- 24 Haziran 2011
- 23.464
- 48.915
- 798
- Konu Sahibi Birmelegin_annesi
Verecekseniz hibe seklinde kabul edip verin. Geri gelmeyecegi kesin cunku.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen kirada şuan. Babam da bıktı artık arkasını toplamaktan ama iş işten geçti. Bizimkisi alıştı artık. Abim ölüyorum dese durup bir düşünürüm zaten. Yengemi bahane etmesi normal yani.Bariz belli ödemeyegı cünkü digerlerini ödememiş ki. Hani sadık olsa ver.Ben olsam veremezdi cünkü kocamdan cekinirim iyidir hostur ama zamanı gekir yüzüme vurur kaldıramam.Abinede ödemeleriniz oldugunu diger borclarini da bian önce ödemesi gerektigini cunku kocaniza mahcup oldugunuzu söyleyin.
Bizimde uzak akrabamizda böyle biri var teyzemden borc almisti.Teyzem istemek icin ariyor acmiyor vs.karsini aradi kocan bu sebeple para almıştı benden,bendr sıkıştım falan dedi kadında bizim böyle bir sebebimiz olmadiki senden para isticek kadar dedi.Yani yalandı! Demem o ki abinizde yengeniz üzerinden istiyor olabilir mi?
Yengenizede pes!alınmış evi beğenmemek ne kadar lüks.Kiradadır simdi allah bilir.
Sözde abi ama arkasını kardeşleri topluyor işte. Bence de ömrünü böyle geçirecek. Şimdi babam hayatta çok şükür ona güveniyor. Yarın Allah gecinden versin babama bir şey olsa ne yapacak hiç bilmiyorum.Verme, verme, verme! Bizde de var aynı modelden. Sanırım her aileye numunelik koyuyorlar bir tane. Bunlar tüm ömrünü böyle geçiriyor. Alamayacağını anlasın artık. Bırak karısı uğraşsın.
Çocuğum yok. Geçen yıl doğuma az bir süre kala kaybettik ne yazık ki. Ama farketmez. Hiç kimse ben yemedim sen ye demez heralde. Sadece kahrolası acaba vicdan yapmalı mıyım ki diye düşünüp danışmak istedim. Aynı doğrultuda olduğumuzu görmek de içimi rahatlattı. TeşekkürlerCocugunuz varsa ondan kısip para göndermeniz doğru bir şey mi? Birikim yapın gonderip durmayın.
Merhabalar KK üyeleri,
Benim bütün ailemize sorun olan bir abim var. Çalışmayı sevmez, hep para sıkıntısı vardır. Annem babam onun için yapmadığını bırakmadı. 2. evliliğini yaptı. Babam ev aldı, eşi evi beğenmedi kiraya çıktı. Şimdi eşi de çalışmaya başlamış.
Sorun şu ki abim benden borç istiyor. Eşinin bir ödemesi varmış. Çok sıkışmışlar. Taksit taksit ödeyecekmiş. Eşimi aramış önce. O da hesap kitap bende diye topu bana atmış. Eşim der ki sonuçta abin. Bence verelim. Bundan önce 1 defa daha istedi. Gönderdim 5 senedir ödeyecek. Sonra istediği bir şey vardı sen al veririm dedi. Hala ödeyecek.
Para sorun değil de ben bütün hayatımı ertelemek zorunda kaldım abimin yüzünden. Çünkü annem babam hep abinin ihtiyacı var dedi. Ben yokluk içinde okudum, evlendim. Şimdi durumumuz çok şükür iyi. Bunu bildiği için benden para istiyor yine.
Versem içim razı değil, vermesem de yine abi sonuçta diyorum.
Ne yapsam sizce?
Aynen öyle. Eşim denizci. Bir gitti mi 6 ay gelmiyor. Ben yalnız, eşim evinden, ailesinden uzak. Ama uzaktan bakınca onlarda para vardır. Offf of...belli ki evin şımarık çocuğu istediğini alıyor alıyor karısı ile yiyip içiyor sonra benim borcumu ödeyin.. yok öyle hayat. sen nasıl zorlukla kazanıyorsundur o parayı rızkını bir şımarığa yedirmemelisin. bence kesinlikle vermemelisin.
Ödemelerim var. Benim maaşım kredilere bile yetmedi. Eşimin maaşı da daha yatmadı kusura bakma dedim. Hadi ya falan filan. Üzüldü tabi. Altın yumurtlayan kardeşten beklenmedik cevap...Birmelegin_annesi ne yaptınız konuştunuz mu verecek misiniz
vermiyorsunuz inşallah.. ne söyledi merak ettim..
aynen böyle devam :)Ödemelerim var. Benim maaşım kredilere bile yetmedi. Eşimin maaşı da daha yatmadı kusura bakma dedim. Hadi ya falan filan. Üzüldü tabi. Altın yumurtlayan kardeşten beklenmedik cevap...
Ödemelerim var. Benim maaşım kredilere bile yetmedi. Eşimin maaşı da daha yatmadı kusura bakma dedim. Hadi ya falan filan. Üzüldü tabi. Altın yumurtlayan kardeşten beklenmedik cevap...
ne kadar stıyor?Merhabalar KK üyeleri,
Benim bütün ailemize sorun olan bir abim var. Çalışmayı sevmez, hep para sıkıntısı vardır. Annem babam onun için yapmadığını bırakmadı. 2. evliliğini yaptı. Babam ev aldı, eşi evi beğenmedi kiraya çıktı. Şimdi eşi de çalışmaya başlamış.
Sorun şu ki abim benden borç istiyor. Eşinin bir ödemesi varmış. Çok sıkışmışlar. Taksit taksit ödeyecekmiş. Eşimi aramış önce. O da hesap kitap bende diye topu bana atmış. Eşim der ki sonuçta abin. Bence verelim. Bundan önce 1 defa daha istedi. Gönderdim 5 senedir ödeyecek. Sonra istediği bir şey vardı sen al veririm dedi. Hala ödeyecek.
Para sorun değil de ben bütün hayatımı ertelemek zorunda kaldım abimin yüzünden. Çünkü annem babam hep abinin ihtiyacı var dedi. Ben yokluk içinde okudum, evlendim. Şimdi durumumuz çok şükür iyi. Bunu bildiği için benden para istiyor yine.
Versem içim razı değil, vermesem de yine abi sonuçta diyorum.
Ne yapsam sizce?
Eşimin kardeşi beni ablası gibi görür ben de onu gerçekten kardeşim gibi. Hatta belki nankörlük gibi algılanabilir ama abimden daha çok desteğini görmüşümdür manevi olarak. Maddi olarak abimin istediğinden daha fazlasını kaç defa istedi ve verdim. Vaadettiği günden tek bir gün bile sekmedi geri ödemesi. Aslında mevzu sadece para değil. İki sözünden birisinin yalan olması beni rahatsız eden. Bizimkisi de bu çeşit işteEmpati yapın önce. Daha sonra karar verin.
Eşinizin kardeşi abisi istese?
500 istedi. Ama 5 tl istese bile durup düşünürüm. Geçmişim abim yüzünden ertelenen ya da hakkıyla yaşayamadığım hikayelerle dolu...ne kadar stıyor?