Fizik yapamıyorum !

xyaseminx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
1.614
559
198
Sorunum FİZİK.Alanım sayısal ama yapamıyorum.Biyoloji ve Kimya iyi.Matametik ve Geometrim de iyi gidiyor.Ama bu fizik yok mu bitiriyor resmen beni.Denemedigim yol kalmadı.İnternette videolar bile izledim ama olmayınca olmuyor.Dersaneye de gidiyorum o da olmuyor.
Okulda çok basite indirgeyerek anlatıyorlar ama testler böyle değil.Okulda en yüksek fizik ortalamasına sahip ben sınavda yapamıyorum.Böyle bir sorunla karşılaşan ve başarıya ulaşan varsa yardımcı olabilir mi ? En azından bir çalışma stratejisi.Yoksa yapamıcam sanırım.Test kitabıyla bakışıyoruz kaç saattir.

bende fizik özürlüydüm valla ben yetenek olduğunu düşünüyorum artık sonradan kazanılan bişey olduğna inanmıyorum en büyük tavsiyem mf4 ten alan seçme olabilir maesef

Meslek liseliyim ben.Kimya Öğretmenligi istiyorum.En büyük puan katsayısı Fen'den.Ee Haliyle fizik yapabilmem şart.

Meslek liseliyim ben.Kimya Öğretmenligi istiyorum.En büyük puan katsayısı Fen'den.Ee Haliyle fizik yapabilmem şart.

Yapabilmen güzel olur tabi ama kimyayla dengeleyebilrsin bir şekilde
Benim gibi mühendis düşünüp de yapamayanlar düşünsün kara kara
Çok dert etme,yavaş yavaş yol almaya çalış

Bugün de dersanede tamamla bu eksikleri niye yapmadın dedi.Zevkimden yapmadım sanki.
Konu anlatımlı kitap aldım.Ondan baslıycam artık yavaş yavaş.
Bir önerisi filan olan olursa Lütfen söyleyin

fizik yapamamaktan oturu sayisaldan cikip tm ye girdim bu sene. anlatanina bagli bence fizigi anlamak, farkli hocalardan dinleemek isine yarayabilir bence.

Yarın sınav var ne yapcam bakalım
Umutsuz olmak da istemiyorum ama kendimi şartlamışım sanırım yapamam diye..

Ahh canım bende bu sorundan muzdaribim malesefki hiçbir çözümü yok yani ben 2.5 senedir çözümünü bulamadım Olmayınca olmuyor benim ilkem bu oldu artık 'istesen yaparsn' lafları palavra :82: yapamıyorum işte :84:

lise hayatım boyunca tek bir şey bile anlamadığım tek ders fizik oldu. ne biliim mat2 de bazen zorluyodu ama fizik işkence gibi ders :18: bi de fizik hocalarım genelde emekli olan, dersi işlemek olsun diye işlemiş olan tiplerdi..mezun olduğumda oh bee derken üniversitede bi dönem karşıma çıktı ayy dedim senden hiç mi kurtuluş yok ya
neyse ünide altta kalmaması için mutlaka o dersten geçmeliydim, hoca bi kitap aldırdı, bütün formülleri ezberledim ve o kitaptaki bütün çözümlü soruların çözümünü -tabii ki mantığını da anlamaya çalışarak- ezberledim. nerdeyse çoğu sorunun çözümünde gidiş yolunu biliyodum. hatim ettim resmen kitabı sınavdan geçtim ve bi daha fizik mizik yok hayatımda inş yani ben öyle umuyorum.. ezber güzel bişey mi, tabii ki hayır. fizik zaten sayısal, formüllerin bile mantığı var, ezbersiz yapmaya çok çalıştım ama olmadı, başka yol bırakmadı napiim
inş fizikle sorununuzu halledersiniz kızlar

Merhaba bende mezun kategorisinde öss ye hazırlanan anadolu lisesi sayısal çıkışlı bir öğrenciyim lise 2 de fen bölümünü sadece ailem istediği için seçmiştim halbukı avukat olmak en buyuk hayalımdi ..
herneyse lise 2 ve 3 te fizik derslerini roman okuyarak geçmiştim takı 12. sınıfa geçene kadar unversite sınavında fizik çıkacağı o yıl aklıma dank etti ..
aslında itiraf etmelıyımkı fiziğin 'f' sini bile yapmayan ben hırs yaptım hocalarımla diyalog kurarak bana bu fiziği öğretn dedim hem okulda kı hocam hemde dersanedekı hocalarımla en baştan ilklerden başlayarak hallettık şuan fena sayılmam ama gerçekten yapılıyormuş ..
hattta lisedeki fizik öğretmenım yıllığıma şunu yazmıştı ..

'Küçük bir kızın 3 ayda neler başarabileceğini herkese gösterdin ... şimdi sıra 2. sinde hayatın boyunca mutluluklar '.. : ):):):

maalesef fiziği halledebilmek için çok fazla zamana ihtiyaç var şöyle ki ilk olarak hoca çok önemli anlattıklarını tamamen anlıcaksın tabi bu kişiden kişiye göre de değişiyor yani benim çok iyi anladığım hocadan başkası hiç anlamayabilir hocadan anladıktan sonra çok çok pratik yapmak lazım ben fiziği son seneye bıraktığım için zaman kalmıyordu fiziğe o kadar zaman ayırmaya çünkü fiziği halletmeye çalışırken diğer derslerden baya taviz vermen gerek bu da akıl karı değil yani. Kısaca son sene halletmeye çalıştım pek olmadı yani çünkü fizik zaman ve sabır istiyordu ve bendede onlardan yoktu.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Bugün sınav vardı sonuç hüsran.Gerçi herkesin öyle ama.Fizik zor bir ders.Bu konuda hemfikiriz anlaşılan.

Ahh o fizik.Bir dersi çok iyi anlayıpta sınavlarında başarılı olamadığım tek derstir kendileri.Dersane hocam çok iyi anlatırdı konuları bende çok iyi anlardım ama iş oturup soru çözmeye gelince tıkanıp kalırdım hiç başarılı olamadım o yüzden.Üniversiteye geldim orda bile 2 dönem karşıma çıktı.1. dönem ezberleyip geçtim (zar zor)2. dönem zaten biyofizikti yarı sözel şekilde gördük sözel soruları yaprım sayısal soruların bazısını yapıp geçtim dersten BB düşmüştü zaten oda Sadece biyofizikte başarılı oldum.Tek verebileceğim tavsiye fizikten korkma,çalışmaktan sıkılma(yapamıyorum ya ben bu dersi diyip sakın bırakma ipin ucu kaçtı mı kaçıyor)ve çözümlü soruları incele kendine çözümlü fizik testi al çözümlerinden nasıl gidileceğini incele zamanla benzer sorular karşına çıkınca aa o soruya benziyor böyle gidilir demeye başlarsın.Ben bunu yapamadım tabi çünkü pes edip ipin ucunu bırakmıştım.

Aslında konuyu anlıyorum ama soru çözemiyorum.Sorsalar anladın mı konuyu ? Evet. Soru çözebilir misin ? Hayır.

Aslında konuyu anlıyorum ama soru çözemiyorum.Sorsalar anladın mı konuyu ? Evet. Soru çözebilir misin ? Hayır.

canım bence al hocayı yanına beraber çözün .. hocAyı boş bulamazsan ( ben lisedeyken böyle yapardık) sınıfın çalışkanları bellidir. git yanına.hadi beraber çözelim de. oturun çözün. ben böyle böyle konularımı halletmeye çalşmıştım. beraber çalıştığımız için daha böyle sindirdim sonuçta hocayla bi öğrenci yaklaşım farkından dolayı daha sıcak bi ortam oluşur.

ama önce vaktini filan sor yada gönüllü mü öğren.. değilse ikinize de yararı olmaz bunun. sağolsunlar çok yardımsever bi arkadasım vardı. erkek filan ama iyi anlaşırdık. çok sorumu çözmüştür.. şuan ege dişte olması lazım ..

Meslek liseliyim canım ben.Konuyu ne kadar aşağı indirgeyerek anlattıklarını tahmin et yani Pek Üzerine düşmüyorlar okulda.Dersaneye gitmesem yine toplarlayamazdım ben okulda verilen eğitimle.Okuldaysa derslerim çok iyi.Sınıfta iki kişiyiz çalışkan.Yani gelip bize soruyorlar.
Önümde 6 ay var başladım şimdi.Umarım yol katedebilirim.Olmadı ya da Kimya-Biyolojim iyi .Onları arttırmam lazım.Fizik ne kadar olursa artık

dersanedeki hocalar mı yoksa okuldaki hocalar mı ilgilenmiyor

Hayır dersanede değil.Dersane çok yoğun oluyor onu da denedim.
Okuldakiler ilgilenmemek değil de konuyu tam olarak ayrıntılarıyla anlatmıyor.Dersanede her türden soru tipini görürken okulda sadece yüzeysel işleniyor.
1-2 soru çözüp bıraklıyor genelde.Her okulda böyle değildir ama.Şimdi de son sene kalmasınlar bari sınıfta diye tolerans gösterilecek bazı öğrenciler için.

Son düzenleme:
Fizik dersi benim için ilk başlarda kabustu çünkü öğretmenimiz berbat bir adamdı sonra üniversiteli bir kızla çalışmıştım ve bana o kadar sevdirmişti ki fiziği harika geçmişti sınavım ve hala severim. Tavsiyem güzel anlatımlı birinden öğenmen bire bir sihir gibi birden ben neden yapamıyormuşum ki diyeceksin. Tanrım yolun başındaki öğrencilere yardım etsin. Yaşadıklarınızı yaşadım ama sonrası çok güzel olacak buna kanalize olun.

anladım canım .. peki sen rica etsen e 2 çalışkanız dedn ya boş derslerinde konu anlatmasını isteyin..
o boş bıraktığında saatlerinizi değerlendirin soru sorun konu anlattırın ..
değilse böyle olmaz.. dersane de yoğun oluyor diyorsun ya bizim de öyleydi gecen sene bu sene daha küçük bi dersane seçtim final ama o kdr fazla değil öğrencisi. dersaneye para ödüyorsun sen. ne kadar yoğun olursa olsun. oradakilerin hepsiyle eşitsin. sende yararlanma hakkına sahipsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…