Fiskos krizi, akıl verin n'olur...

manndal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2011
174
1
46
Bursa
Arkadaşlarım 5 senelik evliyim sorunlar yeni değilde bayadır kayınvalidem ile ateşkes ilan ettik yani olur olmaz bana bağırmıyor ve herşeye müdahale etmiyor insanarın yanında küçük düşürmüyor lafın kısası bi süredirde uymayım diye duymamazlıktan geliyordum ama bugün resmen üzerine tüy dikti..Geçen hafta yemeğe aldım eşimin ailesini fiskos masasının üstünede beyaz bohça diye saten ucuna dantel oluyo ondan koydum.memnun olsun diye kendi yaptıya ..Onu dolamış kafaya demediğini bırakmadı bugün ziyarete gittiğimde .Oraya o mu konulurmuş 4 liralık bi kumaş alıp üstüne dantel koyamamışımmı ,çocuğun çeyize koycakmışım bidaha yapamazmış offf içimi şişirdi bağıra bağıra tamam bende öle yaparım dedim ama içime işledi resmen fitil oldum dünya lafyedim daha birsürü..ağlıyorum sinirden.Eşimede bişey demedim.Sorum şu fiskosun üzerine o dediğim örtü konulmazmı ya oda dantelli ..benmi cahilim anlamadım ki ? fıydırdım attım eve gelince üstünden siz olsanız napardınız ?İnsanın kendi başına gelince bişey aklına gelmiyo..

Neden olmayacakmış canım. Benimde evindeki bir fiskosta o var. Kaynanan bahane aramış bence. Benimki kendi söyledi kızım öyle ser diye. Boş ver takma kafana, neden ağlıyorsun ki onun istediğinde bu. Konus esinle oda bilsin, saklarsan hep sen suçlu görülürsün. Uzme tatlı canini

takarlarr fiskosa masaya boş verrrr azının payını ver oturt içine dert olmasın eşinede bişi anlatma

Benim fiskosumun üstünde de bohça örtüm serilir duruyor, benimki hazır gerçi el işi değil ama bohça neticede güzel duruyor diye seriyorum

tamamen bahane
artık ne çıkaracaız diye saçmalıyorlar.bari düzgün birşey atın ortaya pes yani

Ya burdaki sorunlara bakınca gerçekten hafif kalıyor bu sıkıntı ama herkezin derdi kendine büyük derler ya benimkide bu oldu işte..Normal yani değilmi kendi annemin yaptığı bi bohçayı koyayım ben ozman görsün bide ona seslensin bakalım diye düşünüyorum(biiiirrrr sürü dantel var ama öyle yaptı ya dahada tetikledi beni) ..yanlış bir şey yapmadığımı anladım en azından allah razı olsun sizlerden ..okadar bozuldu ki eşimle onun yüzünden aramız artık konu o olsun istemiyorum o yüzden anlatmadım ama damarıma basarsa eşimde yanımdayken yaparım yuvasını ben onun ..Ne anlarlarki değilmi moral bozmaktan güç üzmekten sana gelen gelin evlat mutlu olmaya huzura geliyo ne diye bozmaya çalışırlarki anlamıyorum bu insanları Allah ıslah etsin cümlesini..

canım sonuna kadar haklısın bence.keşke kafasına geçirseydin fiskosu ne örtülürmüş üzerine görseydin kusura bakma ama kaşınmış resmen kaynanan :) şaka bi yana tartışmaya yer arıyor yani üzme canını boşver sallama

Aklıma gelmedi değil örtüyle birlikte onuda atmak ama tuttu bişey .Yaptığımın doğru olduğunu öğrendim ya bidaha yanılıpta bişey desin bakalım bilmediğimden bişey diyemedim..öyle yapıcam eşimle iyiyiz maşşallah ya ona kuduruyo yesin içini dışını inşallah çatlasınlar..

Tabi büyük sorun canim.boyle küçük sorunlar bùyüye büyüye bunaltiyor.ya ogullarina kiyamiyorlarsa evlendirmesinler.dizlerinin dibinde oturtsunlar.gelinlere yazik ya sizimi cekcekler hep

anam kaynanacığımı ve kendimi gördüm 1an bunları mutlu edemezsin canım benimkide her gelişinde salonumdan başlar eşyalarımın yerlerini değiştirir oğlu kızar ama o değiştirir 1tek fiskos örtüsü verdi hadi yapamıyor yaptırmamış dedim kabul ettim ama o iğrenç örtüyü sermiyorum diye kızar 1oğlu daha var saklıyorum ona vercem diyorum gülüyor Allahım 1örtüyle iki gelin alcak kadın becerir gerçi küçük odadaya sandığı koydum üstüne küçük tv yi oturan yok odada ma dert oldu ona oraya sandık konulurmuymuş al 1tv sephası koyayım üstüne dicem denmiyor onlar söylesin herşeyi Allahtan eşim neyin ne olduğunu biliyor oda konuşsa ozaman bu sessiz kızın ne cadı olduğunu görürler ama o gider ben evi eski haline getiririm ama ayda 1 gelir zırt pırt gelse ozaman dayanamam da boş ver canım tek derdi o örtü olsun napalım biz dekarasyondan onlar kadar anlayamayız :)

Ya yolluk poğaça yapıyorum yağlı diyo,yemek yapıyorum tuzlu diyo,çocuk onu görünce şımarıyo oturup yemiyo neden böle alıştırıyon diyo,bir şey oluyo eşimle karar veriyoruz o istedi diyorum niye herşeyi onun üstüne atıyosun diyo,çarşıya çıkıyorum akşam eşimle takılıyoruz dışarda eşimi arıyo gelmedi bu daha nerde diyo,evime bişey alayım para tut diyo delirtecek beni yemin olsun.. daha sayayımmı offf offff .Bende inadına kocama iyi davranıyorum yağım balım gülüm odabu sefer almışın eline direksiyonu diyo tam arıza bu seferde bişey diyemedim bilmediğimden üstüme iyice sıçramasın diye dert oldu içime ama rahatladım.Size ne yaaaaaaaaa size ne kendinize bakın demii ev benimse istediğim yere korum size noluyo elti var benim onu çok sever ne yapsa doğrudur ne yapsa iyidir öve öve bitarafı çıkar böyle ya hiç olmazsa bunu yapma kafama vurur gibi keşke savar bişey olsa bu tip kaynanaları ..Arkadaşın kayın validesi var valla varya kızı olsa bukadar yapmaz ya o kadar özeniyorum böyle anlatamam şans işte böylesi bizi buluyo yapcak bişi yok..

canım ya boşver bak bizim de kocişlerimiz iyi ya kaynanacığımız iyi olup onlar kötü olsaydı
aman dış kapının mandalları kaparız kapımızı biter ama adamcıklar anlayışsız anam onun dediği doğru deyip bide onlar delirtse
ama sen yine iyiymişsin benim adam 1şey anlatsın işte bi hatadan bahsetsin ben hemen ama sende hatalısın şöyle şöyle yapmışsın der adamı bozarım kaynanacım ise oğlum müdür oldu der gezer en ufak şeyde haklısın oğlum şöylede yapsaydın der ben ne müdürü eleman o derdim kadın oğlunu yağlayıp ballar bende doğrucu davut nereye koşuyasam adam milletine sensin dicen kumanda yemek acık ta gönlü tamam ama kaynanalara kapı orda buda sapı dicen ondan anlıyolar of demekte yazmak kadar kolay olsa ki kociş bile de derken gerçi seninki gibi benimkide olur olmaz yırttırır biyerlerini beni koyar kapıya bende bu şekil bakar kalırım

Kendi evinde istediğini istediğin yere koyarsın, hatta istemezsen koymazsın, kim ne karışabilir ki boşver

Ona ne oluyormuş ya sana verdiyse o artık senin bohça örtündür ister fiskosa örtersin ister sofrabezi yaparsın edepsiz kadına bak

Son düzenleme:
Bir daha kayınvavlidenizi memnun etmek için birşey yapmayın.
Kendiniz nasıl istiyorsanız öyle yapın.
Ve size çemkirdiğinde cevap vermeyin.
Konuşur konuşur yorulur susar.

kadın belliki takıntılı, hasta.. onun yaptıgı şeye bir mantık neden arıyorsunuzki, şahsen ben kayınvalidemi hasta olarak görüyorum çünkü yaptıgı, söyledigi şeylerde mantık aradım aylarca, bir insan nasıl böyler saçma salak şeyler düşünür , nasıl böyle şeyler yapar dedim, ve kendi kendimi yiyip bitirdim, (karşılık veriyordum ama onların düşünce sistemine, nerden nasıl gereksiz bir şeyi bulupta eşime beni arkadan kötüledikleri zaman resmen içim içimi yiyordum) çok yıprandım, sonra bu yaşadıgım olayların yüzdebirini doktor arkadasımla konustum, ve oda kayınvalidemin yaptıklarına, söylediklerine çok şaşırdı. onu hasta olarak göreceksin yoksa sende ona benzersin dedi, artık bende kafama takmıyorum, hasta insandan yaptıgı seyin mantıgın niye arıyorsun.. hasta psikolojik sorunlu bi hastaa....
biz niye kendimizi akıl ve ruh sağlığı bozuk insanı anlamak için kendimizi paralayalım, empatiyse yaptım herşeyi fazlasıyla, ama yok artık yok, ne muhatap olurum ne kendimi üzerim
arkadaşım sana söyleyecegim şey kayınvalidene keşke sende tepki verseydin susmasaydın, sen sustukça tepene çıkmış.bi dantel için bu kadar lafa söze gerek varmıydı,ama belkide onu bahane etti, hani diyorsunya uzun zamandır ateşkesdeydik oda danteli bahane edip boşaltmış içini, boşuna ağlayıp durma, unutma sen kendi yuvanda sinir krizi geçirriken o yan gelmiş yatıyo, keyfine bakıyo

iyide olur olmaz herşeye laf söyleme hakkını sana nerden buluyor

çok mu yüz verdin zamanında

yoksa eşin mi bu konuda sindirdi seni..:26:

Kızlar benim kaynana derdim yok.

Biz evlenmeden önce vefat etmiş.

Kısacası kaynana derdini bilmem ben.

Ama bildiğim tek bir şey var.
O da keşke olsaymış dediğim
Eşim sanki annesini dün kaybetmiş gibi aklına geldikçe sürekli ağlar.
Yolda olsak gözleri dolar.
Doyamadım ki hiç der...
Bazen bana ''hayatta olsa seni çok sever, el üstünde tutar'' der.
Gülerim ben de derim ki ''yok canım, o kaynana , iyi olmaz kaynanalar''
O zaman bana ''ne yaparsa yapsın hep canımızdır o.Haksızlık yapsa da o yüzden annemize söz gelsin istemeyiz.Bir daha gelmeyecektir çünkü'' der.

Annemi çok sever eşim.
Bazen insanlık bu ya, anneme kızdığımda bana;
''aman sus ne olur, sakın kırma kadının kalbini, bazen yaşlılık huysuz yapıyor insanı'' der, benim annemi benden korur...

Eşimin annesi yok dediysem ablası var:)
Canı sağolsun çok karışır, herşeye sözü vardır.
Çok ileri görüşlü bir kadındır ablamız aslında fakat karşısında gelin olunca çoğu şey kabul edilemez geliyor demek ki.
Bazen beni o kadar kızdırır ki sinirden ağlarım.
Ama yıllardır bir tek karşılık vermedim.
Bu arada ben sakin bir insan değilim yalnız, yani susup oturan.
Hayatta kendimi ezdirmem.
Fakat işte hisse bu ya, eşimin annesinin acısı ben susturdu hep.
Ablamız şimdi hasta, ağrılar içinde yatan bir kadın.
Ve bana hep ''gelin değil kardeşsin sen.Seni üzdüm, vicdan hesabı yapıyorum artık'' der.
Sonuç olarak; sustum, sabrettim ve hiçbirşey kaybetmedim inanın.

İnsan bazen bazı şeyleri duymamalı, görmemeli...
Kin tutmamak gerekiyor ailede.
Şimdi bana sorun sana neler yaptı UNUTTUM GİTTİ:)

Konu sahibi arkadaşım yanlış anlama.
Senin konunla alakalı değil yazdıklarım.
Sadece içimden geldi paylaşmak istedim...

Son düzenleme:
Aslında o anda yapilacak sey makas alip bohçayı gözünün önünde kesip dogramak

abartmış bence seninki. Ben senin yerinde olsam bohcayi asla kaldirmazdim oradan. Sonuçta senin zevkin.

5 senedir evlisin artık cocuk gelin degilsin ki yapman gerekeni söylüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…