• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fırsatçı Abi

Birmelegin_annesi

La vie est belle...
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2015
476
602
103
37
Merhabalar KK üyeleri,

Benim bütün ailemize sorun olan bir abim var. Çalışmayı sevmez, hep para sıkıntısı vardır. Annem babam onun için yapmadığını bırakmadı. 2. evliliğini yaptı. Babam ev aldı, eşi evi beğenmedi kiraya çıktı. Şimdi eşi de çalışmaya başlamış.
Sorun şu ki abim benden borç istiyor. Eşinin bir ödemesi varmış. Çok sıkışmışlar. Taksit taksit ödeyecekmiş. Eşimi aramış önce. O da hesap kitap bende diye topu bana atmış. Eşim der ki sonuçta abin. Bence verelim. Bundan önce 1 defa daha istedi. Gönderdim 5 senedir ödeyecek. Sonra istediği bir şey vardı sen al veririm dedi. Hala ödeyecek.
Para sorun değil de ben bütün hayatımı ertelemek zorunda kaldım abimin yüzünden. Çünkü annem babam hep abinin ihtiyacı var dedi. Ben yokluk içinde okudum, evlendim. Şimdi durumumuz çok şükür iyi. Bunu bildiği için benden para istiyor yine.
Versem içim razı değil, vermesem de yine abi sonuçta diyorum.
Ne yapsam sizce?

Benzer bir sebepten ben de konu açmıştım, buradaki arkadaşlar çok yardımcı olmuşlardı. Şimdi ben de onlar gibi düşünüyorum. Karşı taraf sizi kullanıyorsa, söz verip borcunu ödemiyorsa, ister abiniz ister anneniz olsun vermeyin paranızı. Kendi yuvalarını kurmuşlar, kendi yağlarında kavrulmayı öğrensinler. Herkes yaşam mücadelesi veriyor, kimse kimsenin sırtından geçinemez. "Biz de sıkışığız şu aralar, kredi çektik onu ödüyoruz" deyip vermeyin bence.

Önceki aldığın borçla kredini tükettin abicim Allah yardımcınız olsun derim.
Tabi eğer sağlıkla ilgili bir durum yoksa.
Sağlıkla ilgili bir durum olsa bütün varımı yokumu dökerim onun için ama öyle bir abi ki ölüyorum dese acaba diye şüphe düşerim.
Cevap için teşekkür ederim.

adama her şartta yardım edecek birileri var
niye kendini kıssın ki?

vermeyin
içiniz de sakın sıkılmasın
sizler böyle her başı sıkıştığında yardım ettiğiniz sürece o adam uslanmaz
bırakın ne halleri varsa görsünler
ben olsam vermem hapise düşünceye kadar hapise düşünce aklı başına gelice öderim

Ailen yeterince alıştırmış arkasını toplamaya
Bir de sen aynı şeyi yapma.
Hayır hiç mi azıcık ucundan kıyısından kinlenmiyorsun
hayret ediyorum gerçekten.
Böyle konuları görünce bu kez kendime
ne pis insansın yaa sen
diyorum :KK48:
Ben senin şu düşündüğün şeyi düşünmezdim bile.

Ailen yeterince alıştırmış arkasını toplamaya
Bir de sen aynı şeyi yapma.
Hayır hiç mi azıcık ucundan kıyısından kinlenmiyorsun
hayret ediyorum gerçekten.
Böyle konuları görünce bu kez kendime
ne pis insansın yaa sen
diyorum :KK48:
Ben senin şu düşündüğün şeyi düşünmezdim bile.
Kinden de öte kudurdum resmen şuan ne yüzle ister diye. Acaba ben mi kötü düşünüyorum diye bir şüpheye düştüm. Ama bu kadar insan yanılamayız dimi :oha:

Merhabalar KK üyeleri,

Benim bütün ailemize sorun olan bir abim var. Çalışmayı sevmez, hep para sıkıntısı vardır. Annem babam onun için yapmadığını bırakmadı. 2. evliliğini yaptı. Babam ev aldı, eşi evi beğenmedi kiraya çıktı. Şimdi eşi de çalışmaya başlamış.
Sorun şu ki abim benden borç istiyor. Eşinin bir ödemesi varmış. Çok sıkışmışlar. Taksit taksit ödeyecekmiş. Eşimi aramış önce. O da hesap kitap bende diye topu bana atmış. Eşim der ki sonuçta abin. Bence verelim. Bundan önce 1 defa daha istedi. Gönderdim 5 senedir ödeyecek. Sonra istediği bir şey vardı sen al veririm dedi. Hala ödeyecek.
Para sorun değil de ben bütün hayatımı ertelemek zorunda kaldım abimin yüzünden. Çünkü annem babam hep abinin ihtiyacı var dedi. Ben yokluk içinde okudum, evlendim. Şimdi durumumuz çok şükür iyi. Bunu bildiği için benden para istiyor yine.
Ne yapsam sizce?
verme tabiki.
ailen hatalı bu konuda.
abine gerektiğinden fazla maddi taviz verilmiş.
malesef kötü alıştırılmış.
senden alıp alıp ödemeyen,bundan da en ufak rahatsızlık duymayan abiye ne yardımı edeceksin?
böyle yapa yapa abin tepenize çıkmış hepinizin

Merhabalar KK üyeleri,

Ne yapsam sizce?
Vermeyin.

Abi olması sizi sömüreceği anlamını taşımıyor. Ac olur, acıkta olur, elinden geleni yapıyordur yardım edilir ama bu şekilde değil.

verme tabiki.
ailen hatalı bu konuda.
abine gerektiğinden fazla maddi taviz verilmiş.
malesef kötü alıştırılmış.
senden alıp alıp ödemeyen,bundan da en ufak rahatsızlık duymayan abiye ne yardımı edeceksin?
böyle yapa yapa abin tepenize çıkmış hepinizin
Ben de anneme ve babama hep aynısını diyorum. 40 yaşını geçti hala arkasını toplamaya çalışıyorsunuz alıştırdınız diyorum. Ama iş bana dönünce daha da kuduruyorum sinirimden işte.

Back
X