Fl - BPD uyumsuzluğu ( iskelet displazisi)

Yeni güncelleme
Bugün itibariyle çok daha ağırlaştım ve doktor kontrolünü beklediğim süreçte suyumun daha arttığını düşünüyordum öylede olmuş. Doktor suyun bir öncekine göre fazlalaşmış dedi. Sırt üstü yatarken göbeğime bastırdı hala yumuşaklık olduğu için şu an suyunu çekmeyeceğim dedi. Sonuçta Buda bir işlem ve riskleri olan bir işlem. Erken doğumu tetikler, enfeksiyon olabilir. 9 gün sonra tekrar beni görmek istedi. Ben patlayacak gibi hissediyorum maalesef yemek yememi azalttım baya. Sanırım 9 gün sonra çekme ihtimali olabilir. Çünkü 1 günde bile artık ağırlaşıyorum. Bebeğimin kemikleri aynı çizelgede paralel şekilde büyümeye devam ediyor. Ama geriden tabi. Fakat büyümenin durmaması iyi bir şey toraks çevresi sınırda seyrediyor. Doktor sorunsuz bir bebek diyemem dedi fakat kötü yorumlar yapmıyor yani eski gebeliğimdeki gibi emareler yok.Allah’a şükürler olsun ki terminasyonluk bir durum yok yani. İnşallah hiç bir zaman olmaz. Bu arada karnım baya şişti. Şu an 30+1 im ve karnım ikiz bebek karnı gibi. Kesinlikle suyum çekilmeli zaten fenalaşmalaya başladım. Yürüyemiyorum ağrılarım çok arttı. Bakalım devamında neler olacak. 9 gün sonra tekrar buraya yazmış olacağım.

Gecmis olsun bende seni düşünüyordum vala çok geçmiş olsun tekrardan peki elif Aralık açılıyor mu yoksa aynı farkla mi devam ediyor yoksa fark açılıyor mu

Gecmis olsun bende seni düşünüyordum vala çok geçmiş olsun tekrardan peki elif Aralık açılıyor mu yoksa aynı farkla mi devam ediyor yoksa fark açılıyor mu
Şu an aynı olduğunu söyledi. Bir çizelge var. O çizelge her gidişimde hemen hemen aynı seyrediyor yani aynı aralıklarla gelişim sürüyor. Grafikte gelişimi git gide artıyor durmuş değil. İnşallah böyle sürer.

Ek olarak bir anne her daim hisseder. Bebeğimin hareketleri zaman geçtikçe daha güçlü. Doktora gitmeden bile anlayabiliyorum ama suyumun arttığını da anlıyorum. Yani geliştiğini anlıyorum. Bir önceki bebeğimde maalesef artık hareketler yoktu bile. Bazen bir şey hissediyordum. Doktor suyun çok fazla bebeğin kemikleri çok geri içinde yüzüyor çarpıyor onu hissediyorsundur diyordu. Yani kendisi güçlü vurmuyordu Allah kimseye yaşatmasın

Amin ben yaklaşık 6 aylık olmuştum hiç hissetmiyordum çok kötü bir durum gerilik açılmıyorsa korkmani gerektiren birşey yok Allah'ın izniyle kısa olan akrabalar varsa belki onlara çeker nerden buldu bizi bu hastalık diye duusnmuyor değilim

Yüce Rabbim sizede kimseyede yaşatmasın bir daha. Fakat bu durumun neyden kaynaklandığını net olarak araştırabilme imkanınıda versin bize. Şu an çok şükür doktor kötü yorum yapmadı yada terminasyonluk durum yok aklından çıkar dedi. Allahtan bir şey olmazsa bu bebek doğacak yani. Allah’a sığındık.

Eşimin ailesi hep kısa. Ailesinde sadece eşim uzun.
Erkekler kadınlar genelde 1.45-160 arası. Eşim 1.83

Bizim tarafta anne baba tarafı hep uzun. Yani genetik olabilir.

Amin canım benim insan yaşamadan anlamaz bence Allah kimseye yaşatmasın stresli bir gebelik geçirmek sonun ne olacağını anlayamamak bebeğime hicbirsey alamadım ben vardır Allah'ın bir bildiği inşallah yine yaşamayız korkuyorum vallahi

Güncelleme
Bugün gittim ve üst kol, üst bacak kemiklerinde eğrilik var.. Kemiklerde 2-3 hafta geriden geliyor (ama arası açılmamış aynı oranda büyüyor) Alt kol ve bacak kemikleri normal. Yaşamsal her türlü özelliği normal. Kafa, toraks çevresi, kalp vs vs. Doktor bu çocuk doğacak inşallah diyor ama üst taraflardaki eğrilik beni düşündürüyor doğana kadar net konuşamam ne olacağını görcez bi yol izleyeceğiz diyor.
Üst taraflardaki eğrilik neden oldu acaba diyorum doktorda bilemiyor sadece sorunsuz bir bebek değil ama doğduktan sonra bir çaresine bakacağız diyor. İnşallah üst kemikleri doğduktan sonra tedavi edilebilir. Buda bir nevi iskelet displazisi. Fakat bir önceki gebeliğim gibi olmadığını söylüyor. Yani yaşamsal her şeyi güzel. Allah’a sığındık bakalım neler olacak.
Bu arada suyum biraz daha fazlalaşmıştı. Doktor alma taraftarı olmadı. 2 hafta sonra çok kötü olursan alırız dedi. Yani sonuçta amniyon kesesine iğne sokulup o su çekiliyor. Enfeksiyon düşük riski vs olduğu için gittiği yere kadar götürüyor beni.
Benim içinse hamilelik günden güne bile ağırlaşarak ve yatakta bile dönemeyecek acılar çekerek geçiyor. Suyum fazla diye her yerm şişti kalça kemiklerim inanılmaz ağrıyor. Öyleki yatakta dönerken sanki tüm kemiklerim yerinden çıkıp geri oturuyor. Yani her şeyi geçtim hamileliğimde çok zor geçiyor. Ayakta durma sürem yarım saat ve sürekli uzanmam gerekiyor. Su fazlalığı beni günden güne bitiriyor. Öyleki yemek bile yemiyorum ve kilom artıyor. 22 kilo aldım. Eklemlerim birden aldığım kilolar sebebiyle bedenimi taşımıyor . 2 hafta nasıl geçecek bilmiyorum. Allahım yardım etsin. Psikolojimde bozulmuş gibi hissediyorum.

Maalesef erken doğum tetiklendi su alınınca. Erken doğum yaptım sezeryan oldum. Bebeğimin ciğerlerindeki damarlar tam oluşmadığı için kaybettim…

Maalesef erken doğum tetiklendi su alınınca. Erken doğum yaptım sezeryan oldum. Bebeğimin ciğerlerindeki damarlar tam oluşmadığı için kaybettim…
Ya ben şuan ne diyeceğimi bilmiyorum çok üzüldüm başın sağolsun çok üzüldüm inanki rabbim sizi cennetinde kavuştursun sana şefaatçi olsun çok üzüldüm iyi misin şuan durumun nasil

Ya ben şuan ne diyeceğimi bilmiyorum çok üzüldüm başın sağolsun çok üzüldüm inanki rabbim sizi cennetinde kavuştursun sana şefaatçi olsun çok üzüldüm iyi misin şuan durumun nasil
Allah razı olsun. Önce normal doğum sancısı çektim. 7 cm açıklık ile sezeryana alındım. Maalesef acılardan bebeğime ağlayamadım bile. Ne yapacağımı bilemiyorum. Allah kimseye yaşatmasın. Diyebileceğim tek şey tüm hamilelere bu duayı etmek olur.

Yaşadığın acıyı yaşamış biri olarak ikinci kere yaşaman beni çok derinden etkiledi normal doğumla yaşadığın sancinin ne kadar acı olduğunu tahmin bile edemiyorum üstüne üstelik sezeryan olmanda çok zorlayıcı ama en zoru bebeğini kaybetmiş olman insanlara ne dediklerine hiç aldırış etme yasını tut anca bu şekilde toparlanabilirsin ağlama diyemem desemde eminim ki agliyacaksin ama şunu unutma sen bir annesin çok güçlü bir anne imtihanlarimiz zor malesef düşmanım olsa dahi yaşamasın dediğin bir acı evlat acısı tarifi olmayan bir acı ihmaller kurbanı miyiz bilmiyorum ama yeniden gebe kalmaktan çok korkuyorum her insan gibi bir gebelik geçirmenin herkesin hakkı olduğunu düşünüyorum ilk gebeligimde çocuğuma kıyafet dahi alamiyordum doktorların yaşamla bagdasmiyor boşuna karnında buyutuyorsun ikinizde acı cekeceksiniz demelerine rağmen birşeyler düzelir sanmıştım dün mesajını okurken kalbimdeki sızınin tarifi yok sıkışmış hissettim acılarım yüzüme tekrar çarptı sanki her daim yanındayım her ne olursa olsun üzülme demicem acını yaşa ama kendi çok yıpratma canım arkadaşım

Çok teşekkür ederim. Önce hamileliğim çok sancılı geçti. Kalça ağrılarımdan yatakta inleyerek dönüyordum ve bu çok erken başladı. Sonra hamilelik ilerledikçe sorunlar arttı. Karnımda öyle çok sıvı biriktiki 4 bebeğe yeterdi. O yüzden iç organkarım sıkıştı. Kemikler sıkıştı. Günlerce uyumadım. Doktor suyu çekti. Bu sefer kaslar kendini saldı erken doğum başladı normal doğum sancısı +sezeryan ameliyatı kaldıramadım dün eve geçtik ölecek gibi oldum acıdan

Allah korumuş seni yaşadığın acı kolay değil rabbim sabır versin inşallah nasıl oldun

Allah korumuş seni yaşadığın acı kolay değil rabbim sabır versin inşallah nasıl oldun
Maalesef hala sürünüyorum… önce dikişimde kanama oldu sonra 10. Günde alttan kanama arttı. Böbreğimde büyüme, ciğerin altında su fazlalığının harabına bağlı apse gibi bir şey var. Ve serbest hava var. Bunlar bana ağrı yapıyor. Hala iyi olamadım

Benim bebek yapma serüvenim buraya kadardı. Belkide zorlamamak gerekiyor. Biz yinede eşimle genetik testlerimizi yaptıracağız. Fakat bebek artık düşünmüyorum. Çok acılar çektim ve çekmeye devam ediyorum. Hastaneye gittiğimizde 40 tane bebek görmüşümdür. Bana sadece korku verdi. Kendi bebeğimin mezarına gidemedim bu acılardan… yataktan doğru düzgün kalkamıyorum. Mahvoldum perişan oldum. Yüce raabbime dua ediyorum. Her gün başka bir şeyim çıkıyor. Belimi doğrultamıyorum. Allah evlat sahibi olan herkesin evladını bağışlasın. Sağlık sıhhat uzun ömür versin.

Merhaba öncelikle Allah sabır versin ben de 25 haftalığım nadir bi solunum yolu-akciğer hastalığı var. Sonlandırmadım bekliyoruz kontrollere gidiyorm sizin bebeğinizin kalbi mi durdu? Suyu nasıldı? Biz wes testini de yaptırıcaz eğer arrayde de bi şey çıkmazsa. Çünkü kromozomal değildir dediler zaten tek genden şüpheleniyorlar. amniyon sıvısı ayırmıştık ondan yaptırıcaz. İnşallah tekrarlamaz sizinki de rabbim yardımcımız olsun

Ne kadar üzüldüğünü görebiliyorum ama herşey Allah'tan geliyor bu belki de bizim imtihanimizdir umudunu kaybetme dediğin gibi testlerini yap gerekirse tüp bebek yaparsin Allah yardımcı olur biz umudumuzu kaybetmeyelim yeterki herşeyden önemli olanda senin sağlığın acın çok derin asla küçümsenecek bir acı değil rabbim sabırlar versin ama Allah'tan ümidini kesme canimsin

Suyu normalde kalbi durdu normal doğum yaptım çok sancılı bir durumdu Allah kimseye yaşatmasın göğüs kafesi dar olmasından dolayı zaten bebeğim hayata tutunamadi Rabbim dayanma gücü versin sana genlerle alakalı bir rahatsızlık olabilir ya da tek seferlik oluşmuş olabilir dendi ama bilmiyorum ilk gebeligimdi çok zorlu süreç rabbim seni hafifletsin bebeğime ölümcül iskeleti displazisi teşhisi kondu ama hangi türü olduğu sonuçlanmadı devlette sadece bir gene bakıldı oda temiz çıktı fgfr3 temiz çıktı genetik olma olasılığı azaldı ama sifirlanmadi halen aklımda bir ton soru işareti var rabbim hepimizin kucağına sağlıklı Salih evlatlar nasip etsin herşeye de çok şükür yine de

Allah sabır versin canım. Zor olduğunu biliyorum çünkü bize de umut verici şeyler söylemiyorlar resmen kalbinin durmasını bekliyorlar. En azından teşhis belli aslında bizim de teşhisimiz var (chaos) ama nedeni belirlenemedi daha genetik sendromlar da eşlik edebiliyormuş. Bu iskelet sistemini etkileyen genlere bakılıp bulunamıyor mı acaba. İnşallah tekrar etme olasılığı düşüktür de Allahın izniyle yeniden sağlıklı bi gebeliğin olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…