Köfteler Firinda Köfte Kebabi (Resimli)

Azeri kizi

Türkiye'mmm
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2007
5.700
12
683
47
Almanya
Bu tarifi bir zamanlar büyüleyenmutfakkokusu'ndan almistim.Ara sira yaparim.Cok güzel oluyor.Bol domatesli yemeklere de bayilirim zaten.
Ben yari peynirli yari peynirsiz yaptim.Peynir sevmeyenler icin böylede oluyor.

400 Gr Kıyma (Yağsız)
· 4 Domates
· 1 Yumurta
· 1 Soğan
· 4-5 Dilim Bayat Ekmek İçi veya galeta unu
· Tuz, Karabiber,kirmizibiber
· 4 Biber
· 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
· Kaşar Rendesi

Kiyma,yumurta,baharatlar,rendelenmis suyu SIKILMIS sogan,ekmek ici veya galeta ununu karistirarak köftenizi yogurun.
Istediginiz bir sekil verin köfteye.Ister yassi köfte,ister kuru köfte seklinde,bilye seklinde vs.
Kizgin yagda kizartin ve tepsiye alin.
Ayri bir tavada sivi yagda ince dogranmis biberleri ve soyulup rendelenmis domatesleri pisirin.
Tepsideki köftelerin üzerine gezdirin.
Üzerine kasar rendesi (istege bagli) serpistirip 200° dereceli firinda biraz daha pisirin.

Son düzenleme:
Aynı tarifi köfteleri yağda kızartarak değil .Köfteleri fırına vererek yağ bile ilave etmeden 30-35 dk kızartıktan sonra yaparsanız da çok hoş oluyor..Ben kaşarsızını sadece köfteleri fırında kızartarak yaptım şahane...Hemde kızartma kokusu va yağ sıçrama derdide olmuyor..Deneyin çok çok memnun kalacaksınız bu yöntemden...

Senin dediginde cok güzel oluyor biliyorum,ben öylede yapiyorum.
Ama bisey itiraf edeyim ben yagli seylerden cok hoslaniyorum.kaydirigubbakcemile3Yani iki cesidide güzel oluyor.

Bende dün akşam galate unu ile köfte yapmıştım.Akşam yağsa kızartacaktım ama sen benim fikrimi değiştirdin şimdi.
Ellerine sağlık birtanema.s.

Çok şeker bi görüntüsü var,eee böyle bi görüntüden de nefis bir tat çıkar heralde,eline sağlık canım ya...:):):)

Ay çok güzel görünüyor cnm ellerine sağlık... Bir gün mutlaka deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…