Tatlı Tarifi Firinda sütlaç (resimli)

Benden kaynaklanıyor galiba canım senağlama

Ben ilk defa yapacağım için olur mu olmaz mı zaten böyle başladım yapmaya ..

Tariftekilerin aynını dediğin gibi yaptım..Ama forumlarda okumuştum pirinç unu katılınca daha koyu oluyor diye bende bulamaç gibi olmasın kıvamı iyi olsun diye 2 kaşık pirinç unu ekledim..O kadr koyu olmuşki dolaptan çıkarınca çok şaşırdım ..

Zaten daha pişirirken bile kaynadığında kıvam koyulaşmıştı..

Pirinç unu koymadan bir daha deneyeceğim fırsat bulunca

caim bak sunu diyim sana hani bi tarif var pirinci ayri pisiriyosun sonra sutu koyup kayntiyosunya, o tarifte belki un koyulabilinir
ama bu benim tarif zaten sutle pirinci ikisini birlikte pirisince sutlac kendiliginden koyulasiyo, biliyosun icinde lapalasiyo, lapa oluncada koyuluyo sutle birlikte, bence sen un koyma baya koyu olmustur seninki

senağlama senağlama
Evet aynen dediğin gibi oldu..

Bi dahakine unsuz yapicam bakalım a.s

Sütlaci cok severim sIk sIk yaparim ama hic firinda yapmadim
ama bunu deniycem hazir ölcülü tarif bulmusum kacirirmiyimyerimseniben
paylastigin icin tesekkürler ellerine emegine saglikkaydirigubbakcemile3

Sütlaci cok severim sIk sIk yaparim ama hic firinda yapmadim
ama bunu deniycem hazir ölcülü tarif bulmusum kacirirmiyimyerimseniben
paylastigin icin tesekkürler ellerine emegine saglikkaydirigubbakcemile3

canim kendi yaptigin sutlac guzel oluyosa onuda verebilirsin firina, yani sutlac hangi tarifle olursa olsun ,hemen kaba koyup ,onceden isitilmis firina vermek ,tabi ust kizarmasi icin ayar varsa onda daha iyi kizarir
bu arada tesekkur ettim

Bende sutlaci bu sekilde yapiyorum,eger cok koyu olmazsa bazen nisastayi suyla karistirip ilave ediyorum.Bu kez biraz da krema ekledim.Ilk kez firinda yaptim sutlaci,zaten cok seviyorum o yaniksi tadi.Cok guzel oldu.Uzerine organikyasamin dedigi gibi cok az seker serptim.Ikinize de tesekkurlerkaydirigubbakcemile5
Sunu da ekleyeyim;cok koyu olmazsa dert etmeyin,cunku firinda da biraz daha koyulasiyor kaynadigi icin.Ay ben cocuk gibi karsisina gectim izledimkaydirigubbakcemile3firinda piserken.Ne guzel sisiyor,iniyor...akannehir kaydirigubbakcemile2
Ellerinize saglik

canim zaten fazla koyu yapilammasi gerek cunku sutlac hemen tuketilen bi tatli degil ertesi gun baya koyulasiyo
ve firindada az kendini cekiyo
sahsen ben cok koyu sutlaci sevmem
uzerine seker atinca evet daha guzel yanar
zaten yenerken mutlaka bakmak gerekli cunku hemen yaniyo, iyice yanmadan almak lazim
yorumun icin tesekkur ettim canim benim

tarif görünmüyor maalesef... alıntı yaparak yapılışını öğrendim şu ana ama malzeme miktarları yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…