fit anne olmaya...

miranda79

All is well...
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
2.349
2.111
198
selamlar..
ben de kendime bir diyet günlüğü açmaya karar verdim.
mayıs ayında 96 kg. olarak başladığım yolculuğuma 88,7 kg. olarak devam ediyorum.

ancak hızlanmaya karar verdim.
okulların açılmasına 1,5 ay var ve ben bu 1,5 ayda 8 kg. verip en azından benim için psikolojik sınır olan "8" li rakamlardan kurtulup "7" ile başlayan bir rakam görmek istiyorum tartıda...
okullar kapanırken veli arkadaşlara diyete başladığımı söylemiştim ve şimdi aradan geçen 3 ayda gözle görülür bir değişim olsun istiyorum..

evet 1,5 ayda 8 kg. hedef.. imkansız değil...
bismillah deyip başlıyorum... katılmak isteyenleri sayfama beklerim...

20 günde 4 kilo verdim canım hemde çok kasmayarak ve sporumu da sürekli aksattım. Eminimki düzenli spor ve sağlıklı beslenmeyle 45 günde 8 kilo verilir.

öğle yemeğimde tahıllı ve tavuklu bir salata yedim.
şimdi de yeşil çayımı demleyeceğim.
ondan 1 saat kadar sonra da doğandan 7 otlu çay..

kilo cetveli nasıl yapılıyor bir bilen yardımcı olabilirse.. denedim ama sanırım kopyaladığım linkte sıkıntı oluyor. :44:

20 günde 4 kilo verdim canım hemde çok kasmayarak ve sporumu da sürekli aksattım. Eminimki düzenli spor ve sağlıklı beslenmeyle 45 günde 8 kilo verilir.

inşallah...
20 günde 4 kg. çok iyi bir rakam..
belli bir listeye mi bağlı kaldın yoksa porsiyon azaltma ve zararlılardan yememe şeklinde mi?

ben spor yapamıyorum demir eksikliğim had safhada olduğu için çok çarpıntım oluyor. önce onu düzeltmem gerekiyor sanırım :44:

Canım benim de çarpıntım vardı, ciğerlerim tüketiyordu daha 16 yaşımda olmama rağmen. Doktora gittim. Tek dediği: SPOR. Haftalarca bilgisayar sandalyemden kalkmıyordum çünkü. Yavaştan başladım, dürüst olmak gerekirse en basit hareketlerde 5 tane yapınca sorun yok 10 olunca kalp krizi geçiriyorum adeta. Ama bir şekilde başlamam lazımdı. Spora da yazılacağım.
Listem yoktu ama şu rus diyeti diye bir şey var yarım yamalak ona uydum sanki. Sabahları haşlanmış yumurta (arada ekmek, zeytin falan da götürdüm tabiiki), ve sebze yemeği, salata. Yine akşam yemeğim sebze yemeği vs. ama kahvaltıda domates, salatalık, peynir de yiyorum.

bu arada esas hedefim 72 kg. olmak. boyum uzun olduğu için o kg.da iyi görünüyor ve kendimi iyi hissediyorum.

ömrüm boyu kilolu bir insan değildim. her zaman ideal kilomdaydım ancak doğumdan sonra aldığım kilolar üzerime yapıştı.. çocuğum ilkokula başladı ve 2. sınıfa geçti ben halen o haldeyim.

oturarak çalışıyorum maalesef sanırım onun da etkisi var.. ve de abur cuburların

silkinip kendime gelme zamanı

eve bisiklet aldım o zaman onunla başlayabilirim belki de. nabız ölçme olayı da var.. baktım kalp krizine doğru gidiyor, bırakırım
yaşın çok küçükmüş aslında.. bu kadar çarpıntı.. demir eksikliği olabilir sende de..

cetvelimi de yaptım
hadi bakalım...
yeşil çayım bitti.. sırada 7 otlu çayım var..
arada 3 adet yaban mersini yedim bir de.

yeşil çay yağ yakımına çok yardımcı oluyor. içtiğim dönemlerde çok faydasını görüyorum...

bu arada yanlış olduğunu bile bile her gün tartılıyorum ben :44:
o yüzden her sabah hem buraya yazıcam güncel kilomu hem de cetvelimi güncelleyeceğim. ( hafta sonları hariç, pek giremiyorum evden vakit olmuyor )

yeşil çayın yanı sıra beyaz çayın da kilo vermede etkili olduğunu duymuştum..
şimdi araştırdım...

Prof. Dr. Erdem Yeşilada: Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada Beyaz Çayın vücudumuzdaki yağın yakılmasında ve yağ oranımızın dengelenmesine yardımcı etkileri dolayısıyla da obezite ve obeziteye ilintili diğer rahatsızlıkların tedavisinde fayda sağlayacağı yönünde fikir belirtiyor.

Prof. Dr. Metin Özata: Yeşil çay içenlerde metabolizma % 3-4 oranında artmaktadır. Bu nedenle kilo vermek istiyenler yaşil ve beyaz çay içmelidir. Yeşil ve beyaz çay içenlerde sağlıklı kiloya sahip oldukları, uzun yaşadıkları, kalp hastalığından ve kanserden korundukları saptanmıştır. Çayda bulunan polifenoller antioksidan etkiye sahiptir, detoksifiye edici enzimleri uyarır, anormal hücre büyümesini azaltır, LDL kolesterol oksidasyonunu azaltır ve ince bağırsaklarda faydalı bakterilerin artmasını sağlar.

Beyaz çayın faydalarından bahsedecek olursak;
Öncelikle yaza yaklaştığımız bugünlerde beyaz çay beslenme düzenimizin baş tacı olmalı... Çünkü beyaz çayın bolca içerdiği kateşinler, metabolizma hızında artış sağlıyor. Bu madde hem vücudun yağ üretimi üzerinde baskılayıcı etki yaratıyor hem de mevcut yağın parçalanmasını sağlayıcı etki yaratıyor.

Beyaz çay dünyada gençlik aşısı olarak adlandırılıyor ki bu unvanı sonuna kadar hak ediyor. İçeriği ile kolajen yıkımını sınırlandıran beyaz çay, cilde esneklik veren elastin maddesinin yıkımını önlüyor, sıkı ve esnek cilt oluşumunu destekliyor. Böylece yaşlanmaya karşı savaşımızda en büyük yardımcılarımızdan biri oluyor. Esnek ve daha sıkı bir cilde sahip olmak istiyorsanız günde üç bardak beyaz çay tüketmenizi öneriyoruz.

Beyaz çayın iyi geldiği diğer alanlar ise şöyle sıralanıyor;
* Zengin kateşin içeriğiyle kanser oluşumunda en önemli etmenlerden olan serbest radikalleri azaltarak vücuda doğal koruma sağlar
* Cildi güzelleştirir
* Zayıflamaya yardımcı olur
* Yaşlanma, kırışıklık ve sarkmalara karşı olumlu rol oynar ve sıkı ve esnek cilt oluşumunu destekler
* Kilo vemeye, kilo korumaya yardımcı olur ve yağ yakımını hızlandırır
* Dişleri daha güçlü yapan az miktarda florid ve diğer besin elementleri içerir, kötü nefes kokusuna sebep olan bakterileri öldürür.
* Damarları genişleten etkisiyle beyaz çay iyi kolesterolü yükseltip, kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olarak damar sertleşmesi ve tıkanıklığının önlenmesine katkı sağlar
* Romatoit artrit ve diğer yangılı hastalıklarda azalma sağlayabilir
* Tip 2 diyabete faydalı olabilir.
milliyet.com.tr

Olabilir ama sporla yeneceğimi düşünüyorum, mutlu mesut merdiven çıkmak hayalim.

Olabilir ama sporla yeneceğimi düşünüyorum, mutlu mesut merdiven çıkmak hayalim.

inşallah canım.. sağlıklı beslenme ve spor ile zaten çoğu şeyin üstesinden gelinebilir..
demir eksikliğinde bol bol ızgara kırmızı et.. hem zayıflamaya yardımcı ızgara olduğundan hem demir açısından faydalı..
yanında süt ürünleri olmamak kaydıyla..

yeşil mercimek..
ben salatasına bayılırım yeşil mercimeğin..

haşlanmış yeşil mercimek
bol maydanoz, dereotu, taze nane
taze kırmızı biber küp küp..
az zeytinyağı ve bol limon..
mis oluyor

evetttt..

akşam az pilav, türlü ve salata yedim. (pilav yediğim için ekmek yok)
2 top da dondurma yemekten sonra

sabah da günüme küçük sandviç ekmeği içinde beyaz peynir, domates, salatalık yanında da şekersiz çay ile başladım.

şimdi gidip beyaz ya da yeşil çay demleyeceğim.

bu sabah tartıldım ve 88,6 olmuşum..
yani düne göre 100 gr. eksik

her gün tartılmak doğru değil ama dayanamıyorum gram gram olsa da gittiğini görmeliyim ....

bu günlük iyi oldu ya..
en azından ne yediğimi yazıyorum, diyetisyenlerin hep önerdiği gibi..
ve de mesela içerde koca bir kutu çikolata var ama yemiyorum, kendimi tutuyorum şu anda buraya mahcup olmiim diye

okullar açıldığında ilk gün ne giymek istiyorum.. onun kombinin koyayım buraya.. bakıp bakıp motive olurum

öğle yemeğimi de hallettim..

ızgara tavuk 2 parça , domates soslu ve fesleğenli.
yanında light yoğurt (küçük kutu)
1 küçük dilim (baget dilimi) kepek ekmek
soda

1 saat sonra yeşil çay..

Canım bende başladım tabikide doktor kontrolunde ve doktorum Ayşegül Öztürk ankarada oturanlar için tavsiye edebilirim etlik lokman hekim hastanesinde çalışmakta aç kalmayarak istediğim her şeyi yiyerek zayıflıyorum

ben İstanbul'dayım canım.. sana da başarılar ve kolaylıklar

bu sabah itibariyle halen 88,6 kg.

sabah küçük sandviç ekmeği içinde beyaz peynir, domates, salatalık.. yanında şekersiz çay..

şimdi de yeşil çayımı içiyorum.. normalde aktardan açık yeşil çay alıp demleyerek içiyorum ama geçenlerde bir kutu doğadan'ın "naneli yeşil çayı"nı aldım. yeşil çayı limon sıkmadan içemiyordum ağır ve acı geliyor ama naneli yeşil çay güzel geldi.. tavsiye edebilirim. ferahlatıyor.
tabii ki açık alıp demlemek daha sağlıklı ama olsun bakalım kutu bitene kadar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…