Hz. Yusuf a.s ile ilgili bir kitapta okumuştum. Peygamberler yaptıkları hataların bedelini mutlaka dünyada öderlermiş. Hz. Yakup (a.s) da oğlu Hz. Yusuf (a.s ) a karşı diğer evlatlarından daha fazla sevgi duyması ve bunu belli etmesi sebebiyle uzun yıllar cefa çekmiş , gözlerinden olmuş. Ne zaman ki Yusufun sevgisini Allah için adayabileceğini konusunda tam teslimiyet gösterdiği zaman , Cenabı Hakk kavuşmayı nasip etmiş.
Ben hiçbir zaman annemden babamdan vaz geçmedim. Ablam yüzünden defalarca azarlandım. Hak etmediğim muameleler gördüğüm halde yine de hep ziyaretlerine gittim , ellerini öptüm. En son yine ablam yüzünden bayram günü kocamın yanında , kucağımda çocuğum varken evden kovuldum. Artık sabredecek gücüm kalmadı . Bir daha gitmeme kararı aldım. Sabredecek dayanacak gücüm kalmadı. Onu affedecek kadar güçlü değilim. Affedemiyorum.
yazdıklarının hepsini okudum ben de bi ablayım ama kız kardeşimden çekiyorum bu fesatlıkları. Aramızda 3 yaş var ve biz sadece iki kardeşiz. Ben 29 , o 26.
Hiç bi zaman onun fesatlığını kendime karşıymış gibi almadım ama parçaları birleştirince yediremiyorum olanları. Hiç kinlenmedim ona ama artık içimden eskisi gibi iyi davranmak da gelmiyor vicdanım yok oluyor ona karşı...
Annemle babam ikimizi de birbirimizden hiç ayırmadı Allah var. Kavga etsek annem sen haklısın o haklı demezdi, altta kalanın canı çıksın yiyin birbirinizi derdi. Çocukken tuvalete girdiğimde tuvalet kapısının önünde beklerdi, ondan habersiz bi yere gidersem diye düşünürmüş.
Beni çok seviyor güya, hep bunu dile getiriyor üzüldüğümde üzülüyor ağlıyormuş ama hep aksi şekilde davranıyor.
birinden hoşlansam ya da babamın bilmesini istemediğim bişeyim olsa sofrada otururken söyleyim mi babama diye tehdit ederdi. Büyük bişey olmasa da babamı kıllandırır rahatsız ederdi.
Şimdiki eşimle evlenmeden önce biriyle nişanlandım ve onla ayrıldık.
Ayrıldıktan bikaç ay sonra bi arkadaşımla face de dertleşiyordum onunla birlikte olmuştum ve kendimi kötü hissediyordum. Bu her şeyi okumuş sonra evde bi kıyamet koptu anneme babama anlatacaksın şöylesin böylesin diye tehditler etti. Ben zaten kötü bi durumda ve vicdan azabındayken bi de onun çirkeflikleriyle uğraştım. Annem ayıldı bayıldı öğrenince ben de İst dan memleketime o gün yeni dönmüştüm. Eski nişanlımdan ayrıldığım için işi gücü ordaki yaşantımı bıraktım istemediğim halde ailemin yanında olayım diye eve döndüm. Valizimi bile açmamıştım ama onun davranışlarıyla çileden çıktım valizi aldım gitmeye kalktım annem engel oldu sonra babamı aradı ( işteydi) babam apar topar geldi. Evde kıyamet kopuyor kardeşim bana annem babammış gibi bağırıp çağırıyor. Babama anlattım durumu böyle böyle oldu kaç yaşında insanım hata da olsa bedelini ben ödeyeceğim, yaptıklarımın arkasındayım dedim. Babam iç bir şey demedi ama çok üzüldü çok utandı. Sonra babamla aynı evde aylarca konuşmadık. Utancımdan karşısına çıkamadım. Babam gizli gizli ağlardı çok üzüldü... böyle bişeyi babamın bilmesine gerek yoktu...Olan olmuştu ve sonuç neyse ben çekecektim zaten...
Kendisinin 8 yıllık sevgilisi var ve babam onun sevgilisi olduğunu bile bilmez. Ben hep idare ettim. Dışarı çıkardı sevgilisiyle buluşmaya ben bi sürü bahane bulurdum babam geldiğinde hemen arardım haber verirdim. Babam onların olduğu yerlere gidecek olsa yakalanmasın diye önceden haber verirdim. Hala babam bilmez sevgilisi olduğunu. Sevgilisi akşamları geç saate kadar çalıştığı için 9 da onla buluşmaya giderdi, o durumlarda bile babama saçma sapan yalanlar bulurdum buluşsun diye...
Ben nişandan ayrıldıktan 3 yıl sonra şimdiki eşimle tanıştım ona her şeyi gizlemeden yalanlamadan anlattım. O beni böyle kabul etti, benim de geçmişimde ilişkilerim oldu dedi ve biz kısa sürede evlendik.
3 ay nişanlı kaldım ve Nişanlılık sürecinde kardeşim hastalandı vertigo diye bi teşhis koydular stresten olurmuş. Bu sağa sola dönmüyor hep yatıyor filan...
Kına yaklaşıyor ama bu hiç bi şey yapmıyor yardım etmiyor sürekli yatıyor sonra o hastalık geçti huzursuz bacak sendromu diye bişey çıktı antidepresanlar kullanıyor yine hep yatıyor. Kına keselerimi ellerimle kendim hazırladım yattığın yerden yap bari bir iki bişey paketle diyorum kıpırdayamam başım dönüyor diyor.annem belinden rahatsız pek yürüyemez kına alışverişlerini bile kendim yaptım. O kadar üzüldüm ki sahipsiz gibi bi garip hissettim kendimi. Ona aldıklarımı yaptıklarımı hevesle gösteriyorum hıı güzelmiş hayırlı olsun diyor.
Evim tutuldu annemlere 5 dk yürüme mesafesinde. KAyınvalidemler başka şehirde. Ev temizlenecek annem zaten rahatsız bu hanım yerinden hiç kalkmıyor ah vah diye inleyip duruyor. Temizliği kayınvalidemle yaptım.
Ev döşendi 5 dk lık mesafe gel lütfen evimi gör ya elalem geldi baktı sen niye gelmiyorsun diyorum orda da yatarsın diyorum zorla getirdim benim eve, hiç ilgilenmiyor el gibi bakıyor sadece... Ben hevesle eşyaları gösteriyor bak bunu buraya koydum olmuş mu diyorum...
Eşim; bak gör düğünde bieyi kalmaz birden iyileşir oynar dedi, yok be bak nasıl hasta başka odaya gidemiyor nasıl oynasın yazık diyorum ben de safça.
Düğüne bikaç gün kala yatak döşeklik kız birden iyileşti kına da düğünde giydi abiyelerini saçları yaptırdı şakkıdı şakkıdı oynadı bi güzel.
Düğünden sonra bu gayet iyi.
Ben 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim annemlere söyledik sevindi filan.
Üzerinden 1 ay geçmedi bizimki yine hastalandı belinde sinir sıkışması varmış, antidepresan kullanıyor yine...
Sonra o geçti vertigo tekrar oldu, o geçti yine huzursuz bacak başladı... 3 hastalık peş peşe birbirini izleyip duruyor bu hep yatıyor.
Güya evi annemlere bilerek yakın tuttuk bana yardımcı olurlar vs diye. Annem zaten kendi derdinde eviyle zor ilgileniyor bizim hanım yediği su bardağını bile kaldırmıyormuş yiiyip ahlaya vahlaya odasına gidiyormuş... Annem arayıp ağlıyor bıktım bundan diye... Teselli edilmesi gereken benken ben teselli ediyorum annemi...Eşimi sürekli çok sevdiğini çok iyi bi adam olduğunu söyler abi ben seni çok seviyorum Allah bana da senin gibi bi koca versin der ama sürekli eşimi bana karşı doldurmaya çalışır. Çok yiyor abla, kocan çok kilo almış, sen böyle deyince o bunu dedi senle dalga geçiyor seni ezdirmeye çalışıyor, kendini ezdirme bak ... Sürekli bu şekilde bi tavır içinde
bazen düşünüyorum Allah byük işte etme bulma dünyası...
Babama her şeyi anlattı beni ağlattı arkamdan iş çevirdi Allah da ona bi sürü hastalık verdi. Bana diyorki neden ben hep hastalanıyorum niye bunlar başıma geliyor... Ben de içimden ettiklerini buluyorsun diye geçiriyorum ama bişey diyemiyorum...
8 yıllık sevgilisi de evleneceğiz diye oyalayıp duruyor ama hiç bi icraat yok, ondan da ayrıldı geçenlerde...
Allah büyük ablacım... Başına bişey gelse üzülüyorum ama ettiklerini de buluyorlar işte bi şekilde...