Teşekkür ederim İnşallah. Allah sizede bir sürü sağlıklı bebecik nasip etsin.
Evet hamile kalmadan önce kullanmıyordum,hamile kaldım kullanmadım,emzirirkende kullanmadım.
Evet sadece bir kez oldu,şiddetli bir ataktı ama çok rahat geçirdim diğerleri gibi değildi.biraz kendime dikkat etmiş olsaydım çok daha hafif atlatırdım.
Hamilelik ve doğum sürecinde vucüt tamamen yenileniyor,hormonlar değişiyor,bazı yönlerden daha dirençli bazı yönlerden daha hassas oluyor sağlık.benim hamilelik fmf e iyi gelmişti.
Bu arada bebeğin normal yollarla doğmamasının nedeni fmf değil onunla hiç ilgisi yok.
Tedirgin olacağınız hiç ama hiçbirşey yok,fmf le hamile kalmanın,bebeğin sağlığının,doğumun uzaktan yakından bir ilgisi yok.
Hamileyken atak geçirmenin tek sakıncası ateşin çok çıkınca bebek olumsuz etkilenebilir.o risk grip olduğunda da var.zaten doktorlar hemen müdahale ediyor ateşini düşürüyor.mesela hamileyken bir atak geçirdim ateşim 38den yukarı çıkmadı ve bir saat içinde düşürüldü ilaçla ama gebeyken 4 kere grip oldum, dördüncüsünde ateşten hayal görmeye başlamıştım ve öldürün beni dayanamıyorum diye yerlerde sürüne sürüne ağlıyordum.zaten bebeğimin doğmama nedenide geçirdiğim bu ağır griplerdi