• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fiziksel görünüş önemli mi ?

bence fiziksel görünüş de önemlidir..
ben hoş bir bayanım ve yanımda taşıdığım erkeğin de yanıma yakışır olmasını isterim:dilcikar:

ilk tanışmalarda önemli oluyor.
insan içi ısınırsa görüşmeye devam ediyor .
sonra onu tanımaya çalışıyor seviyor aşık oluyor.
sonraki kısımlarda çokda önemli değil bence.

tabiki önemli...neden önemli olmasın ki...sadece aşkta değil hayatın her alanında önemli...ilk izlenim diye bişey var...ben öyle önemli olan içi gibi lafları kullanmam çünkü içini görmem için önce ilgimi çekmesi lazım, etkilemeli...güzellik ya da yakışıklılık göreceli kavramlardır o ayrı ama benim için fizk önemlidir...

aynen sana katılmaktayım bety çirkini :delphin:

evet fiziksel görünüş önemli olmayabilr. fakat ilk izlenim çok önemlidir. bir insanı ilk önce nasıl görüyorsak ona göre de değerlendirmemizi yapıyoruz sonçta.

Evet önemlidir.
Ama ne kastettiğinize bağlı...
Yani şöyle boy, böyle pos değil kastettiğim...
Yüzüne baktığımda huzur vermeli bana...
Birde eşitlik olmalı arada...
Mesela ben benden çok kısa ya da çok uzun adam istemem...
Çok şişman ya da zayıf erkek sevmem...
Görünüşü arka plana atmam yani...

Elbette önemli. Hani deriz ya önemli olan kişiliği vs diye.
İlk etapta kişiliğini, özelliklerini bilemeyeceğime göre önce dış
görünüşüdür dikkatimi çeken; belki zamanla hiç umursamam
ama ilk seferinde çok önemlidir benim için dış görünüş.

ilk görüşte insan fiziğe vs. felan bakıyo ama
tanıdıktan sonra düşünceeler değişiyo
asıl fikir uyumu ön plana geçiyo
yakışklılkı veya güzellik diilde bence , gözlerine baktığında gözlerinin içinin gülmesi sende bi tebessüme sebep olması onu sevdiğin aklına gelmesi birazda sempatik sevencen olması

ay bak şu şiir aklıma geldi
Güzelliğin On Para Etmez / Aşık Veysel Şatıroğlu

Güzelliğin on par'etmez
Bu bendeki aşk olmasa
Eğlenecek yer bulaman
Gönlümdeki köşk olmasa

Tabirin sığmaz kaleme
Derdin dermandır yareme
İsmin yayılmaz aleme
Aşıklarda meşk olmasa

Kim okurdu kim yazardı
Bu düğümü kim çözerdi
Koyun kurt ile gezerdi
Fikir başka başk'olmasa

Güzel yüzün görülmezdi
Bu aşk bende dirilmezdi
Güle kıymet verilmezdi
Aşık ve maşuk olmasa

Senden aldım bu feryadı
Bu imiş dünyanın tadı
Anılmazdı VEYSEL adı
O sana aşık olmasa.

kısmett yaa ... bir de göreceli...... siz bayılırsınız yanınızdaki kişinin yüzüne başkası derkii bu ne yaa... bence fiziksel özelliğe bakıp ayyy aşık olayım diyeemz kimse...Allah hayırlısını versin inşallah...

bi insanı etkilemek için gereklidir..
ama bu ömür boyu sürmez ..
güzelligine kapılıp tanımaya başlar..içinde güzelse devam eder..değilse biter..

" insanlar dış görünüşleriyle kabul, karakterleriyle saygı görürler " gibisinden bir söz vardı...doğrusunu hatırlayamıyorum:utangac:
fiziki görünüm ilk etapta önemli tabi ama sonrası o kişinin karakterine ruhuna göre gelişiyo bence

bence ilk başta önemlidir yoksa başka ne şekilde o kişiye aşık olabilirsinki. yani ben şahsen etkilenemem, aşık olamam :utangac:
ama şöyle bişeyde var bana güzel yada yakışıklı gelen bir başkasına güzel gelmeyebilir...
mesela ben aşkıma ilk görüşte resmen vurulmuştum, o da bana :utangac:. ikimizde birbirimiz için güzeliz demekki:asigim:

kirpi yavrusunu benim yumuşak tüylü yavrum diye severmiş :delphin: benim içinde tip hiç önemli deildi hatta sevgilim katil suratlı bi adamın tekiydi görenler şaşırıyordu bunda ne buluyosun tipsiz diye,ama gönül bu seviyo işte,ama sevdimde noldu çirkini o da ayrı bi konu :kahve:

Fiziksel görüntüden ziyade aldığımız elektrik önemli bence..Çok yakışıklıdır ama iticidir..Güzellik çok göreceli bir kavram..Kişiden kişiye değişir ancak bir insanı gördüğümüzde önce görüntüsünden etkileniyoruz her ne kadar ruh güzelliği desekte ruhunu göremiyoruz önce

kızlar ne ruh güzelliği yav ruhlar alemindemi yaşıyoruz:roflol: işin şakası bi yana kişinin kalbi güzelse yüzünün biyerinde saklıdır ve karşısındakide doğru kişiyse hemen farkeder ya gözlerinde yada gülüşünde. ben gözlerinde gördüm biricik kocamın güzel kalbini:asigim:

Fiziksel olarak güzellik insanda yakınlaşma isteği yaratabilir. Sonrası iç güzelliğiyle devam edicek bişey. Ama aşk konu olunca o hani derlerya otada konar ...... diye, illede fiziği çok düzgün birine aşık olunacak diye bişey yok. Kalp sevdiğini güzel görürmüş :asigim:

bazen fiziksel beğeniye önem verdiğimi hissediyor olmamdan hiç hoşlanmıyorum..
ne bileyim, garip bir huzursuzluk duyuyorum bundan.. niçin böyle hissettiğimi de henüz tanımlayamıyorum
çok düşünmediğimden olsa gerek,,
görsel beğeni olsa olsa kriterlerimiz ile paralel, beklentilerimiz ile ..
ya içsel beğeni! ..
hiç mi hiç uyuşmayabilir de dışsallığı ile içselliği muhattabımızın..
gerçek içsel birisi ile muhabbet edebilmenin önemi asla yadsınamaz..hiç hem de..
ama dışsal beğeninin kriterlerini es geçebilirim birçok zaman..
yani önem verdiğim dışsallıkları, muhabbet edebiliyorsam hiç mi hiç önemsemem..
çünkü içselliği çok daha çok mühimserim.. ve es geçemem..geçmem..
ve tabi ki, içsellik ve dışsallık ayrı bir başlık kaldırır,
ne anladığımız.. ve ne anlattığımız anlamında ..

bu herkese göre değişir.bana göre önemlidir sana göre değil.önemli olan hayatındaki kişinin,aşık olduğun kişinin her yönüyle senin içine sinmesi,seni tatmin etmesi.

fiziksel görünüş benim için hiç önemli değil,zamanla insanlar yaşlanıyor,insanlığı önemli saygılı,dürüst,güvenilir olsun,gerisi boş

Hayatın her alanında dış görünüş çok önemlidir, sadece gönül işlerinde değil..
İlk önce göz görür, göz beğenir, gönül sonra işin içine girer..

Fiziksel görünüm önemli değil diyenlere de pek inanasım gelmez genelde..

Bence fızıksel gorunus onemlı degıl.Ben esımle 4 sene once tanıstgımda ınanırmısınız 76 kıloydum ve esım 51 kılo ıdı delikafadulden Yanyana geldıgımızde gayet komık gorunuyorduk :delphin: -tatlicadiarzu- Cıkarken 14 kılo verdım ve su an be 62 kıloyum ve esım de 52 kılo ama bunlar onemlı degıl bence.Onemlı olan gorunuse onem vermeden bırbırını sevebılmek ve herseyıyle kabullenmek.:içelim:

Back
X