Fıtrati sakin olan çocuk ve üstüne üstüne gelen kabadyilar

Eşimin oğlu da benzer zorbalıklara maruz kalmış ve bu zorbalıklar kademeli olarak artmış.
Bahsetmedi, anlatmadı dediğiniz gibi fıtrat ile ilgili içinde yaşayan bir çocuk. Olayı tehdit ve okul çıkışında dayağa kadar vardırmışlar. Bahsettiğim çocuklar daha 13 yaşında
Kolunda, bacağında vücudunun muhtelif yerlerinde aralıklı olarak morluklar görüyordum düştüm, çarptım diyordu.
Sonunda olay patladı ve ben okulu birbirine kattım. Önce rehberlik, sonrasında müdür yardımcısı, müdür ayırt etmeksizin hepsiyle görüştüm şikayet dilekçesi yazdım. Karşı tarafın velisi yüzü yırtık bir vatandaştı. Benim çocuğum özel eğitim öğrencisi okuldan atamazsınız çekeceksiniz dışında bir çözüm sunmadı. Bu sene sınıf değişikliği yapıldı. Geçen yıl baya zordu Allah yardımcınız olsun.

İnanın sinirlerim boşaldı ne olur sessiz kalmayın çocukta travma olmasın özel bölgesini sıkmak ne demek? Yalnız bırakmayın konuşun anlatın ortalığı ayağa kaldırın gidin sınıfa ya da acil toplantı düzenlesin öğretmen özür dilesinler herkesin önünde sakın sessiz kalmayın.

zorbalık yapan çocuklar özel eğitim öğrencisi olabilirler mi?

Bence silmeyin mesajinizi. Size o mesaji yazdirincaya kadar mudahale etseymis olaya.

Ben anlamıyorum böyle sorunlarda neden öğretmenle konuşuluyor. Öğretmen ne yapsın arkadaşım!? Ha dersin dikkat et ve durumu raporla o ayri ama gideceğin yer okul idaresi yani müdür. Aynı zamanda gidip konuyu yargıya taşıyacaksınız ki hem diger çocuklara ders olsun hem diger ailelere.

çocuğunuza savunma dersi aldırın.. karete, tekvando ya da o tarz bir şey.. ona dokundukları an alsın vursun yere, başlarım üçüncü sinifina, konuşarak halledilmesine, empatisine..
Aaaaaynen öyle.
Şimdi"amaa şiddet kötüü,bunu nasıl söylersiiin"diyenler olur ama,benim oğlum aynı şekilde eve gelip,yorganın altında öfkesinden saçlarını yolarken"sen kavga başlatma,ama sana vurana da altta kalma,ne yapıyorsa aynısını yap,can nasıl yanarmış öğrensin"demiştim.
Bir kaç gün sonra,"yine beni itti,ben de ittim,yere düşünce şaşırdı,benden beklemiyordu"dedi.
Ve o çocuk bir daha bulaşmadı.
Çocukları nazenin yetiştiriyoruz,sonra kendini koruyamıyor,o kadar da centilmenliğe gerek yok.

valla yanlis ama o yas civari guclu bi tanidik cocugu varsa korkutsun digerlerini:
ben kardesimle ayni okuldaydim, boyle zorbalik yapanlari bi iki dovdum bi daha da olmadi.

ama yetiskin bi birey olarak siz sadece konusabilirsiniz cocuklarla.

Ay çok üzüldüm
Kıyamam kuzum
Benimde iki tane oğlum var ve hep onları düşünüyorum offf offf

Benim çocuğumun psikolojisini böyle yaralayanı çocuk olarak görmem ben ve ailelerinden ses yoksa önce o çocuklara saldırırım.

Madem gücü yeten eziyor mantığında büyüyorlar benim gücüm daha çok yeter.

Onların iki katı cüssemle bi çemkiririm bağırırım sıkıştırırım canilikse canilik, cezaysa ceza hiç kurusabakmasınlar.

Yarın okula gidin bence

Bir ogretmen ve bir anne olarak yazıyorum..malesef gunumız sartlarinda cocugumuza savubnma yönetemlerini kendini ezdirmemeyi ögretmek onlari güçlü yetiştirmek durumundayız.
Gerekirse oglunuzu savunma sanatları kursuna yollayın..ve ona bu yöntemleri sadece kriz anında ihtiyaç duyacaģi zaman yapması gerektigini anlatın..
Çocuk disaridaki kötü olaylara karşı kendini daha guclı hissetneli.
Şuanki durumunuza gelince oglumuz kendini savunamama psikolojisinin ezikliğiyle yaşıyor acilen duruma el atın.
Gidin o çocuklari bulun ve ailelerine ulaşın,gerekirse polise gidin ve o çocukları bu hatayi yaptıkları içın pişman edin..edin ki oğlunuz ömür boyu bu travma altında yaşamasın.

Ne yazdınız gruba? diğer veliler hiç destek vermiyor mu? umarım destek veriyorlardır, dışlayın bakalım. bugün sizin çocuğunuza yarın onların çocuğuna
Dışlansa ne olur, öyleleri hep dıştadır zaten,okulla işbirliğindeki bir ailenin çocuğu sanmam ki böyle olsun.Çocuklarımın okuldaki bazı arkadaşlarının ailelerini hiç tanımıyorum,çünki bir kez bile okula.gelmediler.

Çok kötüyüm suan inanin ..artık çocuk büyütmek çok zor .
Kıyamam ya çok üzüldüm.gerekirse okul müdürüne gidin.öğretmen laf anlamıyorlar diyerek kenara çekilemez.laf anlatamıyorsa orada durmasının bir anlamı yok.okul sadece öğretim değil aynı zamanda eğitim yeri.oğlunuza onun arkasında olduğunuzu hissettirin.

Oglunuzu tekvando kravmaga gibi kendini koruma sporlarina yonlendirin.
Eger pisligin teki bu denli cirkince rahatsizlik verir ozel bolgesini vs cekistirirse yapistirsin agzina tekmeyi.
Biz saclarinin teline kiyamayalim, onlar zorbalik gorsun oldu..
Bazi cocukla malesef konusmak fayda etmiyor, oyle arsizin anladigi dili konusacak cocuk yoksa cok ezilir.

Bu cinsel taciz. Ayni şey bir kiz çocuğuna yapilsaydi ve biri vajinasini elleseydi hakli olarak yer yerinden oynardi.

Ben olsam polis, savciya felan giderdim ve dava açardim. Hem hiç değilse aile biraz korkar. Okulun birşey yapmayacağini bildikleri için rahatlar.

Öncelikle çocuğunuzun ne yaşadığını çok iyi anladım çünkü ben de kardeşim de benzer yapıda çocuklardık ve bu tarz zorbalıklara maruz kaldık maalesef. Kardeşimin öğretmeni çok ilgili bir bayandı ama gene de oluyordu maalesef bazı çocuklar gerçekten çık sıkıntılı oluyor. Hatta okuldan uzaklaştırılmıştı çocuk öyle hatırlıyorum.

Ben yaşadığım hiç bir şeyi aileme anlatmazdım, ilgilenmeyeceklerini bildiğim için. Her türlü sıkıntımla kendim mücadele etmeye çalıştım küçücük yaşıma rağmen.

Sizin gibi ilgili velileri görünce hem çok seviniyorum hem de içim acıyor yalan değil...Ben beni taciz etmeye çalışan kişiyi bile korkumdan aileme söyleyemedim...

Beni de ilkokulda ezmeye çalışırlardı. Soruna çözüm bulamıyor ailen. Karşı tarafın ailesi uğraşsa bile çocuk aynı. Bir gün yine gözlüğümü düşürdüler yere saçımı çekerken bilerek olmasa da üzerine bastılar, her zaman ki gibi erkek tuvaletine kaçtılar tepem atık geldim eve surat beş karış. Abim noldu dedi. Anlattım. Ben de alfa bir insanım. Evet kibarımdır dışarıdan çıt kırıldım dururum falan ama oldum olası susamam, sessiz kalamam, kendimi savunurum ama sırf ailemi utandırmamak için susuyorum. Abim dedi ki, bir daha sana vururlarsa karışırlarsa sen de aynı şekilde karşılık ver. Abime yapamam annem kızar falan derken bir de üstüne akşam annemden azar işittim gözlük ipini niye takmadın diye. Bir de dört göz dört göz diye sürekli dalga geçiyorlar. Onlar yüzünden gözlüğümü takmazdım bazen. Öğretmene de şikayet ediyorsun tek ayak üzerinde bekletiyor yine aynı. İki gün sonra saçımı örgümden kantinde öyle bir geri çekti ki Hakan, çok kötü bağırdım bir de dört göz diye alay edince düştüm peşine erkekler tıvaletine girdi bu sefer bende girdim ne oldu nasıl oldu bilmiyorum gözünün üzerine indirdim yumruğu al sana üç göz diye cırladım çıktım tuvaletten. Gözü mosmor oldu. O günden sonra da bana bulaşmadılar. Pişman değilim. Bugün olsa yine aynısını yaparım. O günden sonra kimseye kendimi ezdirmedim. Kimse cesaret etmedi zaten ortaokula kadar. Ezmeye çalışana da aynı şekilde karşılık verdim. Çirkeflikse çirkeflik.

o anneleri tekrar arayıp eğer bir daha çocuğuma vurulup cinsel bölgesine dokunulursa bunun acısını sizden çıkarırım diye sert şekilde uyarın. ne demek ya bazı anneler fazla vurdum duymaz oluyor.

bence aile telefonu açmıyor, öğretmen artık söz dinlemiyor'un çok üstünde bir olay yaşamışsınız, olayın peşini bırakmayın, annesine söylenen çocuğun bi üst aşamaya geçmeyeceğinin garantisi mi var? oğlunuzu da bu ara yalnız bırakmayın.

Şimdi düşündüm de benim çocuğuma yapılsa ortalığı yıkarım yetistiremiyorlarsa alsınlar okuldan yada siz alın çocuğunuzu o sınıftan ortam dan psikoloğa götürsünler adam gibi yetistirsinlwr çocuklarını

Kesinlikle öyle bir şey yapmayın.
Öğretmen tutuşmuş belli ki. Baştan ilgilenseymiş. Başkasının çocuğunun dayak yiyecek olması üzerinden vicdan yaptırıyor aklınca. Annenin engelli olması da sizinle alakalı bir durum değil. Aklıyla oynuyorlar insanın. Cazgır olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…