Fıtrati sakin olan çocuk ve üstüne üstüne gelen kabadyilar

çocuğunuza savunma dersi aldırın.. karete, tekvando ya da o tarz bir şey.. ona dokundukları an alsın vursun yere, başlarım üçüncü sinifina, konuşarak halledilmesine, empatisine..

Tam bunu diyecektim benden önce siz söylemişsiniz.. hem de hiç zaman kaybetmeden yapın bunu. bu günler unutulmaz ileride de sıkıntı yaşar. o aileleri de tehdit etmek lazım canımı yakanın canını yakarım diye. dellendim yemin ederim ya. öğretmenle de iyilikten anlamıyorsa anladığı dilden konuşun, bir eğitimci değilim ama olsaydım uyarımı dinlemiyorlar demek yerine ailelerini çağırıp çocuklar bu şekilde devam ederse kayıtlarını almak zorunda kalacaksınız derdim..

Bende savunma dersi aldirmanizdan yanayim. Benim kizim bu sene ilkokula basladi oncesinde tekvandoya yazdirmak istedim ama yasi tutmuyor diye kabul etmediler suan keske gidip ogrenmis olsaydi diyorum. Cunku cocuklar cok acimasiz olabiliyorlar yetistirilme tarzi yasadiklari ortami dusunmek bile istemiyorum. 6 yasindaki kizlar rezmen cete olmus durumda. Gecen gun benim kizimda sinirli sinirli geldi ve şu şu kizlar bogazimi sıkıyorlar dedi okulun bahcesinde de yere yatirip ustune cikmislar direk bogazina saldiriyorlarmis ben bunlari duyunca deliye dondum ailelerini aradim ogretmenin yanina gittim gorustum. Ogretmen takip etti ve sorun cozuldu. Simdi arkadas olmak icin yanasiyorlarmis. Gercekten cok can sıkıcı durumlar.

İlk is savunma ögretiyosun. Cocuklarimiz bu kadar kibar efendi yetistirecegim bir dönem de degiller.
Sana vurana sende vur derim her zaman. Bazi cocuklar sevilcek cinsten degil tövbelerim olsun.

Yine aradim kadını acmadi ama gruptaki yazılanları okuyor

Rahatliga gel
Valla ben bu konularda sinirli bir insanım gider okula cocuklari göstertir kulaklarini sertce cekerim.
Cinsel organa dokunmak hiçte masum degil empati falan gosteremem.
Maganda gibi cocuk yetistiriliyor yazıklar olsun.
Gecen komşunun cocuguyla ilgili daha ağır seyler olmus yazamiycam burda geldiler anlattilar yasal süreci başlattik.
Daha büyük cocuklar tabi sizinkinden üniversite.
Neyse sucu baba ustlendi o da avukatmis cnku kizinin hagb ' si vardi bunu ustlenmese onlar da aciklanacakti.

Sinirden catliyordum baktim kiz instagrama hakimin fotosunu koyup bizimkine yine yazi döşenmis.
Neyse sagolsun bunlari alarak sikayet ettim bu sferde simdi bununla birlikte 5 yilda yeni suc sayildigindan diger cezasida aciklanacak.
Bizim kiz evden cikamiyordu diğeri keyif peşinde.
Ye haltlari valla benim cocugum büyük bir hata yapsa savunmaya dahi gitmem.
Ebeveynlerde biliyor bence kendi yetistirdiginin ne oldugunu ondan ses çıkmıyor.

Gruba yazdım ... okkali bir mesaj ama kızlar yüreğim ağrıyor .ama evini biliyor oğlum uyanınca kapısına gideceğim

Kızım anaokuluna başladığinda bir gün gelip evde x bana vurdu dedi ki cumaydı o gün,o haftasonu hep durdu durdu söyledi bana vurdu diye hatta eşimde sende ona vur kızim dedi de eşime öyle deme diye söylendim.. Pazartesi öğretmeni ile konuştum ,görmedim dedi,normal dedim siz arkanızı dönünce vuruyormuş bugün gözlemlermisiniz dedim. Akşam kızımı almaya gittiğimde öğretmeni söyledi evet vuruyormuş,hatta bugun vurdugunda kızınız da ona vurdu,neden vurdun deyince sen bana hep vuruyorsun demiş kiza. O son oldu. O gün bugündür altta kalmıyor kızım.
Baslarda istemedim ama yapacak birşey yok,,kendini savunmak zorunda. 3 yaşında çocuk bile öğretmenin görmeyeceği şekilde vurabiliyorsa ,demek ki doğrusu bu dedim.
Sonuçta biz çocuklarımızı kimseye zarar verme vurmak kötüdür vs diyerek yetiştiriyoruz ama maalesef her aile aynı mantalitede değil. Dolayısıyla zarar gören bizim çocuklarımız oluyor. Artık umurumda değil ona zarar veren olursa altta kalmasın. Ben cocuğumu itilip kakilsın diye göndermiyorum okula.
Yerinizde olsam okul müdürüne kadar giderim. Ne demek aileleri birşey yapmıyor? Oldu o zaman gücü yeten gücünün yettiğini sabah akşam dövsün. Okul orası,gerekirse ceza verilir bir şekilde halledilir.

gidin okula müdüre şikayet edin o da olmadı mı gidin ilçe milli egıtıme yazın cimere ....

Birgün çocuğum olsa homeschooling falan yaparım sanırım. Etraf çok tuhaf, o çocukları yetiştiren ailelede asıl sıkıntı. Telefona çıkmadığına hiç şaşırmadım.

Gidin okulu birbirine katın bence. Yaptıkları şeyin ciddiyetini öğrensinler.

Valla okurken kalbim sıkıştı icim daraldi. Diğer veli ne dedi. Gruba yazin cinsel organı sıkmak nedir . Çocuğa zarar verebilirler bu artik taciz boyutuna gelmiş. Yarin babasıyla gidin okula müdürle konuşun gerekirse savciliga gidin 3. Sinfita giden cocuk 9 yaşında olur aşağı yukarı bu nasil igrenclik . Büyüğünden korumaya calisirken el kadar bebedende koruyacaz. Gruba yazin savciliga , polise gidecem diye gidinde

Gruba "mesajları okuduğunu görüyorum, hemen beni aramazsan olacaklardan sorumlu değilim" yaz.
Tırsıp arar.
Cinsel istismardan şikayetçi ol.
Olayı büyütebildiğin kadar büyük. Büyük yerde tanıdık dayı vs varsa okul idaresini de tutuştur.
Çocuğu da arkadaşların dediği gibi savunma sanatı vs kursuna gönder.

Acilen bir devlet hastenesine gidip darp raporu alın.Ayrıca ruh sağlığının bozulduğuna dair de bir rapor.Çok ciddiyim.Benzer bir olayı biz yaşadık malesef.Okulla konuştum akran zorbalığı diyebilmem için sürekli olması gerekir dedi.öğretmen uyardım daha ne yapayım dedi.veliyi aradım ne var büyütecek evde de bizi döviyirrr dedi.Darp raporu alıp Okula ve aileye dava açtım.sonra sırayla davanızı geri çekin diye yalvarmalar eşliğinde sorunu çözdük malesef

Maalesef eskiden amerikan filmlerinde izledigimiz akran zorbaligi bizde de cok yayginlasti
Kiyamam kuzuya cok etkilenmistir , savunma sporuna baslatin oglunuzu yasi da ideal , karate tekvando vs olur cesit cesit kurslar var
Saldirmayi degil ama kendini savunmayi ogrensin
Ve mutlaka bir pedagog yardimi alin , cunku olay sadece fiziksel degil icinde psikolojik siddet de barindiriyor , en iyi cozumu pedagog sunar size

Bende boyle vahsi cocuklardan cok cektim , benim oglan kendini savunabiliyor fiziksel olarak ama psikoloji kismi insani perisan ediyor

Oğlunuzu kendini savunması için teşvik edin. Gidip başkasına saldırması gerekmiyor ama kendini korumak için korkmadan saldırabilmeli..

Karate, judo, tekvando gibi sporlara yazdırın.
Depresyona girmesine izin vermeyin..

Sasirmamak lazim bu Cocuklar büyük ihtimal oturup Aksamlari normal de Yas Siniri olmasi gereken siddet icerikli Dizileri (Cukur, Sen anlat Karadeniz) izliyor, bilincsiz Seyirci Türk Ailelerimiz de Cocuktan cok o Diziye konsantre oldugu icin bu Cocuk etkilenir aynisini yapar demiyor. Bir diger Tür de sussun diye Cocuklarin eline Cep Telefonunu Tableti dayayan Aileler. Kardesim orta okuldayken de Isid'cileri taklit eden Cocuklar oluyormus okul kirmizi alarm verdi resmen ve sikayetci oldular.
Bütün Yasal haklarinizi kullanin derim, Cocugunu dizginlemiyor hatta telefonlara bile cikmiyorsa haktir o Kadina.
Cocugunuz icin de bir cok Kisinin yazdigi gibi özgüveninin yerine gelmesi ve kafa dagitmaya birebir oldugu icin Savunma Sporunu öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…