Fl - BPD uyumsuzluğu ( iskelet displazisi)

Çok geçmiş olsun bunu duyduğuma çok üzüldüm inanki söylenecek çok şey var ama içim yanıyor aynı acilari yaşaman beni çok derinden üzdü sağlıklı çocuğun hiç yok mu ilk gebelikti benimki bana dediler mutasyon olmuş olabilir sen çok güçlü bir annesin aynı şeyleri yaşamak gerçekten çok can acitici rabbim dayanma gücü versin imtihanlarimizi Allah kolaylaştırsin tekrardan çok geçmiş olsun rabbim yar ve yardımcın olsun korona iğnesini vurdurduk vakalar artı engelli doğum artii çocuk doguramama arttı bilmiyorum herşeyi o iğneye bağlıyorum ben sen asi olmusmuydun bu arada

Allah razı olsun canım benim Büyük ihtimalle bu bebeğimizin sonu aynı noktalara gidiyor sanırım her şey yarın kendi doktorumuzun dedikleriyle netleşecek. Maalesef başka çocuğumuz yok. Akrabalıkta yok. Bizede kaza sayacaksınız dedikleri için tekrar denemiştik. Of bilmiyorum. Aynı acıları tekrar yaşamak istemiyorum. Kendimi de kandırmak istemiyorum. Allah kimseye yaşatmasın gerçekten çok zor. Bir şeyden olmasa bile bu süreçte kalbim duracak artık.

Bilirim o acıyı üzerinden kaynar su dökülüyor senin acın 2 ile çarpılmış oldu çok üzülüyorum aklım sende ne yaptın acaba nasıl oldun bizde de akrabalık yok ilk çocuk olduğu için öyle olmuş olabilir dendi ama bilmiyorum ya aynı acıları yaşamak çok can sıkıcı çok yorucu

Çok güzel gelişmeler oldu Kendi doktorumuza gittik ve onun ultrasonu daha gelişmiş olduğu için daha iyi ölçüyor. Kemikler 3 hafta geri ama eğrilik yok normal karşıladı belki biraz kısa olur dedi. (Ben ve eşimi baz alarak bunu söyledi, ben 1.78 eşim 1.86 boyunda) yalnız hala tam sevinmeyin diyor.
Bunun dışında her şeyi normal gördü. En önemlisi zaten toraks çevresi çünkü nefes alması için gerekli. Suyunu bir tık fazla gördü ama şu an bir şey yapmam dedi. Eğer daha artarsa çekeriz bir şey olmaz dedi. İçime bir ferahlık geldi. O an dünya durdu sanki. Ben neler duymak için gitmiştim her şeye hazırlamıştım kendimi. Bunları söylerken doktor şarkı söylüyordu. O kadar içim rahatladı ki. Lakin sınanmak hepimiz için var malum bizimde sınavımız bitmiyor aynı gün eve gelir gelmez geçen bahsettiğim sol tarafta sancı (daha güçlüsü) tekrar oldu. 112 ile gelen kişi yalancı sancı olabilir ara ara olabilir dedi. Fakat bunlar normal doğumu erken tetikleyebilir. Bizim doktorumuzda bunu normal karşıladı yani moralimi yüksek tutmalıymışım. Şişliklerimi de normal karşıladı. Benim yinede bebeğimizi sağ Salim kucağımızda görmeden içim rahat etmeyecek. Gerçekten çok zorlu bir süreç. Allah herkesin hepimizin yardımcısı olsun inşallah. Dün için Allah’a tüm aile fertlerimiz dua etti. Çünkü doktor o ana kadar hiç güzel konuşmuyordu. Ömrümden ömürler gitti.

İçime su serptin çok mutlu oldum şuan rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin sen yine yakın takipte kal bebeğini kucağına alınca ya kadar içinde hep şüphe olacak biliyorum ama kendini üzme sakın stresten uzak dur tamam mı zamanında sağlıkla gelsin canım benim

Detaylı ultrasyona girdin dimi

Evet şu an kendi gittiğim doktorum her 2 haftada bir detaylı şekilde inceliyor. Riskli olduğum için baştan sona komple inceliyor.
Çok geçmiş olsun yani gerilik açılmıyor demi elif iskelet displazisinde biliyorsun ilerledikçe gerilik açılmaya başlıyor

Çok geçmiş olsun yani gerilik açılmıyor demi elif iskelet displazisinde biliyorsun ilerledikçe gerilik açılmaya başlıyor
Şöyle söyleyeyim ilk etapta 2 hafta gerilik görüldü. Normalde Malatya’da yaşıyorduk ve oradaki doktorumuz geçmiş gebeliğimizin şaibeli olması nedeniyle büyük şehire gitmemize istedi. Daha önce İstanbul Çapa’da sonlandırılma olmuştu. Tekrar oraya gidin oradaki doktorların takibinde olun dedi. İstanbul depremi nedeniyle Çapadaki peronatoloji bölümü kapanmıştı (başka binaya geçiş olacaktı ve tarihi belli değildi) o yüzden Malatya’daki doktorumuz bizi İzmir’de ki bir profesörün özel muayenehanesine yönlendirdi. Kendisi Ege üniversitesinde doğumları yaptıran biri. Riskli gebeliklere bakıyor. 24. Haftada ilk kez gördü beni. O zaman 2 hafta gerilik vardı. Bacak kemiğinin birinde de hafif eğrilik olabilir dedi yani emin değildi tam olarak ama başlangıcı olabilir dedi. 2 hafta sonra yani 26. Haftada tekrar gittik yine aynı şekilde konuştu. 2 hafta gerilik vardı. Kemik konusu şaibeliydi. Sonra geçen yine 2 haftayı doldurduk. 28. Haftada en son ki mesajlarımda yaşanılanlar gerçekleşti. Ancak bu kez bacaklarda uzun kemikler 3 hafta kollar 2-2 buçuk hafta dedi. Bu kez biraz yumuşattı. Kemikler bazen yanıltabiliyor dedi. Eğrilik yok dedi çünkü bebek geliştikçe kemikler sertleşiyor ve tablo netleşiyor. Birde dediğim gibi suyum fazlaymış biraz. Bu gerilik için bu kez kötü yorum yapmadı. Çünkü toraks çevresi normal seyrediyor. Tüm diğer organlar normal durumda. Eşimin tarafında herkes 1.50-1.60 arası genelde.(sadece eşim uzun) Belki o taraflara benzer belkide doğumdan sonra yetişir şeklinde yorumlandı. Eğer kemiklerde sorun olursa bile çözümü olan bir durum olur diye söylendi. Çünkü başka yerlerinde sorun yoktu. Down sendromu şüpheside yok nıpt testi yaptırmıştık temiz çıkmıştı. Fakat doktor yinede sevinmeyin diyor yani bakalım bir sonraki gidişimizde durum ne olacak. Bu arada bebeğimizin tekmeleri çok güçlü. Yani doktor çok hareketli olması iyi çünkü gelişmeseydi hareketleri yavaşlardı diyor. (İlk gebeliğimde artık bebeğimin hareketlerini neredeyse hissetmiyordum. Çünkü kol ve bacaklar 23. Haftada kalmıştı ve suyum 2 litre olmuştu. Bir nevi bebeğimiz içinde sadece süzülüyordu)Doktorumuza ilk gittiğimizden bu yana genel tabloda iyi bir gelişme var. Tabiki kucağımıza almadan içimiz rahat etmeyecek.
Hayırlısıyla 30. Haftadan gelişmeleri buraya aktarmış olacağım. İnşallah bir sorun olmaz

Son düzenleme:
Anladım canım benim İzmir'e gitmeniz çok iyi oluyor daha kapsamlı bakarlar bende gelecek ay yeniden gebe kalmayı düşünüyorum içim içimi yiyor aslında tekrarlar mi yeniden aynı kayıpları yaşar miyim diye ama yeniden denemekten başka şansım yok şuanlik sağlıkla kucağına almayı rabbim nasip etsin sağlıklı evlatlar nasip etsin bize kız erkek hiç fark etmez sağlıklı olsun bizim için yeterli inanki ödüm kopuyor ruhum daralıyor yine aynı şeyleri yaşar miyim diye aklımda hep seninle iyi olun diye dua ediyorum dualarım seninle

Amin inşallah hepimize hayırlısını versin. Zor bir süreç ama kendi adıma şunu yenilemek isterim bence anne ve babanın net şekilde genetiği incelenmesi gerekiyor. Bizi yönlendiren olmadı şimdiki aklım olsa daha hiç çocuk yapmadan genetik araştırmalarımızı yaptırırdık. Şu an öyle bir dünyadayız ki, yediğimiz içtiğimiz, kullandığımız telefon, elektrik elektronik aletler, radyasyonlar vs her şey etkiliyor ve mutasyona uğruyoruz.
Dediğim gibi biz bu bebeğimizi sağlıkla kucağımıza alsak bile mutlaka genetik testlerimizi ayrı ayrı yaptıracağız. Çünkü tekrar çocuk düşünmesek bile hadi diyelim korunduk ama korunduğu halde çocuğu olan insanlar var. Aynı şeylerin yaşanmayacağı ne malum. En azından eşimin tarafı yada benim tarafımda bir durum varsa onu öğrenmek gerekiyor. Artık aklımız başımıza geldi. Sizede bu aşamada bunu öneririm işinizi sağlama almak için

Bende çok istiyorum aslında ama Urfa'da gittiğim özel doktor dedi ki genetik incelemeye suanlik gerek yok hangi gen mutasyona uğradığını genetik geçişli olup olmadığını bilmiyoruz 400 gen var dedi fgfr3 temiz çıkmış büyük olasılıkla tek seferlik yaşanan bir durum dedi ama netlik vermedi bize yol gösterin deyince de suanlik tekrar gebe kalıp yakın takipte izlenmem gerektiğini söyledi inanın kafam çok karışık devlette sadece bir tane gene bakılması da ayrıca saçmalık ailede öyle bir rahatsızlık var mı diye sordu yok dedim görünürde akrabalık var mı dedi ona da yok dedim ben Mardinli eşim urfali yani alakamiz yok işte genetik yaptirsak en azından gebelik boyunca acaba yine aynı şeyler tekrarlar mı diye dusunmezdim varsa zaten var derdik yoksa zaten gönlüm ferah olurdu bu gittiğim doktorda Urfa'da iyi bir perintoloji uzmanı benim de kafam karışık

Artık ne diyeceğimi şaşırdım bende inanın. Öyle bir sıkışmışlık ki bu… Sınavların en büyüğü sanki. Evlat isteyip bu durumlarla sınanmak gerçekten Allah kimseye yaşatmasın bizlerde bir daha yaşatmasın. Tabiki bazen doktortlara bırakıyoruz ama bizede öyle dediler inanın. Bebeğimize otopsi yapıldı. Hem özele yurt dışına gönderdik hem çapada bakıldı bir şey çıkmadı. Bize kaza sayın dediler. Tamam ama bizim genetiklerimize bakılması gerektiğini kimse söylemedi. İlk defa İzmir’deki doktor ve yönlendirdiği genetik doktoru söyledi.

Bazen bu doktorlara güvenmemek lazım Allah'a tevekkül edecem bu sefer ne diyeyim bende inanki bilmiyorum. Çok sıkışmış hissediyorum kalbim dayanmıyor artık korkuyorum hastalanacam stresten sonunda diye korkuyorum evet şuan daha gebelik yokken ben diyorum genetik yapalım eşimden ses çıkmıyor ben üstüne gitmek arastirilmak istiyorum ama ah ah şu kalbim açılsa içini dökse karşı komşumuzun yeni bir bebeği olmuş sanırım geceleri sürekli ağlıyor o ağlıyor ben ağlıyorum evladım yanımda değil diye atlatmak istiyorum doğum yaptım ama kollarım bomboş kaldı o bebek sesleri o mutlu anneler gözümün önünden ayrılmıyor bende anne olmayı çok istedim bebekleri çok çok sevdim bazen acaba bu kadar sevdiğimden mi sinaniyorum benim yüzümden mi dusunmuyor değilim çaresizliğin ne kadar acı bir duygu olduğunu öğrendim bu süreçte bebeğimin sütü bile gelmişti ama bebeğim kendi rızkını bile içmedi beni sandalye ile odaya çıkaracak kadın senin çocuğun kaç numaralı odada diyince boğazim düğümlenerek benim bebeğim vefat etti demek çok ağırdı birgün bizimde sağlıklı Salih çocuklarımız olacak inşallah inanıyorum sende bebeğini sağlıkla kucağına alacaksın ve hepimiz birgün burada tekrardan yazacaz seruvenimizi anlatacaz belkide umut olacaz çok aradım burada bir umut herkes yazmış ama sonuç yazmamış yeniden denedi mi bu insanlar ne tür yollar izlediler sağlıklı tekrardan gebelik geçirdiler mi şimdilik bu sorular hepsi şaibeli

Güzel arkadaşım inan seni o kadar iyi anlıyorum ki… Birde bu durumu soran insanlara anlatmaya çalışmak ve uzun bir süreç olduğu için insanların tam olarak sorunun ne olduğunu anlayamaması… inanın çok zorlu oluyor.

Ben herkese mesafe koymak zorunda kalmıştım. İlk zamanlar bebek arabası bile görsem kahroluyordum. Fakat Rabbim sonra dayanma gücü veriyor. Gün geldi 2 sene geçti artık etkilenmiyordum. Tabiki bebeğim aklıma geldikçe ağladığım geceler oluyordu hala daha oluyor.

Cennette bizi bekleyen bir meleğimiz var. Bu dünya gelip geçici ve Allah ne isterse o olur. Öbür tarafta onları göreceğiz şefaatçi olacaklar inşallah. Ben ilk zamanlar kendimi katil olarak görüyordum. Bebeğimin canının sonlandırılmasına onay vermiştim. O zamanlar idrak edemiyordum. Odası bile hazırdı düşünün. Nasıl hazır olmaz ki… 29 hafta olmuştu neredeyse. Fakat sonra bebeğimin durumuna yakın görseller gördüm (kendi bebeğimi bana hiç göstermediler) anladım ki tam anlamıyla acı çekecekti. Düşünün zaten nefes almayacaktı. Makinalara bağlı olacaktı. Diyelim ki doğsaydı, 2-3 gün sonra büyük Maraş depremini yaşadığımızda ve makinalar bozulduğunda kollarımda vefat edecekti. Maalesef büyük depremide yaşadık işte. Tek düşündüğüm bu oldu.

Sizi iyi anlayan biri olarak bebek isteğinizi çok iyi anlıyorum inanın. Ama Çapadaki doktorlar bile bize gidin kendinize baktırın üzerine düşün demedi.

Keşke deseydiler. Çünkü inanın bilemeyiz. Bizim durumda hala şaibe devam ediyor sonuç olarak gerilik var. Yani %100 sağlıklı değil ama doktor ümitli. Bu arada işinde en iyi genetik doktorlardan biriyle görüştük. Sırf bu tür değişik genetik sorunlarla ilgilenen nadir rastlanan durumları araştırıyor. Evet maddiyat olarak tuzlu ama dediğim gibi bunu yaptıracağız mutlaka.

Burdan bebeğimiz doğana kadar ve doğduktan sonrada gelişmeleri yazmaya devam edeceğim. Hayırlısıyla tabi.

Haklısın nasılsın iyisin umarım şimdiden bayramın mübarek olsun bu arada ne bileyim çok zor sıkıntılı durumlar rabbim görüyor bizi kimse yavrusuna birşey olsun istemez acı çeksin istemez

bayramın mübarek olsun şu an karnım birden bayağı büyüdü. Acaba suyum ekstra arttığı için mi böyle bilmiyorum. Ek olarak kalça kemiklerim çok kötü durumda, bebeğimin sağlık stresi bir yana kendi sağlık sorunlarım katlandı. İlk hamileliğimde böyle değildi çok zor geçiyor. Salı günü randevum var. Bakalım kemikler ne durumda, suyum ne durumda. Şu an patlayacak gibi hissediyorum. Fazla yemek yiyemiyorum. Sanki suyum daha artmış gibi bir his var içimde. Bilemiyorum. Salı günü 30 hafta olmuş oluyor. Eğer yine biraz iyi yorumlar alırsam içim bir nebze olsun rahat edecek. Salı günü inşallah tekrar burdan yazmış olacağım.
Haklısın nasılsın iyisin umarım şimdiden bayramın mübarek olsun bu arada ne bileyim çok zor sıkıntılı durumlar rabbim görüyor bizi kimse yavrusuna birşey olsun istemez acı çeksin istemez

bayramın mübarek olsun şu an karnım birden bayağı büyüdü. Acaba suyum ekstra arttığı için mi böyle bilmiyorum. Ek olarak kalça kemiklerim çok kötü durumda, bebeğimin sağlık stresi bir yana kendi sağlık sorunlarım katlandı. İlk hamileliğimde böyle değildi çok zor geçiyor. Salı günü randevum var. Bakalım kemikler ne durumda, suyum ne durumda. Şu an patlayacak gibi hissediyorum. Fazla yemek yiyemiyorum. Sanki suyum daha artmış gibi bir his var içimde. Bilemiyorum. Salı günü 30 hafta olmuş oluyor. Eğer yine biraz iyi yorumlar alırsam içim bir nebze olsun rahat edecek. Salı günü inşallah tekrar burdan yazmış olacağım.

Çok geçmiş olsun canım benim salı günü hayırlı haberler alırsın inşallah kendini çok yorma suyun artmış olabilir bir bilinmezlik gibi geliyor ama sonuçta ilerleyen tarihlerde gerilik başlamış gibi bu her gebelikte oluyor özellikle gebeliğin sonlarına doğru yani öyle okumuştum umarım sağlıkla kucağına alırsın için ferahlar bı nebze de olsa

Aynen öyle eğer doktor arttı derse bu kez fazla suyu çekmesini isteyebilirim zaten doktorda seni rahatsız ederse çekeriz demişti. Evet biliyorum Buda sıkıntılı çünkü enfeksiyon ve düşük riski oluşuyor. Fakat çekmezsek de erken doğum riskim artıyor ve bende zaten patlayacak gibi hissediyorum. Bakalım Salı günü hayırlı haberlerle gelirim inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…