• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Flörtüm kapalı biriyle evlenirim diyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar 1 2 aydır konuşuyoruz ve ilk defa kapanmayı düşünüyor musun diye sordu bana elbet dedim fakat bunun için gerçekten düşünmem gerektiğini ve zamanla bazı şeylerin olabileceğini bunu gerçekten kendim istediğim için yapmam gerektiğini söyledim. Bunun üzerine sordum sen nasıl isterdin? Ben bundan sonra sevgilim olacak kişi ile evlenmek ve onun kapalı olmasını isterdim dedi ben ondan hoşlanıyorum.. Ama kapanmak için henüz hazır değilim nasıl yapacağız?

Zaten şu kalınla çizdiğim yer var ya, hani bundan sonra sevgilim olacak kişi ile demiş, hah işte orda zaten sizle değil başkasıyla evlenmeyi düşündüğünü söylemiş. Daha 1-2 aydır konuşuyoruz da onun için kapansam mı diye düşünün siz..

Adam kapali biriyle evlenmek istiyormus ve daha simdiden acik acik size gelecekteki sevgilisinden bahsediyor.

Biraz takilip eglenmek istiyorsaniz bu adamla olabilir. Ama daha fazlasi degil. Üzgünüm. Adam sizi, sizin onu koydugunuz kefeye koymuyor. Acik acik "seninle ciddi bir sey dusunmuyorum. Ancak istedigim kaliplara girersen olur" diyor. Bunu göremiyor musunuz?

Bir de yüce allah varken kul icin kapanmak? Ne bileyim...

Arkadaşlar 1 2 aydır konuşuyoruz ve ilk defa kapanmayı düşünüyor musun diye sordu bana elbet dedim fakat bunun için gerçekten düşünmem gerektiğini ve zamanla bazı şeylerin olabileceğini bunu gerçekten kendim istediğim için yapmam gerektiğini söyledim. Bunun üzerine sordum sen nasıl isterdin? Ben bundan sonra sevgilim olacak kişi ile evlenmek ve onun kapalı olmasını isterdim dedi ben ondan hoşlanıyorum.. Ama kapanmak için henüz hazır değilim nasıl yapacağız?
Birinin istemesiyle kapanma kararı alınmaz.

kendimin istemesi gerek zorla bişey yaptırılmaz bir insana bu da bir nevi şiddettir
Sadece seviyorsun diye kapanma canım yani bu öyle ömür boyu gitmez
Sen gerçekten istiyorsan kapanman gerek
Herkes değil ama bazı insanları anlamıyorum hepimiz Allah’a inanıyoruz ibadetlerimizi yapıyoruz orucumuzu tutuyoruz (birkaç seneye kadar hiç bırakmamıştım doktor tarafından yasaklandı) ama sırf seviyorsun diye koca adayını kaçırma diye de olmaz senin istemen gerek severek yapman gerek zorla yapılan şeyden hayır gelmez

Son düzenleme:
kapatıp napcak sizi müzeye mi koycak. yani bi acayip şu erkeklerin istekleri.

Benim sevgilimin sülalesi kapalı bana kapan diye bişey demedi ben az buçuk sezdigim için konuştum kapalı biriyle evlenmek istiyorsan benimle zaman kaybetme ben Allah rızası için kapanirim sen istedin diye değil gibi bir konuşma yapmıştım. Ben bu konularda çok katiyim biri bana zorla bişey yaptırmaya çalıştığında uzaklaşıyorum yada inatlasiyorum yapmayacağım varsa bile yapıyorum ( feci kötü bir huyum). Birini sevmek onu kendine esir etmek değildir. Sürekli itaati altında olmakta değildir. Böyle sizi manipüle edecekse hoslantiniz aşka donusmeden ayrilmanizi sizin için daha hayırlı olacaktır. Gelecekte o açıklık içinizde heves olarak kalacaktır.

Bugun kapanmani ister,yarin isi birakmani, obur gun ailenle arkadaslarinla iliskine karisir...Seni hayatta hep olmamis eksik ve basarisiz hissettirir bu adam. Surekli eline bi "yapilacaklar listesi" tutusturup seni kontrol altina almaya calisir, bu da seni hayattan biktirir, bu sevgi degil bu adamla mutlu olamazsiniz yol yakinken donun...

Bir arkadaşım sevgilisi istiyor diye kapandı. O kadar dedik iyi düşün kendi iradenle yap ne yapacaksan diye, dinlemedi. Sonra ayrıldılar ve çok pişman kapandığı için...

Demem o ki; asla birisi için hayatınızdan ödün vermeyin. Kimsenin de umrunda olmuyor zaten.

Özellikle böyle muhafazakar görünümlü(!) beyinlerden uzak durun.
Zaten 2 aylık bi görüşmeymiş, bu pandemi günlerinde ne kadar tanımış olabilirsiniz ki?

Canına susamışsın sen. Şimdi sessizce elindeki telefonu yere bırak ve kaçarak uzaklaş oradan.

Ya şöyle eşim dedi sevgilim dedi bilmem kim dedi diye iradeniz dışında kapanmayin ya da başka şeyler yapmayın lütfen ya. Bir de konu açıp sormuşsunuz ne olacak diye. İrade sahibi olun, birilerinin demesi ile iş yapmayın , olması gereken bu ama olacak olan bambaşka görünüre göre

Ne kadar sığ bir bakış açısı. Bir insanı kapalı açık diye katagorize etmeyi hiç anlamıyorum. İnançlı biriyle evlenmek istiyorumu anlarım. Muhafazakar biriyle evlenmek istiyorumu da anlarım. Ama bunu sanki bir aksesuarmis gibi kapalı olan kızla evlenmek istiyorum şeklinde ifade edilmesini çok sığ buluyorum. Flortun ne istiyor o önemli aksesuar mi inanç mi. İki niyetle de takan var. Her türlü fikirlerine sana saygı duyması lazım.

Kapalı birisiyle evlenme hassasiyeti var ancak sevgili olmayı normal karşılıyor. (hmm peki) İslam'ın bütünlüğünü ve değerlerini lütfen iyice öğrenin. Ve bu değerlere sahip olduktan sonra ona uygun insanla evlenme yoluna girin. İbadetleri Allah için yapın. Ve Allah'ın istediği gibi inşallah. İnsanlar için hiç bir şey yapmayın dini konularda. İnanan herkes öğrenmekle ve uygulamakla mükellef.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X