- Konu Sahibi pink_dream
Genelde küçükler büyükleri kıskanır. Burada öğrendiğim kadar tam tersi olaylar da var. Ben farkmedim ama annemin ifadeleriyle kız kardeşim de beni kıskanıyor.Eee koskoca peygamber Hz. Yusuf'un başına gelmiiş bu kıskançlık olayı.
Böyle bitmesin dizisinin bir bölümünde de bir abla kızkardeşini çok kıskanıyordu, hatta anne ve babadan ilgi görmek için ayakları iyileşmesine rağmen tekerlekli sandalye de yaşamaya devam ediyordu, kız kardeşinin çocuğun kaçırmış ve nerdeyse bilerek ölümüne sebep oluyordu. Eniştesini hapse attırmaya çalıştı. Tek nedeni kıskançlık ve anne ve babanın daha güzel olan küçük kardeşe daha çok değer vermesi. Anne baba eşit davrandıklarını iddia ediyorlardı ama dizinin baş kahramını hiç bir zaman eşit ve adil davranmadıklarını da bir yandan aileye ispatlamıştı.
Sizde Hz. Yusuf gibi affedebilirsiniz, ve o var diye anne ve babadan vazgeçecek değilsiniz.
Hz. Yusuf a.s ile ilgili bir kitapta okumuştum. Peygamberler yaptıkları hataların bedelini mutlaka dünyada öderlermiş. Hz. Yakup (a.s) da oğlu Hz. Yusuf (a.s ) a karşı diğer evlatlarından daha fazla sevgi duyması ve bunu belli etmesi sebebiyle uzun yıllar cefa çekmiş , gözlerinden olmuş. Ne zaman ki Yusufun sevgisini Allah için adayabileceğini konusunda tam teslimiyet gösterdiği zaman , Cenabı Hakk kavuşmayı nasip etmiş.
Ben hiçbir zaman annemden babamdan vaz geçmedim. Ablam yüzünden defalarca azarlandım. Hak etmediğim muameleler gördüğüm halde yine de hep ziyaretlerine gittim , ellerini öptüm. En son yine ablam yüzünden bayram günü kocamın yanında , kucağımda çocuğum varken evden kovuldum. Artık sabredecek gücüm kalmadı . Bir daha gitmeme kararı aldım. Sabredecek dayanacak gücüm kalmadı. Onu affedecek kadar güçlü değilim. Affedemiyorum.