• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fitneci ablası olan var mı?

İşte benim dedem 87 yaşında. Ona babamla annem bakıyor hala aşkından öldüğü oğlu değil. Babama senden allah razı olsun diyor ama keşke öteki oğlum baksaydı bana diyor. E bakmıyor işte yok. Sen kendi ellerinle canavar yetiştirdin be adam..

Annenle baban da anlayacaktır bir gün ama şunu bil ki ablana karşı o fazla sevgilerini hiçbir şey söküp atamıyor.

En azından hatalarını anlasınlar. Allah var bunu istiyorum. Hiç kimsenin çocukları arasında ayrımcılık yapmaya hakkı yok. Çünkü benim başka bir annem yok. Çünkü benim başka bir babam yok. Ben de onların bedenlerinden parçayım. Bu hezeyanı evladına yaşatmaya hiç bir anne-babanın hakkı yok. Peygamberimiz de SAV zaten hadisi şeriflerinde evlatlarınız arasında ayrımcılık yapmayın , yaparsanız zulmetmiş olursunuz diyor.

Üniversitede aynı yıllar öğrenciydik. Gece kaldığı evin paspasıyla biri oynamış , tıkırtılar duymuş. Ben de yurtta kalıyordum. Bana tel açtı. Korkuyorum dedi. Okulumu derslerimi 1 hafta astım. O tel açar açmaz hemen bilet aldım , yanına gittim. Tam 1000 kilometre yol kat ettim. Ona moral vermek için. Yanına gittiğim zaman da beni adam gibi karşılamadı. Her zaman tuhafmış. Ben , ablam olduğu için hiç kondurmamışım.

Ablaniz sizi kiskaniyor.bu nedenle boyle davraniyor

Ablaniz sizi kiskaniyor.bu nedenle boyle davraniyor

39 yaşındayım. Bu yaşıma kadar emin değildim. Ama artık eminim. Kardeşler arasında problem olmaz değil. Herkes mutlaka ufak tefek yaşar . Ama bu kadarı da fazla değil mi? Kıskanmasa bu kadar çirkeflik yapamazdı. Diyet yapmaya başlıyorum. Hemen diyet yapmaya başlıyor. Başladığını da söylemiyor. Gizli gizli diyet yapıyor. Ben başkalarından tesadüfen öğreniyorum. Bu kadar basit konularda bile afedersin benimle sidik yarıştırıyor

aranızda yaş farkı çok mu bu kadın seni hiç kardeş olarak görmemiş ki bildiğin rakip görmüş ve hem savaşmış yarışmış nasıl kalbi bu kadar kötü olabilir bir insanın anlayamıyorum

2 yaş var. Yıllarca bunun yaptıklarını düşünmekten psikolojik yıprandım yaa. Aklıma gelip de bazen derin düşüncelere dalıyorum. Göz yaşlarıma hakim olamıyorum

39 yaşındayım. Bu yaşıma kadar emin değildim. Ama artık eminim. Kardeşler arasında problem olmaz değil. Herkes mutlaka ufak tefek yaşar . Ama bu kadarı da fazla değil mi? Kıskanmasa bu kadar çirkeflik yapamazdı. Diyet yapmaya başlıyorum. Hemen diyet yapmaya başlıyor. Başladığını da söylemiyor. Gizli gizli diyet yapıyor. Ben başkalarından tesadüfen öğreniyorum. Bu kadar basit konularda bile afedersin benimle sidik yarıştırıyor

Uzgunum ama ablaniz sizi kardesi olarak degil rakibi olarak goruyor.Diger insanlarla arasi nasil merak ettim.Bencil olarak mi yetistirildi acaba

2 yaş var. Yıllarca bunun yaptıklarını düşünmekten psikolojik yıprandım yaa. Aklıma gelip de bazen derin düşüncelere dalıyorum. Göz yaşlarıma hakim olamıyorum

ayy ablacım çok fena etkilemiş seni nasıl etkilemesin :ssz: ama bundan sonra yapabileceğin tek şey asla ama asla görüşmemek ve allaha havale etmek

Uzgunum ama ablaniz sizi kardesi olarak degil rakibi olarak goruyor.Diger insanlarla arasi nasil merak ettim.Bencil olarak mi yetistirildi acaba

Dışarı karşı çok yumuşak ve mülayim davranır. İnsanlar tarafından çok yumuşak başlı görülür. Ama içinde fırtınalar kopar. İç dünyasından geçenleri bir kendi bilir bir de Allah. Hiç kimseyi sevmez. Herkese bir kulp herkese bir tasma takar. Ve bu düşüncesini anlamak için onunla çok uzun zamanını ziyan etmen gerekir. Öyle bir iki görüşmeyle anlaşılabilecek gibi değil. Ben 40 yaşına geldim. Hala daha acaba o haklıydı da ben mi suçluyum diye kendimi sorgularım

ayy ablacım çok fena etkilemiş seni nasıl etkilemesin :ssz: ama bundan sonra yapabileceğin tek şey asla ama asla görüşmemek ve allaha havale etmek

Geri kalan ömrümü bunun yaptığı çirkeflikleri düşünerek geçirmek istemiyorum. Çünkü görüştükçe yaptıkları çirkeflikler de çoğalıyor. Şimdi görüşmüyoruz ya merakından kuduruyordur. Ne yapıyorum , nelerle uğraşıyorum , neleri hedefliyorum. Bunları bilmiyor ya kendini yiyordur. Benimle görüşmeden de duramıyor. Dedikodumu yapması için bizzat görerek şahit olarak malzeme toplaması lazım. Ama ömrümün sonuna kadar bir daha ona bu fırsatı asla ama asla vermicem. Kesinlikle onu Yüce Yaradana havale ediyorum.

Dışarı karşı çok yumuşak ve mülayim davranır. İnsanlar tarafından çok yumuşak başlı görülür. Ama içinde fırtınalar kopar. İç dünyasından geçenleri bir kendi bilir bir de Allah. Hiç kimseyi sevmez. Herkese bir kulp herkese bir tasma takar. Ve bu düşüncesini anlamak için onunla çok uzun zamanını ziyan etmen gerekir. Öyle bir iki görüşmeyle anlaşılabilecek gibi değil. Ben 40 yaşına geldim. Hala daha acaba o haklıydı da ben mi suçluyum diye kendimi sorgularım

icten paZarlikli yani.Insallah degerinizi anlar

icten paZarlikli yani.Insallah degerinizi anlar

Evet. Bu ifade ona çok uygun. O tam bir içten pazarlıklı. Ona gider fıs fıs fıs. Buna gelir fıs fıs fıs. Kime ne dersem ne sonuç ortaya çıkar? Kime ne fitne verirsem kim kiminle dalaşır , kim kiminle boğuşur? Sürekli kafasında bunların hesaplarıyla kitaplarıyla uğraşır.

Aslında o benim değerimi çok iyi biliyor da işine gelmiyor. İyi olduğumu farkettiği zaman daha bir hırçınlaşıyor

Evet. Bu ifade ona çok uygun. O tam bir içten pazarlıklı. Ona gider fıs fıs fıs. Buna gelir fıs fıs fıs. Kime ne dersem ne sonuç ortaya çıkar? Kime ne fitne verirsem kim kiminle dalaşır , kim kiminle boğuşur? Sürekli kafasında bunların hesaplarıyla kitaplarıyla uğraşır.

Aslında o benim değerimi çok iyi biliyor da işine gelmiyor. İyi olduğumu farkettiği zaman daha bir hırçınlaşıyor

Gormezlikten gelin.Gercekten cok uzuldum durumunuza ben dogum yaptgimda anneme keske kiz kardesim olsaydi bana yardim ederdi demistim.Ablaniz yigeninzi bile gormemis kendi cocugu var mi

Gormezlikten gelin.Gercekten cok uzuldum durumunuza ben dogum yaptgimda anneme keske kiz kardesim olsaydi bana yardim ederdi demistim.Ablaniz yigeninzi bile gormemis kendi cocugu var mi

Allahtan bir şey isteneceği zaman gerçekten hayırlısıyla istemek lazım. Ablam çocuğumu gördü görmesine de eller gibi gördü. Benim 8 yıl çocuğum olmamış. Teyzesin sonuçta. Bi kucağına al bi kokla değil mi? Nerdeeee....Kendi çocuğu var.

Allahtan bir şey isteneceği zaman gerçekten hayırlısıyla istemek lazım. Ablam çocuğumu gördü görmesine de eller gibi gördü. Benim 8 yıl çocuğum olmamış. Teyzesin sonuçta. Bi kucağına al bi kokla değil mi? Nerdeeee....Kendi çocuğu var.

Dogru soyluyorsunuz.Bosverin allah oglunuzu size bagislasin.Mutlulugunuzu kiskaniyor belkide.Icinizde olsa zarar vericek belki.Insanlar cok degisti artik en yakinlarimizdan aliyoruz darbeleri.:25:

Dogru soyluyorsunuz.Bosverin allah oglunuzu size bagislasin.Mutlulugunuzu kiskaniyor belkide.Icinizde olsa zarar vericek belki.Insanlar cok degisti artik en yakinlarimizdan aliyoruz darbeleri.:25:

Bugün evde kendi kendime bunun yaptıklarını için için düşünmeye öyle bir dalmışım ki....oğlum koltuklara tutunarak ayağa kalkmaya başladı. Birden yere düştü kafasını çarptı. Kafasını çarpma sesiyle , bağırarak ağlama sesiyle irkildim. Kendime geldim. Oğluma sarıldım. Bir yandan o bağıra bağıra ağladı , bir yandan ben bağıra bağıra ağladım. Hem oğlum için hem de yaşadıklarım için

ben abimle anlasamam derdim ama sizin derdniz daha buyuk.sanki doguda abi ayrımı yapan kız cocugu gibi.

Ben tabi ki cinsiyet ayrımına da karşıyım. Ama kendi durumumla karşılaştırdığım zaman yok böyle bir şey diyorum. Psikolojik o kadar çok yıprandım ki evde bazen kendi kendime konuştuğum oluyor. Ben öğretmenim. Okulda dersteyken bile bazen aklıma geliyor. İçime işledi yaptıkları. Rabbim sorsun hesabını

Bir gün dayımla oturuyorduk. Ablanla aranda ne oldu diye sordu. Dedim ben de kaza geçirdik gelmedi diye anlattım. Dayım ne derse beğenirsiniz. Sen erkeklerle sağda solda sürtüyormuşsun , o yüzden ablan kaza olunca gelmemiş dedi. Annem dayıma olayı böyle anlatmış. Öyle büyük bir şok geçirdim ki anlatamam , dilim tutuldu neredeyse. Dayıma dedim eşim gelince ona da söyle , kaza anında eşimle beraberdik , olayı sana o anlatsın dedim. Dayım , sakın annene anlatma bu anlattıklarımı dedi

Aradan epeyce uzun bir zaman geçtikten sonra bunları daha fazla içimde tutamadım. Annemle ablamla bir araya gelince sordum bunun hesabını. Siz dedim benim arkamdan neler konuşuyorsunuz? Beni hiç dinlemiyorlar bile. Sessizce inkar ediverdiler. Dayımla yüzleştiremiyorum da. Çünkü bana annene söyleme demişti. Ablam olacak şahıs gecenin 3ünde 4ünde çok sevgilisini gizlice evden kaçırdığına defalarca şahit oldum. Herşey bir tarafa 4 kez nişan atınca evli barklı iş arkadaşına sarmaya başladı , adam en sonunda bunu başından def etti. Anneme dedim ki ben de bunları dayıma anlatıcam. Kimin sürtük olduğuna dayım karar versin. Çıt yok. Dut yemiş bülbül gibi dinledi , inkar da etmiyor , sessizce dinliyor , takmıyor bile dediklerimi. Bunlar beni sırtımdan bıçaklamaya alışmışlar , yüzleşmek karakterlerinde yok

Back
X