Mezeler - Ordövrler Fırında Sucuklu Patates (Resimli)

e iste tepsimizin boyu aynida
iste dedigim gibi sanirim benim patatesler buyuktu, oyuzden malzemeler cogaldi ve tepsiye cok gelince pismedi
seninki ince olmus oyuzden hemen kesilmis ,bizimki kalin oldgu icin pismemistir ama dolaba koyunca dondu iyi oldu
ama bidaine yine yaparim onda tam uygularim
anam sen yine sevin baksana hepimiz bu tarifin icine dustuk co pataik ,valla civik olduguna bakma yine ben yaparim ozellikle sarmisaksiz 5 caylarda cok guzel olur
libisim cok tesekkur ettim canim takma kafana sorun bizdedir
baksana sennki ne kadar guzel bebli pistigi

Oy oy nasıl okşarmış gardaşının gönülcüğünü:teselli:
Cansın çok teşekkür ederim dediğin gibi patateslerden olabilir.
Neyse bir daha kine denersen cıvık olursa kap getir banaopuyorumnanaktan

e tabi oksarim bacimi yuregine emegine saglik:lepi:
yaparim ,yapip tepsiyle getirrim sana iyi olunca hemdeŞeniz
ben yerim seni:1hug:
tariflerini not ala ala doldurduk heryeri yer kalmadi beeee :)

Döktürmüşüz yine
MAŞALLAH

Bayıldım ya
süper ötesi
diyorum yine
ve sen gülüyosun di mi canım
Gerçekten çok lezzetli görünüyo canım
Ellerine sağlıkkkk
opuyorumnanaktanÖPTÜMopuyorumnanaktan​

görüntü gerçektende harikaakannehir
süper bişey olmuş ellerine emeğine sağlık canım:lepi:
içinde patates olan herşeye bayılrımcokacimcoook
kesinlikle bana hitap eden bir şey bu...
eşimde bende gece sucuk yemeği pek sevmiyoruz ama ben sade tereyağlısını deneyeceğim sahura ..inşallah tabi..
üstüne kaşarda koysam olumrukifisfisfis
sende peynir koymuşsun sanırım..
ya ben bunu ramazan sonrası kesin sucuklusunu denerim orjinali çok daha iyi olurcokacimcoook heralde..
kızlar maaşallah hangi ara yapıp koydunuz resimleriakannehir
sizlerinde ellerine sağlık:lepi:

libyanam sonunda dayanamadim dün gece sahur icin yaptimkaydirigubbakcemile2
ama evde sucuk yokmusmafoldumben
ee gece vakit bogazin öterse careler bulunuveriyor bende sosiz kizartip koydum üstüneee:kedi:
valla tdi nefistiicokacimcoook afiyetlen yedikcokacimcoook
cok begendik bidenem tarif icin cok tesekkür ederimopuyorumnanaktana.s.

Ctesi akşam büyük bir hevesle sucuklu patatesi denedim ve ailecek bayıldık:lepi:

Fırından çıkar çıkmaz biraz cıvık gibi oldu sanki azcık ılınınca daha tok, daha güzel oldu.zemuszemus,

teşekkürler Libyana tarif için, sen hep böyle cici tarifler var tamammıvereliniortak

Sarmısak sevilmezmi yavsengözlerimebaksanab

Heleki pişerkenki çıkardığı buram buram mis gibi koku yokmuucokacimcoook

Az kalsın orucu mundar edecektik sırf o koku yüzünden.-tatlicadiarzu-

Ben 2 bardağa yakın su koydum, hatta daha da az konulabilir kanımca

peyniri nezaman ekliyoruz çıkarmaya yakınmı? birde kaşar peynirimi kullandınız?

Peynir mibenneyaptımki

Ulaaaa ben peynir koymadım iyimi, tarifte varmıydı peynirakannehir

Ama yinede çok güzel oldu yavcokacimcoook

cnm bu güzel,hoş ve değişik patates tarifini bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler opuyorumnanaktan
dün denedim ve enfes oldu gerçekten..her yiyen hem bayıldı hem ne olduğunu pek çözemeyip sordu zemuszemus ''ımmh nefis, e şey, bu patatesle mi yapılıyor, tadı çok güzel, harikaaa'' gibi yorumlar aldım kaydirigubbakcemile3
resim çekemedim çünkü benim minik cadım tam iftar saati ağlayıp, babasında da durmayınca ancak servisimi yapabildim..
bir de şu detayı eklemek istiyorum...tarife göre malzemelerimi ilk karıştırdığımda çok sulu oldu..birkaç kaşık un daha ilave ettim toparladı .. ve 160 derecede 1 saate yakın pişti..börek gibi olmuştu ama cokacimcoook
sağol libyanacım ellerine sağlık a.s.

Şeniz çok sağol canım
kaydirigubbakcemile5 mutlaka dene gülüm
çok harika görünüyo ellerine sağlık
çok teşekkürlerŞeniz
Çok güzel görünüyor mmm..Ellerine sağlık gülüm..
Ben bişi dicem ama gülmek yok oruçlu halimle
ilk baktığımda üzerindekileri muz dilimleri sandım iyi miakannehir

Afiyet olsun hocam çok teşekkür ettim.Ellerine sağlık senin .de
ama yine foto eklemedin küddüm
bende yapacam bu akşam ya heryerde bu tarif karşıma çıkıyor:)))

:) umarım dener ve beğenirsin cankaydirigubbakcemile2

kaydirigubbakcemile3 Yakışıyor çok yakışıyor ama sevmeyenleri rahatsız edebilir canım ben de sevmiyordum mesela önceden bir gıdım bile olsa yiyemezdim sonra sonra alıştım doğal mucize resmen..2 bardak su iyi daha az olursa katılaşır kaydirigubbakcemile3
peyniri nezaman ekliyoruz çıkarmaya yakınmı? birde kaşar peynirimi kullandınız?

Hım peyniri hangi aşamada katacağımızı yazmamışım..
Ben pişirdikten sonra tekrar fırına verme - ısıtma aşamasında azıcık mozarella veya kaşar rendeliyorum üzerine çıtır çıtır oluyor eriyor tavsiye ederim..hepsine değil de yarısına veya birkaç dilime de uygulayacabilirsiniz..
Peynir mibenneyaptımki

Ulaaaa ben peynir koymadım iyimi, tarifte varmıydı peynirakannehir

Ama yinede çok güzel oldu yavcokacimcoook

:) içinde yoktu..

Ellerine sağlık ;sevindim beğenmenize balım..
Evet başta sulu oluyor hamuru hatta ben ilk yaptığımda bayağı üzülmüştüm ya bu neeee nasıl pişicek bu diye:gitme: :kedi:
Ama sonra acayip toparlanıyor kendine geliyor ..
Dediğin gibi aynı börek gibi..Su böreğikaydirigubbakcemile3
Ve gerçekten yiyenler çok seviyor - ne olduğunu kestiremiyorlarkaydirigubbakcemile3
Minik cadını yirim ben..
Sağlık olsun bi dahakine inşallahkaydirigubbakcemile3

ya görüntüsü bu kadar muhteşem olan bu güzelliğin kimbilir tadı nasılsır kaçarı yok bu gece Allah izin verirse sahur soframda olacak teşekkürler canım paylaşımın için

ya görüntüsü bu kadar muhteşem olan bu güzelliğin kimbilir tadı nasılsır kaçarı yok bu gece Allah izin verirse sahur soframda olacak teşekkürler canım paylaşımın için

Kolay gelsinkaydirigubbakcemile5
Umarım tadını da beğenirsiniz..

slm dün gece bir hevesle denedim tarifi harfiyen uyguladım sadece suyu gözüme çok fazla göründüğü için çok cıvık olacağını düşündüğümden 2 bardak kullandım güzelce pişti pişerken bir güzel kabardı ama sonra pişme esnasında çatlaklar oluştu ve kabarıklığı indi sahur için yaptığımdan en fazla beş dakika kadar dinlendirdikten sonra yeme faslına geçtik tadı harikaydı ama içi cıvık kalmıştı halbuki suyunuda azaltmıştım neden böyle oldu anlamadım böyle olduğu halde koca bir tepsiden sadece dört dilim kaldı cokacimcoook birde içini çekseydi tepsiyi yerdik herhalde kaydirigubbakcemile5

Ellerine sağlık güzelim;tepsi boyutu ve fırının pişirme metoduna bağlı içinin kıvamı..
Belki biraz kabartma tozunu azaltabiliriz...

Afiyet olsun sizlere...
:*

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…