fırında makarna, patlıcan kebap...
çok sulu olmayan yemeklerin hepsinde kullanıyorum. alta yağlı kağıt seriyorum, üstüne malzemeleri ekliyorum. yemeğine göre, gerekirse az su da ekliyorum.
yalnız fırın tepsisinin tabanını biraz geçecek şekilde yağlı kağıdın boyunu ayarlıyorum. tam tabana göre yaparsanız,yemeğin suyu tepsiye geçiyor. diğer türlü pişerken az sızıyor, yıkaması çok kolay oluyor. yağlı kağıdın kenarlarını fırına değmeyecek şekilde istediğiniz kadar yükseltebilirsiniz.

iyi bayramlar .

Günaydın arkadaşlar,beni sorunum mini fırınım ben birkaç gün evde yokken eşim fırında ızgara yapmış:mymeka:.Hemde hergün akşam(biraz etoburdur da yokluğumdan istifade)tabii temizlenmeden üst,üst yapılınca yağlar kömürleşmiş macunlaşmış.Annem yağ çöz önerdi çıkmadıyaa ne yapıcam fırın berbat kullanılmayacak halde önerilerinizi bekliyorum

benim fırınımda berbat durumda. inşallah bi cevap veren çıkar. senağlama

benim fırınımda berbat durumda. inşallah bi cevap veren çıkar. senağlama

Arkadaşlar fırın için amwayin fırın temizleyici jel diye bir ürünü var,
bence mucizeler yaratıyor bu ürün. Fırın, aspiratör ve tepsilerinize kullanabilirsiniz. Hatta benim evin inşaat temizliğinde de camlardaki yerlerdeki çıkmayan lekere bile kullandım. :)

ben eğer yağlı kağıdım yoksa ve öyle pişirdiysem kaynar su ve bulaşık deterjanı ile bekletiyorum birkaç saat sonra kolaylıkla çıkıyor.

evet ben de sicak su ve bulasik deterjani koyuyorum.sicak su sogusa da ilk basta etkisini gosteriyor.cok kolay cikiyor kalintilar.

hadi tamam yağlı kağıt hamur işinde tamam da
yemek yapınca nasıl olacak..
en mantıklısı seramik kaplamalı fırın tepsileri
hem yapışma yok hemde kolayca temizleniyo bi hafta önce aldım internetten acayip bişey termikel fırın var ocaklı fırın içine tam oturyor daha önceden çektiğimiz işkenceymiş
videolarını izledimde aldım bence muhteşem yağlı kağıt falan hikaye

İyi de buna ne gerek var ki zaten içine su kyup bekletince rahatlıkla temizleniyo

Back
X