Fıtrati sakin olan çocuk ve üstüne üstüne gelen kabadyilar

Servise binip cocuklari azarlarim hatta evlerinde onlarla inip kapiya dikilirim .Acmayan bayan kapiyida acmasin bakalım.

Okul kapisinda cocuklari bekledim azarladim tirsmadi cevap verdi tmm dedim evine geliyorum yürü .Özur diledi bitti tenefuslerde cocuguma hep iyi davrandi .
Oglum cok uysaldir .Kimseyle tartisma derim ama sana vuran olursa sende patlat diyorum .
Karşidaki dövsün dursun anası ilgilenmesin .Artik sende vur oglum derim yani .

Öğretmen pasif kalmış,kalmamalı.
Ortalığı ayağa kaldırmalık konu.
Bugün bu kadarını yapan çocuklar yarın bir adım daha ilerler.
"Çocuk" deyip geçemiyorum maalesef, çünkü bazı ebeveynler çocuk değil haydut yetiştiriyor,burada da öyle.
Bakınız ilgilenmemişler bile.
Benim çocuğum birine zarar verse o ailenin kapısında yatarım deyim yerindeyse.
Şikayetçi olmakla tehdit edin,hatta eğer gerçekten vurdumduymaz insanlarsa şikayetçi olun bile.

psikolojik vakalarla basetmesini cocuklarimiza ogretiyoruz da bu bariz siddet,
ve 2 kisiye karsi bir kisi, savunma sporu bilse bile kendini koruyamayabilir.

burada cok ciddi bir yetiskin sorunu var bence, olay serviste olmussa bunlar yasanirken hic bir yetiskin sahit olmuyor mu olaya, servis soforu veya gorevlisi?
ya da sinifta oldugunda illa ogretmen fark eder, birebir degil cunku mesele grup kavgasi var.
o yuzden bence ogretmenle servisle vs konusmak gerekir,
eger ki serviste sofor disinda gorevli yoksa, ben olsam servis kullanmasina izin vermezdim bir de.
Okulda da ogretmen ve nobetci ogretmen bu gibi vakalardan sorumlu, yanlis bilmiyorsam, yine onlara gitmek gerekir.

Yine aradim kadını acmadi ama gruptaki yazılanları okuyor
Cok üzüldüm sinirlendim... madem gruptakileri okuyup telefonu acmiyor aç agzini yum gözünü saydir valla o kadına grupta medeniyetlik bi tarafi kalmamis bu olayın.suç o çocukta değil ailelerin de şiddetin tehditin özel bölgeye dokunulmamasi gerektiğini aile öğretmesi gerekiyor ogretmenle de konuşun yüz yüze baktiniz olmuyo okul veya sinif degistirin

benimki de cok icine kapaniktir,
bu huyunu bildigimiz icin hep acmaya calisiyoruz.
bir de simdi irkcilik sorunumuz eklendi tam oldu,

ama biz konustukca aciliyor,
gecen okulda dalga gecmisler adi ile, adinin sonuna bir sey eklemisler,
once okulla konussak mi falan dedik,
sonra dedik bu cocuk bunu hep yasayacak, kendi basetmesini ogretelim,
konustuk vs, sonra kendisi ben de onlara isim takayim diye onerdi, biz de destekledik,
simdi artik bana oyle demiyorlar diyor :)

ben de fiziksel siddetten korkuyorum, cunku basedemez, ne yapacgini da bilemez sanirim.

Tekrar yazin ben sizi aradim acmiyorsunuz ama okuyorsunuz bu bir taciz .Beni aramazsaniz polise gidiyorum deyin .
Evdeki tacizci cocuk epey zor durumda kalir hicbirsey olmasa bile .
Birdaha kimseye dokunmaz terbiyesiz .

Bu çocuklar nasıl ailelerde yetişiyor ailesi nasıl terbiye vermiyor anlamıyorum.
Bunları iyice korkutmak gerek. Gerekirse polis gelip uyaracak.
Bende 3. sinifta boyle pislik çocuk yüzünden ölecektim. Başkan yardımcısiydim bilirsiniz teneffüslerde tahtaya isim yazılır. Çocuk küfürlü konusuyor diye tahtaya yazdım sürekli yazıyorum çünkü her çocuğa vuruyor küfür ediyordu, tabi öğretmen de ona kızdı. Çıkışta göreceksin diye tehdit etti, inanın iri yari erkek çocuğu boğazımı sıktı yere düştüm öldürcem seni diye devam ediyor sıkmaya inanin ölüyorum sandim nefes alamadim. Kız arkadaşım var yanımda bağırıyor sonra bi öğretmen gördü bağırdı yanımıza gelirken çocuk kaçtı evine gitti. İyiki öğretmen de o yoldan gidiyordu.
Diğer gün öğretmenimize söyledim artik öğretmen baş edemedi ellerini tuttu çocuğun, bana cabuk vur suratına dedi vurdum yavaş değil hızlı dedi bi daha vurdum hayır daha sert dedi. Son kez çok hızlı vurdum sınıfın önünde yaptirdi bunu öğretmen ve sonunda inanın o çocuk kimseye bulaşmadı herkesin önünde rezil olunca utandı kıpkırmızı kaldı. Dayağa her zaman karşıyım ama herhalde bu çocuklar aile içinde dayakla eğitildiği için dayaktan anlıyor. Aklıma geldi o günler. Ailelerin de umrunda değil bunlar laftan sözden anlayacak tipler degil.

ah canım benım ya
abım savunma egıtımı almıs bana da ogretmıstı boyle durumlarla karsılasırsam dıye
uzak dogu sporlarına yonlendırın derım cok cıddıyım
kendıne guvenı gelsın oyle yapanın elıne bır carpsın soyle ıncıtsın neden yaptın dıyenlere benı tacız ettı tacız ettıgı elıne vurdum desın

her ınsan karakterıyle dogar kendı mızacıyla dogar aılelerde onu destekler veya torpuler
gelecegın sapıkları yetısıyor buna goz yuman anne basına geleceklerden habersız
acıyorum oyle aılelere cok yazık kendı kendılerını ne duruma dusuruyorlar

cok gecmıs olsun konu sahıbı

Sinirlerim bozuldu .
6aylık bir oğlum var ve böyle şeyler okuyunca korkularım artıyor. Şuna bile çıldırdım resmen asabım bozuldu yavrum ne kadar üzülmüştür . Madem grupta yazılanları okuyorlar sizde açık açık yazın gruba diğer velilerde bilsin bunları belki o zaman utanırlarda çocuklarına zorbalık yapmamaları gerektiğini öğretirler .

Aradim konuştum engelliyimis kadın ..pek konuşmasında bişey anlamadım açıkçası...tamm tamm deyip sustu kadın yarın okula ve rehberlik servisine gideceğim

Yazdım gruba isim vererek bir zahmet okuduğunuz gibi telefonu açmayı da becerebilseydiniz dedim

Çok üzüldüm durumunuza içim cız etti. Erkek çocuğu bu konulardan daha çok etkileniyor size tavsiyem öğretmeni tekrar arayın velilerden bişey çıkmadığını bundan sonra çocukların karışma durumu olursa MEB in şikayet hattını arayıp sizin ve velilerin konu ile ilgilenmediğini söyleyerek şikayette bulunacağınızı söyleyin. Bakın bakayım bir daha o öğretmen üzerine düşen sorumluluğu nasıl yerine getirmiyor. MEB 3 iş günü içinde size dönüş yapacaktır kesinlikle

bu tarz cocuklara pedagoji falan sokmez, bunlar ogrenilmis hareket, ogretmen goz actirmiycak o cocuklara, mudurle mutlaka gorusun, rehber ogretmenle gorusun cocuklarin ailelerini okula cagirsin, konussun. ben sinifimda boyle cocuklara asla musamaha gostermem, yaramazlik kavga ayri sey, taciz bu cocuklarin yaptigi, olayi büyutebildiginiz kadar buyutun.

çocuğunuza savunma dersi aldırın.. karete, tekvando ya da o tarz bir şey.. ona dokundukları an alsın vursun yere, başlarım üçüncü sinifina, konuşarak halledilmesine, empatisine..
Bir çoğumuz böyle düşünüyoruz ama ifade edemiyoruz işte

Benim oğlumda sakin bir çocuk ana sınıfında 1.sınıfta falan çok ezildi bizde tekvando ya yazdırdık şimdi özgüveni geldi sınıfta birisi elini kaldırmış havada yakalamış bir daha kalkarsa bu el yere sererim seni ama tercihim bu değil demiş öğretmen söyledi naif yavrum kavga etmek istemiyor ama mecbur kalırsa savunur kendini sizede tavsiye ederim pısırık lık tan çıkarıyor bu tarz sporlar özgüven geliyor

90li yillarda çocuk olmak bu kadar zor değildi. Şimdi parka iniyorum. Ağzım açık kaliyor. Çocuklar maalesef hep cinsel içerikli şakalar, cezalar yapıyor. Birbirlerinin orasına, burasına elliyorlar. 8,9 yaşındaki çocuklar sevgililikten bahsediyor. Sen onun sevgilisi misin falan diye. Görünce, duyunca çok üzülmüştüm. Bunun en önemli faktörü maalesef medya, birbirinden saçma diziler. Çocuklar hep saf kalsa böyle olmasalar keşke. Çok uzucu yaaa

Maalesef duyarlı çocuk yetiştirmeye bile korkuyoruz. Savunma sporlarindan birine gönderin. Kendine güveni gelsin. Resmen akran zorbalığı bu. Nerede incitemeyecek çocuk var onu da hemen anlıyorlar. Nasıl bir algı nasıl bir yetiştirilme ise. Yani çocuk o da tamam çocuk da çocuk diye hiç mi duracağı yeri göstermez anne baba anlayamiyorum.

Öğretmen aradı.gruptaki mesajı silin ben bizzat ilgilenecegim dedi.o açmayanin babası şiddet eğilimli deid biliyorum konuşsam o çocuk şiddet görecek .ailesi normal değil dedi??normal değil ne demek arkadaşlar anlamıyorum ben o zman o çocuk neden dünyaya geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…